✨🐂牛魔王x More套定食 💰368/位🥢一至四14:00後90分鐘主食無限encore好滿足🤰🏻💫鹽燒牛肋骨肉、特選牛五花、牛匠特選牛肉 ‼️90mins無限‼️📝每人會先嚟一碟「第一擊肉盤 」,等我哋樣樣都可以試,有牛味濃啲/入口即溶啲,有簿/厚切,滿足晒唔同嘅願望,我哋食完之後再「牛more」追加再叫牛五花,店員間唔中會主動幫手燒,5成熟啱啱好!鍾意佢會有張吸油紙,仲會定時換,可以吸啲油無咁heavy,呢個set啱晒食肉獸,每次可以每人每款+1份就會有4片,加指定牛都ok🫶🏻💫本格地獄脆雞件🐓📝鬆脆🍗配bb沙律醬同檸檬汁,成餐可以唔係剩係食牛🤣💫日式牛膀漬+溫泉蛋+味素飯+湯📝牛膀漬呢款前菜好開胃又健康,飯素好多,撈飯一流,食到飯嘅最後都仲有飯,充滿蝦乾同紫菜鹹香,加埋溫泉蛋撈埋食🫶🏻,因為想識多啲肉,所以叫店員淨係要1碗飯,2個人share唔想嘥嘢,我鍾意飯配燒肉食,仲跟埋麵豉湯💫汽水 ‼️90mins無限‼📝有3款罐裝揀,分別係可樂、雪碧同zero牛匠石燒 𝕂𝕒𝕦𝕤𝕦𝕞𝕚𝕤𝕦📍尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖(尖沙咀🚇B2出口行4分鐘就到)💫評分: 7.4/10💬環境感覺

✨🐂牛魔王x More套定食 💰368/位
🥢一至四14:00後90分鐘主食無限encore好滿足🤰🏻

💫本格地獄脆雞件🐓
📝鬆脆🍗配bb沙律醬同檸檬汁,成餐可以唔係剩係食牛🤣

💫日式牛膀漬+溫泉蛋+味素飯+湯

💫汽水 ‼️90mins無限‼
📝有3款罐裝揀,分別係可樂、雪碧同zero

牛匠石燒 𝕂𝕒𝕦𝕤𝕦𝕞𝕚𝕤𝕦
📍尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
(尖沙咀🚇B2出口行4分鐘就到)

💫評分: 7.4/10
💬環境感覺幾舒服唔會好大油煙味,有卡位可以揀都幾有privacy, 大家要把握90分鐘任食燒肉,如果食唔到咁多肉,都可以散叫!同埋每人都有一個自己嘅石燒爐,咁可以自己上落咩都得,自己燒肉自己燒。同埋餐廳都好高科技用機械人送餐🤣,同埋要讚店員服務態度一流💯,會好用心咁幫你燒🥰

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#牛匠石燒 #kauaumisu #尖沙咀美食 #尖沙咀 #香港 #香港美食 #吉列牛 #安格斯牛 #板燒吉列牛 #foodieblog #instadaily #foodporn #tagsforlike #foodiehk #foodlover #小店 #石燒牛 #任食 #燒肉 #燒肉放題 #放題 #和牛 #推介 #必食 #beeflover #牛 #牛控 #抵食
2022-11-14 58 浏览
以前食石燒得好少地方有得食,所以食一餐都唔平,近年石燒開始平民化,好多石燒店百零二百蚊已經有一個套餐。而牛匠石燒最近仲推左個牛魔皇xmore套餐,$368/人已經可以任食多款石燒牛,另外仲有脆雞件、味素飯、味噌湯同汽水任飲,鍾意食牛就啱晒,所以特登約左個牛魔皇去試下。枱同枱距離雖然比較近,但座位都唔算太迫,可以接受。我地主要食牛魔皇套餐,所以都冇特別再睇menu。調味格左面係生薑芝麻汁,右面係果味燒汁。店家仲備有即棄圍裙,唔怕彈到成身。汽水款式唔算太多,有可樂、Zero同雪碧,雪得都夠凍。主角黎喇~牛肉拼盤有鹽燒牛肋骨肉、特選牛五花同牛匠特選牛肉,三款肉都可以無限追加,前菜係牛蒡漬,牛蒡幾脆口。牛匠特選牛肉有兩款,一款比較大塊,脂肪紋都好平均,快燒十零秒就食得,幾薄幾滑。另一款食落帶少少彈口,脂肪紋平均但又唔會成口油。鹽燒牛肋骨幾厚切,所以可以燒耐啲,食落比較有咬口。牛五花肉同脂肪梅花間竹,脂肪較多,油香突出。怕肥膩亦可以用生菜包住食。本格地獄脆雞件 - 脆雞件炸皮唔會太厚太硬,食落去仲脆脆地,上枱時已經可以就咁食,不過個人覺得都可以放上燒爐上面燒返熱少少再食,味道更佳。套餐仲包左味素

