招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$16,500-$25,000
月薪
更多好工 (6)
2023-01-12 117 浏览
📍牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)一向喜歡牧羊少年嘅氣氛同食物♡文化中心呢間新分店環境寫意得令人驚喜✨空間感十分足夠 座位多但依然感覺寬敞落地大玻璃座位吸收了自然光 十分開揚🤍非常適合聚會慢慢邊食邊傾~餐廳另一面仲有個幾舒適嘅閱讀空間又可以睇書又可以打卡📚-🥗 前菜♡ 西西里蕃茄醬西班牙肉丸♡ 羅勒油挪威煙三文魚伴溫泉蛋肉丸有5粒咁多 蕃茄醬味酸酸甜甜🍅-🍝 主菜♡ 紅酒燴牛肉扁意粉牛肉汁濃郁(少鹹) 不過唔覺有紅酒味🤔扁意粉口感彈牙 牛肉都好稔~♡ 龍萵明太子忌廉大蝦扁意粉個意粉整體好creamy同多醬 微辣咁好開胃🍝-🍰 甜品♡ 朱古力蛋糕(本身揀咗焦糖燉蛋但賣晒🥲)朱古力味濃郁 咬落厚實似brownie🍫 正常發揮♡ Tiramisu (另加$18)整體非常濕潤同軟滑酒味淡到幾乎冇 而咖啡味就較重☕️-☕️ 飲品♡ Macchiato咖啡味濃郁 帶一絲絲奶香 仲有個小拉花🫧♡ 奇異果+青瓜+羽衣甘藍+蜂蜜 (另加$36)飲落味道豐富 羽衣甘藍味道突出🥬好fresh同健康 又唔會淨係得草青味~推介-♥️回頭度:9.5/ 10淨係個環境已經非常值得再encore🫶🏻☺️
📍牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)
一向喜歡牧羊少年嘅氣氛同食物♡
文化中心呢間新分店環境寫意得令人驚喜✨
空間感十分足夠 座位多但依然感覺寬敞
落地大玻璃座位吸收了自然光 十分開揚🤍
非常適合聚會慢慢邊食邊傾~
餐廳另一面仲有個幾舒適嘅閱讀空間
肉丸有5粒咁多 蕃茄醬味酸酸甜甜🍅
🍝 主菜
♡ 紅酒燴牛肉扁意粉
牛肉汁濃郁(少鹹) 不過唔覺有紅酒味🤔
扁意粉口感彈牙 牛肉都好稔~
♡ 龍萵明太子忌廉大蝦扁意粉
個意粉整體好creamy同多醬 微辣咁好開胃🍝
🍰 甜品
♡ 朱古力蛋糕
(本身揀咗焦糖燉蛋但賣晒🥲)
朱古力味濃郁 咬落厚實似brownie🍫 正常發揮
♡ Tiramisu (另加$18)
整體非常濕潤同軟滑
酒味淡到幾乎冇 而咖啡味就較重☕️
☕️ 飲品
♡ Macchiato
咖啡味濃郁 帶一絲絲奶香 仲有個小拉花🫧
♡ 奇異果+青瓜+羽衣甘藍+蜂蜜 (另加$36)
飲落味道豐富 羽衣甘藍味道突出🥬
好fresh同健康 又唔會淨係得草青味~推介
♥️回頭度:9.5/ 10
淨係個環境已經非常值得再encore🫶🏻☺️
食物高質 價錢以cafe嚟講都合理~
午餐
2023-01-11 104 浏览
今日同個仔去完太空館又掛住呢間餐廳嘅環境同埋食物,就又過嚟坐下,餐廳環境依舊都係咁文青風,都係咁靚。燒美國牛側腹溫泉蛋藜麥沙律配蜂蜜蘋果油醋汁,粉紅色嘅牛側腹鮮嫩得令人無法抗拒,配以溫泉蛋令成個沙律嘅口感更加滑溜,蜂蜜蘋果油醋汁層次豐富,入口先係蜂蜜嘅香甜味,然後有油醋汁嘅酸味刺激味蕾,結尾再帶啲蘋果嘅餘香,非常美妙。蒜香法國雞翼配紐奧良風味蛋黃醬,呢個蒜香法國雞翼係屬於必需翻兜嘅項目,個雞翼本身淨食都已經相當出色,炸得香脆,蒜香味濃,雞肉嫩滑,點埋個紐奧良風味蛋黃醬簡直係如虎添翼,蛋黃醬帶有少少甜味同少少辣味,非常開胃。菠菜蓉蘑菇南瓜蓉燴巴馬臣芝士意大利飯,意大利飯嘅賣相平平無奇,但係味道原來非常之好,口感非常 creamy,parmesan cheese 味道相當香濃,菠菜、蘑菇同埋南瓜嘅味道平衡得相當之好。

