2017-03-03 1015 浏览
剛完成大板之旅,同女友都勁掛住牛肉涮涮鍋,真係癮起好難忍。點指兵兵在佢公司附近就有一間“牛摩“放題,天助我也!!7點去到已有人龍,等了5分鐘便可入座。餐廳樓底很高通風效果好,座位之間寬敞方便出入取配料。餐牌全部都係牛牛牛,在日本試過牛小排好好味,一於揀澳洲牛小排,香港食放題真係抵過日本好多,有齊澳洲牛,美國牛,豬肉,雞肉,蝦,蠔,青口,帶子,各種菜,丸,熱食,壽司,甜品,飲品。實食到你飽!!飲品有冷有熱,非一般汽水熱茶咁簡單,凍既有蘋果芒果沙冰; 熱既有Nescafe咖啡機更可做出駌鴦。可惜啤酒機未拎到酒牌。 我個人較傳統, 喜歡飲竹蔗水/山楂水清熱, 但這裡太日式所以無. 點了湯底後好快就有牛食,店員先上牛小排,豬肉,海鮮,忍唔住開動!! 澳洲和牛比日本既少雪花,牛小排肥膏最多,也是最軟熟甘香,而美國牛肉雪花均勻反比美國特級牛肉滑口。但整體都是澳洲牛味較突出。這裡也有日式芝麻醬,是牛肉鍋最佳配搭。豬肉也不俗,雖然無肥膏但口感不粗鞋; 我倆對雞肉興趣不大, 所以無試。海鮮中較喜歡蠔,頗大隻夠鮮甜, 相反藍青口較細無嚼口.   要讚店員上菜速度不俗, 食物很新鮮整潔.氹女友除了幫佢烚烚吓
剛完成大板之旅,同女友都勁掛住牛肉涮涮鍋,真係癮起好難忍。點指兵兵在佢公司附近就有一間“牛摩“放題,天助我也!!7點去到已有人龍,等了5分鐘便可入座。餐廳樓底很高通風效果好,座位之間寬敞方便出入取配料。餐牌全部都係牛牛牛,在日本試過牛小排好好味,一於揀澳洲牛小排,香港食放題真係抵過日本好多,有齊澳洲牛,美國牛,豬肉,雞肉,蝦,蠔,青口,帶子,各種菜,丸,熱食,壽司甜品,飲品。實食到你飽!!
沙冰
雜錦海鮮/豬肉(左上)/牛小排(右上)
美國牛肉
澳洲特級牛肉
氹女友除了幫佢烚烚吓外,一拎這款印有"牛摩仔"/"牛摩女"公仔樣既魚丸俾佢,即叫kawai, 味道似獅子狗卷甜甜地, 食完仲喺門口同個"牛摩仔"公仔自拍
。自日本之行,愛上用南瓜涮涮鍋,香港既也很甜。我女友真係阿菇
,最愛食菇,雞脾菇/冬菇/金菇樣樣都啱。熱食較吸引係椒鹽雞翼,辣辣地夠惹味。
甜品時間,但我個肚只留容納兩款甜品,實在食了太多牛很飽,眾多款式中試了芒果mousse蛋糕,香滑而不甜膩。另一款日式和菓子,外皮似潮式水晶包透明煙韌, 但紅豆餡偏甜。
甜品
题外话/补充资料: 平日午市來有9折優惠, 時間係由12-5pm; 而生日仲有4送1優惠, 不過只限"精選牛肉"或"特級牛肉", 平平地來食放題都好開心.
雜錦海鮮/豬肉(左上)/牛小排(右上)
  • 椒鹽雞翼
  • 牛小排
  • 美國牛肉
  • 芒果蛋糕
2017-03-02 687 浏览
係荃灣同朋友睇完戲,臨走時又收到啊媽話唔煮飯,唯有捉埋朋友一齊食。途經重新裝飾過嘅千色匯就入去逛一逛發現都有唔少新食肆進駐,其中吸引左我地食嘅就係呢間牛摩了, 門口有個Q版赤鬼招呼來賓,而且又以認證佐賀黑毛和牛作招徠,質素應該有保證。 門口個DISPLAY顯示,呢度總共有6個套餐可以選擇,日本黑毛和牛當然係呢度嘅主打。其次係澳洲牛同埋美國牛。可惜的是接近糧尾,我地唯有揀返個價錢平易近人嘅黎食,所以我地就揀左美國特級牛肉套餐。和牛留返下次食吧。 雖然係次一級嘅牛肉,但都切得厚薄適宜。牛肉雪花唔算特別豐富,但牛味十足,輕灼過後仍保持細嫩口感。牛肉一盤有四大塊,可以根據自己嘅食力黎再點餐。 因為豬肉一盤都有七至八塊,所以我地兩個人夾埋到最後都係食唔晒嘅。附送嘅海鮮及雞肉都唔錯,不過適合早早下鍋一併作湯底之用。因為雞肉超大件的。 第二輪嘅牛肉無論色澤及雪花都比第一輪差左丁點,但數量好多,仍屬收貨範圍之內。但我地覺得佢好似俾左啲解凍左幾耐嘅牛俾我地。 但之後送上枱嘅都回復第一輪的水準。成晚我地兩個總共食左四轉,牛肉平均而言都係唔錯的,入口順滑有咬勁。只要自己灼嘅時間控制好一啲,