枱同枱距離雖然比較近,但座位都唔算太迫,可以接受。

我地主要食牛魔皇套餐,所以都冇特別再睇menu。

汽水款式唔算太多,有可樂、Zero同雪碧,雪得都夠凍。

鹽燒牛肋骨肉、特選牛五花、牛匠特選牛肉
牛匠特選牛肉

另一款食落帶少少彈口,脂肪紋平均但又唔會成口油。
牛匠特選牛肉

鹽燒牛肋骨幾厚切,所以可以燒耐啲,食落比較有咬口。
鹽燒牛肋骨肉

牛五花肉同脂肪梅花間竹,脂肪較多,油香突出。
牛五花

怕肥膩亦可以用生菜包住食。
生菜

本格地獄脆雞件

套餐仲包左味素飯、溫泉蛋同味噌湯,味素飯上面有紫菜、芝麻同櫻花蝦,就咁食已經好食,再加埋溫泉蛋落去,口感更滑。
味素飯、溫泉蛋、味噌湯
侍應會耐唔耐會主動幫我地換吸油紙,冇火又好快幫我地換燃料。

最後仲有哈蜜瓜做甜品
哈蜜瓜

總結,雖然話三款牛肉可以任食,不過其實一盤份量都已經好多,牛肉質素亦唔錯,侍應加燃料同換吸油紙都好勤快,鍾意食牛或者石燒黎就啱晒。
鹽燒牛肋骨肉、特選牛五花、牛匠特選牛肉
鹽燒牛肋骨肉
牛五花
生菜
味素飯、溫泉蛋、味噌湯
哈蜜瓜
石燒牛Lunch set 價錢豐儉由人,最平有$98,名貴啲有和牛 (約$200)。套餐包沙律、麵豉湯同白飯。白飯大碗,女仔食左一半都好夠飽,麵豉湯內有蔥味玉子,幾足料。會送上牛脂肪比客人塗勻石板,冇咁易燒燶。石板傳熱都好快,牛肉放上去十幾秒就轉色。另附兩款特製醬汁,生薑芝麻汁咸味重啲,個人中意果味燒汁,酸酸地,點牛食更開胃。🔸嚴選封門柳拼一口牛定食 $108每次見到都必叫,無論石燒、韓燒定打邊爐...首推封門柳!! 封門柳係全隻牛,肉味最濃既部位,脂肪唔多,但點煮都唔易過靭,食落帶點嚼勁。一口牛就肥啲,但牛肉味都OK。🔸鹽蔥牛舌拼牛五花定食定 $108薄切牛舌有彈性,牛五花脂肪比例多啲,食落較軟腍。中意加埋啲椰菜絲一齊煎,吸晒牛味,食啲菜又冇咁有罪惡感。🔸和風脆炸豆腐 (+$18)似台灣既百葉豆腐,一層層清晰可見,豆味幾濃,外層卜卜脆。🔸八爪魚蔥玉子 (+$15)係甜既玉子,加甜甜地既八爪魚,女仔會幾中意。但得一件,好唔夠喉。CP值高,$20唔使,有約500ml台式飲品。芝士奶蓋濃稠甜蜜,飲落有少少似煉奶,拌埋清新既茶,岩岩好。🔸雪芝茉莉蜂蜜 (有芝士奶蓋) (+$18)🔸桂花果釀四

🔸嚴選封門柳拼一口牛定食 $108
每次見到都必叫,無論石燒、韓燒定打邊爐...首推封門柳!!

