放大假既小篇👧🏻,想飛日本🇯🇵但又去唔到,搵左間食石燒和牛餐廳-《牛匠石燒》,令到小編👧🏻諗起南九州鹿兒島之旅。入到餐廳🏮,環境有日本居酒屋的味道,枱與枱之間好闊落坐得好舒服,店員細心周到,提醒我哋有即棄圍裙,教我哋點樣用石燒牛肉👍🏻🌟日本A4鹿兒島牛肩肉🐂 💰278和牛大大塊切開8小件,牛的花紋每一件都好靚,油脂分佈完美,厚度亦剛剛好,呢個質素同係日本食既一樣。石鍋燒熱5分鐘後,牛脂肪在牛油紙上滾油,下一步放上和牛輕輕一燒,睇到油脂爆發。和牛入口好軟嫩爆汁,牛味香濃😋🌟鹽蔥薄切牛舌🐂💰118牛舌也是小編最愛之選,牛舌非常之彈口,最重點的是軟嫩,不會韌,輕輕一燒有少少粉紅,口感最好🤓。👉蒜頭🧄和生菜🥬食牛肉的時候,加上蒜頭點少少醬汁再用生菜包裹住放入口,是一個令人愉快的配搭,清新可口,鐘意清新口感既朋友可以嘗試。💕任何燒肉單點+ 💰38 有味素飯、味噌湯和溫泉蛋味素飯鹹度適中,分量控制剛好,最值得讚賞的是溫泉蛋調味很好,蛋液流心配飯實在令人回味,味噌湯亦很多配料。‼️小篇👧🏻就鐘意和牛輕輕放上味素飯上,油脂滲落飯,會更好味😋《整體黎講》餐廳的服務令人讚賞心,食材質素新鮮,餐廳的店員服務態

🌟日本A4鹿兒島牛肩肉🐂 💰278

🌟鹽蔥薄切牛舌🐂💰118

👉蒜頭🧄和生菜🥬

💕任何燒肉單點+ 💰38 有味素飯、味噌湯和溫泉蛋

《整體黎講》
餐廳的服務令人讚賞心,食材質素新鮮,餐廳的店員服務態度非常之好,入坐會主動介紹食物,詢問客人的需要。

#cc_尖沙咀推介
——————————————————

💕Encore指數:4/5
💕餵食指數:4/5
💕環境&服務:4.5/5
💕推介指數:4/5
——————————————————

如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕

📍牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

@kausumisu #尖沙咀#尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #尖沙咀燒肉 #燒肉 #日本和牛 #和牛 #鹿兒島和牛