2023-01-05
一路玩一路食〔福岡漢堡扒〕成日經過厚褔街都好想試下呢間韓國的品牌既〔福岡漢堡扒〕,主打係唔同口味的石燒同牛漢堡扒,以澳洲和牛製成,仲可以一路玩一路食,餐廳都幾細心,staff見我除底左件褸,就比個大既索繩袋入起件褸,因為食呢d石燒衫同褸不免會吸到成陣味,而且每個位都有獨立抽氣位,唔怕有食梗會有好多油煙味,去到中後段熱石會開始凍,staff會主動同你換舊講新既,再扒下文,原來呢間石燒漢堡扒專門店係韓國過江龍,係韓國有超過30間分店,原來咁有名氣。我地兩個人叫左兩人套餐(Ver.1):套餐跟雞蛋和牛漢堡(中)、芝士蛋和牛漢堡(中)、忌廉芝士沙津、餐湯(X2)、白飯(X2)、飲品(X2)上食物時,staff講每次攞適合份量(唔好太多) 既肉放上熱石,用提供既同具(鏟) 批每3-5秒就反一反,見到牛肉轉左色就可以,同嘛可以煎到認為自己既熟度就可以食得架啦,姐係你中意燶少少又,生少少又得,半生熟既雞蛋放左係碟底,咁樣個漢堡就唔會燶哂同痴底,牛味好香濃,調個味都不錯,生既和牛漢堡成個波咁,賣相不錯,芝士蛋和牛漢堡扒真係絕配,芝士味重,配埋漢堡扒送飯一流,忌廉芝士沙律,份量既幾大,個檸檬汁好開胃,仲
忌廉芝士沙律,份量既幾大,個檸檬汁好開胃,仲有2舊好大既芝士,
總括黎講一路玩一路食,都幾特別!
前菜