但之後送上枱嘅都回復第一輪的水準。成晚我地兩個總共食左四轉,牛肉平均而言都係唔錯的,入口順滑有咬勁。只要自己灼嘅時間控制好一啲,就唔會有過火嘅問題。我地食完四轉後都無咩太油膩同飽濟嘅感覺。
除左牛肉放題之外,呢度嘅自助吧選擇都十分豐富。一般打邊爐嘅蔬菜同丸類都有。而熟食方面只試了雞肉串及韓式年糕。覺得年糕偏咸酸了一點,但整體調味都唔錯的。

甜點吧方面,總共有七款選擇。覺得佢個泡芙做得太薄,咬下去空氣感十足。反而三色糕入面嘅綠茶草莓味做得更出色,酸甜度適中。兩款杯裝奶凍不過不失,推薦食咖啡味的好了。

飲品方面比較有新意,因為呢度完全見唔到罐裝飲品,取而代之嘅係汽水機,啤酒機,沙冰機同埋少見嘅咖啡機。唯一可惜嘅係,呢度未申領好個酒牌,部啤酒機只可以成為擺設。唔係就可以同朋友小酌兩杯了。
2017-02-24
  • 美國特級牛肉套餐
2017-03-01 215 浏览
自上次4條queen到千色匯飯聚,發現這個商場都有好多飯局選擇,今晚至為食queen揀咗食sabu sabu,但叮囑我哋要7點前到齊,每位可以平$20,仲可任食和牛2小時。這類有不同grade既和牛放題,大家要好一致揀相同級數價錢既牛餐,原本有人想食最頂級既“霜降黑毛和牛”,結果3比1揀了“澳洲極上和牛小排” $288。湯底選擇都好日式: 昆布/地獄/豬骨/壽喜,另有港式既蕃茄薯仔。我揀昆布清湯清中帶鮮甜,不用配醬汁先可試出牛肉既原味。我哋4人都係牛犘后, 但為保身形要有策略地先食蔬菜,再食肉,再食菜,再食肉。自助配料種類多還keep refill, 菜蔬新鮮洗得乾淨沒有變黃.   要推介燒菠蘿, 酸中帶甜幫助消化, 提升食力.  另還有熟食既壽司及熱葷。不過我哋係牛摩后更係主打牛牛啦。澳洲和牛小排 ~ 油脂較多是牛小排特徵,這是前胸肋骨部位。雖然感覺好肥,但油脂多食落質感先嫩滑,唔“鞋口”。澳洲牛雖不及日本牛既濃味,但卻比日本牛少了點油膩感,食不停。其中海鮮拼盤頗新鮮,尤其生蠔沒有腥味,海蝦肉質結實.這個餐還可點其他次等級既牛,有美國牛肉/美國特級牛肉/澳洲特級和牛/豚肉/海鮮拼盤。
昆布清湯
燒菠蘿
澳洲和牛小排
澳洲特級和牛(前)
這個餐還可點其他次等級既牛,有美國牛肉/美國特級牛肉/澳洲特級和牛/豚肉/海鮮拼盤。當中"澳洲特級和牛"最有牛味, 但不及牛小排嫩滑.
乳酪軟雪糕
最後衝刺更係甜品啦, 推介乳酪軟雪糕, 味似益力多, 質地軟綿,可配脆米/棉花糖.
除了菠蘿都好像沒有其他生果, 如能多點生果會較完美
另讚店內抽風系統不錯, 飯後衣物不會有太大油煙味
燒菠蘿
澳洲和牛小排
  • 澳洲極上和牛小排
2017-02-27 143 浏览
牛!全部都係牛!經過荃灣千色匯,見到間新開既肥牛火鍋任食! 感覺價錢合理同環境唔錯, 所以就同朋友入左去食晚餐.因為都係6點50左右, 時間仲早既關係, 所以都唔洗等位就直接入得! 另外, 又因為係7點前入坐! 所選既套餐都係平D, 相對於7點後入座 會平20蚊左右.甘係門口選好左湯左同肥牛套餐後, 職員會帶我地入去就坐.甘我就選擇左番茄濃湯配美國牛肉! 坐底都無5分鐘, 就已經上左個湯底鍋.效率相當快.另外,都一同上埋套餐牛肉, 同包埋既豬肉,雞件, 海蝦,青口及帆立貝!因為實在係太肚餓既關於, 都唔記得左影海鮮類既相! 哈哈. 但都算係新鮮, 特別係海鮮,大大只同食落口時夠彈牙.甘美國牛肉方面都算不錯! 唯一抵讚既係 牛肉味重同有肉感!  (同職員ENCORE 時, 都好快上到, 絕對無拖時間)除左黎D之外, 因為係任食加自餐火鍋既關係, 出面台都提供左不同既丸類,蔬菜草菇類!另外都有少量熟食, 炸物同壽司!   當食主菜牛肉 食夠後, 都可以試下唔同既食物!係場地既邊邊, 有個自助既飲料地帶! 甘我就試左個蘋果沙冰! 食到興恰恰,飲左凍野真係爽!黎杯沙冰 不過不失!還可接受,蘋果
牛!全部都係牛!

