2023-01-10 31 浏览
還沒有機會去旅行 就留在香港吃福岡漢堡扒吧 ~名字叫福岡 其實是來自韓國的食店尖沙咀店位於美食集中地厚福街即使過了尖峰時間到訪 人還是蠻多的店的佈局略為擁擠 四張長檯~二人到訪以面對面方式就座餐廳主打石燒澳洲和牛漢堡扒供應爐具予客人自己動手煎漢堡此外 亦有牛丼和小食的選擇點餐後會送上泡菜 鹽 醬油三小碟亦會有小沙拉跟味噌湯作前菜 這次點了雙人套餐 ᴠᴇʀ. 𝟹 超豐盛的𓋪 芝士蛋蒜和牛漢堡扒 x 2絕對每桌必點一份 初訪的話 店員會指導煎法用小剷刀把漢堡扒切出小塊放到熱石壓平 每邊壓約三秒 反覆煎至想要的熟度就能享用我們選的漢堡扒是雞蛋芝士蒜片款式整體肉質軟淋 加上蒜片更惹味上桌時店員會把熱石放在喉管下即時抽氣 就不會吃到渾身油煙味了𓋪 月見味噌牛丼飯套餐包括了一碗牛丼飯因為怕吃不完 已經 ʀᴇᴍᴀʀᴋ 了少飯 最後還是一樣大碗 牛也給超多的飯裡面的醬汁也很充足 把蛋拌一拌後更好吃𓎾 蜂蜜生薑茶𓎾 蜂蜜柚子茶連熱飲都是用上凍飲 sɪᴢᴇ 的杯子生薑茶很適合冬天喝 驅寒解膩整體是個蠻新鮮的體驗可以自己動手煎漢堡 好吃又好玩而且用餐過程很充實 因為要一直翻一直吃服務也很不錯讚 會主動為客人
還沒有機會去旅行 就留在香港吃福岡漢堡扒吧 ~
名字叫福岡 其實是來自韓國的食店
尖沙咀店位於美食集中地厚福街
即使過了尖峰時間到訪 人還是蠻多的

店的佈局略為擁擠 四張長檯~
二人到訪以面對面方式就座

可以自己動手煎漢堡 好吃又好玩
而且用餐過程很充實 因為要一直翻一直吃
服務也很不錯讚 會主動為客人換上新的熱石
女生用餐的話可能會覺得份量很大
早幾日同朋友去左呢間係尖沙咀嘅福岡漢堡扒,之前係openrice見到啲相好似好吸引咁,想試好耐😜入面係一行行咁打橫坐,冇地方放袋,個店員好貼心咁比左個袋我地裝野😙坐得都幾寬敞,唔會覺得好迫,落單係手機自助形式🤳🏻好方便🙂見到佢啲二人套餐好抵食,所以就揀左其中一個$359嘅,所有兩人套餐都包左二人味增湯、棷菜沙律、飲品、一個主食🍚同兩個漢堡扒🤩,食完超飽😉🔻▪️芝士蛋蒜和牛漢堡扒呢到主打係漢堡扒,所以當然要試下啦,呢個漢堡扒睇落好吸引🤤成個波咁大比啲蛋漿圍住🤭而且份量都幾多🙌🏽第一次食唔係好識,但店員會指示你應該點食,就係用個剷切一部分落黎,然後放上舊石度燒,中間反兩至三次就得,可以按個人喜好決定生熟程度😺雖然係幾熱氣,但係煎完熱辣辣咁食真係好正,而且底下嘅芝士蛋都好食😋每個座位都有安裝獨立抽氣位,燒肉時對準熱石就可以抽走油煙😽唔怕會整到成身都係燒肉味!店員間唔中會更換熱石,服務很好👍🏽🔻▪️月見味噌牛丼飯呢個飯好大碗,上面有好多菇同埋牛肉,再撈埋粒蛋黃一齊食,正呀🔻兩人套餐仲可以用優惠價$38 加小食一款,所以我地加左份黑松露薯條,超脆而且啲醬好多😙呢個餐仲包左兩罐罐裝飲品,或者可以+$1
▪️芝士蛋蒜和牛漢堡扒
▪️月見味噌牛丼飯
🔻
兩人套餐仲可以用優惠價$38 加小食一款,所以我地加左份黑松露薯條,超脆而且啲醬好多😙呢個餐仲包左兩罐罐裝飲品,或者可以+$18 轉做特飲,今次體驗唔錯,好食又好玩,下次可以再試😍
2023-01-04
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 月見味噌牛丼
2023-01-07 1187 浏览
旺角花園街近新寶戲院附近有大量不同種類的食肆,收工過咗嚟呢頭搵食,找到這家叫福罔漢堡扒的小店,這店的主打是石燒和牛漢堡扒, 上桌時會提供一件生的漢堡和牛肉球, 鐵板上放有一嚿燒熱左的熱石在旁邊, 客人可根據自己的喜好自行在熱石上煎漢堡扒。我地兩個人叫左個二人套餐。三百零文已經包括兩份鐵板和牛漢堡扒, 一份芝士泡豚肉飯及飲品,份量頗多,另包埋泡菜,蘿蔔絲沙律和麵豉湯, 即使三個人可能也夠食,算是幾抵食。餐廳環境舒適簡約,每張枱上面都有抽煙器, 以確保室內空氣清新及唔會油淋淋。店員也很友善及helplful, 開始時會先示範教你燒第一次,亦會替客人留意熱石會唔會凍左及時安排更換。菠蘿煙肉和牛漢堡扒, 菠蘿片清甜配合煙肉及芝士蛋,口感已十分豐富,最特別是一球生的和牛肉,按自己喜好切出所需分量放上去的熱石上自己煎,無論是燒焦程度,厚度,生熟度全部由自己控制,牛肉油脂豐富,煎至外表焦香,咬開裏面仍然juicy 爆汁就最正。芝士蛋蒜和牛漢堡扒,同樣是一球生的和牛肉,可自行在熱石上煎,只是將菠蘿換成大量的蒜片, 相比之下大量的蒜片感覺比較重口味, 但和芝士蛋配合一起完全沒違和感,食落非常之香口惹味。

