2022-11-25 18 浏览
一直都想嚟試下呢間叫左精選二人餐 總共有7種菜品香煎吞拿魚去黑魚子醬沙律吞拿魚切成一片片 外層仲有黑白芝麻包裹住令到口感提升鹽燒大虎蝦鹽燒大虎蝦好大只,蝦肉好彈牙,而且一叫都唔會覺得蝦肉乾,蝦頭還有我至愛既蝦膏。清酒大蜆雖然係前菜但一d都唔hea, 蜆好新鮮甜味十足,令個湯超好飲,飲完即刻好開胃牛肉盛合同牛肩肉 大大塊同牛肩肉扒 油花豐富 肉質軟嫩食落去香味濃郁 入口即溶配搭溫泉蛋加特製醬汁 再叫黎一齊食口感更加嫩滑
一直都想嚟試下呢間

用餐优惠
信用卡優惠、優惠券
  • 同牛肩肉
2022-11-23 570 浏览
今日同朋友試做完Facial, 就係金馬倫道附近搵左間燒肉食晚餐。見有得食A4和牛,即時拍版入去食。 餐廳裝修以木系為主。最舒服有卡位包箱坐,最適合我哋女仔入去傾下心事。日本鹿兒島A 4牛肩肉 $288鹿兒島A4牛肩非常大塊,燒完之後入口即溶,牛嘅脂肪比例均勻,非常重牛味。另外,仲有蒜片生菜比你包肉食。厚切特上牛舌combo $158牛脷超大條,有切成長條型厚切嘅牛舌,亦有薄切嘅牛舌。燒出來嘅無講厚切或者薄片,肉質非常嫩同彈牙,超濃牛味。 滿足晒喜歡食牛舌,又要唔同咬感嘅我。明太子脆豆腐 $48超鬆脆嘅豆腐外皮,入面豆腐非常滑。 上面淋上一層九洲福崗非常名貴嘅明太子醬在上面。 吊出豆腐嘅豆香,食落去唔會太鹹,剛剛好。炸墨魚咀 $58墨魚咀非常新鮮,再比炸漿包住墨魚咀。食落口感外脆內軟,非常好食。湯烏冬+溫泉蛋味素飯味素飯送剛燒完嘅牛,非常好食。非常彈牙而滑,吸了魚湯湯底嘅味道。不錯。牛匠彩虹水果茶 $68非常足料嘅水果茶有一半都係新鮮生果粒有西柚粒、橙粒、菠蘿粒及梨片。 水果汁再撞落茶入面,非常香同好飲。芝士奶蓋四季春 $38冇加糖水嘅四季春茶, 飲到陣陣茶香。再加上鹹味嘅奶蓋吊味,非
見有得食A4和牛,即時拍版入去食。 餐廳裝修以木系為主。

最舒服有卡位包箱坐,最適合我哋女仔入去傾下心事。

日本鹿兒島A 4牛肩肉 $288

厚切特上牛舌combo $158

明太子脆豆腐 $48

炸墨魚咀 $58

湯烏冬+溫泉蛋味素飯

牛匠彩虹水果茶 $68

芝士奶蓋四季春 $38
冇加糖水嘅四季春茶, 飲到陣陣茶香。再加上鹹味嘅奶蓋吊味,非常適合吃完燒肉用來消除油膩。
2022-11-21
  • 厚切特上牛舌COMBO
  • 日本A4鹿兒島牛肩肉
  • 唐揚墨魚咀
  • 牛匠彩虹水果茶
  • 芝士奶蓋四季春
2022-11-23 59 浏览
最鍾意食燒肉🤭🤭😋今日食呢間真心正,仲要服務勁好👏🏻👏🏻位置係尖沙咀金馬倫道超方便。。平日晚市坐低都有成8成滿座🙈都幾多人同我一樣鍾意燒肉。我地叫左個「牛魔王xMore套餐$368/位」。。套餐會首先跟左日本牛膀漬(前菜)、本格地獄脆雞件、溫泉蛋+味素飯+湯。之後就會先上一個牛豬拼盤。食左邊款好食,之後可以無限叫:鹽燒牛助骨肉,特選牛五花,牛匠特選牛肉😍😍。途中仲有服務員不停幫手換牛油紙,服務超好,又唔怕痴底。任燒牛助骨肉、牛五花同特選牛肉;牛肉好高質,狂加order都唔會被黑面,牛味十分香濃又爽口,要黎燒真係岩岩好。。可以食足90分鐘,仲要無限添加汽水,性價比真心好高。

