2022-11-01 381 浏览
天氣涼涼地約咗朋友嚟尖沙咀食燒肉, 呢間餐廳嘅燒肉係用天然石板作為燒烤工具, 另外鋪想一張牛油紙。燒起上嚟冇咁熱氣而且熱力比較平均, 舊肉好快就燒熟, 又唔使驚會燒焦舊肉😎餐廳亦好細心地為客人提供即棄圍裙, 唔洗驚整污糟件衫! 🔅鹽燒原隻魷魚魷魚超大隻原隻上碟, 見到都流哂口水🤤魷魚肉質彈牙爽口, 加上特製醬汁去燒香濃又又惹味🥰🔅明太子玉子燒中意食明太子必點, 燒過後嘅明太子味好香濃,同玉子絕配!🔅安格斯牛小排🔅鹿兒島無激素雞頸肉兩款肉類質素都好好👍🏻牛小排肉質非常嫩滑而且油脂分佈平均; 雞頸肉出面好少食到, 原來燒起黎好香脆好好味🥰另外可以加錢加配日式湯烏冬/ 溫泉蛋撈日本珍珠米, 絕對值得加! 🔅水果茶一杯滿足哂幾個願望, 茶裡面加入左大量不同種類嘅水果, 仲有果凍啫喱! 十足一杯飲得嘅甜品, 賣相好得! 燒肉配果茶真係perfect match!🔅士多啤梨乳酸食完燒肉覺得油膩嘅話飲杯酸酸甜甜嘅乳酸即刻中和哂D油膩感!食到最後有飯後果送❤️好有誠意

🔅鹽燒原隻魷魚

🔅明太子玉子燒
中意食明太子必點, 燒過後嘅明太子味好香濃,
同玉子絕配!

🔅安格斯牛小排
🔅鹿兒島無激素雞頸肉

🔅水果茶
🔅士多啤梨乳酸
食完燒肉覺得油膩嘅話飲杯酸酸甜甜嘅乳酸即刻中和哂D油膩感!
食到最後有飯後果送❤️好有誠意

2022-10-29
2022-10-31 42 浏览
今日同女朋友黎到尖沙咀經過見到呢間石燒牛店香氣四溢就決定入去試下!餐牌好多選擇,有多個部位,不同等級豬雞海鮮都有,好豐富安格斯牛小排牛小排油花較多,燒完油香燒棚好香口係我既最愛肉質軟淋口感好好食得好滋味雞頸肉呢個部位好特別,見到有就試下點知有驚喜口感好爽口,肉味好濃郁比到一種新既味道我感受,好神奇明太子玉子燒熟度剛好既玉子加上炙燒過既明太子味道好夾,配搭得好好原隻魷魚魷魚原隻上,再幫我地預先切好可以好方便咁食好新鮮所以好彈牙,加上醬汁令味道更上一層樓
今日同女朋友黎到尖沙咀
經過見到呢間石燒牛店香氣四溢
就決定入去試下!

