2023-03-14 70 浏览
呢幾日又涼番啲好食打邊爐,呢間之前已食過,覺得質素好好又抵食餐廳環豐夠大,抽氣都好好唔會食到成身邊爐味,今次$288 SRF美國特級肩胛肉眼餐,有數款牛、牛舌、豬肉、羊肉及海鮮等,仲有好多款火鍋料及熟食㗎,出面有好多蔬菜菇菌類,汽水雪糕都有,仲要係哈根大師喔先選麻辣併椰子雞鍋,麻辣會跟一樽麻油,食時加落調味料到無咁辣又夠香,湯底都好足料SRF美國極黑和牛肉味夠濃,油花都算適中,肉質鮮嫩唔會好靭,另外牛肩胛肉味再濃啲比較實在,另外牛舌好爽口而豬肉係梅肉片夠哂嫩滑,羊肉微微羶味,呢個我都好鐘意呢到連雞子都有夠哂大粒,醉雞翼好入味滿滿酒香海鮮方面有蝦、蜆、青口及魚片等,扇貝啖啖肉夠厚肉最後緊係要留肚食雪糕啦,另有幾種味雪條

而豬肉係梅肉片夠哂嫩滑,羊肉微微羶味,呢個我都好鐘意

呢到連雞子都有夠哂大粒,醉雞翼好入味滿滿酒香

海鮮方面有蝦、蜆、青口及魚片等,扇貝啖啖肉夠厚肉

最後緊係要留肚食雪糕啦,另有幾種味雪條
2023-03-08
呢間係朋友介紹,佢超鍾意食小龍蝦,話呢度可以任食~餐廳係正The one 對面,都幾方便就腳🐾✨揀咗SRF美國極黑和牛片套餐,可以食120mins湯底牛站(駅)秘製麻辣鍋(小辣)配清甜椰子雞鍋麻辣鍋本身已經夠濃味,好啱煮肉類~我自己覺得唔使再額外點醬汁~而椰子雞鍋就好啱用黎煮蔬菜類~自助餐區其實自助餐區都有好多食物嘅選擇~前菜、蔬菜、各種丸類、響鈴、炸魚皮、小龍蝦、麵類、醬料等😳😳 當中我最推介嘅係蔬菜類,真係好新鮮🌟必拎娃娃菜同萵筍😋🥩肉類-QR code 落單✨✨瘋狂點SRF美國極黑肩胛肉眼片~😳配麻辣鍋食~正😝😝 🦐海鮮類-QR code 落單每樣叫咗少少,日本帆立貝、紐西蘭青口、白鱔片、手打墨魚滑、鮮甜海蝦、美顏花膠同鮮甜沙白~當中鮮甜沙白同美顏花膠最為出色,前者超級大隻又鮮甜;後者大大塊骨膠原滿滿😍😍小食類-QR code 落單試咗爆漿糍粑、水牛🧀芝士條同花雕醉雞翼~爆漿糍粑有三重口感,外面酥脆、中間軟糯,入面仲有爆漿嘅紅糖,唔會過甜~不錯不錯🌟 水牛芝士條做到拉絲效果;花雕醉雞翼亦夠入味😋🍨甜品拎咗Häagen-Dazs🍓士多啤梨🍉西瓜味雪糕,估唔到呢度仲有Häagen-D

✨揀咗SRF美國極黑和牛片套餐,可以食120mins

✨✨瘋狂點SRF美國極黑肩胛肉眼片~😳配麻辣鍋食~正😝😝

🦐海鮮類-QR code 落單

小食類-QR code 落單

🍨甜品
拎咗Häagen-Dazs🍓士多啤梨🍉西瓜味雪糕,估唔到呢度仲有Häagen-Dazs可以食😍😍 亦都拎咗芋圓仙草凍,比較少火鍋店會有,而且細細杯可以過過口癮🤣