芝士炮豚丼飯,好大碗份量好多,大量五花腩及香辣泡菜之上加入一層香濃芝士,芝士加泡菜撈埋吃完全不會覺得過辣,即使我們都不嗜辣也覺得非常易入口和惹味。

天然蜂蜜柚子茶,蜂蜜柚子茶我們選了熱飲,雖然其實只是比較普通的一款飲品, 但仍感到頗足料,裡面有大量柚子肉。

百香果特飲, 一上桌見到,內心馬上哇一聲,真係超大杯,而且熱情果味超濃,絕對是真材實料,酸酸甜甜既開胃又易入口。
2023-01-05
  • 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 芝士炮豚丼飯
一路玩一路食〔福岡漢堡扒〕成日經過厚褔街都好想試下呢間韓國的品牌既〔福岡漢堡扒〕,主打係唔同口味的石燒同牛漢堡扒,以澳洲和牛製成,仲可以一路玩一路食,餐廳都幾細心,staff見我除底左件褸,就比個大既索繩袋入起件褸,因為食呢d石燒衫同褸不免會吸到成陣味,而且每個位都有獨立抽氣位,唔怕有食梗會有好多油煙味,去到中後段熱石會開始凍,staff會主動同你換舊講新既,再扒下文,原來呢間石燒漢堡扒專門店係韓國過江龍,係韓國有超過30間分店,原來咁有名氣。我地兩個人叫左兩人套餐(Ver.1):套餐跟雞蛋和牛漢堡(中)、芝士蛋和牛漢堡(中)、忌廉芝士沙津、餐湯(X2)、白飯(X2)、飲品(X2)上食物時,staff講每次攞適合份量(唔好太多) 既肉放上熱石,用提供既同具(鏟) 批每3-5秒就反一反,見到牛肉轉左色就可以,同嘛可以煎到認為自己既熟度就可以食得架啦,姐係你中意燶少少又,生少少又得,半生熟既雞蛋放左係碟底,咁樣個漢堡就唔會燶哂同痴底,牛味好香濃,調個味都不錯,生既和牛漢堡成個波咁,賣相不錯,芝士蛋和牛漢堡扒真係絕配,芝士味重,配埋漢堡扒送飯一流,忌廉芝士沙律,份量既幾大,個檸檬汁好開胃,仲
一路玩一路食〔福岡漢堡扒〕