2023-01-08 142 浏览
睇完戲同朋友去附近食個下午茶先近排呢間牧羊少年與他的浮萍係OpenRice上高好似好hit, 大食妹一於去湊下熱鬧啦<青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉>因為晚餐已經要食西餐, 下午茶意粉方面就揀咗比較特別嘅貓耳朵粉青醬好creamy, 配搭天然嘅雞肉同蘆筍, 感覺唔會好heavy, 味道咸咸哋都唔錯<焦糖燉蛋脆脆蛋糕>甜品就揀咗焦糖燉蛋脆脆蛋糕, 口感順滑微甜, 幸福感頗高<牛奶咖啡>另外仲加配左杯牛奶咖啡, 雖然冇特別嘅拉花, 但整體都above average嘅
睇完戲同朋友去附近食個下午茶先
<青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉>
<焦糖燉蛋脆脆蛋糕>
甜品就揀咗焦糖燉蛋脆脆蛋糕, 口感順滑微甜, 幸福感頗高
<牛奶咖啡>
  • 青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉
10月頭,食生日飯,6人嚟咗牧羊少年高級版食西餐,環境真係一流,每枱距離好遠,燈光較暗氣氛好好,所以都多情侶幫襯。可能係平日,所以客人都唔多。叫咗牛肉牛油果沙律,牛油果好大嘅半個,牛肉應該係慢煑加快燒,有牛肉味水準唔錯,三文角夠肥美,魚皮也燒得好靚。豬鞍也是啱啱好熟,有肉汁又嫩滑。個pizza 都幾好,皮唔太厚有麵粉香。海膽耳仔粉我唔食海膽所以覺得醒味味,凍咗先食更加醒😂。每人都係三百以內,抵食,環境又好。
2023-01-06 128 浏览
牧羊少年幾間唔同嘅分店都食過,尖沙咀文化中心呢間特別啲叫牧羊少年與他的浮萍,可以望住維港嘅景色,特別寫意,岩哂文青或者朋友吹水。Lemna呢度仲有一邊係酒吧,如果想剩係飲下酒傾計都岩。菠菜苗蘑菇南瓜蓉 燴巴馬臣芝士意大利飯🌟磨菇南瓜蓉好足料,配埋意大利飯甜甜地好好味,食哂成個好飽肚。慢煮法國豬鞍 配火炙粟米 及烤新薯 伴芥末籽蘋果醬🌟豬鞍嘅油脂比例均勻,所以好軟稔,份量都幾大,仲有兩件燒粟米好甜好香。蒜香法國雞翼(6隻)配細奥良風味蛋黄醬🌟雞翼係落單先新鮮炸,上枱放咗一陣都仲係熱辣辣,本身蒜香已經醃得好入味,加埋蛋黃醬少少辣,食落更加開胃。