🥤飲品
酒精飲品連梅酒都有,我哋就揀咗佢地自家製嘅無糖茶,分別係白桃烏龍同埋洛神花茶。白桃烏龍有淡淡白桃味,幾生津解渴;洛神花茶則帶微酸,可以解解膩👍🏼

環境:4/5
環境光猛,有好多卡位,就算兩個人都坐得幾舒服同埋感覺有Privacy~

服務:4/5
上菜速度超快😳

食物:4/5
有好多元化嘅選擇,食材都幾新鮮~

Revisit: yes
  • 爆漿糍粑
尖沙咀高質火鍋放題,不論是食肉獸,還是大胃王,都一樣捧著肚子離開。上菜快,零漏單,滿足渡過大飽口福的120分鐘!放題套裝3選1,價錢分別是$248美國精選牛、$288 SRF美國極黑肩胛肉眼及$328特上牛小排,是次選擇了中價位套裝!SRF美國極黑肩胛肉眼 $288湯底:9選1,倆口子都是芫茜控,看到期間限定是芫茜皮蛋豆腐鍋當堂雙眼發光。暫時摒棄時下流行的重口味麻辣雞煲,回歸這個經典湯底,覺得份外清甜健康。芫茜大大扎,皮蛋一開二滾到快化開,好有住家Feel!肉類:SRF美國極黑和牛肉質紮實又有和牛細緻的油花和油香。美國肩胛肉脂肪分佈均勻,肉質鮮嫩,口感較柔軟,同樣牛味濃郁,以上2款牛都Encore了幾輪,牛魔王表示滿意!牛脷托爽脆有油香,豬梅肉片嫩滑、充滿豬肉香味。海鮮類:海蝦鮮甜大隻。白鱔片有少骨,但照吃可無視。沙白無沙、漲卜卜。還有美顏花膠大大片,雖然不算很厚,但膠感依然。餃子類:台式火鍋當然必點好有台味的蛋餃和燕餃。細細粒的手包蝦肉雲吞餃和魚皮餃也不錯。其他:倆口子最愛大大粒鮮雞子,每次Encore都是同樣飽滿!不是每間火鍋店都可以吃到雞子,還要這樣高質,實在過足癮!甜品方面,不

SRF美國極黑肩胛肉眼 $288

其他:倆口子最愛大大粒鮮雞子,每次Encore都是同樣飽滿!不是每間火鍋店都可以吃到雞子,還要這樣高質,實在過足癮!甜品方面,不但有小杯Tiramisu和雪糕外,還有日本乳酪,甚有驚喜。
我們點了兩個美國牛肩胛片餐 $148~以午市放題來說 價錢方面非常划算!雖然套餐裡面本身的肉類選擇不算很多但外面可以自取的食物選擇和種類繁多我覺得還是頗抵食~✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆鴛鴦鍋 $48♡ 牛駅秘製麻辣鍋(小辣)♡ 滋潤雪梨蘋果豬骨鍋/ 套餐食物 /♡ 花雕醉雞翼(1件)醉雞翼的花雕味道很重~♡ 巴西牛脷托 (1片)牛脷托淥熟後肉質非常爽彈~♡ 美國牛肩胛片肉(3-4片)牛肩胛片肉肉質還可以的 不過當然始終沒有和牛好吃~♡ 鴨血(一件)鴨血咬下去的質感不錯~重點是午市優惠可以無限追加~/ 火鍋配料 /♡ 各類蔬菜♡ 鵪鶉蛋♡ 炸魚皮♡ 士林腸灌蛋♡ 士林豬血糕♡ 即炸香芋頭♡ 牛柏葉♡ 日本蟹棒♡ 即炸午餐肉♡ 秘製豬肚♡ 油炸鬼♡ 蛋餃♡ 水魷魚♡ 鬆脆響鈴蔬菜🥬的款式很有驚喜最特別是紫色羽衣甘藍~/ 熱葷小食 /♡ 南投滷肉飯♡ 台灣鹽酥雞♡ 台灣一口腸♡ 吉列魷魚圈♡ 炸鮮奶♡ 日本吉列蠔♡ 毛血旺♡ 自家製糖水/ 冷盤前菜 /♡ 麻辣豬脷♡ 醉雞腎♡ 帶子裙邊♡ 醉雞翼尖♡ 日本枝豆♡ 泡菜蘿蔔♡ 中華沙律♡ 泰式鳳爪/ 有機蔬果 /♡ 新
我們點了兩個美國牛肩胛片餐 $148~
以午市放題來說 價錢方面非常划算!