餐牌好多選擇,有多個部位,不同等級
豬雞海鮮都有,好豐富

安格斯牛小排

牛小排油花較多,燒完油香燒棚
好香口係我既最愛
肉質軟淋口感好好
食得好滋味

雞頸肉

呢個部位好特別,見到有就試下
點知有驚喜
口感好爽口,肉味好濃郁
比到一種新既味道我感受,好神奇

明太子玉子燒

熟度剛好既玉子加上炙燒過既明太子
味道好夾,配搭得好好

原隻魷魚

魷魚原隻上,再幫我地預先切好
可以好方便咁食
好新鮮所以好彈牙,加上醬汁
令味道更上一層樓
牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖好耐冇食過日燒了🤤🤤❤️好開心😋呢間舖頭有圍裙提供,而且店員都好熱心主動會幫你換爐同加水🥰🥰仲要勁神奇咁冇咩油煙😚唔洗成身燒烤味返屋企京燒鹿兒島豚肉眼200g ($188)呢個豚肉上菜個時本身已經預早燒熟左一半😍好貼心,咁樣就唔使燒好耐就可以食🤤而且佢啲豬本身已經幫我哋切好一件件,唔會好硬,食落係比較林🥰💥評分:8/10澳洲M9和牛肩胛小排 ($198)牛肉好香😚本身係比較薄身,肥瘦分佈得幾平均,而且配搭兩個醬料都好好食🤤不過呢款牛就冇咁Juicy💥評分:7.5/10味素飯(set+$20)😍😍呢個價錢真係好抵🤤同埋燒肉味素飯係最佳配搭🥰💥評分:9/10牛匠彩虹水果茶($68)飲過香港咁多間水果茶😍😍夠膽講佢係最好飲嘅❤️啲水果凍到霧晒煙🤤😍水果好甜超濃味,食落啲水果都係好新鮮,特別係百香果同菠蘿🍍都係涼浸浸好好食,同杯野飲最底仲有啲啫喱,撈埋水果茶口感一流😚暫時係最好飲嘅水果茶🤤🤤原本落單個時都覺得有少少貴,但係見到佢咁大杯同埋咁足料嘅時候覺得完全物超所值🤤😍直頭想叫番杯外賣繼續品嚐💥評分:10/10💥總性價比:8/10👍🏻呢間
牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

京燒鹿兒島豚肉眼200g ($188)

💥評分:8/10

澳洲M9和牛肩胛小排 ($198)

💥評分:7.5/10

味素飯(set+$20)
😍😍呢個價錢真係好抵🤤同埋燒肉味素飯係最佳配搭🥰

💥評分:9/10

牛匠彩虹水果茶($68)

💥評分:10/10

💥總性價比:8/10
👍🏻呢間好多我唔同款式肉、小食😍😍😍仲有超好飲嘅水果茶🥰🔥推薦👍🏻
  • 水果茶
2022-10-30 39 浏览
#精選二人前套餐 🥩#牛肉拼盤 🐮當中有汁燒牛小排、和牛肩肉拼極上一口牛,大家睇相同片都可以見到牛肉嘅質素的確唔錯,油脂分布都好靚,燒完食物後依然都係充滿油香味,但又唔會覺得好肥膩😉不過小編就覺得如果個份量多少少就會更加好啦🙈 因為始終呢度都係出名食燒牛肉,雖然套餐仲有其他嘅海鮮,不過我覺得其他份量可以減少,去換取牛肉份量增加,因為每人得幾舊嘅時候,真係食得唔過癮,不過當然大家都可以叫多啲其他唔同嘅牛肉黎試啦😏.#日本清酒大蜆 & #鹽燒大虎蝦 🦐小編覺得呢兩個海鮮都非常唔錯,尤其是係前者,每一隻蜆都非常飽滿脹卜卜,肉質仲要好鮮甜,小編覺得超好味😋而後者嘅蝦肉明顯係新鮮彈牙嘅,調味上面都OK,不過大家記得一定要趁熱食!因為小編掛住影相,攤涼咗嘅時候就覺得享受唔到熱辣辣食嘅炭燒味😂.#味素飯 🍚最後,小編強烈建議大家套餐嗰兩客嘅飯麵,一定要揀味素飯!😍 佢哋嘅味素落得絕對唔會手軟,餸飯真係好好味!真係會令人忍唔住一啖接一啖咁食,同埋燒肉配飯真係完美嘅配搭🤤.📌 溫馨提示:侍應好好,喺我哋落完單就即刻送上兩條圍裙俾我哋擋住啲油,雖然石板燒肉彈油嘅情況唔嚴重,不過大家都係着住佢,小心為上啦,
#精選二人前套餐 🥩
#牛肉拼盤 🐮