Lemna呢度仲有一邊係酒吧,如果想剩係飲下酒傾計都岩。

菠菜苗蘑菇南瓜蓉 燴巴馬臣芝士意大利飯🌟

慢煮法國豬鞍 配火炙粟米 及烤新薯 伴芥末籽蘋果醬🌟

蒜香法國雞翼(6隻)配細奥良風味蛋黄醬🌟
2023-01-05 134 浏览
牧羊少年係尖沙咀文化中心開左間集合文化藝術氣息既概念店。餐廳空間感十足,分左三個區域,分別係cafe, 酒吧同藝術區。餐廳燈光柔和,而且有唔少綠色植物,感覺好chill 明太子奶油龍萵大蝦扁意粉 $158意粉sauce creamy, 但又唔會膩,每條意粉都沾上明太子,好香濃,蝦都幾大隻,新鮮爽口,再加上櫻花蝦,賣相都幾靚。菠菜苗蘑菇南瓜蓉 燴巴馬臣芝士意大利飯 $138Risotto 口感煙韌,菠菜苗同蘑菇都幾足料,南瓜sauce好creamy, 上面仲加左南瓜籽,口感豐富。伯爵茶提拉米蘇 $98依個tiramisu 同平時食開既有少少唔同,手指餅偏脆,用伯爵茶同咖啡打成幼滑既忌廉,味道唔會好甜,食晒成份都唔會有太大罪惡感。

明太子奶油龍萵大蝦扁意粉 $158

菠菜苗蘑菇南瓜蓉 燴巴馬臣芝士意大利飯 $138

伯爵茶提拉米蘇 $98
2023-01-04 142 浏览
位於尖沙咀文化中心隔離嘅呢一間牧羊少年與他的浮萍,係每次出開尖沙咀海旁都會幫襯嘅餐廳。牧羊少年系列 同文化藝術 好似話上咗等號。既有標書, 同時亦定期舉辦一啲文活動。不過講番食, 喜愛呢一間浮萍嘅原因, 係因為無論食物, 咖啡, 還是環境都相當一流,呢度嘅食物質素相當穩定,在各個時段都幫襯數次, 每次都總會找到驚喜。無論同朋友一或家人一齊去, 必定搵到原因。《明太子康堤芝士蟹肉墨西哥夾餅》, 一睇到個樣就知道係好食。 墨西哥夾餅烤得非常香脆, 上邊放咗大量嘅牛油果蟹肉沙律, 蟹肉非常鮮甜。 重點係上面放咗明太子,食得出鹹香, 同時亦帶點微辣, 很是惹味。 加埋芝士碎, 味道層次相當豐富, 真係好食到一人一個要獨享。《 蒜香法國雞翼配紐奧良風味蛋黃醬》 呢款雞翼幾乎每次都嗌, 蒜香雞翼金黃香脆, 裏面嘅雞肉嫩滑。 特別調配紐奧良風味蛋黃醬, 帶有微微嘅鹹香, 同時亦有少少辛辣, 非常開胃。呢一個《 海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉》, 估唔到非常之有驚喜。 雖然海膽嘅份量唔算好多,但蟹肉醬汁嘅調味相當之好, 除咗品嚐到海膽嘅甘香之外,亦滲出陣陣嘅酒香, 加上絲絲嘅蟹肉,實在係非常吸引。 每粒貓耳

無論同朋友一或家人一齊去, 必定搵到原因。

呢一個《 海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉》, 估唔到非常之有驚喜。 雖然海膽嘅份量唔算好多,但蟹肉醬汁嘅調味相當之好, 除咗品嚐到海膽嘅甘香之外,亦滲出陣陣嘅酒香, 加上絲絲嘅蟹肉,實在係非常吸引。 每粒貓耳朵粉就好像匙羹一樣,盛起香濃嘅醬汁, 每一口都相當滋味。