雖然套餐裡面本身的肉類選擇不算很多
但外面可以自取的食物選擇和種類繁多
我覺得還是頗抵食~

✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆

鴛鴦鍋 $48
♡ 牛駅秘製麻辣鍋(小辣)
♡ 滋潤雪梨蘋果豬骨鍋

/ 套餐食物 /

♡ 花雕醉雞翼(1件)
醉雞翼的花雕味道很重~

♡ 巴西牛脷托 (1片)
牛脷托淥熟後肉質非常爽彈~

♡ 美國牛肩胛片肉(3-4片)
牛肩胛片肉肉質還可以的
不過當然始終沒有和牛好吃~

♡ 鴨血(一件)
鴨血咬下去的質感不錯~
重點是午市優惠可以無限追加~

/ 火鍋配料 /
♡ 蛋餃
♡ 水魷魚
♡ 鬆脆響鈴

蔬菜🥬的款式很有驚喜
最特別是紫色羽衣甘藍~

/ 熱葷小食 /

♡ 泰式鳳爪

/ 有機蔬果 /
♡ 新鮮生果
♡ 甜酸喬頭

是日水果是切片的火龍果~

/ 冷泡茶 /
♡ 洛神花茶
♡ 玫瑰花茶
♡ 白桃烏龍茶
♡ 桂花島龍茶

餐廳自家製的冷泡茶味道偏澀
我個人覺得普通而已
推薦大家喝罐裝的茶 入口更好喝~

/ 飲品 /

♡ 北歐雪葩

大推澳洲脆皮雪條
脆皮超級好吃!
2023-03-09 58 浏览
早幾日又涼涼地就同老豆去牛駅食麻辣火鍋, 呢到冷氣好充足,唔洗驚越食越熱。我地選擇左牛駅秘製麻辣鍋少辣和滋潤雪梨蘋果豬骨鍋, 前者麻辣香味濃郁,後者滋潤香甜。點選了 美國精選牛套餐, 7點半前離座都係$208,長者和小朋友仲正$148好抵喎!有美國牛肩胛片,澳洲羊肉片,巴西牛脷托,美國豬梅肉片都夠食, 佢地仲新增左三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條添, 呢到台灣小食又多款,蔬菜丸類都係自取, 飲品櫃超大,好多款汽水茶類啤酒都有得飲,雪糕櫃仲有Häagen-Dazs 呢d 靚牌子, 食完麻辣個咀辣辣地嘆杯雪糕超爽皮。

香港最近開咗唔少台式任食火鍋,食過幾間,質素都唔錯。今日嚟到呢間新開嘅牛站,又睇吓好唔好食先!一入到去已經比個環境嚇親,裝修非常之靚同乾淨,坐得舒服,加分!睇埋個自助區,完全震撼眼球😍有勁多前菜,小食,熟食同大量甜品,啱晒大胃王!😛火鍋湯底選擇都好多,可以加少少錢雙併,我哋今次就試咗比較特別嘅喇沙海鮮湯,同黑松露菌湯😋喇沙湯底非常之香,椰香味加點微辣,同牛肉非常之夾!黑松露湯非常特別,有少少西式湯底嘅感覺😜 重點嘅牛肉,超級高質!油花好靚,入口差唔多即溶,不得了👍🏻👍🏻另外仲有海鮮同其他肉,比較特別仲有糍粑同芝士條,即炸熱辣辣,正!今餐真係極高質,cp值又高,下次一定同朋友再黎!

