2021-05-14 702 浏览
🐮板燒吉列牛($108) + 晚市加配定食($38)擺盤有花思,嚟到要即刻相機食先。將牛肉放喺熱石板烤十幾秒就食得,外層炸到好脆,安格斯牛肉肉味重,飯素同湯就正正常常。長期門口都大排長龍,如果比較遲去食有機會某啲菜式會賣晒。
🐮板燒吉列牛($108) + 晚市加配定食($38)

長期門口都大排長龍,如果比較遲去食有機會某啲菜式會賣晒。
2021-05-08 1434 浏览
發現香港越黎越多石燒店, 呢間save低左好耐, 難得出下街帶住最鍾意食牛既媽媽去試下🐂唔記得睇佢幾點開門, 早左半個鐘到, 竟然已經有人係到排緊隊😅好危險, 一見有人排隊就會對啲野食期望好高, 真係好危險😂------------------------------<板燒安格斯牛>影得唔係幾靚所以送上唔同既角度💁🏻‍♀️上台見啲牛色澤都幾靚, 油脂分布都幾平均, 食落好香牛油香, 餸飯好正(唔餸飯可能會有少少膩)牛配既汁醬普通啦, 我自己偏好食原味唔點汁食🤤個飯充滿飯素,食哂啲飯都仲有飯素淨👐🏻至於個蛋呢好普通, 稱唔上好食, 係溏心但一啲日本蛋香都冇😉<秘燒黑松露吉列牛>呢款比較油膩啲, 睇圖都見到佢反哂光咁✨我覺得都有黑松露味但唔算好重, 個人口味覺得可以再濃啲🤏🏻燒完外脆內軟都好好食😀個蛋同上啦, 呢隻個樣炒哂車添🥚叫左兩支野飲好透沁涼呀🌬------------------------------兩個lunch set份量都幾多, 我都唔算細食既正常食量啦, 食到最後幾舊都已經飽哂🤰🏻份量同質素黎講其實性價比都幾高👍🏻環境唔大座位唔多, 但野食質

<板燒安格斯牛>

<秘燒黑松露吉列牛>

叫左兩支野飲好透沁涼呀🌬

兩個lunch set份量都幾多, 我都唔算細食既正常食量啦, 食到最後幾舊都已經飽哂🤰🏻份量同質素黎講其實性價比都幾高👍🏻環境唔大座位唔多, 但野食質素絕對值得排隊等待⌛️

午餐
2021-05-08 822 浏览
夜晚6點幾去,唔使等位食到頭一輪👏🏼真係超多人排隊!·•板燒吉列牛($108)。一啖牛配一啖飯,岩岩好,食下食下都幾飽,牛同飯都好食😋加配咗做餐,飯上面多咗飯素更香口🤤•板燒安格斯牛($108)。唔想要吉列都可以揀安格斯牛,都好味,不過我哋覺得唔夠牛味,夾飯食正👍🏼•加配金魚湯定食($58)。秘之飯素.溏心蛋.櫻花金魚湯,金魚湯真係好得意呀,好似蝦餃咁但好靚☺️店員好好提醒要襯熱食比較好,唔係金魚個皮會韌咗
夜晚6點幾去,唔使等位食到頭一輪👏🏼
真係超多人排隊!
加配咗做餐,飯上面多咗飯素更香口🤤

金魚湯
2021-05-03 1273 浏览
荃灣多野食就係人都知,而間主打食鐵板吉列牛店同樣受歡迎,午餐晚餐時候會排長龍,男朋友想試試,咁岩4點幾冇咩人排,我地就試下板燒吉列牛 ($108)吉列金黃,燒完都仲可以保持脆脆既口感,簡單好味板燒安格斯牛 ($108)牛味更濃,肉質亦都好嫩,真係好好味,唔想食咁熱氣可以叫而款午市加配定食 ($20)秘之飯素,楓塘流心蛋我地其中1個set加,因為定食本身包左飯同麵豉湯,所以我覺得加配1位就夠,流心蛋大隻入味,但可能煮左少少,實左啲啲,飯素好味,但得面頭少少,多啲就更滿足雞泡魚乾 ($32)好好味呀,咸香味足,好怕食到啲好硬好乾既,而個唔會,乾身得利,又唔會好乾,好鞋口,正總括而言,店鋪坐等都舒服,唔會太細,食物CP值高,好值得再食。
板燒吉列牛 ($108)
吉列金黃,燒完都仲可以保持脆脆既口感,簡單好味
板燒安格斯牛 ($108)
牛味更濃,肉質亦都好嫩,真係好好味,唔想食咁熱氣可以叫而款
午市加配定食 ($20)
秘之飯素,楓塘流心蛋
雞泡魚乾 ($32)
雞泡魚乾
雞泡魚乾
2021-05-02 565 浏览
✔️板燒吉列牛 $108平時食吉列牛都唔平 但係呢間百零蚊就有個吉列牛lunch set! 加$20有埋溏心蛋同埋飯 燒到好鬆脆嘅吉列牛配埋白飯一齊食真係好滿足😍😍肉嘅質素都好好 好嫩而且油脂分佈均勻 而且好重牛味添🤪吉列牛燒完之後好脆😍真係好正呀 絕對係要encore嘅一間店💓

