2021-03-20 855 浏览
星期五大概6:30開始排隊,排咗一個鐘有得食。餐廳內氣氛唔錯,坐位不多,燈光偏暗。不過由於係主打食吉列牛,小小嘅空間充斥住油煙味,不過可以接受。冷氣都開得幾大。叫咗一個鰻魚飯,冇加定食,$78,唔使加一。等咗15分鐘送到。用木碟裝住,同埋用木匙羹,兩樣嘢都已經用到梅梅哋,觀感普通。賣相唔錯,飯粒煙靭。鰻魚唔算好肥,都算厚實,調味唔錯,夠味偏甜,汁都足夠。但因為冇其他配菜,所以食到一半會覺得好膩。最重要嘅係,食到近尾嘅部份好多骨。係細骨,好吉,唔係入口即溶嘅骨,每啖都有好多,好影響口感同食慾。總括嚟講,下次唔會再食。

叫咗一個鰻魚飯,冇加定食,$78,唔使加一。

鰻魚飯

總括嚟講,下次唔會再食。
2021-03-19 572 浏览
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🐄秘.燒黑松露吉列牛 $148午市 + $20 有溏心蛋同飯〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️個飯好似牛角飯咁,但冇咁鹹牛我之前食過中環間Steak House, 依間秘唔理價錢定質素我覺得都勝過Steak House好多Staff都做野好快,會間中Check下我地個火會唔會唔夠燃料塊皮我就覺得有少少黑松露味嘅😌,開頭比左塊脂肪做油,我覺得唔好整太多油先燒會好啲,因為塊皮會變到唔脆好少油再放塊牛上去半生熟就啱啱好啦☺️我係食荃灣嗰間,喺荃灣廣場附近,但tag唔到荃灣店😂,tag住佐敦店先啦
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

🐄秘.燒黑松露吉列牛 $148

午市 + $20 有溏心蛋同飯

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

個飯好似牛角飯咁,但冇咁鹹

好少油再放塊牛上去半生熟就啱啱好啦☺️

黑松露吉列牛
黑松露吉列牛
2021-03-16 628 浏览
星期五Happy Friday 去左荃灣(秘)食燒肉.一早六點幾去拎飛都已有好多人等待,如果要食呢間真的要搵人去拎飛先,大概7點左右入座.來到當然要點佢出名既板燒吉列牛, 吉列粉炸得夠好酥脆,牛肉香味濃郁,份量都多再配埋個燒肉汁, YUMMY另外就試下佢個芝士吉列豬,都是炸得剛好, 芝士醬可冇限添加,另38蚊有套餐,有飯素架,我最愛食,又有溏心蛋同湯,滿足的一餐.
星期五Happy Friday 去左荃灣(秘)食燒肉.

芝士吉列豚肉
板燒古列牛
2021-03-12
芝士吉列豚肉
板燒古列牛
2021-03-14 557 浏览
情境題:1)好想食烤肉2)食唔到任食嘅份量最後決定試下「秘」試咗板燒吉列牛+板燒安格斯牛套餐,原來每個套餐都會跟飯,加38蚊會多碗味素飯、湯、蛋;個人覺得板燒安格斯牛套餐牛味濃,肉同脂肪比例完美😋板燒吉列牛套餐炸雞翼柚子梳打vs蘋果梳打:好靚嘅招紙
情境題:
1)好想食烤肉
2)食唔到任食嘅份量

最後決定試下「秘」

炸雞

柚子梳打vs蘋果梳打:好靚嘅招紙
1️⃣⭐️板燒吉列牛⭐️ $108 (8/10)Classic款哩個係必點😍 完全食返東京吉列牛嘅味道💕 香港吉列牛哩個最還原到日本嘅感覺😚 如果可以厚身啲就更好👍🏻 加配咗秘之飯素 (+$18),一啖飯一啖肉最夾😚 個飯仲要好大,男仔食一定夠飽👍🏻2️⃣⭐️秘·燒黑松露吉列牛⭐️$148 (7.5/10)🔹晚市加配定食 $38黑松露迷叫哩個就啱晒🥰 比想像中有松露味❤️ 但燒熟咗之後個味少咗🥲 朋友哩個加配定食,包咗秘之飯素、楓糖流心蛋🥚同櫻花昆布湯🌸 流心蛋幾好食,不過唔係好食到楓糖味🥺 比多$40揀黑松露cp未算最扺😗3️⃣⭐️和風薯條配芝士醬⭐️ $36 (8/10) 哩個出奇地好食😍以為係普通薯條點知薯仔味好重🍟 仲有啲飯素增添口感🥳 配埋佢個芝士醬真係食唔停🧀 重點係好多薯條,cp值好高👍🏻 📌 朋友話荃灣店好食過佐敦😳 Pooh就淨係試過荃灣店姐
板燒吉列牛

