餐廳:牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖成日都見到尖沙咀加連威老道呢間牛站(駅)麻辣火鍋放題 @beefstationtst 未開門就大排長龍,睇真啲餐牌原來佢哋有分火鍋Lunch Set同放題兩類,定食最平$78就食到,指定肉款有150g;火鍋放題就分$148/$178/$208,放題嘅話星期一至五2pm後入座仲有全單88折優惠😍,計返條數其實真喺幾抵食佢哋主打台式火鍋🥘,而我今次就叫咗中價位嘅美國特級肉眼火鍋放題($178再加一),先揀咗冬天最啱嘅禦寒胡椒豬肚鍋,飲返碗帶有陣陣胡椒豬肚香嘅湯底同食返幾舊豬肚暖暖胃就開始打邊爐。除咗美國特級肩胛肉眼片之外,仲有巴西牛脷托、美國豬梅肉片、花雕酒雞翼、巴西雞肉片等俾你任食。肩胛肉眼牛味非常濃厚🐂,肉色同肉質新鮮高級,雪花油脂豐富,咬落幾有嚼勁,而且一啲雪藏味都無👍可以叫嘅火鍋配料相當有特色,比較少有嘅士林腸灌蛋、毛血旺、豬血糕,仲有去台灣必食嘅熱食——南投滷肉飯、鹽酥雞、一口腸、燕餃等,款式都真喺算幾多;當然唔少得蔬菜🥬、水果、冷盤前菜等自助吧食物啦😋,唔少人都專登喺打邊爐之前試吓佢
餐廳:牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

可以叫嘅火鍋配料相當有特色,
鹽酥雞、一口腸、燕餃等,款式都真喺算幾多;
當然唔少得蔬菜🥬、水果、冷盤前菜等自助吧食物啦😋,
唔少人都專登喺打邊爐之前試吓佢哋自家製枝竹豬手呢🤓

飲品方面亦都夠晒誇張,超過20款飲品選擇,除咗自家製冷泡茶例如洛神花茶同白桃烏龍茶之外,仲有咖啡機比你自己沖咖啡奶茶嚟飲☕️,
愛酒人士更加唔可以錯過免費任飲嘅清酒、梅酒🍶,Apple Cider同Asahi都喺熱門選擇🍺

食到咁上下行去甜品櫃試返幾款自家製甜品,陣陣咖啡香嘅Tiramisu、黑森林蛋糕、綿滑嘅3.6牛奶布甸,亦都有唔少雪條同自製雪糕機,
無論質素同埋食物選擇方面都有一定水準🤩,出菜都算快,值得一試👏
2023-02-21
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。牛駅.高質親民的台式邊邊!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 去尖沙咀行完街一定要食番野充充電今次去到牛駅 這是第一次光顧發現原來此店性價比奇高2人同行,食到心滿意足都不用500實在抵,而且店員服務好用心為客人提供貼心安排 (及時救左我的粗心大意)令人很窩心 自助區的水果常滿,仲有大量大大粒的車厘子,非常驚喜甜品區有布甸、jerry、豆花、乳酪等健康到呢飲品區大量果汁、更有熱飲部、清酒區更人開心是珍奶都是任飲的!味道很正宗,而且珍珠香軟高質!令人一飲難忘!(坊間一杯好飲的都30蚊啦!)熟食區人人都爭住拎的,一定是小龍蝦!   自選2款湯底:要了清甜椰子雞 + 喇沙海鮮清甜椰子雞湯必須先飲為敬香濃滋潤,好正!湯底隻靚雞雞肉仲好彈牙!鮮雞的滋味,皮滑肉正!至於,喇沙湯底就非常惹味,齋飲食豆卜都好吸引!  來得這裡一定食牛每一round的牛肉都很靚沒有欺場牛肉夠滑夠牛香,沒有過肥的有足夠的牛油香氣而且海鮮配料也是任點 我們一邊吃邊爐

雜感女生   好味日記

今次去到牛駅

這是第一次光顧

發現原來此店性價比奇高

2人同行,食到心滿意足都不用500

實在抵,而且店員服務好用心

為客人提供貼心安排 (及時救左我的粗心大意)

令人很窩心

自助區的水果常滿,仲有大量大大粒的車厘子,非常驚喜

甜品區有布甸、jerry、豆花、乳酪等健康到呢

飲品區大量果汁、更有熱飲部、清酒區
更人開心是珍奶都是任飲的!