✔️板燒吉列牛 $108
真係好正呀 絕對係要encore嘅一間店💓
2021-04-18 2521 浏览
呢間日式人氣吉列牛唔知大家食過未呢💗大家可以先選擇自己想食嘅肉類🥩 再放係石板上面燒 想燒到幾成熟都得哦‪*ˊᵕˋ* 先講下啲肉嘅質素先🥰安格斯牛燒完仍然保持到肉質鮮嫩 油脂分佈均勻😻超多肉汁而且好重牛味 超讚✨ 而吉列牛嘅外皮炸得鬆脆🙈 燒完更加香口又唔乾😋不錯不錯👍🏻 午巿仲有套餐(定食): 加$20會配糖心蛋同飯🍚 上面配上飯素 食落好開胃🥒 提升咗成個飯嘅口感😛 鍾意食燒肉嘅你哋可以去試吓唷❣️

呢間日式人氣吉列牛唔知大家食過未呢💗
先講下啲肉嘅質素先🥰
而吉列牛嘅外皮炸得鬆脆🙈 燒完更加香口又唔乾😋不錯不錯👍🏻
鍾意食燒肉嘅你哋可以去試吓唷❣️
板燒安格斯牛
這家餐廳位於荃灣西的分店,位置頗偏僻,真的是一家隱世小店!💛 如果不是荃灣人,應該會比較難找到~ 大家只要找對了路,看見荃灣廣場,對面便是了。我每次經過,都看見大排長龍,主要都是年輕人,超級受歡迎。今次終於有機會可以試試人氣的日式吉列牛!感覺真的好像回去了日本旅行!!!🥰🥰🥰 能吃到真的好開心!😆😆😆 來向大家推薦一下這家值得再回頭的餐廳吧~-🤎板燒吉列牛 $108選用美國安格斯牛肉,外層蘸上日本麵包糠,先用熱油把外皮炸得香脆,封鎖肉汁。只需用牛脂塗在石板上,然後將牛肉在熱石板🪨上每面各烤十數秒,大概七成熟便可享用。這款吉列牛肉質有少許筋及有牛肉味,不過油脂色澤均勻,肉味大致上還是很滿意。雖然燒汁味道調校的很不錯,但牛肉本身帶點黑椒粒和海鹽粒,所以味道已經很足夠。如果是靚的牛肉,我通常還是比較喜歡吃牛肉的原汁原味。-🤎秘·燒黑松露吉列牛 $148第一次見到黑色外層的吉列牛,好酷好特別!🖤 原來這種獨特的炸漿是選用了新鮮黑松露加上日本麵包糠。除了黑色酥脆的外層之外,更有黑松露獨有的氣味,雖然味道不算非常突出,但聞起來真的有一陣黑松露的香味~ 牛肉雪花分佈平均,脂肪比例均勻,比吉列牛的牛肉
🤎板燒吉列牛 $108

🤎秘·燒黑松露吉列牛 $148
秘·燒黑松露吉列牛
第一次見到黑色外層的吉列牛,好酷好特別!🖤 原來這種獨特的炸漿是選用了新鮮黑松露加上日本麵包糠。除了黑色酥脆的外層之外,更有黑松露獨有的氣味,雖然味道不算非常突出,但聞起來真的有一陣黑松露的香味~ 牛肉雪花分佈平均,脂肪比例均勻,比吉列牛的牛肉比較少筋膜,燒好外皮外脆內軟!
🤎芝士吉列豚肉 $78
芝士吉列豚肉
店家選用了上乘的保濕豬扒,肉質厚實而不硬身。外層很薄,黏上新鮮雞蛋及日本粗粒麵包糠,使外皮更香脆更有質感。
芝士吉列豚肉
香濃邪惡的芝士醬是分開上的,可以自行澆在豬扒上。我把全部芝士汁都澆了豬扒上面🤭,鬆脆的豚肉炸衣也立即變得沒有那麼「熱氣」,多吃幾口也不怕!