忌廉芝士沙律,份量既幾大,個檸檬汁好開胃,仲有2舊好大既芝士,

總括黎講一路玩一路食,都幾特別!
前菜
2023-01-04
前菜
  • 和牛漢堡
💎總評分:7.0/10-食burger嘅餐廳就多,但專門食漢堡扒嘅地方就較少見😯!餐廳實屬韓國過江龍,除左招牌鐵板熱石漢堡扒外,仲有炸雞🐓、薯條🍟同韓式主食🇰🇷等,每個座位都有安裝獨立抽氣位,燒肉時對準熱石就可以抽走油煙! 1️⃣ 兩人套餐04 $336所有兩人套餐都包左二人味增湯🥣、棷菜沙律🥙、飲品🧃、一個主食🍚,兩個漢堡扒🤩,餐廳名物緊係要一人一份!Set 04標籤左為情侶推介🤔,應該係漢堡扒口味不同,可以兩個人share,再跟一個飯,男士大食D都夠飽😹!🍖菠蘿煙肉和牛漢堡扒 / 芝士蛋蒜和牛漢堡扒 成個波咁大嘅漢堡扒俾蛋漿圍住🥚,喺鐵板上面處於全生狀態,每次分成小份用熱石煎熟♨️,每邊幾秒好快就熟左。兩款漢堡扒嘅肉係一樣,預先醃得入味😋,不同之處在於配料,配芝士蛋蒜重量級惹味🧀,配菠蘿煙肉有少少清甜balance反一下🍍,用煎蛋夾住一啖擺入口,極度滋味🤤!個人覺得唔需要額外加醬油或鹽,已經好夠味,不過真係好重油份😖,一路煎一路睇住D油滋滋聲咁滲出嚟,真係食爆一星期quota呀😭!🍚 芝士泡豚丼飯 份量驚人,差不多有三碗飯😎!巨碗蓋滿芝士泡菜豚肉🐖,充滿韓風口味,熱辣辣上枱時勁香🤤,邊攪
💎總評分:7.0/10

1️⃣ 兩人套餐04 $336

🍖菠蘿煙肉和牛漢堡扒 / 芝士蛋蒜和牛漢堡扒

🍚 芝士泡豚丼飯
份量驚人,差不多有三碗飯😎!巨碗蓋滿芝士泡菜豚肉🐖,充滿韓風口味,熱辣辣上枱時勁香🤤,邊攪拌邊見到芝士拉絲,超邪惡!

跟餐附送嘅嘢飲可以免費選擇罐裝飲品🧃,或者加$38升級特飲!

用餐體驗幾得意,店員會停時更換熱石🗿,仲會俾個索繩袋你keep住大褸同大件隨身物品,服務細心❤️。不過雖然已經一人一個抽氣位,但係肉嘅油份頗多調味濃,食完難免會有少少油煙味🫢~ 去食嗰日女士盡量避免着毛毛褸吸晒啲味啦😬!
環境服務:⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
2022-12-08
臨時搵間餐廳食晚飯,沒有準備下得返呢間咁晏有得食又唔洗等太耐位,因為每人限時60分鐘食冬天着太多厚衫同大䄛都唔太建議食呢間餐,座位較逼沒有椅背,沒有位置可以放除下大䄛。由於自己動手燒肉,整間餐廳都濃罩着煙霧,所以衣服都佔滿燒肉味,大䄛要洗有點煩選餐方面建講配白飯比較沒那麼油,選錯了配月見味噌牛丼,上面的牛是用非常之多油炒,吃完感覺很油膩。值得注意是餐廳會於一些假日只可以選擇二人餐,不可選擇一人餐!一個人食或是想一個餐share 食都不建議進入此餐廳!進入餐廳前是記得問清楚當日可否食一人餐!
臨時搵間餐廳食晚飯,沒有準備下
得返呢間咁晏有得食又唔洗等太耐位,因為每人限時60分鐘食

