2017-04-17 170 浏览
今天和朋友來到荃灣千色匯的牛摩火鍋店,這是我第一次到這家店涮涮鍋。.首先由牛摩的裝潢說起,店鋪裡有部超大型電視,還播放著足球賽事,很適合上班族來聚會,加上地方寬敞和冷氣充足,剛好驅走這夏天的炎熱。.再說當然是食材的品質,我們叫了300多元的和牛作為我們的牛肉配料,和牛口感一流!加上火鍋湯底,簡直令到肉汁慢慢由舌頭滲透到喉嚨,不禁令人垂涎欲滴。.雖則牛摩的重點當然是牛,牛肉有不同級之分,其中和牛口感一流,牛肉即使經過碌熟後,肉汁還保留牛肉當中,吃下去口感軟滑,而和牛是不斷供應,依舊新鮮和高級,配上牛摩獨有的湯底,令人不禁大快朵頤。.同時,也不能忽略其他一眾的火鍋配料。牛摩設有一系列的自助火鍋配料,種類繁多,肉丸蔬菜俱備,新鮮彈牙,吃牛肉之餘也不忘試試其他配料。另外,牛摩也配備日式放題,刺身壽司也是任意拿取,這樣能一次滿足到打邊爐和日式放題。.最值得介紹的是牛摩的串燒,香噴噴,有雞肉和牛肉選擇,燒完後加上七味粉等配料,令我吃下後咬口煙韌,肉汁充足,風味十足,令人大飽口福。.除此之外,當然不少得就是甜品,除了一般火鍋店提供的雪條外,還加上西式的甜品西儘和馬卡龍,更甚的是一眾女孩所迷的乳酪,牛
同時,也不能忽略其他一眾的火鍋配料。牛摩設有一系列的自助火鍋配料,種類繁多,肉丸蔬菜俱備,新鮮彈牙,吃牛肉之餘也不忘試試其他配料。另外,牛摩也配備日式放題刺身壽司也是任意拿取,這樣能一次滿足到打邊爐和日式放題
除此之外,當然不少得就是甜品,除了一般火鍋店提供的雪條外,還加上西式的甜品西儘和馬卡龍,更甚的是一眾女孩所迷的乳酪,牛摩也一一提供,甜品可算是一應俱全。
還不止呢,飲品方面不單有汽水,還有咖啡奶茶,另外更意想不到的是沙冰,吃著熱呼呼的食物同時再喝一口沙冰,彷彿讓你從沙漠和雪地來個神秘之旅。其中,服務員也彬彬有禮,價錢方面也合宜。
如果你還再猶豫吃火鍋或是放題的話,那牛摩自當是你的不二之選!最後,我會評5星滿分來作為我對牛摩的喜愛。
2017-04-16 133 浏览
慶祝朋友生日,帶佢食好野!佢蒲開既千色店附近開左任食日式火鍋,一路都想試就帶左佢黎。肉類有唔同價錢選擇,既然生日梗係食好dd,澳洲美國牛!湯底簡左毛蟹味噌,湯頭幾鮮甜,仲有隻蟹鉗食添。牛肉貴d真係唔同d,有牛味又有咬口,豬腩肉肥瘦均勻,雖然好肥仔,但真係油香!外面仲有好多款配料攞,丸類腸仔水準都ok,最正仲有熟食,岩哂我地咁為食既人!飲品、甜品選擇都多,乳酪幾好味,唔太甜,推介!同埋地理位置都算方便,就算唔係住呢區搭地鐵都方便到,商場岩岩翻新完,環境幾舒服好坐。正!