🔸鹽蔥牛舌拼牛五花定食定 $108

🔸和風脆炸豆腐 (+$18)
似台灣既百葉豆腐,一層層清晰可見,豆味幾濃,外層卜卜脆。
和風脆炸豆腐

🔸八爪魚蔥玉子 (+$15)
八爪魚蔥玉子

🔸雪芝茉莉蜂蜜 (有芝士奶蓋) (+$18)
🔸桂花果釀四季春 (有芝士奶蓋) (+$18)
雪芝茉莉蜂蜜

出門見到有個疫境自強定食,均一價$42,包主菜同小食,好似幾抵,附近翻工可以叫黎試試。

鹽蔥牛舌拼牛五花定食定
2022-11-13
和風脆炸豆腐
八爪魚蔥玉子
雪芝茉莉蜂蜜
鹽蔥牛舌拼牛五花定食定
2022-11-12 25 浏览
周圍都咁多餐廳 有時真係諗吾到食咩好🫣 唯有睇下邊間門面吸引就入去食啦😤 今次就簡左牛匠石燒🤣🍀櫻花蝦黃金DIY和牛炒飯上枱就要快快手 將食材倒入熱辣辣嘅石鍋🔥 將鹹蛋黃碎 櫻花蝦🦐 倒入石鍋炒兩炒 再加入和牛炒飯🐮 炒多兩炒 最後加埋醬汁攪拌均勻就食得架啦🤩 一邊整一邊聞到好香 食落都好夠味😍🍀薄燒西冷牛扒定食定食有齊沙律🥗 麵豉湯 白飯🍚 西冷牛扒嘅牛味夠濃 吾洗點任何醬汁都已經好好食😛 簡簡單單食個lunch都吾錯☺️🍀和風芥末脆牛舌牛舌口感彈牙有嚼勁 味道夠濃 做小食幾好👍🏽🍀日式章魚燒日式餐廳當然要叫章魚燒過下口癮🐙 材料好足 賣相都好正宗😉🍀芝士奶蓋桂花果釀四季春表面個層芝士鹹鹹地 加埋清香嘅茶底 一齊飲真係好夾🥰 杯上面仲有牛匠石燒嘅logo 好靚🤣🍀草莓乳酸

🍀櫻花蝦黃金DIY和牛炒飯

日式章魚燒
芝士奶蓋桂花果釀四季春
草莓乳酸
2022-11-11 19 浏览
通常石燒肉比我嘅感覺都係啲冇咁靚嘅肉,但呢間竟然以平時燒肉嘅質素放上石燒,估唔到味道同爐燒爭唔遠,但就精緻少少嘅感覺🗿安格斯牛小排 $188有8片,價位較高,但真係食得出質素幾好,唔韌,夠嫩亦有牛味鹿兒島無激素雞頸肉 $98好鍾意食燒雞頸肉!好爽口又嫩,好似雞軟骨但又冇咁硬,配生菜同醬食好正明太子玉子燒 $48玉子燒再加明太子沙律醬喺面,玉子燒幾入味濕潤燒原隻日本魷魚🦑 $128好大隻~唔韌有咬口,有好多片食極都食唔哂草莓乳酸 $36超級好飲~甜甜嘅草莓醬再加微酸嘅乳酸,勁解渴!牛匠彩虹水果茶 🍉🍊🍓超誇張好足料的水果茶😱溫泉蛋味素飯配湯湯烏冬蒜片生菜嗌燒肉可以優惠價加購,味道正正常常,可以醫飽肚🤣

安格斯牛小排 $188
有8片,價位較高,但真係食得出質素幾好,唔韌,夠嫩亦有牛味

鹿兒島無激素雞頸肉 $98

明太子玉子燒 $48
玉子燒再加明太子沙律醬喺面,玉子燒幾入味濕潤

燒原隻日本魷魚🦑 $128
好大隻~唔韌有咬口,有好多片食極都食唔哂

草莓乳酸 $36
超級好飲~甜甜嘅草莓醬再加微酸嘅乳酸,勁解渴!