甘係門口選好左湯左同肥牛套餐後, 職員會帶我地入去就坐.
甘我就選擇左番茄濃湯配美國牛肉!
坐底都無5分鐘, 就已經上左個湯底鍋.效率相當快.

黎杯沙冰 不過不失!還可接受,蘋果是係夠既,主要是甜得製!
仲有少量甜品提供! 個人比較鐘意泡芙. 因為外皮夠鬆脆.
總結來講, 食物質數同環境都是不錯!
另外, 因為依家做緊推廣既關係 進餐時間由90分鐘加長為120分鐘!  其實,2個鐘黎講就岩岩好!食飽可以坐下傾下計.  但90分鐘既話, 就真係太短!
  • 美國肥牛
  • 新鮮蔬菜
2017-02-23 129 浏览
今次真係大鄉里,如果唔係個friend帶我黎,真係唔知原來除左牛仲有咁多野食!一坐低睇餐牌,牛小排、和牛、黑豚肉⋯乜咁多選擇?每人一盤P.s.後面個串燒好食醬料區,擺放得好優雅,又好有氣勢出左自助吧睇,蔬菜類有好多野任食。南瓜同粟米都好甜呀芝士腸都好正好味呀好味呀青口、帶子同蝦都新鮮啵,試得過~~哇哈哈連壽司都有,又唔太差啵個火炙三文魚壽司特別好食有飲品區,好全面女生最愛嘅甜品個puff淋左但中間果排蛋糕好味道!!!食到好飽~呢度幾好,選擇好多!可以再黎!!
一坐低睇餐牌,牛小排、和牛、黑豚肉⋯
乜咁多選擇?
每人一盤

P.s.後面個串燒好食
醬料區,擺放得好優雅,又好有氣勢
出左自助吧睇,蔬菜類有好多野任食。南瓜同粟米都好甜呀
芝士腸都好正
好味呀好味呀
青口、帶子同蝦都新鮮啵,試得過~~
哇哈哈
壽司都有,又唔太差啵
個火炙三文魚壽司特別好食
有飲品區,好全面
女生最愛嘅甜品
個puff淋左
但中間果排蛋糕好味道!!!

食到好飽~呢度幾好,選擇好多!可以再黎!!