飲品、甜品選擇都多,乳酪幾好味,唔太甜,推介!
2017-02-05
2017-04-16 148 浏览
冬天最岩打邊邊今日去食自己揀自己湯底的牛摩~識食緊係要食牛肉看那~~雪花同肉的比例~~真心不錯因為同行朋友不吃牛肉~所以點了豬肉🤔來多一個牛肉close up全瘦肉雖然比較健康! 但打邊邊還是有點脂肪的肉才好吃湯底可以自選的🤔而我二話不說選了蕃茄湯底~因為....🤣蕃茄牛肉是絕配我們也點了少少海鮮因為跟牛陣一樣是半自助形式~所以在外面還有其他打邊邊配菜+熟食可供選擇但我欣賞他們的熟食種類比較多~我拿了雞肉串串,白汁青口,雞肉,柚子雞翼,燒波蘿每樣拿少少~食得晒先好拿~不要浪費食物行完一圈🤣窩中的食物也滾起了~來!起筷
冬天最岩打邊邊

今日去食自己揀自己湯底的牛摩~
識食緊係要食牛肉

看那~~雪花同肉的比例~~
真心不錯
因為同行朋友不吃牛肉~
所以點了豬肉🤔
來多一個牛肉close up

全瘦肉雖然比較健康! 但打邊邊還是有點脂肪的肉才好吃
湯底可以自選的🤔而我二話不說選了蕃茄湯底~
因為....🤣蕃茄牛肉是絕配
我們也點了少少海鮮
因為跟牛陣一樣是半自助形式~
所以在外面還有其他打邊邊配菜+熟食可供選擇
但我欣賞他們的熟食種類比較多~
我拿了雞肉串串,白汁青口,雞肉,柚子雞翼,燒波蘿

每樣拿少少~食得晒先好拿~不要浪費食物
行完一圈🤣窩中的食物也滾起了~
來!起筷
2017-01-24
2017-04-13 149 浏览
一聽到牛摩呢個名就知佢食牛啦,原來佢地都有黑毛豬食架,同雞,成日經過都香噴噴見好多人等位,終於都到我試食喇!一人一爐唔使爭,叫左番茄湯同豆乳湯,兩款都超重味精,食完成晚飲水佢地仲有自助區同熱食,飲品,甜品都係任食架!牛都幾靚幾新鮮員工都算勤力加湯叫既野食都黎得哂無漏單!
佢地仲有自助區同熱食,飲品,甜品都係任食架!
牛都幾靚幾新鮮