#日本清酒大蜆 & #鹽燒大虎蝦 🦐

#味素飯 🍚

📌 溫馨提示:侍應好好,喺我哋落完單就即刻送上兩條圍裙俾我哋擋住啲油,雖然石板燒肉彈油嘅情況唔嚴重,不過大家都係着住佢,小心為上啦,咁就唔會整污糟身上嘅衫😉
2022-10-29 15 浏览
✅牛匠極上盛盒 $468石鍋燒 一人一個爐 先用牛脂肪熱一熱個pan 以免痴底呢個盛盒非常抵食 無論牛肉 雞肉 豚肉都十分出色 加上款色非常之多 包括有:一口牛,牛胸腹肉,A4和牛肩肉,封門柳 ,牛小排,薄切牛舌,M9牛胸肉,牛肋骨肉,西班牙黑豚鹿兒島無激素雞頸肉,全部都日本直送 大滿足!最愛和牛肩肉,雪花分明 入口即溶 好好好味 必食✅湯烏冬湯底用昆布 鰹魚秘制而成 非常鮮甜 而烏冬煮既時間剛好 好食✅味素飯 溫泉蛋鮮蝦味素加落飯度 好撈飯 溫泉蛋 時間啱啱好 加上醬油 白飯殺手✅芝士奶蓋四季春好creamy 好rich 既奶蓋 四季春 茶味出眾 估唔到奶蓋禁出色✅牛匠彩虹水果茶各種新鮮水果 包括:菠蘿 火龍果 柳橙 熱情果 蘋果 去沖既水果茶 淨係生果已經好滿足 加上靚茶底 真係要飲多幾抔 夠哂解渴 又夠大抔 抵牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

✅牛匠極上盛盒 $468
石鍋燒 一人一個爐 先用牛脂肪熱一熱個pan 以免痴底
鹿兒島無激素雞頸肉,全部都日本直送 大滿足!
最愛和牛肩肉,雪花分明 入口即溶 好好好味 必食

✅湯烏冬

✅味素飯 溫泉蛋
✅芝士奶蓋四季春

✅牛匠彩虹水果茶

牛匠石燒 (尖沙咀)
  • 牛匠極上盛合
  • 湯烏冬
  • 牛匠彩虹水果茶
  • 味素飯
  • 芝士奶蓋四季春
餐廳:牛匠石燒 (尖沙咀)地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖尖沙咀金馬倫道呢間開咗兩年左右嘅牛匠石燒 @kausumisu 主打日式石燒料理,佢哋提供嚟自唔同地方、唔同部位嘅牛肉🐂,仲有各式鐵板燒、一品料理、日式小食🍙,未行到入餐廳已經聞到陣陣香烤石燒嘅滋味🤤入到餐廳有唔少食客都開始燒緊肉食🔥,不過整體環境唔會有好強烈刺鼻嘅燒烤味道,原來佢哋放咗部空氣清新機喺餐廳中心位置,仲提供埋圍裙,減低食客食完燒肉之後燒肉味道殘留喺衣物嘅機會👍✝️牛匠極上盛合 $468呢個牛匠極上盛合有十款肉類,每款兩件,兩個人share就啱啱好👫,用咗一個牛牛形狀木板裝住所有肉,賣相精緻新鮮,當中包括A4和牛肩肉、M9牛胸肉、牛胸腹肉、一口牛、封門柳、薄切牛舌、牛小排、牛肋骨肉、西班牙黑豚同埋鹿兒島無激素雞頸肉。我最鍾意嘅梗喺油花滿滿、入口即溶嘅A4和牛肩肉;封門柳肉質鬆軟、牛肉味十分濃郁;牛小排嘅肉質就比較細緻軟嫩;一口牛最重要喺燒到七八成熟,有嚼勁得嚟裏面仲喺嫩滑爆汁先好食,燒得太熟變到好韌無晒汁就會失去原味;鹿兒島無激素雞頸肉好有咬口,半肥半瘦雞香味突出,而且肉汁都幾多💦另外追加咗味素飯、味噌湯
餐廳:牛匠石燒 (尖沙咀)
地址:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

