2021-04-17
我哋揀咗鴛鴦湯底,分別係阿嫲養生濃湯鍋同埋牛大人紅燒牛骨鍋。感覺上阿嫲養生鍋相對清啲,而牛大人紅燒牛骨鍋就比較濃郁啲同甜啲。掃一掃QR Code自助落單好方便,睇下個menu,品類繁多幾齊全,豬牛羊雞海鮮菜類,仲有小食同特飲,酒類就要額外收費。既然係食牛嘅火鍋專門店,當然係要主力試下佢嘅牛牛。澳洲和牛M5牛肩卷,肉質爽口,大理紋油花分佈均勻,入口融化,油而不膩,甘香回味。安格斯特選牛板腱,牛嘅肩胛部位,脂肪相對較少,但非常有嚼口得嚟又唔韌或者鞋,肉味濃郁。至於安格斯牛小排,油筋油脂就多啲,肉質厚實,鮮嫩多汁。除咗牛肉,豬肉都唔錯。西班牙豬梅肉片,豬身最嫩嘅肉,冇筋且肥瘦均勻,肉味香濃,食落爽口,令人忍唔住加單。仲有一個瓜仔雞水餃,都係推介必食嘅,外皮Q彈爽口,餡料飽滿juicy,食到微微嘅甜味,雞肉混豬肉口感好特別,味道都唔錯。自助區仲有好多嘢揀,包括各種丸類、蔬菜、豆品等。飲品種類都幾多,除咗各種汽水,仲有自家出品嘅洛神花茶,菊花烏龍,白桃烏龍等任君選擇。