員工都算勤力加湯

叫既野食都黎得哂無漏單!
2017-04-12
2017-04-13 164 浏览
日式火鍋放題就食得多喇,但係呢到嘅特別之處係一人一鍋,唔洗爭~ 係座位到就有兩個坐枱電磁爐,不過略厭枱面較細,放咗兩個鍋之後,就唔夠位擺其他野…一人一個鍋,就可以揀唔同湯底,試下唔同嘅味道,我就要咗壽喜燒湯底,因為咁就可以有一隻生雞蛋,生雞蛋配牛肉一齊食真係好好味。而朋友就要咗九州地獄湯,始終都係辣先夠惹味,而朋友都鍾意牛肉配生雞蛋呢個食法,所以就特登加錢要多一隻生雞蛋除咗肉類之外,其他嘅火鍋配料,都需要自己去揀同拎,首先就緊係打邊爐少不了嘅丸類,分別有貢丸、豬肉丸、魚腐、魚蛋︴芝士腸等等,真係食丸食到飽,另外仲有蔬菜類,紅蘿蔔、西芹、木耳、冬菇、粟米等等,不過就無我最鍾意食嘅蓮藕片同粟米芯,有啲失望。行過少少就係各款麵食,打邊爐唔加個麵底又邊到夠飽啊? 有大熱嘅公仔麵、烏冬、芋絲、水晶麵,同埋我至鍾意食,又夠曬健康嘅蒟蒻,呢到有白色同啡色嘅蒟蒻,分別不太,但係我就覺得啡色就比較軟身少少,我鍾意食多啲~ 另外有啲可以即食嘅野,好似壽司、手卷、飯等等,不過略厭唔夠新鮮,無食太多主食肉類方面,我地揀咗任食澳洲極上和牛小排,仲可以嗌美國牛肉、美國特級牛肉、澳洲特級和牛、豬肉、雞肉、帆立貝、海
主食肉類方面,我地揀咗任食澳洲極上和牛小排,仲可以嗌美國牛肉、美國特級牛肉、澳洲特級和牛、豬肉、雞肉、帆立貝、海蝦、藍青口同廣島蠔,但係我地所揀嘅澳洲極上和牛小排已經係幾高品質嘅牛肉黎,無理由去食番啲平嘅牛肉~~ 牛肉都帶點牛香,雖然湯底味道比較濃郁,但都蓋唔過牛肉嘅味,配埋生蛋漿,無得頂啊,個人認為牛肉配壽喜燒嘅甜味至夾。海鮮都算唔錯,海蝦都幾大隻,可以再番嗌多幾次~
食到咁上下,係時候去拎下甜品,凍櫃入面有啲果凍、和菓子、蛋糕同泡芺,不過呢啲邊夠吸引啊,緊係食乳酪雪糕先得啦,可惜我地太遲先食完,因為部機已經無曬雪糕,而且我地都唔想等,我地無食到甜品就走咗
2017-04-11 659 浏览
今日約了朋友在荃灣行街,我們試一試這個火鍋自助放題形式的牛摩。對於我這種牛魔王來說, 是一定要任食吃到飽才化算。.我們點了澳洲極上和牛小排,湯底方面叫了一個豬骨湯和一個番茄薯仔湯。我的是蕃茄薯仔湯,湯底很清很鮮甜,有番茄和薯仔在湯裏。朋友點的豬骨湯好像也不錯,朋友說很香濃。坐定定後,我便放下手袋繞場一周,看看有什麼好吃的。食物比想像中豐富!環境也很好,不會感到很狹窄,是舒服的環境。.我們座位的旁邊就是飲品的地方,有芒果沙冰和蘋果沙冰,在這麼熱的天氣,吃着火鍋,學沙冰最適合不過!那種冰凍的快感令人精神爽利!不學沙冰也不要緊,旁邊有汽水機,有芬達、可樂、雪碧……有各類汽水供應。湯底很快便滾了,牛肉雞肉也到齊了。我們下了一點烏冬,便開始是牛肉,牛鮮味很濃郁,沒有太多的根部,更帶有一點點牛蘇味,很不錯。還有鮮蝦、生蠔等海鮮,全部都很新鮮味。鮮蝦很彈牙,肉質鮮嫩,還很鮮甜!生蠔很大,很嫩滑也有鮮甜味,不會有腥味。食品方面也有很多選擇,一邊是陳列各種打邊爐食材,例如生菜、牛丸、芝士腸、魚蛋、蘿蔔、冬菇、金菇、豆腐、粟米等等,全部都是新鮮的 不錯。.另一邊更有熟食,例如柚子雞翼、日式海鮮炒烏冬、牛肉