味道很正宗,而且珍珠香軟高質!

令人一飲難忘!(坊間一杯好飲的都30蚊啦!)

熟食區人人都爭住拎的,一定是小龍蝦!

自選2款湯底:要了清甜椰子雞 + 喇沙海鮮

清甜椰子雞湯必須先飲為敬

香濃滋潤,好正!湯底隻靚雞雞肉仲好彈牙!

鮮雞的滋味,皮滑肉正!

至於,喇沙湯底就非常惹味,齋飲食豆卜都好吸引!

來得這裡一定食牛

每一round的牛肉都很靚沒有欺場

牛肉夠滑夠牛香,沒有過肥的

有足夠的牛油香氣

而且海鮮配料也是任點

我們一邊吃邊爐美食

一邊吃熟肉區的台式香腸、鹽酥雞、日式冷盤等

好過癮!

要食的仲有彈牙足料的鮮蝦雲吞

港式滋味來的,都一樣好好食

食牛肉再飲杯梅酒,風味更佳!

留肚是為了雪糕和雪條

還有大大粒的車厘子

此店食材質素好好

又別出心裁有好高水準的珍奶

店員的親切友善,深得我心

下次要帶多D朋友到此光顧至得!

2023-02-18 46 浏览
成日行街經過尖沙咀加連威老道,都會見到🐃牛駅麻辣火鍋🔥放題門前好多人等位,食過既朋友又話好食,終於趁呢幾日天氣凍去食下先。🥰😋呢間台式火鍋店,多款食材都來自台灣,夠正宗。呢度幾多特色野食,好似三色芋圓,醉豬手,泡椒魚皮,水牛芝士條等小食甜品, 都係其他放題少見😁我地揀咗 srf 美國極黑肩胛肉眼套餐,7點半前離座每位$248。👍🥘湯底揀咗藥膳牛骨鍋,藥材味濃郁夠補身。srf 美國極黑牛肉牛味濃郁💖,任食真係爽😍Qr code點火鍋配料,海鮮肉類選擇豐富。自助區有好多款飲品,🍶梅酒清酒都有。蔬菜丸類都係自己出去夾,仲有好多小食,例如麻辣小龍蝦。🦞最後食甜品,最鍾意佢有自家製糖水,椰汁雪燕桃膠好養生,仲好足料,🥥椰汁味超濃郁。💯

🥘湯底揀咗藥膳牛骨鍋,藥材味濃郁夠補身。

2023-02-15
2023-02-17 37 浏览
近來很喜歡台式火鍋放題, 除了火鍋肉食, 還有吸引嘅台式小食。牛駅尖沙咀分店嘅裝修簡潔又舒適, 蔬菜, 小食, 飲品, 雪條雪糕等分門別類清晰。雪梨蘋果豬骨湯底清甜又滋潤, 秘製麻辣湯底夠惹味。牛肩胛肉質嫩滑, 牛舌爽脆, 淥幾秒已經啱食。台式鴨血幾香滑, 還有士林豬血糕, 豬肚腍滑有質感。還有多款美味小食, 炸響鈴和炸魚皮香脆鬆化, 油炸鬼卜卜脆幾盞鬼, 紅糖糍粑香甜熱辣辣, 蕎頭泡菜夠惹味, 全部都要添食!還有多款新鮮蔬菜和美味肉丸。飲品選擇很多, 自家出品嘅凍茶最啱飲, 清熱又解渴。放題食物和飲品有咁多選擇, 真係美味大滿足!