2023-01-01 24 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 尖沙咀 - 福岡漢堡扒 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 煎肉餅達人玩得又食得 即刻諗到福岡漢堡扒🤣上次去過旺角店今次去埋尖沙咀店 更有圍爐燒烤氛圍今次叫咗一個二人套餐 (ver 3) $359🔹芝士蛋蒜和牛漢堡扒 x 2一個圓碌碌和牛超可愛店員會示範燒一次俾你睇我覺得最好玩嘅地方係學識咗之後慢慢鑽研自己喜歡嘅燒法整好食嘅漢堡扒用個產不少少肉放落熱石上燒過3秒反一反 聽住滋滋聲好震奮見到啲油脂喺度震豆煎完好香口 而且和牛煎完都仍保留啲油脂喺度油香十足 仲好有和牛味側邊有芝士蛋蒜係炸蒜片 所以每啖蛋餅都超濃蒜味正中我意 轉下眼就食曬店員會定期幫我哋換熱石確保溫度足夠🔹月見味噌牛丼超大碗飯食完漢堡扒已經超飽了 味噌增添咗甜味感覺~絕對係大人小朋友都鐘意食如果食量唔太多 可以揀少飯食完咁熱氣嘅野緊係要補返潤下喉嚨🔹蜂蜜柚子茶🔹蜂蜜紅棗茶 (推薦! )超滋潤呀~仲有紅棗碎喺底૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評燒完變咗煎肉餅達人了又好玩又好食😋食得好開心😁◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍福岡漢堡扒 (尖沙咀)尖沙咀厚福街11號地下A號舖

煎肉餅達人

確保溫度足夠

🔹月見味噌牛丼
超大碗飯
食完漢堡扒已經超飽了
味噌增添咗甜味感覺~
絕對係大人小朋友都鐘意食
如果食量唔太多 可以揀少飯

食完咁熱氣嘅野緊係要補返
潤下喉嚨
🔹蜂蜜柚子茶

🔹蜂蜜紅棗茶 (推薦! )
超滋潤呀~
仲有紅棗碎喺底

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
燒完變咗煎肉餅達人了
又好玩又好食😋
食得好開心😁

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍福岡漢堡扒 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街11號地下A號舖
2022-12-26 98 浏览
去到厚福街又想試新野,見到呢間漢堡扒坐滿人就決定食🤘🏻一入到去先知係玩DIY,自己煎漢堡扒又幾過癮 好似cooking mama😆🌟漢堡扒連埋個鐵板一齊上,每次攞適合份量嘅肉放上熱石,用提供嘅迷你鏟每三秒就反一反🍳煎到岩自己嘅熟度就可以食得架啦😋🌟每個座位都有獨立抽氣位,唔怕有油煙味🌟中後段熱石會開始凍,煎極都未熟,記得叫店員換舊講新呀(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑二人餐$330包沙律、兩份漢堡扒、小食同飲品😽 🥩雞蛋和牛漢堡扒雞蛋放左係底部,令到漢堡扒唔會痴底又唔會熟左好聰明嘅做法👏🏻牛味香濃,呢個岩曬雞蛋岩曬鍾意原汁原味嘅朋友仔❤️🥩芝士蛋和牛漢堡扒芝士加漢堡扒簡直係絕配🧀 煎漢堡扒果陣落少少,芝士就係眼前融化🤤 送飯一流🍚🍗甜辣炸雞 +$38好意料之外,日式舖頭都整到韓式炸雞嘅味道,入口熱辣辣食得出係即炸,甜辣醬都啱啱好😍🥗忌廉芝士沙律好有誠意嘅份量,成個湯碗咁大🤣 味道中上,可惜飽得滯食唔晒🥲

🌟每個座位都有獨立抽氣位,唔怕有油煙味

二人餐$330包沙律、兩份漢堡扒、小食同飲品😽

雞蛋和牛漢堡扒
芝士蛋和牛漢堡扒
甜辣炸雞
忌廉芝士沙律
今次黎到尖沙咀食漢堡扒,係需要自己手動去燒,感覺新奇有趣,加上每個座位都有抽氣管,燒肉個時對準抽風口,油煙味就唔會太重!二人套餐(Ver.4)$366套餐包左麵豉湯、椰菜沙律、漢堡扒、主食及罐裝飲品(可加錢轉做特飲),份量都唔少,一定夠哂2個人食菠蘿煙肉和牛漢堡扒芝士蛋蒜和牛漢堡扒店員會細心講解漢堡扒食法 ,首先將漢堡扒切少少,再係熱石上按壓,兩面都反轉燒一燒,之後就可以食得喇,如果熱石冇左熱力,係可以叫店員幫手替換,套餐有兩款唔同口味漢堡扒,菠蘿煙肉和牛漢堡扒,味道就比較清新,另外芝士蛋蒜和牛漢堡扒,味道會更惹味香口芝士泡豚丼飯裏面有好多泡菜及豚肉,再撈埋芝士一齊食,濃郁得黎又帶點小辣,味道好夾檸檬茶烏龍茶罐裝