牛匠彩虹水果茶 🍉🍊🍓
超誇張好足料的水果茶😱

溫泉蛋味素飯配湯
蒜片生菜
嗌燒肉可以優惠價加購,味道正正常常,可以醫飽肚🤣
2022-11-10 22 浏览
平時成日行開金馬倫道呢帶都見到呢間石燒店..今晚牛癮起..決定同朋友黎一試餐廳位置都算寬敞同埋抽風都做得幾好..一入去都冇聞到好大油煙味坐低後,店員推介呢個11月限定既牛魔王套餐..同朋友見到可以追加幾款牛同埋汽水之後..覺得非常抵食所以就一人一個味素飯. 溫泉蛋. 麵豉湯個味素飯非常驚喜..除咗紫菜同埋飯素之外仲有好多櫻花蝦..店員教我哋響飯中間開個窿之後倒隻溫泉蛋入去..撈埋之後真係就咁都可以成哂成碗飯😂本格地獄脆雞件唔算係辣,不過雞件炸得好香脆,沾埋沙律醬食黎到主角出場了!每人都有一set..店員好貼心同我地講食完可以再追加呢三款牛各有特色特選牛肉 - 色澤好紅潤而且油脂分佈均勻由於係薄切型..所以微熟就好了。牛五花 - 比特選牛肉厚,更多肉汁牛肋條 - 牛味最濃郁,肉質嫰滑,厚切但食落都唔韌..三款牛之中我哋最喜歡呢隻..之後仲追加左兩次tim 🙊而五花腩雖然比較肥..但燒完後好香,非常之邪惡包埋生菜蒜片食..去除油膩感..而且蒜片同牛肉真係好夾😎最後埋單人均400..石燒黎講真係算抵食..牛肉質素都好好見到佢地都有其他盛合都好似唔錯..下次再黎encore先😎
平時成日行開金馬倫道呢帶都見到呢間石燒店..
今晚牛癮起..決定同朋友黎一試

餐廳位置都算寬敞
同埋抽風都做得幾好..一入去都冇聞到好大油煙味

坐低後,店員推介呢個11月限定既牛魔王套餐..
同朋友見到可以追加幾款牛同埋汽水之後..
覺得非常抵食
所以就一人一個

味素飯. 溫泉蛋. 麵豉湯
個味素飯非常驚喜..
除咗紫菜同埋飯素之外仲有好多櫻花蝦..

本格地獄脆雞件
唔算係辣,不過雞件炸得好香脆,沾埋沙律醬食

黎到主角出場了!每人都有一set..
店員好貼心同我地講食完可以再追加呢

三款牛各有特色
特選牛肉 - 色澤好紅潤而且油脂分佈均勻
由於係薄切型..所以微熟就好了。
牛五花 - 比特選牛肉厚,更多肉汁
而五花腩雖然比較肥..但燒完後好香,非常之邪惡

包埋生菜蒜片食..去除油膩感..
而且蒜片同牛肉真係好夾😎
最後埋單人均400..
石燒黎講真係算抵食..牛肉質素都好好
見到佢地都有其他盛合都好似唔錯..
下次再黎encore先😎

