2021-03-31
老公帶我食午餐😍,一齊嚟到銅鑼灣開平道1號,佢預先book咗餐廳,慶祝一下新婚,好驚喜,因為食物質素好高,環境好靚,好舒適,直頭係日式嘅fine dining。服務好好,接待,廚師到一樣細心有禮,親切有善🥰。Lunch Set eluxe Chirashi ,特上刺身,配有蒸蛋,麵豉湯。A5 Wagyu Beef 🥩 Teriyaki 跟刺身,白飯跟餐配有新鮮沙律🥗,帶子裙邊做appetiser,好開胃😚 ,唔錯,份量適中。為難忘的一餐,寫下序幕😉好少見餐廳嘅小食或者頭盤會係帶子裙邊,真係好好食呀😋。另外想讚下佢嘅碗碟啦,一絲不苟,魔鬼在細節,唔單只係有襯顏色,而且上菜時,侍應生有注重擺放嘅位置。A5和牛,隆重登場😍,嘩嘩嘩好吸引呀,色香味俱全🤤,好薄一塊,超級好味,入口即溶,脆卜卜,外脆內軟好Juice,燒好就即刻上,中間肉仲係粉紅色,咬落去有油香🤤,不得了,好食到飛起👏🏼廚師仲有細心講解,話午餐所有熱食,都會配有少量刺身,嘩,擺得好靚呀,又IGable ,好睇又好食😋,一次過滿足晒我兩個願望😻,每一樣刺身都係好新鮮,最好食係海膽,同埋吞拿魚腩,因為一啲根都冇,好滑,入口即溶🤤🤤仲有
Lunch Set :
Deluxe Chirashi ,特上刺身,配有蒸蛋,麵豉湯。
A5 Wagyu Beef 🥩 Teriyaki
跟刺身,白飯
仲有想讚下佢個麵豉湯,一睇個樣就知唔係求其馬虎得過且過嗰一種,係有用心製作嘅有好多櫻花蝦,麵豉湯好rich,重料😬
特上刺身飯,勁多料啊,每一樣都非常新鮮,最鍾意係佢有層層碟式嘅海膽。冇海水味嘅,唔係鹹嘅,海膽味淡淡清香😬。各種魚類都唔錯,帶子岀色😉好好味😋
甜品有時令水果🍓🍈超級新鮮,超級甜,喺日本高質水果。非常享受難忘嘅一個午餐🥰