另一邊更有熟食,例如柚子雞翼、日式海鮮炒烏冬、牛肉西蘭花等等。全部熟食都很有水準。肚餓等唔切嘅朋友,可以先食住煮食醫肚。我最推薦柚子雞翼,煎得好好食!
還有一個壽司嘅位置,有很多不同種類的壽司可以選擇,例如三文魚壽司、八爪魚壽司、三文魚腩壽司、鰻魚壽司等等。你更可以在壽司旁邊燒串燒,你可以邊燒邊下調味料,調製最適合自己味道的串燒,這個十分特別,是我沒有在其他火鍋放題看到的。
走前一點更有一個甜品櫃,色彩繽紛嘅甜品櫃非常吸引。有芒果布甸、有雲呢拿和朱古力味的泡芙、有小蛋糕。
吃完甜品改的甜品,當然要試一試他們的乳酪,他們的乳酪是自己擠的,旁邊近有很多調味可添加,例如彩色針、可可脆片、和朱古力豆。這個乳酪機很受小朋友歡迎,小朋友都在排隊仔一個屬於自己的乳酪雪糕呢
2017-04-11 117 浏览
有時候想不到與朋友吃甚麼都會想起任食,今天到了公司附近商場的和牛任食,都算環境舒適,出面拎食物的位置很乾淨,地板乾爽不會太滑,很好。叫了個美國特級牛肉套餐,真心覺得不用拎外面的配料都已經夠食,很抵食。但來到任食怎可以不去拎野食呢?所以拎了一座小山一般的蔬菜,尚算新鮮。湯底叫了豆乳蜆湯,一開始食好creamy!蜆亦非常足料,調味不會太濃感覺不錯。湯底滾著滾著會有一層腐片似的東西浮面,一起吃感覺很特別。牛肉很新鮮!雪花比例剛剛好,厚薄亦剛好,涮幾下就可以吃,完全適合心急的我,份量也很足。豬肉片都很新鮮,好吃程度有超越牛肉之嫌,哈哈。雖然有限時,但這裡的食物,無論肉類或熟食、甜品都一定絕對夠兩個小時內滿足到你,而且是捧著肚子回去。
2017-02-18
  • 美國特級牛肉
2017-04-10 1191 浏览
今夜,與朋友到牛摩吃日式火鍋,喜歡這裡的湯底,選擇夠多,而且是一人一鍋,非常方便衛生。選了澳洲極上和牛小排餐,有美國特級牛肉、美國牛肉、澳洲特級和牛及豬肉,而海鮮有帆立貝、海蝦、藍青口及廣島蠔,種類不少,非常豐富。湯底點了昆布清湯,喜歡這個清淡的日式湯底,可讓我品嚐牛肉的原汁原味。最愛美國特級牛肉,油脂均勻,只須輕輕一灼,已可大口吃下,入口即溶,牛味香濃,非常美味,朋友要不斷追加,才可滿足。而豬肉口感也不錯,薄薄的,灼過火,肉質亦沒有變硬。另有海鮮拼盤,非常新鮮,急不及待全放進熱鍋裡,最愛海蝦,口感爽彈,吸飽清甜的昆布湯,鮮味大大提升。另外還有自助放題區,有多款蔬菜及種類繁多的丸子,款款新鮮美味。飽餐後,來杯熱煎茶,清一清胃口,幫助消化。然後,再到甜品區來杯軟滑的乳酪,實在完美的滿足。
飽餐後,來杯熱煎茶,清一清胃口,幫助消化。
然後,再到甜品區來杯軟滑的乳酪,實在完美的滿足。
2017-04-05
2017-04-10 161 浏览
住得荃灣既都知久唔久就有新野食, 今次係日式shabu shabu放題~ 可以簡唔同level既牛肉豐儉由人~我地叫既係特級和牛,當然唔只得牛啦,係乜都有!! 普通牛, 特級牛, 和牛, 豬雞海鮮乜都有, 岩哂我. 特級牛真係同平時食果D唔同, 有少少入口即溶既感覺haha岩岩新開, 所有野都好新同乾淨, 好舒服除左shabu之外, 仲可以拎熟食同壽司, 野飲野食種類都幾多,呢個椒鹽同柚子雞翼好得!
岩岩新開, 所有野都好新同乾淨, 好舒服