1️⃣⭐️板燒吉列牛⭐️ $108 (8/10)

秘·燒黑松露吉列牛

2️⃣⭐️秘·燒黑松露吉列牛⭐️$148 (7.5/10)
🔹晚市加配定食 $38

和風薯條配芝士醬

3️⃣⭐️和風薯條配芝士醬⭐️ $36 (8/10)

📌 朋友話荃灣店好食過佐敦😳 Pooh就淨係試過荃灣店姐
板燒吉列牛
秘·燒黑松露吉列牛
2021-03-13 389 浏览
之前巳經寫過一篇,覺得安格斯好食過吉烈牛。食過咁多次想,試吓新野本身想食牛肉鍋點知無晒,試下黑松露啦,超好食!我覺得比安格斯同一般吉列牛好食!好脆口,好香口,成塊牛比黑松露包住但都唔膩當初覺得吉列牛一般係因為佢燒完個皮仲係淋,無咩口感。後來再試多次吉列牛同埋黑松露吉列牛,又好食番😂,我諗可能個次失手...兩者吉列,只係黑松露味覺再豐富啲。

兩者吉列,只係黑松露味覺再豐富啲。
秘燒黑松露吉列牛
秘燒黑松露吉列牛
  • 黑松露吉列牛
2021-03-11 596 浏览
之前係日本東京食過佢個鐵板吉列牛之後,一路都好想再食多次,但奈何一直未有機會去旅行,今日決定黎試一試呢間出名既秘❗️❗️❗️今次叫左個板燒吉列牛套餐,加套餐多個溏心蛋先講個飯,個飯素好好食😋,就咁撈飯素都可以食曬個飯😂😂個溏心蛋都幾溏心,食得出係用日本蛋😍😍好食👍🏻👍🏻👍🏻講番主角 吉列牛 吉列粉唔會炸得太厚,而肉又好鮮嫩,好味😋而當中幾熟就可以自己選擇,考自己功力,整體來講好食,有日本既水準

今次叫左個板燒吉列牛套餐,加套餐多個溏心蛋

先講個飯,個飯素好好食😋,就咁撈飯素都可以食曬個飯😂😂

個溏心蛋都幾溏心,食得出係用日本蛋😍😍
好食👍🏻👍🏻👍🏻

講番主角 吉列牛
吉列粉唔會炸得太厚,而肉又好鮮嫩,好味😋

• 板燒吉列牛套餐
2021-03-10 509 浏览
💛 秘•板燒吉列牛 $108 黑松露吉列牛肉 $148 + 午市定食(溏心蛋/飯素 $20)+晚市定食(溏心蛋/飯素/昆布湯 $35)·跟餐仲有3種汽水可以揀😚吉列牛好重牛味油脂分泌都算平均😆外面炸得夠酥脆🤩份量都夠多😚首先用牛脂肪塗勻塊石燒板再逐塊放上去燒嘅時候牛嘅油脂香就出哂黎🤤如果燒燶啲個肉香味會更加出🤪黑松露吉列牛肉係黑松露同日本麵包糠mix埋但係出到黎嘅黑松露味就比較淡甚至冇乜🥴珍珠米有咬口再加埋飯素有海苔芝麻就好好送飯🤣溏心蛋有啲酒味亦都有蛋味好流心🥰
💛 秘

板燒吉列牛 $108
黑松露吉列牛肉 $148
+ 午市定食(溏心蛋/飯素 $20)
+晚市定食(溏心蛋/飯素/昆布湯 $35)
跟餐仲有3種汽水可以揀😚
吉列牛好重牛味油脂分泌都算平均😆
外面炸得夠酥脆🤩份量都夠多😚
如果燒燶啲個肉香味會更加出🤪
珍珠米有咬口再加埋飯素有海苔芝麻就好好送飯🤣
溏心蛋有啲酒味亦都有蛋味好流心🥰
2021-03-09 571 浏览
呢間既吉列牛我bookmark左好耐la,成日都見到人去食,望落好好食。今次終於去試下🤤排隊排左10幾分鐘左右,比我想像中快。因為其實佢menu都係得幾款嘢食揀,所以我地都好快揀好食咩。1⃣️秘燒黑松露吉列牛($148)(+$20午市定食)吉列牛我食過,但係黑松露吉列牛我就真係未食過,雖然佢係貴左啲,但係我都照嗌左呢個試。佢係用新鮮黑松露加麵包糠做成炸漿,包住中間既牛肉,食落有好香既黑松露香味😋將吉列牛放係塊熱石板上面罄10幾秒,見到佢變左色,就食得。食落外面酥脆帶松露香,入面牛肉香得黎仲保留到肉汁,正!另外佢呢度既熱石板送黎既時候上面會有一細舊牛既肥膏,可以逼啲牛油出黎,燒吉列牛既時候就唔驚癡底,牛既香味亦都會更加出☺️  加20蚊可以升級做午市定食,包埋楓糖溏心蛋同埋秘之飯素。個飯好好味🍚面頭鋪滿曬飯素,同埋有啲甜甜地既醬油,齋食個飯都已經好正😚溏心蛋係我鍾意既流心程度。另外佢仲有送一罐汽水,成個set食落好滿意🥰  2⃣️芝士吉列豚肉($78)(+$20午市定食)芝士汁同吉列豚肉係分開上既,芝士汁比左好大一兜😍芝士控大滿足。  芝士汁好香濃🧀同埋因為佢係分開上既,所以唔洗驚啲芝士汁會浸淋塊