朋友聚會相約食燒肉,讓我意外發現那性價比高的燒肉店,不論牛肉、小食回頭率極高!餐廳門面以石黑為主已有石燒感,加上貼滿不同級別的牛部份照片,腦海中已有石燒和牛香噴噴畫面~雖然那黑與啡色延伸至餐廳內部,但燈光充足,可觀察到牛肉燒熟程度與狀態就坐後服務員隨即送上每人夾子、防油小圍巾、燒肉須使用的脂肪粒及石爐餐廳提供不同部位與級別牛肉,除了可單點外還可點選燒肉套餐,一次過品嘗不同肉感牛部位、沙津、小食、料理、甜品、飲品/酒品,更推出每月限定選擇款款吸引難以選擇下,點著點著就放滿整枱面,發現不只牛肉高質,連小食、追加物等亦毫不馬虎,同樣好味!而且服務十分到位,不停加火種,所以火候十分足夠,加上牛油紙的石板可減低牛肉燒焦情況,但較難做到香煎脆表面牛肩肉比面還要大,解凍得非常好,生肉軟身不帶血水,脂肪比例頗高但分布得好平均,切成8片分布都依然平均,石板上牛油紙盛載肉汁令牛肉更多汁,牛質嫩滑,包生菜及蒜粒可減膩,如果牛味更突出就完美了~牛舌片較牛舌條口感較佳,牛舌片不羶略帶爽口,如果厚切爽口度更明顯,牛舌條有一定厚度,較難掌握火候,咀嚼度相對較高X生菜+蒜粒 $28食燒肉生菜當然不能少,大大減低飽膩感
日本A4鹿兒島牛肩肉
厚切特上牛舌COMBO
X
生菜+蒜粒 $28
食燒肉生菜當然不能少,大大減低飽膩感,即時提升戰鬥力,配上蒜粒令整體更清新更香口
明太子脆豆腐
外殼脆度由於薯片般脆,內裡豆品竟然炸至一層層酥脆,這豆腐口感從未品嘗過算是初體驗,明太子醬鹹香添惹味
唐揚墨魚咀
即叫即炸好香脆,墨魚咀軟熟彈牙,與預期中相同欠特別,但整體酥脆軟彈
湯烏冬
外表平凡烏冬原來頗滋味有驚喜,烏冬軟滑帶微煙韌,烏冬湯清鮮鹹香,清新輕形就算吃過燒牛肉也不添飽溜
味素飯+麵豉湯+溫泉蛋
味素飯:飯煮得有點乾,加上味素與紫菜也乾乾的,幸好溫泉蛋有緩和作用,提升濕潤鮮香度
麵豉湯:與一般日式餐廳麵豉湯味道相同,略嫌味道偏鹹
牛匠彩虹水果茶+青檸梳打
牛匠彩虹水果茶 $68
足料多生果擠滿整個大杯,茶底加生果清新溫和且順口,甜度亦剛剛好

青檸梳打 $58
有檸檬味的梳打飲品,略嫌只有小小青檸味,而且甜度較水果茶高,作為吃燒肉的飲品確實有點膩
2022-10-27
日本A4鹿兒島牛肩肉
厚切特上牛舌COMBO
唐揚墨魚咀
味素飯+麵豉湯+溫泉蛋
牛匠彩虹水果茶+青檸梳打
2022-11-09 23 浏览
🚩牛匠石燒weekend好去處👍🏻👍🏻難得星期日😝😝放開晒所有嘢,同媽媽一起去食餐好嘅😌😌🐮嚴選封門柳伴一口牛定食($108)🐮呢間嘢出名食牛🐮🐮梗係要嘆翻件一口牛啦,於是就揀咗個定食🍱🍱擔心自己唔夠食,我地仲加多件鯖魚🐠🐠呢度嘅牛肉係半肥瘦😍😍而且油脂分布好平均😋😋一啲都唔鞋,好好味🤤🤤🐤芝士野菜炸雞石頭飯($78)🐤見到周圍嘅人都嗌石頭飯,我哋都唔執輸😝😝即刻嗌石頭鍋飯,嘩!!色香味俱全🤩🤩有好多件炸雞🐔🐔同埋兩隻蛋🥚🥚簡直係意料之外🥳🥳啲炸雞好Juice,配埋芝士🧀🧀熱辣辣🔥🔥真係好好味,食完一啖有一啖,停唔到口😏😏🥤飲品🥤熱蜂蜜柚子茶🐝🐝凍菠蘿乳酸🍍🍍加$18就可以升級飲品,好抵食👍🏻👍🏻牛匠石燒*地址*:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
🚩牛匠石燒