雪梨蘋果豬骨湯底清甜又滋潤,

秘製麻辣湯底夠惹味。
牛肩胛肉質嫩滑, 牛舌爽脆, 淥幾秒已經啱食。
台式鴨血幾香滑, 還有士林豬血糕, 豬肚腍滑有質感。

還有多款新鮮蔬菜和美味肉丸。
飲品選擇很多, 自家出品嘅凍茶最啱飲, 清熱又解渴。

放題食物和飲品有咁多選擇, 真係美味大滿足!
2023-02-17 55 浏览
wow,放題好豐富!⁽⁽◝( ˙ ꒳ ˙ )◜⁾⁾餐廳最近新增多款食品,放題可以更豐富!🥰.除咗有最愛嘅滿滿骨膠原醉豬手,惹味香辣爽口泡椒魚皮,٩( ˃̶͈̀௰˂̶͈́ )و香脆拉絲誘惑水牛芝士條等多款小食,甜品都有煙韌三色芋圓,一定可以滿足大胃王😍.美國精選牛套餐,٩(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)و牛肉都好新鮮,而且肥瘦適中,🐮均勻分佈。碌起身,🥩熟之後,(˶ ̄᷄ ⁻̫  ̄᷅˵)仍然可以保持著肉質的香滑。.而且種類夠幾多,(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)🐤佢哋嘅鹽酥雞,臺式腸仔,👍都好唔錯。