1⃣️秘燒黑松露吉列牛($148)(+$20午市定食)

2⃣️芝士吉列豚肉($78)(+$20午市定食)

芝士汁同吉列豚肉係分開上既,芝士汁比左好大一兜😍芝士控大滿足。  芝士汁好香濃🧀同埋因為佢係分開上既,所以唔洗驚啲芝士汁會浸淋塊吉利豬。雖然呢間係出名食吉列牛,但係冇諗過佢既吉列豬都好高水準。炸衣好脆,唔會好厚,同埋最重要既係,入面塊豬一啲都唔乾!同埋豬既份量都幾多。不過我最鍾意都係佢個芝士汁🤤多到每塊豬都沾滿曬都夠用。

3⃣️秘燒牛肉野菜鍋($98)(+$20午市定食)
呢個係意外地好食😳本身諗住應該係出面間間日本餐廳都有得食果啲壽喜燒牛肉鍋,點知原來唔係!  佢既湯底係有牛骨既香味,同埋佢牛肉既份量極多,牛肉用既係有少少肥肉既部位,煮得好淋好入味,配合埋佢既湯底,同埋索曬味既金菇,正👍  真係覺得除左吉列牛之外,呢個都好值得試。

4⃣️趣脆蝦波($48)

其實有啲後悔嗌左呢個,因為我地個個食完自己個餐之後,都好飽,但係呢個都好好食。  一碟有8粒,入面既蝦肉唔算打得好彈牙,但係係食到有蝦味,同埋真係有少少蝦既粒粒係入面。外面好脆,同埋佢層炸衣係有少少杏仁脆片係到,加埋佢啲千島醬,成個組合係好味既,不過真係食到我地好飽🙈
2021-02-26 1710 浏览
早幾年前吉列牛興起既時候已經食過幾次,咁多年之後依然屹立不倒就知佢有返咁上下水準😏• 秘燒黑松露吉列牛 $148 配定食 +$38黑松露混入左係炸粉入面而令到個脆衣呈現黑色,賣相好吸引,而且份量都幾多下🤩。炸得香脆,又唔會有油膩既感覺,外脆內軟咁,肉味都算濃,生熟度可以由自己控制,想幾成熟就幾成熟🔥黑松露味就唔突出,所以下次都係嗌返普通既吉列牛。定食配既秘之飯素好好送飯,而楓糖流心蛋就冇乜味,昆布湯就普通貨色😣• 板燒安格斯牛 $108牛肉脂肪紋理好靚,色澤紅潤,同樣分量十足。同吉列牛最大嘅分別當然係冇咗層脆衣,所以相對黎講食落口感會比較軟嫩,油香味亦都比較重,有少少黑椒係上面調下味。唔配定食都會附有一碗白飯,唔怕唔夠飽🤤

• 秘燒黑松露吉列牛 $148 配定食 +$38

• 板燒安格斯牛 $108
小編第一次食吉列牛就係年幾前喺佐敦食秘🤩個陣真係有驚豔到✨因為牛肉好鮮嫩 而且本身有調味所以就算無沾醬都好惹味🐄💛今次就嚟到荃灣試下秘嘅吉列牛係咪仲係咁好食啦☺️.板燒吉列牛套餐($128)// 今次嗌咗2份吉列牛🥢其中一份嘅牛脂分佈好靚好平均😍而且小編唔鐘意燒得太熟 所以每邊燒咗大概10秒倒就食🤣不過都食得出好軟腍 油脂感好香❤️ 而且本身調味都好足 配埋飯素太滿足啦🤌🏻不過另一份吉列牛就無咁靚仔啦😿同埋會偏韌身🤏🏼不過燒耐啲都係一樣咁好食!💛//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘.🎗秘 (享成街) (荃灣)荃灣享成街22號地舖(🎈佐敦,元朗都有分店!!!)🍮#aiiifoodie 🍔#aiiifoodie_tsuenwan #aiiifoodie_荃灣 #aiiifoodie_jordon #aiiifoodie_佐敦
板燒吉列牛套餐($128)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
飯素

🎗秘 (享成街) (荃灣)
荃灣享成街22號地舖
(🎈佐敦,元朗都有分店!!!)