二人套餐(Ver.4)$366

芝士泡豚丼飯

檸檬茶
烏龍茶罐裝

2022-12-20 21 浏览
最近去咗食DIY漢堡扒!福岡漢堡扒嚟咗香港都有幾年,一開始開業嘅時候都有試。我就揀咗個二人套餐菠蘿煙肉和牛漢堡扒芝士蛋蒜和牛漢堡扒兩款口味係完全唔同,菠蘿煙肉嗰款比較少清新,另外芝士蛋蒜嗰款因為蒜蓉混合左喺裏面,所以會重口味香濃好多。兩款都覺得唔錯,而且好豐富,亦都有專人會換石,keep住個溫度熱辣辣, 3秒就反一反食物,熱辣辣非常惹味。芝士泡豚丼裏面有好多泡菜同埋豚肉,好夾!辣辣地,仲有啲芝士香氣,配搭漢堡扒真的不錯。另外都會推薦可以加錢升級特飲巨峰提子特飲西柚特飲兩款各有各特色,甜味亦都比較適中唔會甜到糖尿病咁,最主要就係真係好大杯,食完成餐飯基本上都飲唔晒呢!另有沙律,小食及湯~環境

我就揀咗個二人套餐

另外都會推薦可以加錢升級特飲
巨峰提子特飲
西柚特飲

另有沙律,小食及湯~

2022-12-17 30 浏览
一直都好想試呢一間餐廳🤩,鐵板上會有一個小圓石可以自行煎漢堡扒😍每個漢堡扒都有一個獨立抽油煙既管🥰今日我地就叫左二人套餐 $355芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)生和牛漢堡扒係一個波波形狀,放係半生熟既蛋上面🍳再用小剷根據自己想食既份量剷出然後放係熱頂層放滿蒜片同蔥花,,每人跟左一個小剷可以用黎自己煎漢堡,每次自己切一小份量放喺石度燒, 每隔3秒就反一次,外焦內軟☺️墨西哥辣椒和牛漢堡(M)另一款就叫左墨西哥辣椒🌶和牛漢堡,和牛漢堡上面鋪滿綠色墨西哥辣椒,酸辣的口感去除了肉油膩感🤤蜂蜜生薑茶(凍)巨峰提子特飲
一直都好想試呢一間餐廳🤩,

今日我地就叫左二人套餐 $355

芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)

墨西哥辣椒和牛漢堡(M)

蜂蜜生薑茶(凍)

巨峰提子特飲
2022-12-17 24 浏览
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀🔻 福岡漢堡扒尖沙咀厚福街11號地下A號舖/💙 兩人套餐(Ver2) $355🧃沙律、湯首先食咗椰菜絲沙律,食多少少菜先,冇咁有邪惡感,椰菜絲非常爽脆,麵豉湯好甜!/🧃墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中)第一次食,和牛整成嘅漢堡好大個,上面灑滿墨西哥辣椒,下面就係一層佈滿辣椒同埋辣汁嘅蛋皮,將和牛擺上熱石上面石燒,一開始食咗原味嘅和牛先,2面煎3,4秒已經可以翻一翻,燒到你自己鍾意嘅熟度就可以夾返起,燒嘅時候牛香味已經撲鼻而來,食嘅時候啖啖油香,漢堡扒質地非常鬆軟,入口即溶,加埋墨西哥辣椒一齊去燒豆腐,超級超級香口惹味!非常推薦/🧃芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)佈滿炸蒜同埋芝士碎,撈埋一齊燒,入口充滿半溶芝士同埋炸蒜嘅香味,一樣非常好食。/🧃和牛乒乒乓拌飯包括大量和牛碎、一隻煎蛋,同埋大量生菜,仲跟咗一個韓式拌飯汁,撈埋嚟食超級惹味,和牛本身好肥美濃郁,加埋半熟煎蛋嘅蛋香,仲有爽脆嘅生菜,食唔停口/🧃罐裝飲品x2/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblog
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀
🔻 福岡漢堡扒
尖沙咀厚福街11號地下A號舖
💙 兩人套餐(Ver2) $355
🧃沙律、湯

🧃墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中)

🧃芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)