今餐真係極高質,cp值又高,下次一定同朋友再黎!
2023-03-09 73 浏览
今日去食哩間任食牛肉火鍋,認真勁高質,勁多嘢食, CP值極高!😍😍😍首先位置已經夠方便,喺正The One對面,啱晒一大班朋友聚會!放題有三個套餐,今日我哋食咗個最平嘅美國精選牛套餐,$248可以食兩個鐘嘢食方面,肉類、海鮮、同部份小食可以用QR code任點,其他好似菜,丸類,麵食等等就自助形式,選擇非常之多!最令我surprise嘅係佢有勁多前菜同小食😍 泰式鳳爪、中華沙律、螺肉、八爪魚、甚至麻辣小龍蝦同麻辣注意都有!而且質素都非常唔錯👍🏻重點要介紹個自助飲品部,佢飲品嘅選擇大大話話都起碼有廿幾種!仲有個熱櫃擺熱嘅維他奶,菊花茶等等,非常貼心🫶仲有仲有,佢有勁多醬料俾你混,連出邊好少見嘅花椒油都有!落幾滴令到個醬汁超惹味!🤣 甜品都係自取,可以話係酒店式嘅自助餐,有唔少甜點同任食Haagen Daz雪糕, 淨係食出邊啲嘢已經飽哂😂😂至於重點火鍋,牛肉質素都非常之高!美國肩胛肉油脂分布平均,切得夠薄,滾兩滾就食得,識落俾澳洲日本和牛都唔輸蝕!重點係我哋不停order佢都保持到個質素,唔會話得頭幾碟係靚,抵讚!今餐真心滿意,一定番食!

今餐真心滿意,一定番食!
2023-03-08 42 浏览
在差不多夠鐘離場的時候,職員扮見唔到客人舉手,借d 意就行開就連水都唔會幫你加。食物及湯底質素一般。最令人反感都係服務,不會再光顧。以呢個價錢既打邊爐放題,仲有其他選擇。
食物及湯底質素一般。
最令人反感都係服務,不會再光顧。
以呢個價錢既打邊爐放題,仲有其他選擇。
2023-03-08 47 浏览
打邊爐食極都唔會厭,食材多花款,而且冇咁多調味,可以試到食物嘅味道!呢間火鍋店牛肉質素幾好,而且有勁多款式嘅海鮮,拼成一個海鮮拼盤都絕對唔係問題,比起連鎖嘅打邊爐仲抵食!晚市佢真係滿晒座,舖頭入面都大而且又唔少卡位,如果同朋友嚟食都坐得舒服~佢主要用手機落單,出面有自助醬料區、小食區、蔬菜櫃、甜品櫃、雪糕櫃,仲有得任飲清酒、梅酒,真係好抵食!------------------------------🐂◖SRF美國極黑和牛片◗ $268揀咗九點入座,每位都係$268,就可以試到多款海鮮同埋高質美國黑牛肉!一坐低嗱嗱臨揀個湯底先,今次試咗佢個椰子雞湯🥥🐓,呢款湯底清清地而且唔係間間打邊爐都有,湯底好香椰奶嘅味道,飲落都幾清甜~呢個套餐嘅帆立貝同埋青口🐚真係必食,煮完出嚟都唔會梅肉,大大粒鮮甜彈牙;佢個套餐仲有一款美國極黑肩胛肉眼片🥩,主要食佢都已經夠皮,大大片牛肉,偏瘦牛肉味超級濃,值得不斷encore,絕對係回本首選👍🏻!肉類除咗美國黑牛肉,仲有牛肩胛片、牛脷托、豬梅肉🐖、羊肉片🐑。佢嘅羊肉片偏蘇,未必個個接受到;佢嘅牛脷托有驚喜,脂肪分布均勻,牛味超級濃,帶有少少牛油香,細細片又脆
🐂◖SRF美國極黑和牛片◗ $268

肉類除咗美國黑牛肉,仲有牛肩胛片、牛脷托、豬梅肉🐖、羊肉片🐑。佢嘅羊肉片偏蘇,未必個個接受到;佢嘅牛脷托有驚喜,脂肪分布均勻,牛味超級濃,帶有少少牛油香,細細片又脆口,勁正👅!

出面嘅小食區都有多款前菜,有糖水、滷肉飯,但最驚喜竟然會有麻辣小龍蝦,都幾彈牙鮮甜,啱晒飲下酒用來做佐酒小食~佢仲有個鹹蛋流心丸好特別,笑哈哈樣好得意,食粒丸好似食緊流沙包咁嘅味道,好過癮!

🥠/小食
佢呢度啲小食選擇都幾多,有爆漿黑糖糍粑、鹽酥雞、水牛芝士條、泡椒魚皮、台式一口腸同埋醉雞卷,糍粑同埋水牛芝士條好煙韌,泡椒魚皮嘅花椒味都好爽口惹味,值得一試!