weekend好去處👍🏻👍🏻

難得星期日😝😝放開晒所有嘢,同媽媽一起去食餐好嘅😌😌

🐮嚴選封門柳伴一口牛定食($108)🐮
擔心自己唔夠食,我地仲加多件鯖魚🐠🐠

🐤芝士野菜炸雞石頭飯($78)🐤
見到周圍嘅人都嗌石頭飯,我哋都唔執輸😝😝

即刻嗌石頭鍋飯,嘩!!色香味俱全🤩🤩

🥤飲品🥤
熱蜂蜜柚子茶🐝🐝
凍菠蘿乳酸🍍🍍
加$18就可以升級飲品,好抵食👍🏻👍🏻

牛匠石燒
*地址*:尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
📍「牛匠石燒」- 尖沙咀今次食食食之旅黎到尖沙咀😌呢排天氣開始轉涼,想食返啲暖粒粒嘅野,最岩就梗係食石燒牛肉啦🥩🤤聽講呢間牛肉幾靚,就決定試試佢😎📷餐廳位於金馬倫道,門面幾大,一眼就望到😗呢度走日本🇯🇵風,環境都幾闊落,空間感十足,坐得好舒服👍🏻牆上仲有牛嘅分佈圖,可以一路食一路學下牛唔同嘅部位😆餐廳staff服務好好,一嚟到就俾咗即棄圍裙俾我哋,咁就唔驚整污糟😇餐廳仲係用送餐機器人,好先進呀🤣🍴日本A4鹿兒島牛肩肉set💰HK$278 + HK$38✨推薦指數:9/10牛肩肉好大塊,上枱之前已經幫我地平均分好8塊,厚薄均勻,牛既脂肪比例岩岩好,唔會話太肥,食落牛味好香好重,唔會覺得韌,帶少少入口即融嘅口感,正呀🤤😍餐廳仲有菜同蒜片提供埋,可以包住舊肉黎食,減低返肥膩既感覺😋我地今次仲加埋個味素飯、湯同溫泉蛋,味素飯仲加咗櫻花蝦,夠哂咸香,撈埋隻溫泉蛋落去個飯度食,好好食🤩🤩🤩未有肉食👧🏻就已經食左半碗飯,👦🏻就中意將牛既肉汁連埋飯一齊食😝食完仲有送哈密瓜,夠哂甜同解膩🤩🍴紫菜吞拿魚鮮蝦沙律💰HK$88✨推薦指數:7.5/10呢份沙律份量唔少,面頭有木魚絲做點綴✨好多呑拿魚刺身、鮮蝦、
📍「牛匠石燒」- 尖沙咀

今次食食食之旅黎到尖沙咀😌

🍴日本A4鹿兒島牛肩肉set
💰HK$278 + HK$38
✨推薦指數:9/10
食完仲有送哈密瓜,夠哂甜同解膩🤩

🍴紫菜吞拿魚鮮蝦沙律
💰HK$88
✨推薦指數:7.5/10
呢份沙律份量唔少,面頭有木魚絲做點綴✨
好多呑拿魚刺身、鮮蝦、士多啤梨🍓、藍莓🫐、車厘茄,新鮮得嚟而且切埋粒,可以連埋菜一齊食,夠哂方便😇
呢度可以揀將醬分上,自己選擇落幾多黑醋,唔會話太酸或者唔夠味,菜都好新鮮,唔會有苦味,整體好fresh 😍

