2023-10-08 652 浏览
老闆對我今季表現很滿意😃要獎賞我一下😜當然恭敬不如從命啦😆😆 book咗位於天文臺道 秋田鐵板燒 第一次食 頗有驚喜店員服務很周到,由Booking 帶位到上菜都一絲不苟秋田二人前套餐季節沙律🥗柚子汁配上新鮮蔬菜 打開味蕾魚籽鵝肝蒸蛋 鵝肝味濃魚子鮮甜 一齊蒸三者融合 滑捋捋 很有蛋香😋鮮活龍蝦半隻 見住師傅嘅烹調純熟嘅手藝 ,龍蝦仲係扎扎跳,非常新鮮、鮮甜 火候拿捏剛剛好👍非常彈牙,加上龍蝦膏入讚,真係鮮上加鮮原隻鮮活南非鮑 或 活螺片鮑魚食得多,所以揀咗活螺片,非常爽脆三幾下功夫加咗牛油非常香口,口感真係新鮮先做得到咁爽脆😍😍香煎北海道帆立貝非常大粒、厚身!一疏疏用上紫菜煎到爽脆一齊食,口感更加有層次,加上少少檸檬汁,令鮮味更上一層😝😝鹿兒島降霜和牛厚燒真正做到入口即溶,和牛油脂香氣特別濃郁,夾住蒜片一齊食 有解膩嘅作用,而且更加提香秋田炒飯炒飯粒粒分明喺鐵板上面跳動,簡單加咗櫻花蝦和蔬菜粒加埋蔥花香噴噴😋😋炒雜菜非常脆口,呢個時間食少少蔬菜得以平衡一下 很不錯!龍蝦清湯用咗龍蝦頭煮清湯,清清地,龍蝦味十足餐廳有鐵板寫祝賀字句服務,原來老闆一早同餐廳溝通咗,真係非常驚喜🥰🥰即做豆
book咗位於天文臺道 秋田鐵板燒 第一次食 頗有驚喜

店員服務很周到,由Booking 帶位到上菜都一絲不苟

秋田二人前套餐

季節沙律🥗柚子汁配上新鮮蔬菜 打開味蕾

魚籽鵝肝蒸蛋
鵝肝味濃魚子鮮甜 一齊蒸三者融合 滑捋捋 很有蛋香😋

鮮活龍蝦半隻

原隻鮮活南非鮑 或 活螺片
鮑魚食得多,所以揀咗活螺片,非常爽脆
三幾下功夫加咗牛油非常香口,口感真係新鮮先做得到咁爽脆😍😍

香煎北海道帆立貝

鹿兒島降霜和牛厚燒

秋田炒飯

炒雜菜
非常脆口,呢個時間食少少蔬菜得以平衡一下 很不錯!

龍蝦清湯
用咗龍蝦頭煮清湯,清清地,龍蝦味十足

即做豆沙包
第一次食即做嘅豆沙包,非常香滑表面煎到脆卜卜,夾住豆沙肉唔會太甜 🥰

雪糕🍧
食埋日本雪糕作結 份量非常夠

好難忘!餐廳仲幫我哋即場影相送俾我哋添😜😜
不論食物質素、服務都非常好