最後點咗一個健康嘅沙律《 燒美國牛側腹配溫泉蛋無花果藜麥沙律》, 一片片嘅牛側腹肉保持medium well嘅熟度,既有牛味, 同時口感幼嫩。 沙律用上咗新鮮嘅牛油果以及沙律菜, 再配埋健康嘅藜麥,好食之餘同時營養豐富。配埋蘋果蜂蜜油醋汁, 酸甜甜, 非常之開胃,送肉一流。

最後介紹呢一杯又健康又好味嘅冷壓果汁飲品《 葡萄西柚蜂蜜果汁》, 西柚汁本身較為酸澀, 但加入咗甜美葡萄以及蜜糖, 就變成一杯集果香, 柑橘味, 同香甜於一身嘅特飲。

鍾意呢一間餐廳嘅原因, 除咗係因為好食之外, 環境同樣重要。 同朋友一齊食飯或者飲咖啡, 都充滿文青感覺。

I had a family gathering tonight at Tsim sha tsui. we were attracted by this modern and contemporary cafe. We decided to have our dinner here tonight. we were assigned at sofa seat for three people. it was cozy.Beetroot cured salmon with Horseradish cream and Burrata Cheese served with tomato and Geape Salad. The probably the best cheese I have ever tried.A soft juicy crancy layer of beef steak transform the dinner to different level. It was one of the top steak. little upset was the coffee off

little upset was the coffee offer, the restaurant don't offer coffee liquid cream for the coffee.

Nothing to worry about to bring your kids, the restaurant offer multiple kids loving dishes.

Overall a great dinner night. I would certainly visit again and others will advise to try of the candle light dinner or a family dinner.

2023-01-03 185 浏览
食過牧羊少年咖啡館幾次都覺得唔錯所以見開咗間新嘢喺文化中心就嚟試吓本來都有啲擔心無位但原來裡面係好大入到去淨係覺得好嘈嘈到街市咁完全feel唔到咩文青cafe 囉竹炭牛奶咖啡黑芝麻燕麥奶兩杯都好好飲有下次我哋order咗一個set其實好難諗我覺得選擇唔多頭盤水牛芝士配青提及小番茄好食Main Course 龍萵蝦油慢烤番茄醬大蝦扁意粉味道一般蒜香法國雞翼配是拉差蛋黃醬都ok嘅總結飲品比食物出色好嘈 坐得唔舒服
食過牧羊少年咖啡館幾次都覺得唔錯

都ok嘅
總結
飲品比食物出色
好嘈 坐得唔舒服
牧羊少年咖啡館✨,應該沒人不認識吧!!! 🇭🇰牧羊少年與他的浮萍,是集團的最新的一間分店~我差不多去匀所有分店,又怎能不來這裡呢😎! 新店鄰近維港海旁,飯前飯後吹個海風🌊再欣賞維港景色,非常不錯唷💕。餐廳地方超寬敞,但沒想到雖無如此大,依家要排隊等侯入座,超誇張呀~ 「 明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅🌮$138 」 人氣墨西哥夾餅,果然好好吃呢!! 不但有我喜歡的明太子,又有鮮甜的蟹肉,再配上鹹香芝士和香脆的墨西哥夾餅,超適合配酒的~而且夾餅有點辣,更加好吃。 「 莎樂美腸薄餅🍕$178 」 薄餅味道也不錯,邊位香脆,餅底香軟😙。不過芝士偏鹹,頗惹味呀~ 「 奶油栗子蓉朱古力戚風蛋糕🍰$98 」 餐廳的甜品全部都換了,這次試試栗子蓉蛋糕吧! 栗子蓉不會過甜,蛋糕鬆軟,也不俗。
牧羊少年咖啡館✨,應該沒人不認識吧!!!