高性價比放題火鍋 必食爆漿糍粑~~~生日月份要黎個連環慶祝活動,第一彈就係同家人黎尖沙咀放題黎個大滿足!~~~湯底選擇幾多,我地三心兩意,最後選擇咗鴛鴦鍋,推薦滋潤非常嘅清湯解膩雪梨蘋果豬骨鍋同好適合冬天食嘅美顏花膠竹絲雞鍋,啱曬愛美嘅靚靚們。除此之外仲有啲好得意嘅選擇,例如喇沙海鮮鍋。~~~佢哋嘅飲品選擇都好豐富,桂花烏龍、自家珍珠奶茶、台灣人參烏龍、清酒梅酒啤酒等等,好多平時少見嘅選擇。~~~等緊野食嘅之後驚肚餓,仲可以出去自助區攞d熟食,台式肉燥撈飯好高質,仲有椰汁糖水飲,麻辣小龍蝦帶香濃花椒味,亦都係熱門之選,怕小朋友扭計仲有夾糖糖區比佢地玩,好貼心。~~~🥢火鍋料方面值得推介嘅都有好多,澳洲羊肉片無腥味而且羊肉重。荷包魷魚仔同水魷魚彈牙彈牙的,台北鴨血滑溜非常,仲有好多特色火鍋料,粟米貢丸、🦆鴨肉丸、紫羽衣甘藍等等,新意十足。面類方面,個人心水選擇就係刀削麵、波菜麵、新竹米粉等等,全部都係唔多見嘅選擇。~~~🍧甜品方面,Häagen-Dazs竟是任食,雲呢拿曲奇同比利時朱古力,狂食回本不是夢,不過個人encore得最多卻是外脆內軟,滿滿黑糖香氣嘅爆漿糍粑,熱氣但卻令人欲罷不能
高性價比放題火鍋 必食爆漿糍粑
~~~
🍧甜品方面,Häagen-Dazs竟是任食,雲呢拿曲奇同比利時朱古力,狂食回本不是夢,不過個人encore得最多卻是外脆內軟,滿滿黑糖香氣嘅爆漿糍粑,熱氣但卻令人欲罷不能。
牛站(駅)麻辣火鍋放題
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
2023-02-16 37 浏览
又想食放題又想打邊爐,就發現牛駅麻辣火鍋放題好岩心水❤️我地叫左中價既SRF 美國特級肩胛肉眼片,宵夜價9點後$268一樣,價錢十分抵,好多好正既台灣食物,前菜,火鍋配料,甜品,飲品絕對不嗇色👍重點:srf美國特級肩胛肉眼片肉質味濃,連🐷都話唔洗點醬汁就食到牛鮮味湯底有麻辣湯底,唔食得辣都可以有唔辣湯底選擇,重點係每枱先比一樽清湯,唔怕唔記得加湯底。我地叫咗烏雞湯底, 烏雞肉質鮮嫩, 再加上有紅棗杞子桂圓肉, 令到湯底十分鮮甜, 再加上有火鍋配料例如粟米只要你諗得出嘅火鍋配料都會有, 最特別係有台灣王子麵,🐷 一見到就已經淥咗一包食, 魚皮,響鈴,丸類,不在話下海鮮火鍋配料亦十分鮮甜有扇貝,花膠,白鱔仲有蜆 估唔到去過咁多間放題,淨係得呢一間有珍珠奶茶❤️❤️❤️❤️味道正,珍珠有咬口👍👍而且亦都有日本蛋選擇, 又有酒浸豬手,芝士手指,台灣腸最正都有台灣肉燥飯芝士手指完全做到拉絲嘅感覺小龍蝦够出色, 除咗q r code落單落火鍋配料, 前菜,沙律,小食,蔬菜配料,飲品,甜品,湯,醬汁,全部有店員令到地方企理
又想食放題又想打邊爐,就發現牛駅麻辣火鍋放題好岩心水❤️

重點:srf美國特級肩胛肉眼片
肉質味濃,連🐷都話唔洗點醬汁就食到牛鮮味

海鮮火鍋配料亦十分鮮甜有扇貝,花膠,白鱔仲有蜆

而且亦都有日本蛋選擇, 又有酒浸豬手,芝士手指,台灣腸

最正都有台灣肉燥飯

芝士手指完全做到拉絲嘅感覺

2023-02-15 36 浏览