2017-04-07 149 浏览
睇住波打邊爐都係第一次呢度嘅牛肉火鍋放題除咗火鍋之外仲可以選擇壽司小食蔬菜同埋丸類種類都還可以而且仲有多款甜品添醬料成日自己因應個人喜好去調教啦今次試咗澳洲極上和牛小排 $308加⼀套餐可以無限添加牛肉雞肉豬肉同埋海鮮喎又幾抵食!海鮮嘅選擇都唔錯有蝦青口帶子等等分量都幾大同埋都幾新鮮架當你點左壽喜燒湯底就可以有一隻生雞蛋俾你點牛肉喇咁樣牛肉會食落口更加滑架肉味都會更加香濃食得太多肉都要食返啲蔬菜平衡下整體食物質素都唔錯而且一人一鍋可以自己因應自己鍾意嘅湯底去打邊爐
睇住波打邊爐都係第一次

食得太多肉都要食返啲蔬菜平衡下

整體食物質素都唔錯
而且一人一鍋可以自己因應自己鍾意嘅湯底去打邊爐
2017-04-07 739 浏览
昨晚朋友忽然想吃火鍋,她說在她公司附近的千色匯有一間不錯的火鍋,每人一人一鍋,而且牛肉任添。也有小食自助吧,那麼肚子不用擔心會空虛。我先夾了柚子雞翼、蜆肉和釀蟹蓋,個人覺得蟹蓋與蜆肉最美味,一半因素它們是海鮮另外一半則是味道評分。蟹蓋釀的菜蔬與蟹肉香滑度高,蜆肉則辣得起勁,同樣讓我開胃起來。不過柚子雞翼相對失色,雖有薄薄的柚子香,可是無論在吃或是聞方面柚子味不太顯現,雞翼也不夠酥脆,可以再改善。醬料也是自助形式,隨心調配。酷愛蕃茄的我當然必選完熟蕃茄湯底,紅通通的蕃茄湯還有洋蔥作配料,這紅噹噹的湯全由蕃茄製造出來,酸中帶甜,香氣濃郁,好滋味。至於朋友則選火鍋基本湯底豬骨濃湯湯底以豬骨熬成,也有絲絲骨膠原蛋白,很合朋友心意。澳洲極上和牛小排滿高級的#牛肉 三至五分熟最佳,油花漂亮,分佈得很均勻,吃起來超級嫩,而且不會有油脂太多的膩感或肉太硬的困擾,涮一下不用沾醬已好吃。豬肉份量足,肉片有著非常均稱的脂肪分佈,好看極了。涮至全熟後口感爽脆彈牙,勁力十足,沾上少許醬汁剛好襯托豬肉的鮮味,絕對吃到欲罷不能。又長又大片的極上和牛小排,全部都是這樣大片,牛肉味濃厚😍牛摩丸類繁多,比一般火鍋 店款色
也有小食自助吧,那麼肚子不用擔心會空虛。

醬料也是自助形式,隨心調配。
完熟蕃茄湯
豬骨濃湯
澳洲極上和牛小排、豬肉
澳洲極上和牛小排
又長又大片的極上和牛小排,全部都是這樣大片,牛肉味濃厚😍
牛摩丸類繁多,比一般火鍋 店款色新穎,其中香芋 丸令人驚喜,原本我們猜它是蟹籽丸,一咬之下原來是香芋,芋泥內餡軟綿,它的微甜巧妙地與火鍋湯底結合起來。
還有咖哩 丸,只咬了一口,卻不停爆汁,咖哩肉餡香而不辣,又不會死鹹,很滋味。另外,朋友非常喜歡芝士魚餅,她說芝士份量適中不膩口,而且魚餅彈性十足。
海蝦蝦肉甜度很高,又有彈性,完全不用沾醬就可以吃到海鮮原味,果然是新鮮好蝦。至於帆立貝尺寸和厚度也很夠,沒有涮後縮水,肉質不會過老,吃得到它的軟嫩和鮮味。
海蝦、藍青口、帆立貝、廣島蠔
雪白細嫩,肥美的廣島蠔一口咬下,濃濃的海味立即在嘴裡爆漿出來。藍青口細緻鮮美,有股愛不釋口的美味。
牛摩火鍋 蔬菜配料也算充足,有十數款選擇。
最愛它的金菇、木耳、粟米、蕃茄,鮮甜可口,南瓜綿密,加上吸索蕃茄精華,鮮上加鮮。
響鈴涮一會便可吃,軟軟嫩嫩又吸飽湯汁,香氣迷人。
飲品任添,芒果沙冰與蘋果沙冰兩款中我較愛蘋果口味,因為酸甜滋味很開胃,也很消膩。
吃飽飽當然要吃甜品,我與朋友主攻這裡的原味及朱古力泡芙,香濃的忌廉,口感絲滑,外層更是薄薄的,輕輕一碰已輕易塌下來,所以吃的時候最好一口把它吃掉。
完熟蕃茄湯
澳洲極上和牛小排、豬肉
澳洲極上和牛小排
海蝦、藍青口、帆立貝、廣島蠔
2017-04-07 135 浏览
 同朋友係附近行完街 ,突然想打邊爐 ,就走左入去。一坐低就即刻有人黎serve我地 ,問我地揀咩湯底。有四款湯底 ,分別係豬骨 、蕃茄薯仔 、地獄 、壽喜燒。我同朋友分別揀左豬骨同蕃茄薯仔 ,兩個湯底都好濃味。仲有好多配料揀 ,有火鍋料之外仲有壽司 、小食 、熱餸 、甜品 !選擇好多呀!套餐本身包澳洲牛同海鮮 ,牛好大碟 ,而且雪花紋睇落幾靚! 唔太肥唔太瘦 ,呢個價錢真係算唔錯跟著仲有海鮮 ,一人一隻帆立貝 、青口、同蝦 ,雖然份量唔算多 ,但用料都好新鮮 。最後食完一輪火鍋料 ,當然唔少得甜品 ,yogurt 好正 !至啱食到飽飽既時候幫手消化 。豬骨湯底豬肉幾有咬口                        醬料區多款蔬菜各式的丸 ,仲有個印左佢地logo 好cute   壽司同配菜甜品飲品選擇都齊各款餸菜
 同朋友係附近行完街 ,突然想打邊爐 ,就走左入去。
一坐低就即刻有人黎serve我地 ,問我地揀咩湯底。

