2022-11-01
天氣涼涼地約咗朋友嚟尖沙咀食燒肉, 呢間餐廳嘅燒肉係用天然石板作為燒烤工具, 另外鋪想一張牛油紙。燒起上嚟冇咁熱氣而且熱力比較平均, 舊肉好快就燒熟, 又唔使驚會燒焦舊肉😎餐廳亦好細心地為客人提供即棄圍裙, 唔洗驚整污糟件衫! 🔅鹽燒原隻魷魚魷魚超大隻原隻上碟, 見到都流哂口水🤤魷魚肉質彈牙爽口, 加上特製醬汁去燒香濃又又惹味🥰🔅明太子玉子燒中意食明太子必點, 燒過後嘅明太子味好香濃,同玉子絕配!🔅安格斯牛小排🔅鹿兒島無激素雞頸肉兩款肉類質素都好好👍🏻牛小排肉質非常嫩滑而且油脂分佈平均; 雞頸肉出面好少食到, 原來燒起黎好香脆好好味🥰另外可以加錢加配日式湯烏冬/ 溫泉蛋撈日本珍珠米, 絕對值得加! 🔅水果茶一杯滿足哂幾個願望, 茶裡面加入左大量不同種類嘅水果, 仲有果凍啫喱! 十足一杯飲得嘅甜品, 賣相好得! 燒肉配果茶真係perfect match!🔅士多啤梨乳酸食完燒肉覺得油膩嘅話飲杯酸酸甜甜嘅乳酸即刻中和哂D油膩感!食到最後有飯後果送❤️好有誠意
🔅鹽燒原隻魷魚
🔅明太子玉子燒
中意食明太子必點, 燒過後嘅明太子味好香濃,
同玉子絕配!
🔅安格斯牛小排
🔅鹿兒島無激素雞頸肉
🔅水果茶
🔅士多啤梨乳酸
食完燒肉覺得油膩嘅話飲杯酸酸甜甜嘅乳酸即刻中和哂D油膩感!
食到最後有飯後果送❤️好有誠意