今次同朋友黎到尖沙咀嘅呢間台式火鍋店食放題,食物同飲品選擇都好多,唔少食材仲係台灣直送,仲有提供幾款自家製冷泡茶,去油解膩必選😎試左中價位既SRF美國特級肩胛肉眼片,晚市黃金時段就$288/位,價錢合理,主打優質肉眼片雪花分布平均,口感入口即化!不過海鮮選擇就略少,其青口及魷魚仔都鮮甜😋除咗打邊爐之外,仲提供小食及甜品,包括麻辣小龍蝦同紅糖糍粑❗️小龍蝦肉質有彈性,而且非常入味,麻香味濃🤤紅糖糍粑口感獨特,即叫即炸,外皮脆卜卜而流心紅糖湧出來😍

2023-02-15 27 浏览
勁耐都冇食過麻辣火鍋,今次揀左牛駅呢一間台式火鍋店,呢度好多既食材都係由台灣直送,而且小食、甜品總類多湯底揀左清甜椰子雞鍋同牛站(駅)秘製麻辣鍋,椰子雞湯清甜,適合淥蔬菜,而麻辣鍋就岩哂淥牛肉、鴨血等美國精選牛套餐 $248主要就叫左美國牛肩胛片同埋巴西牛脷托,牛脷十分有驚喜,雖然細細塊,但十分有咬口,牛味重出面自助區可以夾火鍋配料,例如:丸、蔬菜,而特別少少既長版蟹柳、蜆就需要Qr code 落單,台灣先有得食既水蓮呢度都有小食方面都有不少總類,麻辣小龍蝦、水牛芝士條、爆漿糍粑甜品方面,提供Häagen-Dazs杯裝雪糕、馬卡龍、牛奶布甸等,最特別係有三色芋圓仙草,可以自己加雪糕或者椰汁雪燕糖水一係食😋

美國精選牛套餐 $248

小食方面都有不少總類,麻辣小龍蝦、水牛芝士條、爆漿糍粑

2023-02-14 36 浏览
台式火鍋係我自愛❤️前兩日收工就約咗朋友去食😆 呢間都係佢食開帶我去食🥳♥ SRF美國特級肩胛肉眼片 $248總共有三個套餐選擇,我地就揀左中間個價錢,因為通常都食得唔多,而️湯底就有九款揀,我哋見到滋潤雪梨蘋果豬骨鍋係時令推介,就諗住滋潤吓。我地就就梗係食呢個套餐最靚既肉-肩胛肉佢嘅脂肪分布都均勻,食落唔會覺得好油膩肉味濃😍丸類、蔬菜🥬類同其他配料主要都係出面自助形式,選擇十分多真係想樣樣都食晒🙈牛丸、墨魚丸、芥末蟹子丸等等都好齊全,而打邊爐就我就最鍾意食蜂巢豆腐、支竹同豆卜索哂湯底海鮮類亦有沙白蜆冇沙入口新鮮、帆立貝淥完仲係大粒、海蝦🦐肉質彈牙、仲有青口同魚肚等等熟食方面,台式火鍋店又點少得台灣腸,仲嗌左水牛芝士條同黑糖糍粑(夠晒軟糯但略甜),另外自助區都仲有數款小食,我見朋友係甘麻辣小龍蝦飲品除咗汽水果汁同不同牌子既啤酒外,仲有珍珠奶茶🧋(幾好飲但偏甜)同店舖自製既冷泡茶仲可以消膩之後再食😌 次次就算食任食都一定會留返個位食甜品,除左馬卡龍、牛奶布甸Tiramisu,竟然仲有Häagen-Dazs雪糕🍦我食咗士多啤梨西瓜味😋兩個女人食任食嘅戰鬥力好弱😆但係自在價錢掋食,又多種類選擇,

♥ SRF美國特級肩胛肉眼片 $248

兩個女人食任食嘅戰鬥力好弱😆但係自在價錢掋食,又多種類選擇,啱晒唔同口味👍🏻
2023-02-11 54 浏览
係一次偶然既機會下,知道有呢間嘢,食過一次,覺得幾好食,之後都keep住有嚟佢有三個餐俾你揀,如果7:30前離座就會再平啲我通常會嗌特上牛小排嘅餐,佢除咗有澳洲和牛,牛小排仲有封門柳,我覺得呢度好好嘅係,都會寫咗嗰啲係咩肉,等你食起上嚟都會知道邊一種打邊一種亦都有啲蝦滑墨魚滑,佢個鴨血好嫩滑其餘就係普通嘅海鮮佢個蜆係幾甜幾大隻,仲要出面好少有既鱔其他嘅餸都比較新鮮牛肉嘅話呢唔會話因為任食就俾啲差嘅,你每一次都係好靚嘅湯底我每一次都要嗌胡椒豬肚湯底,係打邊爐之前都要飲返碗,佢好足料好多豬肚好多胡椒佢仲有得嗌黑糖糍粑,冇乜地方有另外出面可以夾小龍蝦炸雞滷肉飯佢呢度仲係可以嗌雞蛋,食埋高質牛肉,簡直一流