2017-02-22 182 浏览
近日天氣又開始轉涼,又係打邊爐時候。朋友介紹去荃灣牛摩,聽個名就知有正牛食。很喜歡餐廳樓底好高,通風設備都好好,所以食完吾會有味。餐廳分四段時間入座有四種價錢:午市90分鐘放題(12-5pm);晚午市90分鐘放題(5-7pm)(7-9pm);黑夜時間60分鐘放題(9pm後)Menu有6款吾同級數牛肉選擇,除左一款係美國極上豚肉外,其餘都係牛肉。價錢由最平$158(美國牛肉)到最貴$428(日本霜降和牛)。每個餐除左有牛肉,還有雞肉同海鮮(最平$158呢個餐冇海鮮)。當然淨係食肉吾係好夠,在自助BAR有多款飲品,蔬菜,菇,還有壽司,炒蜆,雞翼,燒波蘿等等熟食。當然吾少得多款甜品同yogurt雪糕啦!揀左食咩grade牛肉後,就係揀好重要湯底,湯底有6款:昆布清湯,豬骨濃湯,九州地獄;壽喜燒;完熟蕃茄;蕃茄薯仔。最後我地揀左昆布清湯,豬骨濃湯和完熟蕃茄。牛肉就揀左尾二貴既澳洲極上和牛小排$308。上肉速度都好快,嘩!一碟碟牛肉放在枱面,好開心呀!睇個樣就好吸引,吾知有冇牛味。緊係食最貴果隻澳洲和牛小排先啦!牛小排比其他牛肉多脂肪,所以食落口好林,好香牛味。其餘果幾隻牛都OK,但個人比較喜歡

上肉速度都好快,嘩!一碟碟牛肉放在枱面,好開心呀!睇個樣就好吸引,吾知有冇牛味。緊係食最貴果隻澳洲和牛小排先啦!牛小排比其他牛肉多脂肪,所以食落口好林,好香牛味。其餘果幾隻牛都OK,但個人比較喜歡牛小排同澳洲和牛,牛味較重。差D吾記有海鮮,因為D牛實在太吸引。海鮮有蝦,蠔,青口,帶子,鮮甜。

好快就K.O左幾碟牛,refill速度都好快。

最後當然要食甜品,燒波蘿好甜,再加埋yogurt雪糕,正。雪糕有少少酸,好Fresh!

總結:三款湯底各有味道,昆布好清甜,可以更加品嚐到肉的原味。

Refill肉速度好快

飲品多選擇:有咖啡,奶茶,汽水,沙冰,綠茶

價錢合理
题外话/补充资料: 樓底高,冷氣勁,食完吾會大味。
  • 澳洲和牛小排
  • 燒波蘿
2017-02-22 1304 浏览
探完朋友的女兒,見到佢順利出世又肥肥白白咁得意,大家都想高高興興出來慶祝一番。並心有靈犀的一致決定今晚繼續──打邊爐。主要原因係用餐時間比較長,食物款式多。邊食邊傾下B女嘅未來,風花雪月開心一下。經過荃灣千色匯,見到呢問新的牛肉火鍋專門店,,本住試新野心態,同埋大家都係食肉獸尤其係肥牛,所以大家就決定:今晚打牛摩!!因為我地為左避開晚飯人流,所以早係七點前就入座, 所以每位只需 $188 (5pm-7pm),任食黎講價錢算是恰當。依家仲做緊優惠,如果有人生日就四送一!!因為係一人一鍋既關係,我就選擇左美國特級牛肉套餐,湯底配新出嘅和風豆乳蜆湯。每次打邊爐我都會偏向揀清淡啲既湯底,因為咁樣先可以試得出食材新唔新鮮同埋佢地嘅原汁原味。呢度有大概6-7種湯底,相比其他地方選擇算較多的了。上完湯底後,職員很快就呈上套餐既配料,包括美國特級牛肉,豬肉,雞肉,帆立貝,青口以及海蝦。呢度嘅美國特級牛肉雖然係脂肪比例少啲,但雪花分布一樣平均,肉質細嫩而肉香十足。十分符合我嘅口味。話咁快就清哂自己枱面上既食物, 於是就再ORDER多兩份牛肉,前後唔洗五分鐘,職員就送上左黎了,上菜速度相當快手,佢地見有空
呢度嘅美國特級牛肉雖然係脂肪比例少啲,但雪花分布一樣平均,肉質細嫩而肉香十足。十分符合我嘅口味。話咁快就清哂自己枱面上既食物, 於是就再ORDER多兩份牛肉,前後唔洗五分鐘,職員就送上左黎了,上菜速度相當快手,佢地見有空碟都立即收走,服務唔錯。
另外,呢度嘅自助配菜吧都一樣種類繁多: 龍蝦丸,墨魚丸,芝士腸,玉子豆腐,同埋有佢地自家嘜頭嘅方型魚旦等等。而呢度仲有少量既既熟食跟壽司提供。值得一讚既係多種新鮮蔬菜同菇菌類都洗得好乾淨,因為之前食火鍋放題見過成碗泥嘅生菜盤,所以好怕見到沖洗得唔乾淨既蔬菜。
食飽之後試左幾款牛摩嘅自家製甜品,比較喜歡泡芙同自由唧乳酪,但美中不足既係部乳酪機整得幾慢,如果有人唧滿左一杯後,下一手就要等三數分鐘之後先有得再唧。