✝️牛匠極上盛合 $468

另外追加咗味素飯、味噌湯同溫泉蛋($38)仲有生菜同蒜片($28),
當然唔少得醬油湯烏冬,以上幾款全部都喺配燒肉嘅最佳選擇😋。
將溫泉蛋放入味素飯入面撈勻,喺飯上面放上一嚿燒肉,燒肉輕輕沾上蛋漿,連埋啲飯一齊放入口嗰種滋味真喺冇得頂🤤;
而生菜包燒肉就可以減低就咁食燒肉嘅油膩感,清新爽口嘅生菜同時為燒肉帶嚟額外口感🥬

飲品叫咗個牛匠彩虹水果茶($68)同芝士奶蓋四季春($38)。水果茶用咗接近10種鮮果去炮製而成,燒過嘅菠蘿🍍、檸檬🍋、蜜瓜🍈、藍莓🫐、士多啤梨🍓、熱情果、橙🍊、西柚,另外仲加咗薄荷葉同啫喱,大大杯清甜解渴,飲完之後仲可以食埋啲水果,一舉兩得🤪;芝士奶蓋四季春飲落都幾Smooth,茶味唔會好甘苦,一陣芝士奶蓋香、一陣香醇嘅四季春🌿,值得一試👍。食到最尾仲有生果送,今日嘅喺蜜瓜呢😝

2022-10-26
2022-10-26 20 浏览
今晚去到尖沙咀食一間Bookmark 已久嘅餐廳「牛匠石燒」😋 首先值得一讚嘅就係員工嘅服務態度!真係又友善又主動😊👍而且環境嘅通風系統都非常好,唔會令到成間餐廳都好大陣油煙👍仲有機械人送餐添夠哂特色!秋季和牛三品盛(牛肋骨肉,A4和牛肩肉,牛五花) $218呢3款牛都各有特色,尤其係A4和牛肌肉,燒嘅時候非常香,食落去嘅時候入口即溶!😋真係不得了!厚切特上牛舌COMBO $196呢款牛舌真係極品!又夠煙韌,又有口感!仲好鮮嫩添!🤤桂花果釀四季春(芝士奶蓋)$38水準之作,不過不失!

首先值得一讚嘅就係員工嘅服務態度!真係又友善又主動😊👍

秋季和牛三品盛(牛肋骨肉,A4和牛肩肉,牛五
花) $218

厚切特上牛舌COMBO $196

呢款牛舌真係極品!又夠煙韌,又有口感!仲好鮮嫩添!🤤

桂花果釀四季春(芝士奶蓋)

水準之作,不過不失!
近期好流行食石燒,用灰石岩配合明火爐同特製天然石板作為燒烤工具,可以把將肉透過受熱均勻的石板加熱瞬間將生嘅肉煎熟,而且仲可以迅速鎖住水分,令到d肉嘅口感更加鮮嫩多汁,仲唔易烤焦添💯安格斯牛小排🐮美國牛最精華既部位,放係超過攝氏300度的火山石上燒熟😋燒到全熟既無骨牛小排,肉質鮮美滑嫩Woo d油花分布好均勻,豐富細緻既口感,保證唇齒留香好最頂級嘅享受呀💯💯鹿兒島無激素雞頸肉🐓,放d蒜片再放雞頸肉要燒耐d燒香d架,一路燒就閒到超香,攪到我更加餓呀,Woo雞頸肉第一次食👍原來肉味好鮮嫩架,肉汁仲好豐富有彈性添,最緊要份量唔少架👍🏻😁😋將d燒肉點上果味汁或生殭芝麻汁,d肉汁更加Juicy架🤩🤩鹽燒原隻魷魚🦑日式小食又點小得食魷魚🦑呢,woo肉質爽口有彈性,再配上勁多甜甜地醬汁燒烤出泥特別香又惹味😍明太子玉子燒,好特別煎香玉子再係玉子上放上明太子,放咗好多明太子好特別嘅風味😋😋蒜片同生菜,蒜片放入去同d肉一齊燒有一陣蒜香味添呀,d生菜我有d用泥包肉食,有d係炒又好爽口喎👍味素飯、温泉蛋、麵豉湯,味素好大碗架再放埋温泉蛋混合埋一齊食😁👍好好味呀💯湯烏冬,好清好有日式feel👍而且烏冬好彈牙架💯