佢有三個餐俾你揀,如果7:30前離座就會再平啲

亦都有啲蝦滑墨魚滑,佢個鴨血好嫩滑

其餘就係普通嘅海鮮
佢個蜆係幾甜幾大隻,仲要出面好少有既鱔
其他嘅餸都比較新鮮

牛肉嘅話呢唔會話因為任食就俾啲差嘅,你每一次都係好靚嘅

佢仲有得嗌黑糖糍粑,冇乜地方有

另外出面可以夾小龍蝦炸雞滷肉飯

佢呢度仲係可以嗌雞蛋,食埋高質牛肉,簡直一流
2023-02-10 41 浏览
天氣開始轉凍⛄️就想同朋友一齊去打邊爐暖一暖佢先👭呢一間台式火鍋店係朋友帶我黎的,入面好大,坐得好舒服,員工好nice😁呢間台式火鍋店配菜嘅種類好多,仲有吾少食材都係由台灣直送,真係超好食,性價比又高😜今次我叫左禦寒胡椒豬肚鍋,呢個食完個人又暖又舒服,真係好值得推薦👍🏻餐廳仲有麻辣小龍蝦🦞糍粑可以仼食,又有清酒🍶梅酒,啤酒🍻提供😄🌟自助自取區有各式各樣嘅熟食可以比我地揀,又有沙律冷盤🥗仲有我最中意的炸魚皮,真係多到好難每樣都試一試😋🌟凍食區有好多吾同的丸類🍢蔬菜類🥬菇類🍄響鈴等可以選擇,真係好適合吾同的顧客🌟美國牛肩片瘦肥適中,食落去都好嫩口,油花都好均衡,牛肉味都幾濃厚🥩🌟巴西牛俐托食落去比較煙煙靭靭,好好嚼口😋🌟美國豬梅肉片油花比較多🐷所以食落去係比較滑🌟澳洲羊肉片切得好薄身,油花又好均衡🐏完全無羊騷味,超正😋🌟海鮮種類都吾錯,有沙白,水魷魚🦑海蝦🦐鱔魚片🐠D海鮮係好新鮮,好彈牙,d魚食落去係好爽口🌟餃子種類都好多,例如蛋餃🥟手包蝦肉雲吞,手包芝士餃,台北燕餃,台式魚皮餃,有好多吾同嘅餃子🥟真係可以滿足吾同顧客嘅需要,又可以食到吾同款式嘅台式餃子,超抵👍🏻🌟小食及甜品都有好多款式,例

🌟自助自取區

🌟凍食區

🌟美國牛肩片
瘦肥適中,食落去都好嫩口,油花都好均衡,牛肉味都幾濃厚🥩

🌟巴西牛俐托
食落去比較煙煙靭靭,好好嚼口😋

🌟美國豬梅肉片
油花比較多🐷所以食落去係比較滑

🌟澳洲羊肉片
切得好薄身,油花又好均衡🐏完全無羊騷味,超正😋

🌟海鮮

🌟餃子

🌟小食及甜品
都有好多款式,例如爆漿糍粑,麻辣炸鴨🦆不過依家仲新增左三色芋圓,醉豬手🐷泡椒魚皮,水牛芝士條等多款小食及甜品🍧

🌟飲品區
有吾同的野飲,汽水🥤酒🍶果汁🍸仲有店鋪獨有嘅冷泡烏龍茶🍵真係符合曬所有人的需求

2023-02-10 53 浏览
呢間餐廳主打台式火鍋 唔少食材係由台灣直送一入門口已經聞到陣陣麻辣湯香味.任食火鍋黎講真係幾抵食 $2xx一位我同朋友都叫左個鴛鴦鍋 麻辣+花膠雞鍋 +$48.餐廳內劃分左唔同嘅區域火鍋配料、沙律冷盤、麵食、蔬菜、熟食、醬料、飲品、甜品區熟食區仲有外面少見既麻辣小龍蝦🦞飲品區有Sake、梅酒任飲😱甜品區有三色芋圓一次過滿足多個願望.等我介紹下我既top 3心水啦👅熱sake有一部熱sake既機器係餐廳入面方便食客用sake專用器皿裝起加熱後既sake非常易入口 順滑得黎又好香可以同朋友飲返兩杯 暢談一番.👅蟹棒長過手掌既蟹棒係火鍋放題真係非常罕有而且仲要冇乜雪味 食完一啖就忍唔住食多幾啖Encore首選👍🏻👍🏻👍🏻🤣🤣.👅人蔘烏龍冷泡茶本身都好鍾意飲烏龍茶 加埋人蔘味香濃又帶點回甘 越飲越開胃都係推介👍🏻