兩款吉列牛和吉列豚肉可以加$20(午市)轉定食,定食包括秘之飯素、楓糖流心蛋;加$38(晚市)更會有櫻花昆布湯。個人很喜歡把甜甜的流心蛋,拌在珍珠米飯🍚中,混合蛋汁一起吃,真的很容易吃光!🥰🥰🥰

🤎蒲燒原條鰻魚飯 $78
蒲燒原條鰻魚飯
用木盒🪵盛著的米飯粒粒分明,煙韌有嚼勁。原條鰻魚超級大塊,質感厚實,腍而無骨,加上香濃的鰻魚醬汁和木魚絲,口感很不錯!不過如果有其他蔬菜作配料會更健康豐富。
🙆🏻‍♀溫馨小提示🙆🏻‍♀️
由於店家是行先到先得的形式,不能提前預約,所以我們為了可以成功吃到,特意在店家營業前30分鐘(即11:30am)已經到達門口排隊等候。結果⋯⋯我們都只是第三組客人。所以建議大家真的要早點起床去排隊,才能一嚐吉列牛的滋味。😂
秘·燒黑松露吉列牛
蒲燒原條鰻魚飯
  • 黑松露吉列牛
2021-04-16 1103 浏览
💛🌞之前已經想食好耐嘅一間餐廳但係一直都大排長龍因為疫情嘅關係終於唔使排咁耐就食到店舖入面比想像中細覺得座位有少少迫但係吉列牛好香點左板燒吉列牛同秘燒黑松露吉列牛的午市定食份量覺得足夠都偏多味道好食😋👍🏼個人覺得黑松露吉列牛好香而且同牛肉好夾鍾意黑松露又未食過秘嘅,推介黑松露吉列牛!飯素飯都好好食全部都食晒另外叫左兩款小食雞泡魚乾同芥末章魚味道唔錯雞泡魚乾可以配啤酒🍻汽水亦有好多口味日本餐廳嚟講算多掛住食所以都冇影咁多相😹而且價錢唔係貴 抵食店員都好好人👍🏼會自動幫忙加火🔥
💛🌞

份量覺得足夠都偏多
味道好食😋👍🏼
個人覺得黑松露吉列牛好香
而且同牛肉好夾
鍾意黑松露又未食過秘嘅,推介黑松露吉列牛!
飯素飯都好好食

掛住食所以都冇影咁多相😹
而且價錢唔係貴 抵食
店員都好好人👍🏼會自動幫忙加火🔥
  • 板燒吉列牛
成日經過荃灣廣場附近都會見到好多人係「秘」出面排隊,但一直未有機會試到。咁岩今次5點幾既時候見到唔係好多人,佢又未開門,仲有十分鐘先開,決定排黎睇下佢究竟係咪真係甘好味。入到去發現鋪面唔大,但都坐滿晒客人,由於有點早,我地未好肚餓,淨係叫左一個吉列牛扒餐、雞翼、芥末八爪魚同章魚小丸子試下。個吉列牛真係冇得輸,牛肉放係鐵板度燒一陣就熟,個邊食落口好脆,而肉質亦美味,讚!炸雞翼同樣皮脆肉嫰,芥末八爪魚好彈牙同埋濃濃既芥末味,好正。章魚燒就正正常常,不過不失。真心喜歡呢間小店,會繼續幫襯丫!

真心喜歡呢間小店,會繼續幫襯丫!

荃葵食到篤👅 — 秘✨#90cp黃店篇💛 #90cp荃灣篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖早排嚟開荃灣食燒肉 無意中見到呢一間超多人排🤭 上網一搵先知原來咁出名 結果第二日即刻嚟朝聖🤩🙌🏻 果然有啲料到!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 秘燒黑松露吉列牛 $148個人覺得佢好味嘅地方在於比起同類型嘅燒肉店佢嘅牛味算重😋 呢個黑松露味道比較特別 正常食開黑松露煮完好容易會揮發左冇咗陣味 不過佢燒完之後都仍然有陣陣嘅黑松露香🤤 非常正!! 另外佢嘅燒汁絕對係幫成件事昇華🥰 不過如果點得太多汁嘅話就會略嫌比較鹹 大家可以就住嚟點😎🔸 板燒吉列牛 $108佢同黑松露嗰個基本上差唔多 跟餐都會送一個麵豉湯同埋白飯💁🏻‍♂️ 同樣地牛嘅脂肪比例非常之好 而且牛味都重🤤 唯一要挑剔嘅係唔知點解佢嘅飯質比較硬 食落有少少隔夜飯嘅感覺 呢個真係有少少扣分🙈🔸 跟餐刺身 + 西湯 $35其實餐廳亦都有刺身飯可以食嘅 咁所以我都跟餐要一份刺身試一試😆 佢嘅三文魚的確係非常之肥美 唔
荃葵食到篤👅 — 秘✨
#90cp黃店篇💛 #90cp荃灣篇 #90cp日本篇