「 明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅🌮$138 」

「 莎樂美腸薄餅🍕$178 」

「 奶油栗子蓉朱古力戚風蛋糕🍰$98 」

2022-12-29
2022-12-30 139 浏览
聽別人說尖沙咀維港有間餐廳好不錯,原來是牧羊少年與他的浮萍呀啊!之前其實去過牡羊少年好多次,都覺得質素好好,難怪新店又有好多好評啦。 蒜香法國雞翼 $88 雞翼有6隻,好飽滿又脆香,肉汁好豐富,炸得好好。雞翼沾上惹味的是拉差蛋黄醬,好好食。 慢烤羅勒蕃茄醬大蝦扁意粉$168 蕃茄意粉都幾好味,有微甜的蕃茄香,大蝦好彈牙,不過調味不足,鹹一點更加好。matcha latte $ 48牧羊少年與他的浮萍 尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下

蒜香法國雞翼 $88

慢烤羅勒蕃茄醬大蝦扁意粉$168

matcha latte $ 48

牧羊少年與他的浮萍
尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下
2022-12-30
幸福是,與家人吃一頓健康、美味、不太平凡的晚餐⋯⋯今日,我與家人路過香港文化中心附近,發現咗一間好有格調嘅西餐廳,原來佢係牧羊少年餐廳的新出品-牧羊少年與他的浮萍,本著對牧羊少年餐廳嘅信心,我哋一行三人決定入去食晚飯。餐廳劃分為餐飲區、酒吧區及活動區,空間感十足,我哋被安排到梳化座位坐,窗外可看見小水池 。有好嘅環境,令我對餐廳嘅食物特別有期望。結果,食物質素亦沒有令我們失望⋯⋯🥳🥳辣椒橄欖油亁大蜆扁意粉 $148大蜆嘅份量好多,扁意粉亦炒得夠彈牙,辣椒🌶️味較重,啱晒鍾意食辣嘅我。紅菜頭漬三文魚辣根流心布袋芝士 配小蕃茄及青提沙律 $148家人盛讚流心布袋芝士滑得來鮮甜,絕對係高質芝士,三文魚夠新鮮厚身,啖啖都係滿足。最後,我哋忍唔住再encore多一碟😆😆烤10安士澳洲M4安格斯西冷配燒新薯及烤美國蘆筍 $288另一道家人盛讚嘅菜式就係……呢碟製作時間需要25分鐘的安格斯西冷,家人食扒嘅習慣係全熟,我開頭對家人嘅要求有點擔心,怕全熟會好韌,結果,呢碟西冷超水準,外脆內軟,煎嘅時候用心鎖住咗入邊嘅肉汁,令到我哋喺全熟嘅情況底下都可以啖啖Juicy。🥹🥹另外,同行有一位三歲小朋友,我哋點
幸福是,與家人吃一頓健康、美味、不太平凡的晚餐⋯⋯

辣椒橄欖油亁大蜆扁意粉 $148

最後,我哋忍唔住再encore多一碟😆😆

烤10安士澳洲M4安格斯西冷配燒新薯及烤美國蘆筍 $288

另外,同行有一位三歲小朋友,我哋點咗餐廳嘅兒童餐俾佢,估唔到餐廳嘅三道菜兒童餐,簡約健康得嚟亦好有特色……

前菜揀咗士多啤梨花生醬多士,普通嘅多士上枱都可以擺成狗仔圖案🐶。

主食點了迷你菠菜苗煙三文魚蕃茄薄餅,三文魚同菠菜都係非常有益嘅食材,啱晒小朋友。

甜品點了紅桑子希臘乳酪,呢個乳酪真係值得一讚,乳酪面頭嘅紅桑子醬看似甜膩,食落口感不但唔甜,卻有新鮮紅桑子酸味,似乎是用新鮮紅桑子打出嚟做醬汁,配上希臘乳酪,大人睇到都流晒口水。🤤