呢間餐廳主打台式火鍋 唔少食材係由台灣直送
一入門口已經聞到陣陣麻辣湯香味
任食火鍋黎講真係幾抵食 $2xx一位
我同朋友都叫左個鴛鴦鍋 麻辣+花膠雞鍋 +$48
餐廳內劃分左唔同嘅區域
火鍋配料、沙律冷盤、麵食、蔬菜、熟食、醬料、飲品、甜品
熟食區仲有外面少見既麻辣小龍蝦🦞
飲品區有Sake、梅酒任飲😱
甜品區有三色芋圓
香濃又帶點回甘 越飲越開胃
都係推介👍🏻
2023-01-30
2023-02-10 83 浏览
今日晏晝,同媽咪去尖沙咀攞嘢,順便食返個午餐,餐廳座位夠大夠闊,舒適!好多前菜簡,有中華沙律、螺肉、雞翼尖、泡菜,食完勁開胃。飲品種類都好多,有好多自家製既冷泡茶😋打邊爐湯底,揀咗蕃茄粟米濃湯,夠濃味😋打邊爐叫野食方面,我地order 左好多款野,有紅糖糍粑、油炸鬼、炸午餐肉、牛白栢葉水魷魚、巴西牛脷托、美國牛肩胛片肉 、鴨血,好快手就送到!另外仲有熟食台灣鹽穌雞,炸到脆卜卜 好正😋仲有甜品同雪糕櫃!牛奶布丁 好味道

好多前菜簡,有中華沙律、螺肉、雞翼尖、泡菜,食完勁開胃。

飲品種類都好多,有好多自家製既冷泡茶😋

打邊爐湯底,揀咗蕃茄粟米濃湯,夠濃味😋

另外仲有熟食台灣鹽穌雞,炸到脆卜卜 好正😋

仲有甜品同雪糕櫃!牛奶布丁 好味道
2023-02-09
今日朋友帶我去呢間「牛駅麻辣火鍋放題 」朋友之前食過感覺食材質素好,主打台式火鍋店,任飲任食120分鐘放題,而且不少食材均由台灣直送‼️ 呢間台式火鍋店✨獨特賣點✨有供應麻辣小龍蝦,而且都係任食😋非常扺食‼️還有而家餐廳新增左三色芋圓、醉豬手、泡椒魚皮,水牛芝士條等多款小食及甜品….餐廳環境乾淨整齊,座位闊落舒適。點餐用QR code自助落單,非常方便。♡自助區有多款自助配料可以任攞,提供了不同的丸類、蔬菜、菇菌、響玲等等…還有波菜麵、刀削麵、新竹米粉,王子麵🤩王子麵配麻辣湯底一流💖♡牛駅秘製麻辣鍋x清甜椰子雞鍋正宗麻辣鍋🍲湯底好足料,辣油十足🌶️令麻辣鍋嘅味道更加濃郁惹味‼️清甜椰子雞鍋🐔椰子味好香濃,飲落清甜鮮味‼️♡套餐揀左美國精選牛 美國牛肩胛肉🐮雪花紋豐富,肥瘦均勻,牛味濃郁。呢個套餐肉類仲包左巴西牛脷、美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、花雕酒雞翼。♡海鮮方面,有蝦🦐、沙白、鯇魚🐟、墨魚仔🐙彈牙爽口,仲有超長大蟹柳🤩♡泡椒魚皮~晶瑩剔透,完全無腥味,冰涼爽脆,爽中帶滑,滑中帶香,入口好Q彈。♡水牛芝士條~外脆內軟,芝士味濃郁,好邪惡‼️♡除咗罐裝紙包飲品外,還有自家製冷泡茶,茶味香濃,可解油膩感

♡牛駅秘製麻辣鍋x清甜椰子雞鍋
清甜椰子雞鍋🐔椰子味好香濃,飲落清甜鮮味‼️

♡套餐揀左美國精選牛

♡水牛芝士條~外脆內軟,芝士味濃郁,好邪惡‼️

♡除咗罐裝紙包飲品外,還有自家製冷泡茶,茶味香濃,可解油膩感‼️另外,放題店比較少提供嘅清酒,梅酒,啤酒都係任飲。仲有甜品,必點糍粑,煙煙韌韌,好Q彈‼️自助區還有軟雪糕、三色芋圓、車厘子都有得食🍒
2023-02-07