🍴明太子玉子燒
💰HK$48
✨推薦指數:7/10
玉子燒相對就無咁特別,size 比平時食開既細舊,不過個玉子都唔會話燒到好老,面頭加左明太子醬嚟調味都幾夾😛

• 日本A4鹿兒島牛肩肉
  • 味素飯
2022-11-08 15 浏览
依排機票貴唔去得日本住,唯有搵間充滿日本風情嘅餐廳食下止癮🤤餐廳位於旺市尖沙咀金馬倫道,主打石板燒,牛肉提供唔同級數,豐儉由人。而我就分別叫左高級之選:日本A4鹿兒島牛肩肉,性價比之選:厚切特上牛舌combo,單點石燒可以追加稻庭烏冬或者溫泉蛋味素飯,跟埋味噌湯。味素有蝦mo仔加埋蛋汁飯撈勻,餸飯一流😚最驚豔一定係牛肩肉,入口即溶嘅口感,唔洗點醬,牛味香濃就咁擺入口已經超好食😍依度要讚賞下店員,見我地燒得太耐,會主動行過黎提我地和牛唔係燒咁耐,抵讚🤩仲定時定待幫我地換燃料,完全唔洗提佢地牛舌分左厚切同薄切,推介厚切肉質淋啲完全冇根唔韌,好有口感😋生菜包住燒肉,加一兩片蒜片一齊,中和油膩感,不知不覺就食曬啲牛🥰小食方面我地叫左明太子脆豆腐,外脆內軟,係好食嘅,不過就唔係太食得出係明太子。炸墨魚咀香脆可口,配埋嘅芥末醬好夾!推介大家飲牛匠彩虹水果茶,超大杯嚇親😮兩個人share飲都好夠,有好多新鮮切嘅水果,橙、紅柚、藍莓、哈密瓜等等,睇得出店家擺左好多心機預備💕食燒肉最岩飲青檸梳打,一啖燒肉一啖青檸梳打,開胃消滯。

2022-11-08 16 浏览
係尖沙咀經過見到「牛匠石燒」,門口的餐牌非常吸引,所以我就入去食晚餐。餐廳主打石燒,有不同種類的牛可以選擇,除左石燒,還有一品料理、飯類、麵類、小食可以選擇,都幾多選擇。鹿兒島無激素雞頸肉配湯、溫泉蛋、味素飯豬頸肉食得多,但雞頸肉未食過,好特別。先將石燒燒熱4分鐘左右,之後用牛脂搽上牛油紙,再放上雞頸肉燒一陣,好快就食得啦。雞頸肉經常轉動的部位,肥瘦交織融合,味道有驚喜,吃起來彈性有嚼勁,而且是無激素,食得安心。鹽燒原條魷魚魷魚好大隻,原隻上碟,魷魚用日本醬油燒過,好入味,而且肉質爽口有彈性。草莓乳酪餐廳最後會送上哈密瓜,好甜,可以幫忙解除油膩的口感。

鹿兒島無激素雞頸肉配湯、溫泉蛋、味素飯
豬頸肉食得多,但雞頸肉未食過,好特別。

鹽燒原條魷魚

草莓乳酪

餐廳最後會送上哈密瓜,好甜,可以幫忙解除油膩的口感。
2022-11-08 17 浏览
牛匠石燒bookmark 左好耐,因為從來都未食過石燒牛,所以今次去食都好期待。餐廳主打石燒,另外亦有一些小食、拉麵、飯類、一品料理選擇。由於我地食石燒牛,所以餐廳好貼心會提供圍裙,以免彈到成身都係。安格斯牛小排加配湯烏冬。首先先在石板燒上的牛油紙用牛脂開爐,可以避免痴底,等待4-5分鐘後,石燒板熱就可以燒啦。牛小排厚薄適中,油花均勻,牛味濃郁,肉質口感嫩滑,油脂香十足,如果食落不想太油膩,可以用生菜和蒜片包住一齊食,可以減低油膩感,亦令到口感更豐富。明太子玉子燒玉子蛋香味十足,軟綿綿的口感,再配上明太子的鹹香,口感層次豐富熱蜂蜜柚子茶餐廳最後送上飯後果,可以解油膩