牛摩整體來說還是不錯,牛肉品質屬水準以上,值得鐘意食牛嘅人士挑戰。
  • 美國特級牛肉
2017-02-19 173 浏览
近年在香港,日式火鍋放題如雨後春荀般開設,想突圍而出真不容易,須以價廉物美作招徠。選擇火鍋放題,無非是想付一個價錢,可以吃到種類繁多而品質優良的食材。故朋友帶了我來到牛摩大快朵頤。位置荃灣的牛摩店面環境不錯。由於新開張不久,裝潢還是很新。燈光的色調令人感覺很平和,襯托著牛摩公仔的牆紙。座位很闊落,也很舒適。每個角落與食物區的距離不太遠,拿取食物不用走太遠,很方便。可能是新開張的關係,同一價錢,可享升級優惠,用餐120分鐘。店員的態度也值得一讚。當我們在詢問不同價格的和牛有可分別,以及是否可以無限次再點選定的牛肉的時候,店員都耐心回應。在續點的時候,店員都迅速回應,馬上將食材送上。此外,這裡的火鍋是一人一鍋,自己可以選擇愛好的湯底,隨心又衛生。電磁爐的火力很夠。我選了新設的豆乳蜆湯,濃濃的香氣襯托出牛肉的鮮味,連醬油都不擱。熟食方面有雞翼、煮蜆、蔬菜等等。在湯底還未煮沸前可先吃。由於朋友和我都是牛肉愛好者,為一試較好的牛肉和不同款式的牛肉,我們選擇了中高價格的「澳洲極上和牛小排」。最初上的澳洲和牛,雪花比例適中,入口即化,沒有一點難嚼的牛筋。豚肉也很好,厚度適中,肥肉的比例不多,不會很難

和風豆乳蜆湯
熟食方面有雞翼、煮蜆、蔬菜等等。在湯底還未煮沸前可先吃。
袖子雞翼

最初上的澳洲和牛,雪花比例適中,入口即化,沒有一點難嚼的牛筋。豚肉也很好,厚度適中,肥肉的比例不多,不會很難熟。
澳洲極上和牛小排
豚肉、雞肉
值得一提的是續點的牛肉和豚肉,跟第一次點的素質的一樣的,不會因為點太多次而降級。

我們也來了一碟美國特級牛肉作比較。味道也不錯,只是肉質比較厚,有點嚼勁,沒有高級的嫩滑。
美國特級牛肉
自取蔬菜有十多種,很新鮮,而且都弄的很精緻。
飲料方面除了日本茶包、汽水、檬茶、奶茶咖啡、朱古力之外,還有在火鍋放題比較少見到的芒果和蘋果紗冰。其中芒果紗冰值得一試。