將d燒肉點上果味汁或生殭芝麻汁,d肉汁更加Juicy架🤩🤩

湯烏冬,好清好有日式feel👍而且烏冬好彈牙架💯

🌈彩虹水果茶🍎🍐🍋🍉係牛匠家傳秘製特飲,呢杯勁大杯嘅特飲Woo齊集咗各式各樣水果嘅芳香同味道🍇🍓🫐🍍好飲清爽香甜Super“正”

🍓草莓乳酸飲,用鮮甜水果🍍🍓🫐🍊配搭微酸乳酸,非常夾,又解渴,又解膩🥤yummy

牛匠石燒
2022-10-25 225 浏览
🧣最近天氣開始秋涼喇🌪天氣涼涼地梗係圍爐烤下啦🔥咁又去食燒肉嚕🥳好幸福嘅感覺喔🥳🥳🐂厚切特上牛舌combo $158🌈呢個厚切牛舌🈶️薄又有厚🔥兩個嘅肉質纖維口感都唔錯❤我就鍾意厚切嘅牛舌🐂店員教我地先將佢放喺爐嘅側邊烤曬四面先🔥然後就再將佢放喺爐嘅中間烤多陣🔥咁様燒可以將軟嫩仲帶有小小油脂既口感更加好味😋果然咬起黎勁有彈性😜食之前我會包塊生菜一齊食👍好正呀🥳門柳 $118🌈牛肉其中一個靚部位就係封門柳🐂新鮮又靚嘅封門柳係唔需要醃🔥就咁擺去上面烤完點啲醬汁就可以食嚕🥳封門柳肉質比較濃而且又無筋🐄油花分佈均勻❤️口感軟嫩😍好喜歡呢🥳🥳🐂鹽燒牛匠特選牛肉 $188🌈呢碟特選牛肉色澤嫩紅又多肉汁🐂放上燒爐烤兩烤就食得喔🔥+$12可以加多碗白飯🍚一啖牛肉一啖白飯❤超正呀🥳🥚牛匠溏心蛋 $15🌈佢哋個溏心蛋真係起正🥚蛋味又重又新鮮✅加埋佢甜甜嘅醃製方法❤味道一流👍我超like呀🥳🥳

🐂厚切特上牛舌combo $158

門柳 $118

🐂鹽燒牛匠特選牛肉 $188

🥚牛匠溏心蛋 $15

• 厚切特上牛舌combo
  • 牛匠溏心蛋
風起入秋🍂又係食燒肉嘅季節了!尖沙咀金馬倫道一向出名多嘢食,今日就嚟試吓呢間牛匠石燒石燒表面有一層紙,店員見你燒到咁上下燶就會幫你換。會比磚牛脂開爐,令到冇咁易癡底。仲會比一條紙圍裙,咁就唔怕彈到污糟啦😌呢個特色根本乜都有啲啱晒選擇困難症嘅你,包括一口牛,封門柳、牛肋肉、牛舌、雞頸肉、A4和牛肩肉、牛胸護肉、西班牙黑豚、M9牛胸肉每款肉都好高質牛味濃!最中意一口牛,厚度剛好,燒到四邊金黃咬開都仲係medium!雞頸肉爽嫩,牛胸肉同和牛肋肉入口即化😋可惜每樣得兩舊,一人一塊唔夠喉🥲溫泉蛋配日本米加飯素簡直係最佳撈飯組合😍唔使燒肉都可以食晒成碗飯烏冬扁身煙韌又頗彈牙,微酸似鰹魚湯嘅烏冬汁非常開胃,肉未熟嘅時侯醫肚一流牛匠彩虹水果茶水果種類非常豐富,一揸咁上吸淨又可以兩個人分嚟飲!冇得走甜,好彩少甜都唔太甜,好適合食燒肉嘅時候解膩芝上奶蓋四季春四季春淡香微甘,芝士奶蓋綿密,識落似雪糕多過芝士,冇乜鹹味。飯後仲會送上蜜瓜,清清口腔都唔錯😌ps. 機械送餐機好可愛!