🦐/海鮮類
佢呢度嘅海鮮選擇出奇地多,而且都幾新鮮,回本必備!有海蝦、沙白、水魷魚同埋蟹棒嗰啲,比較特別嘅有魚肚、墨魚仔、沙鯭魚,沙鯭魚係原條嘅魚仔,食落肉質好嫩好滑,但會就多骨啲!

🥓/火鍋配料
有花膠、牛柏葉、腸灌蛋、鵪鶉蛋、白鱔片、墨魚滑、滷牛筋、豬雪花肉片、豬血糕、雞子、豬大腸、豬肚、雞肉、鴨血同埋雞蛋,真係花多眼亂!淨係叫咗佢個鴨血同埋白鱔片,味道正常都幾滑,但盡量都留返肚食海鮮同埋牛肉~

🍮/甜品
甜品出去自己拎,有自家製嘅奶凍、黑森林、Tiramisu、豆腐花等等;雪糕櫃裏面嘅雪條都好高質,竟然有任拎嘅蜜瓜同朱古力味嘅Häagen-Dazs,同埋一啲高質嘅朱古力脆皮雪糕!佢仲有部軟雪糕機,有抹茶同埋牛奶味,有啲冰嘅口感,味道正常,但略嫌茶味唔夠出!

🌟Encore指數:9/10
2023-03-07 48 浏览
又比我係觀塘發現一間好味火鍋放題😋火鍋料多款又好味,仲有好多係台灣特色,性價比好高呀☺️二人座位剛剛好,都坐得舒服!落單後店員好快就送上食物,而且一次漏單情況都無,好抵讚👍🏻我哋揀咗個花膠烏雞湯底,好鮮甜美味☺️入面真係好足料,有半隻烏雞同幾塊花膠🥳重頭戲黎啦,啲肉好高質喎😳特別係牛肩胛,少少肥膏一齊食先夠正丫‼️餐廳仲有豬肉同羊肉,真係無得頂!而且仲有啲海鮮同魚肉🤤唔錯唔錯!出面仲有個自助區,有丸有菜有面,仲有啲台灣嘅特色丸😋真係好豐富!最後梗係唔少得甜品同飲品啦😜款式夠多又好味,果個芒果糯米糍我食咗5粒🥰呢間真係好食要推薦比大家🫡

呢間真係好食要推薦比大家🫡
2023-03-05
2023-03-06 45 浏览
今日去到尖沙咀食火鍋放題🤣揀左呢間係The One對面,MTR出口行3分鐘就到😂食到飽飽❤️1️⃣餐前小食區呢度有唔少涼菜前菜同水果可以開開胃🤣當中我最推介係醉雞翼尖,入味得來又唔會太重酒味🤣另外哈密瓜都超級甜🍈另外仲有螺肉同埋中華沙律都係平時常見又好食嘅前菜2️⃣鹽酥雞、麻辣小龍蝦🦞其中一個我會揀嚟呢間餐廳度食嘅原因就係佢有任食麻辣小龍蝦🦞🌶 呢度嘅小龍蝦大大隻啖啖肉仲有買手套俾你自己搣開嚟食勁方便😂煮得好惹味同香口,我自己encore左3碟!鹽酥雞都幾熱辣辣,新鮮炸起,兩款小食都不停refill好受歡迎🔥3️⃣自取蔬菜🥦🌽🥬丸腸區出邊都可以自己夾蔬菜同埋丸啊腸仔啊嗰啲,我最鍾意嘅係芋頭貢丸同埋鹹蛋黃丸,呢啲出邊都好似少見啲而且都幾好食🤣蔬菜整體都算新鮮乾淨👍🏻4️⃣自助飲品🍹甜品🍰區飲品有凍有熱,款式都算包羅萬有,而且仲有清酒🍶梅酒🍷任飲!甜品全部都係一口size,當中我最鍾意嘅係芝士🧀蛋糕脆脆同埋Oreo木糠布甸,唔好過甜,nice❤️5️⃣美國牛肩胛肉🥩我哋今次呢個套餐都包左幾款肉任食,其中我最推介呢個牛肩胛肉,肉質嫩滑肉味濃郁,我幾碟幾碟咁order,水準都冇跌過🥰另外豬肉同埋牛舌片都唔錯😛6️⃣任叫任

