2021-04-28
2082 浏览
唔知大家會唔會覺得打邊爐總有幾樣配菜係一定要食😂😂 森仔我就一定要食山水豆腐、牛栢葉、午餐肉、腸仔、海蝦等等。牛大人真係滿足晒我哋嘅要求。雖然係任食,但佢所有食材都睇得出同食得出好新鮮 。特別嘅係佢有幾款台灣夜市必食嘅即食小食例如甘梅番薯、小香腸、鹽酥雞塊等等 係我同女友都好鍾意食嘅小食 喺等湯滾嘅時候又可以咬下 。咁多樣食材入面,森仔最鍾意❤️就係和牛丸,鮮甜海蝦🦞,澳洲和牛m5牛肩卷和私房鴨血。和牛丸好少聽到火鍋店可以嗌 見幾特別於是嗌咗過嚟試吓。佢爽口彈牙,滿和牛味,真係幾好食 😋。最正嘅係森仔食得出,佢係用和牛打成醬狀,再用手搓成丸!👍🏻👍🏻讚!鮮甜海蝦牛大人最正嘅係有幾種新鮮海鮮🦞😍😍特別係海蝦,森仔食得出佢係新鮮海蝦,隻隻鮮甜肥美,爽口彈牙👍🏻👍🏻👍🏻澳洲和牛m5牛肩卷呢個真係不得了,係是日森仔最愛!❤️和牛味特濃,肉質鮮嫩美味,油脂分佈恰到好處👍🏻👍🏻我食到停唔到口,不斷encore,足足叫左5碟❤️❤️❤️ 私房鴨血 鴨血係台灣一大美食。而牛大人嘅麻辣鴨血係其一特色出名!鴨血香滑有咬口 ,麻辣味為食物帶來左口感和味道上嘅層次交溶。森仔食完佢,真係好好補一補❤️❤️❤️而其他食材,炸芋頭
唔知大家會唔會覺得打邊爐總有幾樣配菜係一定要食😂😂
森仔我就一定要食山水豆腐、牛栢葉、午餐肉、腸仔、海蝦等等。
牛大人真係滿足晒我哋嘅要求。
雖然係任食,但佢所有食材都睇得出同食得出好新鮮 。
特別嘅係佢有幾款台灣夜市必食嘅即食小食
和牛丸
好少聽到火鍋店可以嗌 見幾特別於是嗌咗過嚟試吓。
佢爽口彈牙,滿和牛味,真係幾好食 😋。
鮮甜海蝦
牛大人最正嘅係有幾種新鮮海鮮🦞😍😍
澳洲和牛m5牛肩卷
呢個真係不得了,係是日森仔最愛!❤️
和牛味特濃,肉質鮮嫩美味,油脂分佈恰到好處👍🏻👍🏻
我食到停唔到口,不斷encore,足足叫左5碟❤️❤️❤️
私房鴨血
鴨血係台灣一大美食。
而牛大人嘅麻辣鴨血係其一特色出名!
森仔食完佢,真係好好補一補❤️❤️❤️
而其他食材,炸芋頭真係大大塊,唔小心煲耐咗都唔會散。
仲有,枝竹色澤自然,唔會有種擺好耐嘅黃,食落好新鮮😋😋
仲有一個瓜仔雞水餃🥟。
e個係好特別,雞肉和瓜仔口感味道相夾!
唯森仔食完都唔知道瓜仔係什麼蔬果😂😂😂
飲品方面,除了放題任飲的汽水及冷泡茶,我地仲叫左自費嘅威士忌冬瓜茶。
這個真係幾特別,冬瓜茶入邊家有酒精成份的威士忌🥃。
但係新仔飲了一整杯,也不覺得特別有威士忌的味道,更加不覺得有醉意。
不過女孩子飲,始終要小心一點。