甜品方面,最值得吃的有咖啡味和牛乳奶凍。有著濃濃的奶味。
咖啡味和牛乳奶凍
2017-02-16
袖子雞翼
澳洲極上和牛小排
咖啡味和牛乳奶凍
2017-02-18 137 浏览
約了媽子吃飯,選了一間近她公司的餐廳,套餐任食好似好抵~一人一個餐,選了美國特級牛肉,個餐仲有豬肉片,雞同海鮮,超豐富😮湯底揀左壽喜燒,當我諗住去拎杯野飲既時候發覺原來有熟食,忍不住拎左幾舊壽司,雖然飯偏硬不過個火炙三文魚係ok既。主角都係火鍋,所以都係要留肚食,拎左好多菜,壽喜燒都係應該放多啲菜,吸晒啲湯先最正。感覺菜都算洗得乾淨,你知啦有時任食既野⋯⋯日本啲壽喜燒唔甜唔快樂,香港的就因為要配合香港人口味有所調整,呢間整得唔算甜,適中,勤加湯都keep到個味。主角牛肉!光睇紋路都感覺到應該唔差,果然好軟熟也有牛味,不會太有雪藏感覺。最驚喜是個雞!是不是浸左牛奶?好好味呢~滾多陣都不會變老變硬。食飽飽,來個甜品!我覺得我擠得好靚,應該去應徵老麥甜品站~yogurt係偏酸果種,食到咁飽有些酸味中和一下個飽滯感也不錯~
壽喜燒湯底
壽喜燒湯底
  • 雞件
  • 美國特級牛肉
2017-02-17 187 浏览
吃牛涮鍋店牛肉的質素就是一切今天偕朋友到荃灣用膳牛摩用餐環境明亮整潔今天選擇了澳洲特級和牛套餐已包括雞肉豚肉海鮮火鍋底選擇了帶點甜味的壽喜燒湯配上生雞蛋令牛肉更滑澳洲和牛肉質紋理漂亮肥瘦相間肉味濃郁在滾湯中涮十秒即可食用我喜歡的食法是沾芝麻醬再配上彈牙烏冬食用豚肉肉質較瘦削但肉味香濃雞肉只屬普通貨色海鮮中以海蝦最出色肉質鮮甜彈牙自助吧有大量蔬菜和丸類熟食中有柚子雞翼煮蜆壽司等最驚喜的是竟有沙冰無限量供應任性有時揮霍有度今夜就來好好厚待自己
吃牛涮鍋店牛肉的質素就是一切

今夜就來好好厚待自己
2017-02-16
  • 澳洲特級和牛
2017-02-16 1099 浏览
前排天氣咁凍 一講起食就梗係要打邊爐打邊爐最正就係食牛 去食任食就唔洗爭 食到滿足為止啦有好多款牛揀,但最受歡迎都係呢一款👍🏻湯底揀咗豬骨濃湯同埋完熟番茄湯豬骨濃湯貪佢清清地可以食到牛嘅鮮味而番茄湯就令牛肉同其他餸有另一番開胃滋味每人都有份小海鮮 不過呢個唔係重點亦冇乜特別出面仲有壽司攞,加添日本風味,不過略嫌個飯雪到有啲硬🤔佢仲有啲熟食例如雞翼、天婦羅、雞肉串燒等 另外都有好多打邊爐嘢食,除咗呢啲丸,仲有好多款菜、菇類、響鈴、仲有彈牙嘅烏冬拉麵出去出面行咗個圈 澳洲和牛就到喇 紅紅嘅肉帶着雪花同埋少少肥比想像中大碟 急不及待開餐每塊都切得好均勻 好快就可以食得啲肉好嫩 又有牛味 口感好豐富唔使點調味料都覺得好好味另外仲有雞肉同豬肉送啲豬肉切到超級薄片冇諗過豬肉都會咁好食有啲入口即溶嘅感覺 正!其實每一碟份量都唔少Encore左一次牛都已經食得好滿足除咗有汽水、沙冰,仲有frozen yogurt!! 呢個甜品令成個放題更加圓滿!!打邊爐來講,呢度環境係好寬敞,坐得好舒服,唔會好嘈好迫,成晚可以一路食一路傾計好享受
前排天氣咁凍
一講起食就梗係要打邊爐

打邊爐最正就係食牛
去食任食就唔洗爭 食到滿足為止啦
有好多款牛揀,但最受歡迎都係呢一款👍🏻
湯底揀咗豬骨濃湯同埋完熟番茄湯
唔使點調味料都覺得好好味
另外仲有雞肉同豬肉送
啲豬肉切到超級薄片
冇諗過豬肉都會咁好食
有啲入口即溶嘅感覺 正!

其實每一碟份量都唔少
Encore左一次牛都已經食得好滿足
除咗有汽水、沙冰,仲有frozen yogurt!!
呢個甜品令成個放題更加圓滿!!

2017-02-13 385 浏览
今天老公話去荃灣逛街,行咗個多小時,好攰就先見到牛摩,老公話想試試,我見佢咁想食就話ok,其實我已經好少吃牛肉,因為吃極都唔好食。老公要豆乳蜆湯,我要九州地獄湯我估唔到澳洲和牛一碟比一碟精彩,追加左三次,總共叫了五碟,不同部位有不同的口感。有一啲係入口溶化、有一啲係煙銀有趙口,香丶糯、軟、滑都令我回味無窮。👍👍👍我好耐無食咁多牛,因為有柚子醋,少少酸,好重柚子味,好開胃👍👍👍特級豚肉雞肉都好味另外九州地獄湯,我見蕃茄新鮮攞了很多放落去,估唔到變了九州蕃茄地獄湯,仲好味👏👏👏蔬菜好新鮮乳酪唔甜酸酸地,正👍