有四款湯底 ,分別係豬骨 、蕃茄薯仔 、地獄 、壽喜燒。

我同朋友分別揀左豬骨同蕃茄薯仔 ,兩個湯底都好濃味。

套餐本身包澳洲牛同海鮮 ,牛好大碟 ,而且雪花紋睇落幾靚!
唔太肥唔太瘦 ,呢個價錢真係算唔錯

豬骨湯底
豬肉幾有咬口
醬料區
多款蔬菜
各式的丸 ,仲有個印左佢地logo 好cute
壽司同配菜
甜品
飲品選擇都齊
各款餸菜
2017-04-06 1125 浏览
今日,我哋成班同事又去牛摩開餐,三點幾到,少D人,舒服D。叫咗澳洲極上和牛小排,湯底就叫咗刺激辣辣哋嘅九州地獄湯,話咁快就到,等個湯滾嗰陣,就出去自助放題區攞定其他嘢食,都有好多嘢㨂,蔬菜都有好多款,而我就最鍾意佢D丸 ,有成六七款,攞齊曬想食嘅嘢返埋位,準備開餐。地獄湯底我第一次食,滾滾吓個樣好似幾辣,不過對於我咁鍾意辣離講,一定無問題啦,先落咗塊又薄又軟嘅小牛排,滾一滾已經食得,好正好食,一塊接一塊停唔到口,一陣已經比我食晒,可惜午餐只係得一碟牛肉,食完無得追加,唯有開始食丸,獅子狗、日式魚旦、龍蝦丸,再放埋D菜,一次過放曬入煲,跟住再放埋烏冬,等佢吸曬D辣湯,咁就可以慢慢嘆呢個勁豐富嘅辣鍋㷛啦。牛摩係我哋成日都去食晏嘅地方,覺得午餐好抵食,又有放題任食仼飲,連甜品都有唔少選擇,啱晒我嗰班大食嘅同事,食到夠本,牛摩實在係我哋成班同事最愛嘅飯堂。
今日,我哋成班同事又去牛摩開餐,三點幾到,少D人,舒服D。
2017-04-03
2017.03.16【 3.16 牛力萬鈞 牛摩】 千色匯是shopping的好地方 原來新裝修之後,多了不少新的食肆 「牛摩」當眼的日式公仔就吸引了我入去,因為這裡吃的是牛啊! 大大個牌牌寫住:認證佐賀黑毛和牛令人很是期望! 放題套餐約有6款,美國特級牛肉和澳洲牛肉都令我意亂情迷 為了兩款都吃,最後都是聽朋友的話,點了澳洲極上小牛排放題! 因為可以食埋:美國牛肉、美國特級牛肉、澳洲特級和牛、豬肉、雞肉等 一人一鍋食足2小時,各自點了昆布湯和豬骨湯 昆布湯比較清甜,豬骨湯則有濃香,都是日式的香味 澳洲極上小牛排 帆立貝、海蝦、青口、廣島蠔 澳洲極上小牛排厚切,雪花均勻,灼一灼味道特別香濃 美國特級牛肉薄切,色澤非常紅潤,輕輕一灼,已經可以吃了  當然,美國特級牛的肉質是不錯的 但說到牛味,我和朋友都覺得是澳洲勝出果 然價格與食材是真材實料的! 調味料好足 熟食方面我們也點了很多東西 有椒鹽雞翼、炸蝦、雞肉串、壽司、多春魚....... 椒鹽雞翼真是又脆又香又入味,令人不忍心不吃 唔夠可以追加,自助取用的配料也相當豐富呢! 生菜、白菜都很乾淨,排得整齊,被人取了大
2017.03.16【 3.16 牛力萬鈞 牛摩】

千色匯是shopping的好地方

原來新裝修之後,多了不少新的食肆

「牛摩」當眼的日式公仔就吸引了我入去,因為這裡吃的是牛啊!