牛匠彩虹水果茶

芝上奶蓋四季春

飯後仲會送上蜜瓜,清清口腔都唔錯😌

ps. 機械送餐機好可愛!
2022-10-25 24 浏览
之前朋友喺呢間《牛匠石燒》食過午餐覺得好抵食,今次就約我試下晚餐如何先🗯️❤️店員服務相當唔錯,好主動又有禮貌👍🏻 餐廳亦有圍裙提供,夠貼心❣️💥安格斯牛小排 牛小排肉質厚實,口感豐富,肉味濃郁,味道香濃💥鹿兒島無激素雞頸肉 雞肉嫩滑,鮮味濃郁,仲要係無激素,食落更加安心🫶🏻🦑鹽燒原隻日本魷魚 肉質爽口有彈性,配上惹味醬汁,完整保留魷魚嘅鮮甜同口感🥚明太子玉子燒 濃郁蛋香裡透著香甜飽滿又多汁,搭配明太子嘅鹹香,味道層次分明🍚味素飯,溫泉蛋,湯|湯烏冬|🥬蒜片,生菜叫肉肉可加錢配烏冬同飯,食燒肉配味素飯或生菜可以中和下油膩感😋而我就將牛肉沾滿溫泉蛋漿汁食🤤超級滿足🍹牛匠彩虹水果茶|草莓乳酸水果茶超級大杯🤩入面有勁多唔同嘅新鮮水果,茶底幾清新,飲落酸酸甜甜,而草莓乳酸,草莓味道香甜,口感清爽

❤️店員服務相當唔錯,好主動又有禮貌👍🏻
餐廳亦有圍裙提供,夠貼心❣️

💥安格斯牛小排
牛小排肉質厚實,口感豐富,肉味濃郁,味道香濃

💥鹿兒島無激素雞頸肉
雞肉嫩滑,鮮味濃郁,仲要係無激素,食落更加安心🫶🏻

🦑鹽燒原隻日本魷魚
肉質爽口有彈性,配上惹味醬汁,完整保留魷魚嘅鮮甜同口感

🥚明太子玉子燒

🍚味素飯,溫泉蛋,湯|湯烏冬|
🥬蒜片,生菜

🍹牛匠彩虹水果茶|草莓乳酸
2022-10-25 14 浏览
石燒既好處係好夠熱,仲貼心有圍裙提供安格斯牛小排吃起來鮮嫩多汁心,油花分布均勻係火爐上烤出濃郁既香氣,吃起來油脂香十足!加左蒜片,生菜🥬包住食!牛舌好均勻,好好食溫泉蛋同味素飯伴在一起,有翻去日本既感覺!明太子玉子燒,明太子份量很多,配上甜甜既玉子💯輕輕燒過水果茶🍹勁大杯,而且分量充足有果凍啫喱喺,而且有菠蘿、西瓜等水果,大大杯勁解渴!仲有尤魚勁大隻,賣相吸引,同朋友真係食到勁飽,太滿足!!
石燒既好處係好夠熱,仲貼心有圍裙提供

溫泉蛋同味素飯伴在一起,
有翻去日本既感覺!

明太子玉子燒,明太子份量很多,
配上甜甜既玉子💯輕輕燒過

仲有尤魚勁大隻,賣相吸引,同朋友真係食到勁飽,太滿足!!