1️⃣餐前小食區

2️⃣鹽酥雞、麻辣小龍蝦🦞

3️⃣自取蔬菜🥦🌽🥬丸腸區

4️⃣自助飲品🍹甜品🍰區

5️⃣美國牛肩胛肉🥩

6️⃣任叫任食火鍋配料🥘
另外仲可以用手機落單叫配料,其實選擇都大大話話有幾十款,我都係揀啲我印象最深刻嘅介紹俾大家😝海鮮有沙巴蜆同埋三文魚鰭,兩個都好鮮甜😋另外仲個特色甜品係炸糍粑,炸到外脆內軟而且有紅糖流水,好好食!!

7️⃣湯底🥘
打邊爐最重要梗係個煲,即係湯底!我叫咗鴛鴦鍋包括有秘製麻辣鍋同埋滋補豬筒骨鍋😍麻辣鍋我揀咗小辣唔算好辣,但係好香香料味,另外豬筒骨湯底都幾鮮甜,用嚟碌蔬菜一流🥳

餐境環境乾淨,一般都服務唔錯,上菜速度快而且冇漏單😆

環境:🌟🌟🌟✨
價錢:🌟🌟🌟✨
推介:🌟🌟🌟✨
2023-03-04 67 浏览
尖沙咀 牛駅今日去咗尖沙咀牛駅食任食午市火鍋。選咗性價比特別高的$148 任食set。我認為呢個set CP值最高,因為佢只比一人一鍋定量D 餐貴$30。但就可以任食豬牛同出面全部食物。牛駅令我最欣賞的地方是時間有120分鐘,較同類同價位餐廳多半小時,可以慢慢嘆。外面任食區選擇超多。試咗豬手,炆得好淋好入味。炸魚皮,大件又脆,兩樣都不輸任何粉麵店。佢出面啲小食係多到冇可能試得晒,只可以揀兩三樣食吓。飲品方面,除咗大量冷泡茶,連清酒,梅酒都在午市有供應。最窩心係暖飲櫃,唔知係咪今朝吹左風,有啲頭赤赤,罐黑糖薑母茶對我很友善。我們選了椰子雞併藥膳牛骨鍋,椰子雞湯一放低已經聞到好香嘅椰子湯味,藥膳湯底都好足料,見到好多藥材。雖然是最平的set,但係啲牛肉質素並唔差,見到油花好均勻,夠薄,灼幾秒就食得,入口即溶。另外推介鴨血,好滑,又唔腥。甜品,有好多雪糕雪條,仲有軟雪糕,不過今日唔係幾想食凍嘢,揀咗個熱糖水,係椰汁雪燕,又幾好喎,唔太甜有好香椰汁味。雖然全場滿座,但職員做嘢好快,基本上落單幾分鐘就會上菜,收碟又快👍🏻,唔會話要自己疊埋一堆冇人理。每人百幾蚊任食兩個鐘,所有嘢都係水準以上,滿意
尖沙咀 牛駅

外面任食區選擇超多。

每人百幾蚊任食兩個鐘,所有嘢都係水準以上,滿意,會繼續光顧。
2023-03-04 42 浏览
【尖沙咀•牛站(駅)麻辣火鍋放題 】🐝 ————————————————————————地理位置💯係The One隔離,呢條巷絕對平時行過,食飽過一條馬路就坐車走,相當方便。餐廳好多座位,燈光好光猛,唔會有侷促感覺。冷盤。小食。飲品樣樣都豐富。餐廳設有多款小食及甜品:三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條等,都係較新款的小食。餐廳仲有麻辣小龍蝦,糍粑任食,以及清酒,梅酒,啤酒任飲🍦🍨🍧甜品除咗有杯裝Mousse/tiramisu,都有movenpick同軟雪糕/雪條。 1️⃣2️⃣0️⃣分鐘放題設有3個套餐選擇,今次揀了最平的「美國精選牛」,但已經好夠食。🍲湯底有九個選擇,絕對推介喇沙海鮮鍋‼️唔係度度都有,味道亦都唔算辣,普遍都食到。呢度海鮮絕對要叫‼️沙白。海蝦。鯇魚片,配上喇沙湯帶出鮮甜味道。海蝦肉質彈牙新鮮,唔係度度任食火鍋都比到。朋友們最愛吃日本蟹棒,夠晒大條。
【尖沙咀•牛站(駅)麻辣火鍋放題 】🐝
————————————————————————