兒童餐餐飲則選了熱牛奶🥛,小朋友一口氣飲晒,yummy 😋

總括而言,呢間餐廳係多方面都屬於高質,不論食品與服務嘅質素、裝修佈置、餐廳嘅概念,睇得出出品人放咗唔少心機。相信唔使好耐,我又會心思思想返嚟呢間餐廳再大吃一頓🤩🤩。
2022-12-29 91 浏览
呢間餐廳坐落喺文化中心地下,餐廳門口位置顯而易見,基本上你行過就一定會見到,喺食呢間餐廳嗰日朝頭早先咁岩喺OpenRice度見到呢一間餐廳,餐廳名字耳熟能詳、言猶在耳卻又不記得,後尾睇吓其他食評先知道原來係同牧羊少年咖啡館有關係的。 如果大家有試過牧羊少年咖啡館,都知道嗰度嘅嘢無論邊間都唔算太差,所以今次都有所期待。 大概12:45 去到,等咗三張枱,大概5分鐘就已經可以入座,餐廳有設計到一啲喺出面等位嘅梳化,因此等起上嚟都唔會話覺得唔舒服。入到餐廳入面就被佢嘅設計驚艷到, 能夠有咁大空間,做到酒吧、水壩、廚房 都係入面見得到,喺香港算係好少見,仲有一間房仔可以比你睇下書,攞起本MacBook做吓嘢咁,唔會講你扯,瞬間覺得自己個人好有氣質和文化,起碼唔使日日係個Starbucks度霸住人啲位坐,唯一唔好處係間房仔唔可以飲嘢食嘢,所以要飲食就要喺餐枱上面搞掂先至好去做嘢。Lunch set係可以選擇,有前菜、 主菜、甜品,任擇其二或者貴啲食晒三個加一杯嘢飲,前菜有啲整兩隻蝦點係個茄汁度,同埋有啲細份到不得了嘅沙律,我哋對啲Appetizers冇乜興趣, 但見人哋嘅選擇就似乎係有少少伏嘅,

Lunch set係可以選擇,有前菜、 主菜、甜品,任擇其二或者貴啲食晒三個加一杯嘢飲,前菜有啲整兩隻蝦點係個茄汁度,同埋有啲細份到不得了嘅沙律,我哋對啲Appetizers冇乜興趣, 但見人哋嘅選擇就似乎係有少少伏嘅, 如果想圓滿啲都可以食晒嘅,但係今日實際上就見到比較多人都係主菜+甜品選擇。 主菜嘅選擇唔算係特別多,但係勝在都算吸引,甜品就更加只係得兩款cake。

我哋第一次食就試咗佢嘅貓耳朵同埋一個漢堡包, 貓耳朵係煮得perfectly fine,al dente 的口感, 條蘆筍就係一般水平,少少爽口但算係偏淋身, 個青醬就不予置評啦,其實就係出面買一甖嗰啲, 唯獨係上面我估係啲mascarpone cheese 就絕對係多餘咗啲,既唔能夠中和嗰個青醬嘅味, 又唔能夠起到同個貓耳朵融合嘅作用,就似乎係為打卡而加咁, 不過整體算係非常高質。另外漢堡包同薯條, 先輪漢堡包,脆身的包底配搭鎖死晒啲肉汁嘅嗰舊牛真係一流, 下面啲菜、蕃茄嗰啲都足以解到舊牛同芝士嘅膩, 個薯條就軟硬適中, 可敬嘅係食得出佢包薯條嘅來貨都高質,可惜嘅係調味嗰個落得太多鹽,仲咸過M記嗰啲薯條, 都算係一大敗筆,不過個burger好食就得啦,我叫得burger 都係想個burger好食啫。

嘢飲方面叫咗一個蕎麥茶同一杯香芋椰子牛奶,蕎麥茶就好普通,但香芋椰子牛奶算係幾好, 椰子味好出,但成杯俾人嘅感覺就係茶飲店嘅出品,不過不失。 但要加$24其實唔太值得。

