2017-06-14
臨近放工開始諗今晚食乜~我-要-打-邊-爐。老公介紹呢間,話佢d同事禽晚嚟過,不亦樂乎喎!6:30到,在觀塘工業大廈上,格局有型。可能新開無耐,無乜人,一間鋪分兩邊,地方超大。侍應俾我地隨便揀位,坐左卡位,闊落舒服。新裝修,地方乾淨,天花好多舊雲,希望啲雲唔會咁快變黑雲。叫了正常份量嘅芝士雞煲,個樣好靚。煲咗一陣大滾就可以開蓋食,d雞好大舊,最好食係入面d洋蔥,同d芝士好襯,好甜好淋。差唔多食完雞,侍應就比一壺芝士湯底打邊爐!只係叫左牛頸脊、油墨菜、竹笙同埋竹蔗茅根水。叫嘢食都有d躊躇🤔,好想襯番芝士嘅味道!個牛肉都好有牛香味,而且肥瘦恰到好處,食落口好嫰。兩個人食細size已好滿足!個竹茅水樽好肥大,好多,而且真材實料,但最衰係又唔係凍又唔係熱,結果請侍應俾咗d冰,好好多!!食完任坐唔嬲,臨走前火鍋區都大約坐滿三份一客,呢度啲侍應個個都好好,好後生,雖然地方大,佢哋都冇限制d客集中晒一齊坐。🏃♀️🚶🏿要跑全場🚶🏽🏃🏿♀️,但仍然好落力好肯做。除咗食仲有得玩入籃、飛鏢,啱日子又可以有band show,好有心的食肆,食得有趣開心,希望佢做得住。
我-要-打-邊-爐。
老公介紹呢間,話佢d同事禽晚嚟過,不亦樂乎喎!
6:30到,在觀塘工業大廈上,格局有型。
芝士雞煲
牛頸脊