🧃和牛乒乒乓拌飯

🧃罐裝飲品x2
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2022-12-16 19 浏览
漢堡扒用咗100%澳洲和⽜搓成球狀,用小剷子切好適合大細就放上熱石燒,生熟度由自己控制,熱石凍咗可以叫店員更換,每張枱都有獨立抽油煙機,食完唔會成浸油煙味😍二人套餐 (Ver.4) $366菠蘿煙肉和牛漢堡扒漢堡扒嘅面層鋪滿咗芝士同煙肉,側邊就有蛋同菠蘿,淨係個賣相已經好吸引啦,而且份量都好足夠😆!店員知你第一次嚟食都會提你其實每面放上去熱石燒三秒就可以反一反佢,如果唔係就會燶㗎啦,不過當嚿石冇咁熱嘅時候其實可以燒耐啲,只要唔係噴晒白煙咁其實都唔會燒燶嘅,而佢嘅漢堡扒本身已經有調味,所以食落去嘅肉質特別鮮嫩多汁,配埋溶化咗嘅芝士仲正🤤芝士蛋蒜和牛漢堡扒鍾意食蔥同蒜片嘅朋友可以試下呢款和牛漢堡扒,芝士、蛋、蒜同埋漢堡扒夾埋真係絕配,呢個組合令到漢堡扒味道層次更加豐富😋芝士泡豚丼大量嘅芝士再加埋辣辣地嘅泡菜同豚肉片,配埋熱辣辣嘅漢堡扒食真係冇得輸🤪巨峰提子特飲 +$18金橘檸檬特飲 +$18

二人套餐 (Ver.4) $366

芝士泡豚丼

巨峰提子特飲 +$18
金橘檸檬特飲 +$18
之前喺旺角已經食過 #福岡漢堡扒 感覺念念不忘 每次都聞到陣煎牛香氣就開始流口水🤤 今日經過尖沙咀就試吓呢間分店二人套餐3號餐 $359 包兩份和牛漢堡扒 月見味噌牛丼 同飲品☺️芝士蛋蒜和牛漢堡扒 每次諗起有得食又有得玩就覺得好開心🤭一個粉紅色圓轆轆嘅波波 然後cut開少少放落一夠熱石嗰度 煎熟 我鍾意有少少焦香覺得食落去面脆脆咁好食 肉汁又豐富😋月見味噌牛丼其實月見即係用生嘅蛋黃 蛋黃呈鮮黃色拮爆後 蛋漿流出來 配埋牛肉食 好細滑😌其實佢係用咗大量唔同嘅菇類烹調 好足料咖🍄# 福岡漢堡扒 #Fukuoka #Hambageu📍尖沙咀厚福街11號地下A號舖
之前喺旺角已經食過 #福岡漢堡扒

其實佢係用咗大量唔同嘅菇類烹調 好足料咖🍄

# 福岡漢堡扒 #Fukuoka #Hambageu
📍尖沙咀厚福街11號地下A號舖
2022-12-13 40 浏览
今日難得放假,啱啱去完波鞋街買嘢咁我睇吓附近有咩食,見到花園街有好多新餐廳,我係俾門口個電視廣告吸引到想試吓漢堡扒,其實佢係韓式漢堡扒但係個名叫福岡搞到有啲亂😂呢度有五款2人套餐,主要都係跟每人1分漢堡扒再加沙律、拌飯或者丼飯,價錢由$330-405不等….我本身唔係好鍾意食芝士,所以我就想食version2 個餐,芝士蛋蒜和牛漢堡及墨西哥辣椒和牛漢堡配上和牛乒乓韓式拌飯,佢哋可以加$8加大漢堡,加$38配小食,如果加特飲只係加$18。呢個餐首先有一碗麵豉湯及沙律,之後漢堡扒好快就到,有張紙提醒人客點様DIY漢堡嘅生熟程度,員工見到我哋手殘😅就主動示範一次俾我哋睇🤣只需用個剷仔落適當嘅份量再將佢壓扁,同埋每邊上下反幾次就可以食得啦!又有得食又可以DIY幾好玩🤣原來碗牛肉拌飯好鬼大碗,配上蔬菜同雞蛋辣醫撈埋味道唔錯!之後我哋叫咗兩杯特飲:西柚及巨峰提子特飲,佢哋係用方型扁身玻璃樽裝住,加$18咁大杯好抵🤣味道酸酸甜甜冇藥水味,可以去咗煎漢堡扒嘅油膩感。呢一餐原來份量唔細。冇加大漢堡扒但係食埋碗拌飯已經好飽,店員有禮貌主動幫客人及更換石頭,下次可以再試吓其他套餐。