值得一提嘅係呢間餐廳用QR code落單,但又要做到上嘢飲同埋甜品都要叫店員幫手處理, 其實見到啲店員都係忙,亦都未必即時可以處理到你嘅要求,我個人覺得如果用QR code落單,上菜就唔好搞咁多嘢,喺個QR code個網址入面講你想上菜咪得囉。
2022-12-29
庆祝纪念
圣诞节
  • burger
1K
前排去尖沙嘴海旁行下,諗住搵間餐廳食飯,見到呢間好有文藝氣息嘅cafe,感覺好舒服,就入去食下。「浮萍隨水漂泊 散聚不定。萍水相逢 盡是他鄉之客」呢句真係好有意境,頓時覺得更有文青氣息。食物方面,雖然同其他牧羊少年餐廳系列有所不同,但同樣有水準。 ✨海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵($188)-係好creamy 濃濃嘅醬料texture,配上粒粒鮮味蟹肉同texture幾好嘅貓耳朵,好香口。上面嘅海膽水準都不錯。✨明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅($118)- 雖然話係snacks,但其實有成3件,份量都幾足夠。- 夾餅脆脆的,入面夾左好長嘅一條明太子,明太子本身調配了辣香味,幾刺激味蕾。然後再有底層超滑香甜牛油果同沙律醬、生蝦、蟹肉等中和一下辣味,夠層次感。😍法式蛋白檸檬塔($88)-呢款甜品可以話係必點,味道出乎意料地好。TART上白色cream狀嘅係蛋白,配上好滑香、微甜嘅檸檬餡,仲有重點之一,亦都係我最最最鍾意嘅曲奇皮,真係啖啖滋味。😋😋下次再來食甜品,感受下文青氛圍!

海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉

✨海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵($188)
明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅

✨明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅($118)
- 雖然話係snacks,但其實有成3件,份量都幾足夠。

法式蛋白檸檬塔

😍法式蛋白檸檬塔($88)

下次再來食甜品,感受下文青氛圍!
海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉
明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅
法式蛋白檸檬塔
  • 海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵
之前經過尖沙咀文化中心見到呢間𝒸𝒶𝒻𝑒☕️已經覺得環境好正終於搵到時間到訪 氛圍果然好𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁 每個角落都充滿文化氣息 打卡是常識吧(っ´ω`)ノ 原來係牧羊少年咖啡館嘅分店☁️餐廳分開𝕔𝕒𝕗𝕖同酒吧區 飲啡之餘又可嘆返杯酒🥂最令人驚喜嘅係除左環境~食物都幾高質☁️價錢同一般𝕔𝕒𝕗𝕖差不多 絕對值得再訪啊♡ 明太子芝士蟹肉墨西哥夾餅 $①①⑧好有驚喜嘅𝐓𝐚𝐜𝐨🌮食材配搭出奇地夾 餡料滿滿~食落好有鮮味 微辣惹味 食到中間又有牛油果蓉解解膩🥑擺耐左都脆脆的(・ω・*ლ)愈食愈上癮!.♡ 菠菜苗蘑菇南瓜蓉燴芝士意大利飯 $①③⑧好重南瓜同菇味🎃𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰帶點煙韌 燴汁份量剛剛好 夠𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢但膩感唔重.♡ 法式蛋白檸檬撻 $⑧⑧賣相唯美🌿蛋白霜表面微脆 撻底亦好脆帶牛油香 檸檬酸甜度相對高喔.♡ 椰子斑蘭牛奶 $④⑧好有熱帶風情嘅特飲(*´∀`*)椰味突出 又會飲到斑蘭嘅淡香 仲有椰果粒粒加持🍹

之前經過尖沙咀文化中心見到呢間𝒸𝒶𝒻𝑒☕️已經覺得環境好正

♡ 明太子芝士蟹肉墨西哥夾餅 $①①⑧
好有驚喜嘅𝐓𝐚𝐜𝐨🌮食材配搭出奇地夾 餡料滿滿~

♡ 菠菜苗蘑菇南瓜蓉燴芝士意大利飯 $①③⑧

♡ 法式蛋白檸檬撻 $⑧⑧