2022-10-24 18 浏览
今日同媽咪去咗尖沙咀行街嘅時候行過金馬倫道發現呢一間叫做牛匠的餐廳,佢主打係食石燒和牛而且上網睇佢都好多好好嘅評語,於是我就捉埋佢一齊去食就咁睇餐牌會見到佢有好多唔同嘢食嘅選擇而且價位係一啲都唔貴入到去個環境都非常之舒適,而且好寬敞餐廳好貼心為每一個客人都準備一個圍裙,乾淨又衛生又唔會怕啲油彈咗上身今次我地叫咗兩個午餐定食仲加配左小食一份係章魚玉子燒另一份就係豬軟骨個玉子燒好厚實,勁有口感!豬軟骨又夠淋,連啲骨都可以咬得開,而且個調味亦都做得好好係完全心晒入去豬軟骨入面主菜終於都嚟啦我叫嘅就係鹽蔥牛舌伴五花定食食之前店員就會將一個石鍋版燒着大概四至5分鐘,之後就可以用佢比嘅牛脂肪放喺牛油紙上面均勻咁樣塗上,跟住就可以將你嘅牛肉放上去慢慢燒,所以可以因應住你鍾意嘅生熟程度去做調整牛舌夠簿所以只係需要每邊燒幾下就好快熟而且食落去佢嘅牛香得好出眾除咗牛肉之外亦都會有飯同麵豉湯仲有沙律而令一份就係嚴選封門柳伴一口牛定食同樣地每一個人亦都會有一個屬於自己嘅石鍋可以根據自己喜好而去做一個嘅唔同嘅生熟度由於坊間出邊食到嘅一口牛都比較un.但係今次竟然令我大有驚喜佢係超級好咬一入口就即溶!果然做得唔錯
佢主打係食石燒和牛
而且上網睇佢都好多好好嘅評語,於是我就捉埋佢一齊去食
就咁睇餐牌會見到佢有好多唔同嘢食嘅選擇
而且價位係一啲都唔貴

入到去個環境都非常之舒適,而且好寬敞

今次我地叫咗兩個午餐定食
仲加配左小食一份係章魚玉子燒另一份就係豬軟骨

主菜終於都嚟啦我叫嘅就係鹽蔥牛舌伴五花定食

牛舌夠簿所以只係需要每邊燒幾下就好快熟
而且食落去佢嘅牛香得好出眾
除咗牛肉之外亦都會有飯同麵豉湯仲有沙律
而令一份就係嚴選封門柳伴一口牛定食

果然做得唔錯,而且佢個封門柳好夠咬口得來牛肉味好重!整體來講做得相當之唔錯
我哋都叫咗兩杯飲品,咦兩杯飲品都唔會過甜係啱啱好嘅
日本燒肉,除左網燒,石板燒都勁吸引~ 呢間石燒店一人一個石板可以慢慢燒🥓牛匠極上盛盒就係比呢個盛盒吸引左黎~ 呢個10款拼盤,成隻牛咁擺盤上檯,兩口子樣樣想試,每款兩片啱哂😍1️⃣M9 牛胸肉-成片粉紅雪花,未食都知一定好油香。味道唔重不過入口即溶。2️⃣鹿兒島A4和牛肩肉-油香好平均,肉質鮮嫩3️⃣一口牛-充滿肉汁4️⃣封門柳-肉質鬆軟,牛味濃郁5️⃣牛小排-油花分佈均勻,質地柔軟6️⃣牛胸腹肉-肉質結實帶油筋7️⃣薄切牛舌-爽口嫩滑8️⃣牛肋骨肉-肉質鮮嫩香濃9️⃣西班牙黑豚-肉質芳香,脂肪香滑柔軟🔟鹿兒島無激素雞頸肉-最愛既雞頸肉,無激素食得安心。雞味甘香,柔嫩有彈性。加$28有一盤蒜片、生菜,包肉一齊食無咁膩又fresh d。加配味素飯,溫泉蛋,味噌湯味素飯,加左櫻花蝦、紫菜絲好好味。加入溫泉蛋更香滑~ 🍜彈滑湯烏冬,熱湯順喉暖胃。🥤牛匠彩虹水果茶綜合水果茶,好大杯超多鮮果,菠蘿、西瓜等等,果香滿滿,最底層仲有熱情果寒天。🥤芝士奶蓋四季春奶蓋濃香好rich,跟四季春既甘甜花香茶味很配~
日本燒肉,除左網燒,石板燒都勁吸引~
呢間石燒店一人一個石板可以慢慢燒