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 秘燒黑松露吉列牛 $148

🔸 板燒吉列牛 $108

🔸 跟餐刺身 + 西湯 $35
其實餐廳亦都有刺身飯可以食嘅 咁所以我都跟餐要一份刺身試一試😆 佢嘅三文魚的確係非常之肥美 唔錯嘅🤤 不過佢吞拿魚就唔算太新鮮 有進步嘅空間🤨 餐單方面就係南瓜湯 南瓜味都算重而且非常creamy 都ok嘅!!

💰Total: $268

✅ 近排食咗唔少呢啲燒牛肉 呢間真係算唔錯🙌🏻😎 除此之外佢嘅服務質素亦都非常之好 店員禮貌好之餘亦都會主動幫你睇住過火 一見到你個火就快熄 就會過嚟幫你再點過🔥

💡溫馨提示💡 冇得book位嘅關係基本上係超多人嚟排隊🙈 我星期六 六點嚟都等咗一個鐘😂 (因為我唔知佢1730開始晚市) 不過佢嘅turnover 老實講都已經比想像中快🤭 同埋食一個鐘嘅咋大家記住把握時間 好好品嚐美食😛

• 黑松露吉列牛
日本炸牛真係超級好食😋😋每次去親日本必叫太耐無去旅行啦😭真係好掛住個口味聽講香港都有開到炸牛專門店,雖然價錢就一定貴唔少但真係太想食啦!!!個日星期六下午去,都有唔少人排隊,大約排左40分鐘左右一坐低😱油溢味勁重,間舖好細大家都坐得好密所以好似韓燒店但所有人1係個密集空間完全無咩通風而且無窗,一行到已經好唔舒服,好在全免門口位(但都好辛苦叫左吉列牛定食,啲牛好細,大約手指尾大細,係日本一半最大問題因為細件左,所以炸粉多左結果每舊都好似油浸咁勁膩真係食左幾舊都感覺到個胃頂唔順放棄左返到屋企唔舒服左成日如果舊牛縮水炸粉比例真係要好好重整。。。呢個經驗令我對香港吉列牛有嚴重陰影,的同朋友食完都唔舒服左好耐,,,
日本炸牛真係超級好食😋😋每次去親日本必叫
太耐無去旅行啦😭真係好掛住個口味
個日星期六下午去,都有唔少人排隊,大約排左40分鐘左右
叫左吉列牛定食,啲牛好細,大約手指尾大細,係日本一半
最大問題因為細件左,所以炸粉多左
結果每舊都好似油浸咁勁膩
真係食左幾舊都感覺到個胃頂唔順放棄左
返到屋企唔舒服左成日
如果舊牛縮水炸粉比例真係要好好重整。。。
燒黑松露吉列牛 $148唔知係咪啲黑松露吉列過好多人好怕黑松露嘅個陣電油味一啲都唔重但就留到黑松露個陣香味自己燒又可以控制到想食幾熟呢個價錢 呢個份量 呢個質素 邊到搵呀😍.芝士吉列豚肉 $78雖然佢唔係夾心芝士 而係另跟芝士醬但佢真係炸得好脆 豚肉好嫩口加埋邪惡芝士醬真係好好味都係個句呢個價錢 呢個份量 呢個質素 邊到搵呀😍.之前試過平日6點半去到都等咗個半鐘先有得食今次平日2點半左右去到唔使半個鐘就有得食喇😉.*午市加$20多碗飯素白飯+一隻溏心蛋
燒黑松露吉列牛 $148