2023-03-04 72 浏览
呢一間餐廳係朋友間聽左無數次但每一次唔係唔齊人就係無位😅今日終於近在眼前即刻book過去食🤤唔知係埋開關無耐了加上咁啱我同朋友仔傾住普通話過去所以由接待到結尾都係普通話頻道好彩我聽得明🤣1️⃣湯底-椰子雞湯1/4隻雞再加上d椰肉、紅棗、枸杞…整體個湯色都幾濃郁2️⃣前菜-泰式鳳爪酸酸辣辣 好開胃-螺肉、中華沙律-醉雞翼尖-麻辣豬俐3️⃣小吃-麻辣小龍蝦朋友最愛都係為左它先會想食呢一間4️⃣配菜丸類、菜類、麵類⋯基本上都係自己出去揀肉類、海鮮類就掃code落單款式唔算太多但基本上可以滿足到唔同需求嘅客5️⃣甜品/飲品由自由擠嘅雪糕到現成唔同嘅甜品都分左位擺出黎滿足唔同選擇飲品相對選擇就更少啦除左自家冷泡茶、汽水、紙包飲品仲有珍珠奶茶可惜我都係鍾意一包包既白桃烏龍茶今餐除左係收餐盤有少少甩漏之外基本上都係一次唔錯嘅飯局相信好快就會試下另一間分店希望會有機會試下今次未有時間食嘅甜品區啦!
呢一間餐廳係朋友間聽左無數次

好彩我聽得明🤣

1️⃣湯底
-椰子雞湯
1/4隻雞
再加上d椰肉、紅棗、枸杞…
整體個湯色都幾濃郁

由自由擠嘅雪糕到現成唔同嘅甜品
都分左位擺出黎
滿足唔同選擇
飲品相對選擇就更少啦
除左自家冷泡茶、汽水、紙包飲品
仲有珍珠奶茶
可惜我都係鍾意一包包既白桃烏龍茶

今餐除左係收餐盤有少少甩漏之外
基本上都係一次唔錯嘅飯局
相信好快就會試下另一間分店
希望會有機會試下今次未有時間食嘅甜品區啦!
2023-03-03
2023-03-02 42 浏览
🥢 湯底完全係打邊爐嘅靈魂所在,特別係我最愛嘅麻辣湯底,但市面上有提供出色麻辣湯底嘅火鍋放題其實唔多,但今次就搵到尖沙咀嘅牛駅麻辣火鍋放題!呢間台式火鍋嘅湯底真係幾出色! 👍🏻 餐廳熟食吧驚喜地仲有提供任食麻辣小龍蝦,而且清酒,梅酒,啤酒都係任飲,打邊爐之餘仲有台灣地道小食同埋三色芋圓,多重享受! ⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 湯底採用多種香料調製,每件火鍋配料都吸收到精華椰子清香仲有嫩滑雞件,滋補返隔離麻辣嘅燥熱揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 肉類牛肉味道幾濃郁,牛舌厚度切得唔錯而且幾爽彈揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 海鮮及其他配料大蝦幾新鮮,魷魚夠彈牙好索湯,花膠都冇腥味揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 台式小吃鹽酥雞同埋芝士條都好酥脆幾出色,口味幾正宗!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 甜品除左雪糕同埋迷你甜品杯,仲有新嘅台式芋圓食!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

⏳上菜速度: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 湯底
採用多種香料調製,每件火鍋配料都吸收到精華
椰子清香仲有嫩滑雞件,滋補返隔離麻辣嘅燥熱

✨ 肉類
牛肉味道幾濃郁,牛舌厚度切得唔錯而且幾爽彈

✨ 海鮮及其他配料
大蝦幾新鮮,魷魚夠彈牙好索湯,花膠都冇腥味
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

✨ 台式小吃
鹽酥雞同埋芝士條都好酥脆幾出色,口味幾正宗!

甜品
除左雪糕同埋迷你甜品杯,仲有新嘅台式芋圓食!
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