🥓牛匠極上盛盒
就係比呢個盛盒吸引左黎~
呢個10款拼盤,成隻牛咁擺盤上檯,
兩口子樣樣想試,每款兩片啱哂😍

2️⃣鹿兒島A4和牛肩肉-油香好平均,肉質鮮嫩

3️⃣一口牛-充滿肉汁
4️⃣封門柳-肉質鬆軟,牛味濃郁

5️⃣牛小排-油花分佈均勻,質地柔軟
6️⃣牛胸腹肉-肉質結實帶油筋

7️⃣薄切牛舌-爽口嫩滑
8️⃣牛肋骨肉-肉質鮮嫩香濃
9️⃣西班牙黑豚-肉質芳香,脂肪香滑柔軟

加配味素飯,溫泉蛋,味噌湯
味素飯,加左櫻花蝦、紫菜絲好好味。加入溫泉蛋更香滑~

🍜彈滑湯烏冬,熱湯順喉暖胃。

🥤牛匠彩虹水果茶

🥤芝士奶蓋四季春
奶蓋濃香好rich,跟四季春既甘甜花香茶味很配~
石燒牛舌超級正!燒幾熟自己話事🥰經過呢間餐廳幾次都話想試吓,今日終於有時間同蝦子餅一齊嚟食主要係見到佢有個石燒牛,好似好吸引之前喺日本食過,食過返尋味所以我哋都好懷念鹽蔥薄切牛舌 HK$ 118切得非常之薄嘅牛舌,肥美甘香放喺石爐上燒一燒,再加埋鹽蔥再用生菜包住食,實在惹味。薄脆石燒吉列牛 HK$ 168期待已久嘅石燒吉列牛個人覺得外層有點硬,不太喜歡石燒吉列牛就唔錯,可以隨自己喜好燒到幾熟自己話事大概燒20至30秒,鎖住肉汁最美味肉味香濃,有咬口但唔韌鹽燒粟米 HK$ 48呢度鹽燒粟米就麻麻哋,好似冇落鹽咁牛匠極尚和牛炒飯 HK$ 168一上枱就聞到陣陣和牛香味和牛油香澎湃,部份有少少筋,大部份都入口即化。熱暖心蜂蜜生薑茶 HK$ 28熱蜂蜜柚子茶 HK$ 28呢度嘅飲品幾好,有唔同嘅健康熱飲而且份量都唔少同埋好欣賞餐廳嘅餐具,每隻碟都好精美好有特色職員亦都好細心,知道我怕凍主動幫我哋個風位調細啲仲奉上咗兩杯唔同溫度嘅熱水相當細心👍🏻牛匠石燒地址: 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
石燒牛舌超級正!燒幾熟自己話事🥰

經過呢間餐廳幾次都話想試吓,
今日終於有時間同蝦子餅一齊嚟食

主要係見到佢有個石燒牛,好似好吸引
之前喺日本食過,食過返尋味
所以我哋都好懷念

鹽蔥薄切牛舌 HK$ 118
切得非常之薄嘅牛舌,肥美甘香
放喺石爐上燒一燒,再加埋鹽蔥
再用生菜包住食,實在惹味。

薄脆石燒吉列牛 HK$ 168
期待已久嘅石燒吉列牛
個人覺得外層有點硬,不太喜歡
石燒吉列牛就唔錯,可以隨自己喜好
燒到幾熟自己話事
大概燒20至30秒,鎖住肉汁最美味
肉味香濃,有咬口但唔韌

鹽燒粟米 HK$ 48
呢度鹽燒粟米就麻麻哋,好似冇落鹽咁

牛匠極尚和牛炒飯 HK$ 168
一上枱就聞到陣陣和牛香味
和牛油香澎湃,部份有少少筋,
大部份都入口即化。

熱暖心蜂蜜生薑茶 HK$ 28
熱蜂蜜柚子茶 HK$ 28

呢度嘅飲品幾好,有唔同嘅健康熱飲
而且份量都唔少
同埋好欣賞餐廳嘅餐具,每隻碟都好精美
好有特色

職員亦都好細心,知道我怕凍
主動幫我哋個風位調細啲
仲奉上咗兩杯唔同溫度嘅熱水