大大個牌牌寫住:認證佐賀黑毛和牛令人很是期望!

放題套餐約有6款,美國特級牛肉和澳洲牛肉都令我意亂情迷

為了兩款都吃,最後都是聽朋友的話,點了澳洲極上小牛排放題

一人一鍋食足2小時,各自點了昆布湯和豬骨湯

昆布湯比較清甜,豬骨湯則有濃香,都是日式的香味

澳洲極上小牛排

帆立貝、海蝦、青口、廣島蠔

澳洲極上小牛排厚切,雪花均勻,灼一灼味道特別香濃

美國特級牛肉薄切,色澤非常紅潤,輕輕一灼,已經可以吃了

當然,美國特級牛的肉質是不錯的

但說到牛味,我和朋友都覺得是澳洲勝出果

然價格與食材是真材實料的!

調味料好足

熟食方面我們也點了很多東西

有椒鹽雞翼、炸蝦、雞肉串、壽司、多春魚.......

椒鹽雞翼真是又脆又香又入味,令人不忍心不吃

唔夠可以追加,自助取用的配料也相當豐富呢!

生菜、白菜都很乾淨,排得整齊,被人取了大量之後

很快就refill得滿滿的,特別是人見人愛的金菇、蕃茄

真是很滑,但永遠都會補充得滿滿的!店員效率很高!

飲品區之中最中意蘋果沙冰和檸檬茶

熱飲又有咖啡、奶茶呢!

yogurt雪糕相當香滑,奶香十足,香濃而冰凍

令寒天吃冰的人又愛又恨!

盛惠HKD$634

人均HKD$317

短評:

日式火鍋放題,就是乾淨,食得安心

整體

味道:♥♥♥♥♥

環境:♥♥♥♥♡

服務:♥♥♥♥♡

衛生:♥♥♥♥♥

抵食:♥♥♥♥♡

♡ 牛摩 ♡

♡ 荃灣眾安街68號千色匯I期2樓2031號舖 ♡
题外话/补充资料: 冷氣稍稍過冷,記得帶外套
2017-03-16
  • 澳洲極上小牛排放題
  • 昆布湯
  • 豬骨湯
  • 椒鹽雞翼
  • 金菇
2017-03-31 148 浏览
荃灣城市中心裝修後,改變成一座多元化的商場千色匯,集合了不同種類的美食。今次我們找到這一間專食牛的日式自助放題。這間日式放題不同價錢可以吃不同種類的牛肉仲有海鮮其他配料都係自助架….跟店員下了單之後便出去走了一圈,在熟食區入面找到不同的東西吃,有壽司中華沙律啊雞翼炒飯燒菠蘿天婦羅等等⋯食物多元化丸類的種類也很多可以隨便的encore還有嘢飲呀沙冰都可以隨便攞最後仲有乳酪雪糕同埋有啲小甜點食可惜我已經打完邊路食唔落。重點系下單之後店員很快便將你選擇嘅湯底送上,原來係一人一鍋好細心!方便唔同嘅人有唔同嘅選擇!牛肉海鮮亦都好快送過嚟海鮮真心一讚!牛肉好大塊啲牛既紋路亦唔錯有新鮮的帶子海蝦
荃灣城市中心裝修後,改變成一座多元化的商場千色匯,

丸類的種類也很多可以隨便的encore
還有嘢飲呀沙冰都可以隨便攞最後仲有乳酪雪糕
同埋有啲小甜點食可惜我已經打完邊路食唔落。

牛肉好大塊啲牛既紋路亦唔錯
有新鮮的帶子海蝦