🍮#aiiifoodie
飯素
  • 板燒吉列牛
  • 板燒吉列牛定食
2021-02-19 908 浏览
🔥高質吉列牛 cp值高!🔥份量好大🔥溏心蛋好味🤤⚡️環境 3.5/5⚡️食物 4/5⚡️服務 3.5/5———————秘 (享成街) (荃灣)荃灣享成街22號地舖秘 (偉晴街) (佐敦)佐敦偉晴街11號地下

🔥高質吉列牛 cp值高!
🔥份量好大
🔥溏心蛋好味🤤

⚡️環境 3.5/5
⚡️食物 4/5
⚡️服務 3.5/5

———————

秘 (享成街) (荃灣)
荃灣享成街22號地舖

秘 (偉晴街) (佐敦)
佐敦偉晴街11號地下
  • 吉列牛
  • 蒲燒原條鰻魚飯
2021-02-17 800 浏览
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於荃灣!📜”秘 (享成街) (荃灣)📌 地址: 荃灣享成街22號地舖🕐營業時間: 12:00-21:00🍽分店地區: 荃灣 佐敦 元朗📝評價💬📢 板燒安格斯牛👀超肥美👅👅質素高數量又多🥰🥰🥰仲要係套餐又有糖心蛋💛💛💛大愛💛💛💛真係係出面食都可能唔止呢個價錢👀速度好快 😂雖然等候時間真係好耐不過一坐低又再有得食就滿足💛💛💛KS評分 💫5分最高🌟🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅 👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於荃灣!
📜”秘 (享成街) (荃灣)

📌 地址: 荃灣享成街22號地舖

🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
🏵味道指數:👅👅👅 👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛秘 (享成街)secret chefs (Heung Shing Street)荃灣享成街22號地舖-板燒吉列牛🐂哇勁多舊牛🐂就甘擺上石上燒十至二十秒再點少少醬油已經超正🤗有吉列外脆的口感🤤又同時有軟熟的牛的口感😆牛脂比例剛剛好😁難以形容的舌尖上的滿足☺️同埋個飯有芝麻同紫菜勁好食好易送飯😊-🚽(5🌟滿分)🌟🌟🌟🌟其實以小店既🚽黎講真係算ok☺️幾乾淨又有足夠紙巾🧻雖然都係細左dd不過本身間餐廳都好細🤣香港土地問題😢
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
板燒吉列牛🐂
🚽(5🌟滿分)
🌟🌟🌟🌟
🍽板燒吉列牛 (跟餐)(4.5/5)💰108+38雖然佢比其他地方既吉列牛細塊啲,但佢份量十足🤤食到又好飽又好滿足😝外層吉列超脆超可口,厚薄做到岩岩好😍牛肉都好香跟餐就配埋飯、溏心蛋同櫻花昆布湯飯素加埋醬岩岩好,但如果再加埋牛肉同醬汁就會偏咸🤔建議如果配飯食牛肉就唔洗點醬溏心蛋好入味仲好靚添,但個湯好奇怪😢個湯似係櫻花昆布湯同水係1:99既份量😅超級淡好似水帶啲啲櫻花味,但食完牛肉同飯再飲湯都幾解膩🍽板燒安格斯牛(跟餐)(4.5/5)💰108+38佢同吉列牛最大分別就係冇吉列皮😂佢既牛味同嫩滑度要比吉列牛靚啲🤤🤤🤤但吉列牛既口感就豐富啲,就睇下你中意牛味濃定口感特別啲啦😆見到好多枱既客人次次一round放五六塊牛上石板燒真心好浪費☹️建議大家每次放兩至三塊燒,火口同熟既情況會掌握得好啲,食完先再燒👍🏻就會冇咁易滯,同埋可以試真啲個味啦😂見到隔離枱次次都放六七塊牛燒😨遲過得我黎又早過我走,咁速食做咩要排成半個鐘隊黎喎😓
🍽板燒吉列牛 (跟餐)(4.5/5)💰108+38
外層吉列超脆超可口,厚薄做到岩岩好😍
牛肉都好香

跟餐就配埋飯、溏心蛋同櫻花昆布湯
溏心蛋好入味仲好靚添,但個湯好奇怪😢

🍽板燒安格斯牛(跟餐)(4.5/5)💰108+38
佢同吉列牛最大分別就係冇吉列皮😂
佢既牛味同嫩滑度要比吉列牛靚啲🤤🤤🤤
但吉列牛既口感就豐富啲,就睇下你中意牛味濃定口感特別啲啦😆

就會冇咁易滯,同埋可以試真啲個味啦😂
2020-12-26