今次平日2點半左右去到
唔使半個鐘就有得食喇😉
*午市加$20多碗飯素白飯+一隻溏心蛋
2021-03-30 1407 浏览
💬:⁣⁣⁣⁣ 依間吉列牛一直都好出名,今次就去左試啦!佢既吉列牛都幾出色,依個價錢有甘既質素唔怪得成日都排長龍😚⁣⁣⁣⁣▫️秘燒黑松露吉列牛定食 ($186)⁣⁣推介!黑松露吉列牛外皮炸得脆,炸皮有淡淡既松露香,但又唔會話濃到搶走牛肉味,所以都幾夾。定食入面有櫻花湯,係藥材味甘同怪怪地唔好飲,飯素飯入面紫菜、芝麻、味道無乜特別。但整體黎講牛係好食同重牛味👍🏻⁣⁣⁣⁣▫️板燒安格斯牛定食 ($146)⁣⁣肉質黎講,依款牛較嫩但肥啲,而吉列牛就牛味重啲。各有各好!⁣⁣⁣⁣▫️手羽先 ($48)⁣⁣炸得好脆卜卜,不過無乜特別,有少少似放題既芝麻雞翼🤣⁣⁣
▫️秘燒黑松露吉列牛定食 ($186)⁣⁣
▫️板燒安格斯牛定食 ($146)⁣⁣
▫️手羽先 ($48)⁣⁣
炸得好脆卜卜,不過無乜特別,有少少似放題既芝麻雞翼🤣⁣⁣
2021-03-27 1399 浏览
上次食完初見,經各位大推之下等左1個鐘,終於試到「袐」拎咗飛,去咗附近商場行打左3次去問嗌到幾多號個哥哥仔應該怕咗我🤣黑松露吉列牛最好食$148食得出牛既油份比例相當好吉列燒過好香脆,有種黑松露薯片嘅味道 😋😋😋😋😋反而普通吉列牛$108 就真係好普通,牛嘅質素都明顯冇咁好!有啲成舊都係脂肪🙈晚市加$38 有飯素、湯同糖心蛋我個人覺得可以唔洗加加$58 就多埋櫻花金魚⋯呢個好似吸引啲和風薯條之前食過,係粗薯條入面有好多薯蓉嗰隻,都ok la
上次食完初見,經各位大推之下
等左1個鐘,終於試到「袐」
拎咗飛,去咗附近商場行
打左3次去問嗌到幾多號
個哥哥仔應該怕咗我🤣

黑松露吉列牛最好食$148
食得出牛既油份比例相當好
吉列燒過好香脆,有種黑松露薯片嘅味道 😋😋😋😋😋

反而普通吉列牛$108
就真係好普通,牛嘅質素都明顯冇咁好!有啲成舊都係脂肪🙈

晚市加$38 有飯素、湯同糖心蛋
我個人覺得可以唔洗加
加$58 就多埋櫻花金魚⋯呢個好似吸引啲

和風薯條之前食過,係粗薯條入面有好多薯蓉嗰隻,都ok la
黑松露吉列牛
吉列牛
黑松露吉列牛
2021-03-23 1171 浏览
依間吉列牛舖頭荃灣同元朗都有分店,八零分數可以食到吉列牛咁當然要試吓😋所有套餐都係可以加$20轉做定食(即係加一碗白飯同沙律加汽水)另外亦都可以加多少少錢配湯。🐮板燒吉列牛-Hkd108+20吉列牛上枱先輕微炸好表面然後切件大概15件,中間配左柚子醋沙律同埋糖心蛋,另外鐵板上面先放上一舊牛嘅脂肪俾你燒一燒啲油脂令到之後冇咁痴底,大概是每面燒15秒都已經差唔多3成熟,對我黎講就岩岩好🤪🤪而且白飯上面有啲飯素同埋燒汁份量其實都好足夠,而且糖心蛋醃得好入味。🐷芝士吉列豚肉-Hkd78+20上枱有少少失望因為我以為係吉列豚肉中間夾咗塊芝士炸完之後會變流心,但原來只係吉列豚肉配左一個芝士醬,但芝士醬味道偏淡。另外個吉列豚肉炸得好乾身切件後只有一塊有少少脂肪令到件事冇咁dry,但整體食得十分之乾🤨🤨🥔和風薯條配芝士醬-Hkd32最後嗌左個薯條,粗薯條而且炸得啱啱好外脆內軟唔油有薯蓉,個芝士都係啱啱吉列芝士豚肉嘅芝士醬所以味道都一樣咁淡,不過個薯條量都幾多成餐飯食咁多炸嘢會有少少油膩。👍🏾👍🏾值得一提嘅係間舖都給細而且每台客都坐得好埋,不過抽風系統都唔錯唔會話油煙好大但點都會吸到少少油煙味

🐮板燒吉列牛-Hkd108+20

🐷芝士吉列豚肉-Hkd78+20