安格斯牛小排加配湯烏冬。

明太子玉子燒

熱蜂蜜柚子茶

餐廳最後送上飯後果,可以解油膩

今晚喺尖沙咀食飯,食咗一間好正嘅和牛燒肉真係要同大家介紹!!牛匠極上盛盒精選各種高級牛肉,包括日本鹿兒島A4牛肩肉同牛肋骨肉😍 肉質軟而入口即化~充滿鮮美肉汁❤️ 超好食! 仲有五花肉、牛舌、牛小排等等,滿足晒食肉獸嘅願望!有別於用燒烤爐燒肉,呢一度係用石燒,肉汁油脂好易多到彈,所以餐廳都細心咁樣準備咗圍裙防止油彈。呢個餐仲可以加味素飯同埋溫泉蛋、烏冬,溫泉蛋倒落去米飯混和,蛋汁包裹每粒米飯🍚好juicy好食🤤烏冬亦都好彈牙,不過比較快凍,所以大家要爭取時間趁熱食🙆🏻‍♀️👍🏻飲品叫咗芝士奶蓋四季春同埋水果茶,推薦大家飲水果茶,因為真係好大杯同埋有好多生果好足料,底下仲有蒟蒻可以食,口感豐富。呢間餐廳overall嘅質素都非常好,而且餐廳環境都比較乾淨,服務亦都相當好,所以下次都會再嚟幫襯!

牛匠極上盛盒

叫左個2人set dinner。啲嘢食嚟到之後,諗住慢慢燒肉,侍應見到我哋淨係燒兩片肉,就即刻冇問過我哋就夾多兩塊肉擺喺上面燒。。。碟燒蝦我哋食咗一半,侍應又冇問過我哋就收走隻碟。。。清酒煮蜆,我哋食晒啲蜆,但係入面仲有菇,侍應又係冇問過我哋就即刻收走咗。。。最後埋單,我哋有會員88折,但當埋單嗰刻先發現原來二人set係唔會有折,店員一開始係冇講清楚。。。全餐飯快到60分鐘內就埋單走人,性價比完全係0
叫左個2人set dinner。
碟燒蝦我哋食咗一半,侍應又冇問過我哋就收走隻碟。。。
全餐飯快到60分鐘內就埋單走人,性價比完全係0

🥢牛匠極上盛合👉🏻2人份量嘅極上牛盛合 內容物超豐富 包括有8款牛:牛小排、封門柳、一口牛、牛胸腹、牛肋肉、薄切牛舌、還有油脂豐富入口充滿牛油香嘅鹿兒島A4和牛肩肉及M9牛胸肉👉🏻唔止淨係得牛肉 還有一款西班牙黑豚肉和鹿兒島無激素雞頸肉👉🏻在牛油紙上燒肉好好食 先用牛脂在牛油紙上塗一層油後再燒肉 令每片肉都受熱均勻唔易焦 又保持到肉汁🥢稻庭烏冬🥢生菜+蒜片🥢溫泉蛋味素飯👉🏻附3款追加選項 👉🏻個人最大推溫泉蛋味素飯 佈滿蝦乾和紫菜的味素 味道鹹香又有口感 👉🏻加上溫泉蛋拌埋一起食 味道豐富 淨食/配肉都好好食 唔小心仲食多咗飯量🍹芝士奶蓋四季春🍹牛匠彩虹水果茶👉🏻呢到飲品選擇好多 真係選擇困難阿👉🏻香濃細滑嘅厚芝士奶蓋層配無糖四季春茶 中和番的美味與罪惡感👉🏻大推水果茶 酸甜解渴 份量亦都好大壺👉🏻內裡生果款式繁多 除了基本的蘋果、橙、熱情果之外還有菠蘿、哈蜜瓜和藍莓 .✅牛油紙+石燒👉🏻用牛油紙燒肉 無咁多焦塊痴係到 又更換方便👉🏻油煙無平時燒肉咁勁 唔會食完成個人都係味.✅環境👉🏻空間足夠又好坐 冷氣夠強勁👉🏻有送餐機械人幫忙送餐 上餐都迅速
🥢牛匠極上盛合

🥢稻庭烏冬