老公要豆乳蜆湯,我要九州地獄湯
豆乳蜆湯
九州地獄湯
柚子醋
特級豚肉雞肉都好味
特級黑豚肉及雞肉
自製九州地獄湯
蔬菜好新鮮
蔬菜
乳酪唔甜酸酸地,正👍
乳酪
丸類
2017-02-09
柚子醋
2017-02-13 1100 浏览
因為好耐無去過荃灣,今天和老婆由土瓜灣坐小巴到荃灣,在小巴總站落車,就看到千色匯一期,內裡有很多店鋪,行到好攰,就揀了牛摩作為今晚晚餐的地方😄,因為我一路都好想試牛肉放題,只可惜老婆唔想食牛肉,今晚天氣寒冷,得12度咋😱問咗佢,佢話可以一試,就牛肉放題晚餐😋,估唔到最後佢仲吃得牛肉多過我😅😅😅由於未夠七點,店內有五、六成客人,過了七點就差不多全滿。我們點了澳洲和牛$218(5-7pm),$238(7-9pm)因為6:45分入座,平了$20。😅現在做緊升級優惠,同一價錢,可以食120分鐘😋😋😋如果有人生日仲有4送一💰💰💰點解要澳洲和牛,因為太平價錢,就質素比較偏低(無理由人地要做蝕本生意),太貴就有些冒險,不竟我未試過,既然澳洲和牛價位中等,就姑且一試,放且二佰幾食到和牛就已經好低。第一次:上了兩盤澳洲和牛-雪花比例適中,好有牛味而且有彈性不勒之後再追加了三次-其中一次仲靚,係入口溶化。整體都很滿意,因為五盤牛肉都屬中上質素,已經回本了😋😋😋一盤特級黑豚肉及雞肉(現在推廣加送,所以只限一盤)豚肉味道好重而淋身,不愧特級豚肉,雞肉都好滑而厚身。一盤普通豚肉-豚肉半肥半瘦,熟了彈牙。一盤海鮮

由於未夠七點,店內有五、六成客人,過了七點就差不多全滿。

現在做緊升級優惠,同一價錢,可以食120分鐘😋😋😋

如果有人生日仲有4送一💰💰💰

第一次:
上了兩盤澳洲和牛-雪花比例適中,好有牛味而且有彈性不勒

特級黑毛豬及雞
一盤普通豚肉-豚肉半肥半瘦,熟了彈牙。
黑豚肉
一盤海鮮(藍青蠔、海蝦、帶子)-藍青蠔細隻而新鮮,海蝦:新鮮彈牙,帶子:都算幾好味。
海鮮
湯底:

九州地獄湯-豬骨湯底加了好多辣粉,不算好辣
九州地獄湯
和風豆乳蜆湯-蜆唔多,反而重豆乳味
和風豆乳蜆湯
丸腸類:貢丸、墨魚丸、脆皮腸、豆腐、玉子豆腐、魚旦

餐前小食-有四種,柚子鷄翼用柚子醃過,最好味

蔬菜有十多種,仲好新鮮👍👍

甜品-有六種,巴芙及朱古力巴芙內的忌廉好多唔甜👍另有乳酪,酸酸地,食完牛肉之後首選👍
甜品
飲品: 汽水、檸檬茶、咖啡、朱古力、鴛鴦

溫馨提示:必定要攞柚子醋,因為好有柚子味,而且酸酸地,👌好開胃😋😋😋就算食得牛肉多都唔驚👍,翻本配搭首選。

服務-上菜、換碟、加湯都好快👏侍應全場留心每位客人的需求💪💪💪

抽氣-由於樓㡳高十幾呎,加上抽風設備夠,所以就算全埸爆滿,身上衣服都沒有任何味道👏👏👏

窩心服務-如果四人枱搭枱,侍應會在中間放置一個小屏風👍避免好似搭枱的尷尬👏👏👏
仲有提示唔好將手機放在電磁爐附近👌👌👌

整體牛肉好好味(這個最重要,因為係主莱),至於其他食物都好滿意,以$240的價錢是超值👍👍👍

2017-02-09
特級黑毛豬及雞
  • 柚子醋
2017-02-10 302 浏览
今日荃灣收工。兩口子決定新年後食餐豐富的肉祭!最後去到千色匯的牛摩瘋狂食肉門面用日本好出名的青鬼。赤鬼做門神。主推晚市放題。一共有六款唔同級數的牛可以選。而湯底就自選,亦都有六款可以選。個人喜歡九州地獄和壽喜燒湯底,壽喜燒湯底還會有生雞蛋送😳碟內亦可以見到赤鬼的蹤影。除了肉無法自取外,其他配料都自助形式。打邊爐必須有的各款丸!菜都有很多不同款式任君選擇。特別要講!有番茄跟薯仔選!除了拉麵還有烏冬。食完肉最後用個麵來總結是最完美的結局。日式放題當然唔少得壽司亦有熟食。當然唔少得今晚的主角!肉肉肉。一人一碟牛。食完可以再叫牛肉完全無雪味,雪花分佈亦夠平均。最重要是輕輕一灼後,一入口仲有少少鮮甜味。除了牛肉外,還另外點了黑毛豬試一試。想不到比牛更加更加鮮甜,而且切得夠薄,滾一滾,一二三,就熟左食得😎起勢滾,起勢食。肥牛一滾就拿起,趁熱食最後的最後當然是甜品自助雪糕機,乳酪雪糕。還有泡芙。
今日荃灣收工。兩口子決定新年後食餐豐富的肉祭!
最後去到千色匯的牛摩瘋狂食肉
門面用日本好出名的青鬼。赤鬼做門神。
主推晚市放題
一共有六款唔同級數的牛可以選。
而湯底就自選,亦都有六款可以選。
個人喜歡九州地獄和壽喜燒湯底,
壽喜燒湯底還會有生雞蛋送😳
碟內亦可以見到赤鬼的蹤影。
除了肉無法自取外,其他配料都自助形式。
打邊爐必須有的各款丸!
菜都有很多不同款式任君選擇。
特別要講!有番茄跟薯仔選!
除了拉麵還有烏冬。
食完肉最後用個麵來總結是最完美的結局。
日式放題當然唔少得壽司亦有熟食。
當然唔少得今晚的主角!
肉肉肉。
一人一碟牛。食完可以再叫

牛肉完全無雪味,雪花分佈亦夠平均。
最重要是輕輕一灼後,一入口仲有少少鮮甜味。
除了牛肉外,還另外點了黑毛豬試一試。
想不到比牛更加更加鮮甜,而且切得夠薄,
滾一滾,一二三,就熟左食得😎
起勢滾,起勢食。
肥牛一滾就拿起,趁熱食

最後的最後
當然是甜品
自助雪糕機,乳酪雪糕。
還有泡芙。
2017-02-08
2017-02-09 168 浏览
新年, 又係增肥既日子LA...近排好多好多既飯局.今次就食我最喜愛既牛牛牛摩....~~牛肉做主打既邊爐店.食物種類多, 有牛有豬, 有多款蔬菜,菇類 海鮮,連熟食  壽司, 炸物, 雞翼都有, ...牛肉   肉紋好靚哦海鮮     無限LOO{P左好多碟海蝦好彈牙呀蔬菜, 菇類壽司  味道都唔錯燒波羅, 柚子雞翼...正仲有甜品區有泡芙, 蛋糕, 味道都可以,最喜愛佢有得自己針雪糕, 不知不覺就食左兩三杯飲品區,款式都幾多喎, 有基本既汽水, 奶茶咖啡外,仲有沙冰,朱古力, 遲D 仲會有啤酒提供, 唔知需唔需要另收費下次可以再黎...今餐食得真係好飽哦
新年, 又係增肥既日子LA...

近排好多好多既飯局.

今次就食我最喜愛既牛牛

牛摩....~~

牛肉做主打既邊爐店.

食物種類多, 有牛有豬, 有多款蔬菜,菇類 海鮮,

連熟食  壽司, 炸物, 雞翼都有, ...
牛肉   肉紋好靚哦
海鮮

無限LOO{P左好多碟

海蝦好彈牙呀
蔬菜, 菇類
壽司  味道都唔錯
燒波羅, 柚子雞翼...正
仲有甜品
有泡芙, 蛋糕, 味道都可以,

最喜愛佢有得自己針雪糕, 不知不覺就食左兩三杯

飲品區,

款式都幾多喎, 有基本既汽水, 奶茶咖啡外,

下次可以再黎...今餐食得真係好飽哦
2017-01-26