可以食足90分鐘,仲要無限添加汽水,性價比真心好高。
2022-11-23 19 浏览
係尖沙咀周圍走,行攰左見到有間燒牛既鋪頭,見唔洗等位就入左去原來e度係張紙度燒由於第一次光顧,店員見到我有選擇困難,所以過黎睇下有咩幫到我。最後佢推介左巨軍將軍俾我當時原價698, 但做緊特價488店員手上有張紙,個度會知有咩做緊特價巨軍將軍上枱時我嚇左嚇,因為真係好大碟,份量好多點知真係好好食,好快俾我清鬼灑另外叫左日本A4鹿兒島牛肩肉,個牛都好好食,但我更愛巨骨將軍明太子玉子燒e個玉子燒係凍的,味道可以,但下次我會留返個肚食其他野本身叫餐先加到烏冬,待應見我好想食,所以佢另外幫我加紙上燒比就咁燒好好多,因為唔會痴到d燶野。而且燒落既肉全部完美,唔會食到一舊舊有黑色既野,加上台員會不停加炭精同換紙,整個用餐體驗非常良好

原來e度係張紙度燒

最後佢推介左巨軍將軍俾我

當時原價698, 但做緊特價488
店員手上有張紙,個度會知有咩做緊特價
巨軍將軍上枱時我嚇左嚇,因為真係好大碟,份量好多
點知真係好好食,好快俾我清鬼灑

明太子玉子燒
e個玉子燒係凍的,味道可以,但下次我會留返個肚食其他野

本身叫餐先加到烏冬,待應見我好想食,所以佢另外幫我加

• 巨骨將軍
想同朋友嚟尖沙咀食好啲,揀咗呢間自己燒、食牛肉嘅餐廳日式牛豚漬(前菜)✨本格地獄脆雞件估唔到炸雞雖然唔係主菜但係都幾滑,份量啱啱好唔會太多食到已經飽咗✨溫臬蛋+味素飯+湯個飯真係超級好味,熱辣辣撈埋溫泉蛋,真係超級邪惡✨無限 鹽燒牛肋骨的,特選牛五花,牛匠特選牛肉睇相就知好食,個人來講就最鍾意食鹽燒牛肋骨👍鹽燒牛肋骨長條型容易控制生熟程度,牛肉好滑,脂肪分布都好平均,接近入口即溶🤤🤤叫多咗幾碟!絕對係回本位👍特選牛五花牛味好濃郁而且冇咩牛肉筋,油脂感爆發又瞬間比生菜吸收左啲油膩感,正到爆!✨生菜一份$28值得一讚就係啲職員超級勤力幫你更換牛油紙,咁樣就唔會愈燒愈燶

想同朋友嚟尖沙咀食好啲,揀咗呢間自己燒、食牛肉嘅餐廳

日式牛豚漬(前菜)

✨本格地獄脆雞件

✨溫臬蛋+味素飯+湯

個飯真係超級好味,熱辣辣撈埋溫泉蛋,真係超級邪惡
✨無限 鹽燒牛肋骨的,特選牛五花,牛匠特選牛肉

睇相就知好食,個人來講就最鍾意食鹽燒牛肋骨

👍鹽燒牛肋骨

叫多咗幾碟!絕對係回本位

👍特選牛五花

✨生菜一份$28

2022-11-22 139 浏览
出差前到尖沙咀購買物資,於金馬倫道找到一停車位,亂入了於車位旁的一家石燒牛專門店,估不到有驚喜餐廳以以淺木色為主,充滿日系風情佈置燒肉種類非常多,除了有各個牛肉部位,亦有豚肉、雞肉等選擇牆上掛滿菜單木牌,營造出地道和風!服務員親切有禮,為每位吃燒肉的客人主動呈上圍裙燒肉以天然石板作為燒烤工具,會提供牛油紙吸油安格斯牛小排取自美國牛隻最精華部位,肉質鮮美滑嫩、油花分佈均勻鹿兒島無激素雞頸肉肉汁豐富,而且無激素更安心搭配生菜蒜片包著一起吃,可以減少油膩感加錢可配溫泉蛋、麵豉湯及味素飯!滿滿味素的日本米飯,加上香滑溫泉蛋蛋汁,入口充滿蛋香明太子玉子燒鹹香十足,蛋味香甜,還有蔥花襯托燒原隻日本魷魚原隻上碟,肉質彈牙爽口 醬油湯烏冬分量十足,湯底甜中帶微咸草莓乳酪清涼美味牛匠彩虹水果茶非常足料,最底更有層果凍,連同水果茶一起喝,清甜可口,好解油膩感
餐廳以以淺木色為主,充滿日系風情佈置
燒肉種類非常多,除了有各個牛肉部位,亦有豚肉、雞肉等選擇
燒肉以天然石板作為燒烤工具,會提供牛油紙吸油
安格斯牛小排
鹿兒島無激素雞頸肉肉汁豐富,而且無激素更安心
鹿兒島無激素雞頸肉
搭配生菜蒜片包著一起吃,可以減少油膩感
生菜蒜片
明太子玉子燒鹹香十足,蛋味香甜,還有蔥花襯托
明太子玉子燒
燒原隻日本魷魚原隻上碟,肉質彈牙爽口
燒原隻日本魷魚
醬油湯烏冬分量十足,湯底甜中帶微咸
醬油湯烏冬
燒原隻日本魷魚
醬油湯烏冬
草莓乳酪
2022-11-21 17 浏览
這間石燒牛肉,剛剛開幕的時間來過,每次經過尖沙咀都會路過這裏,今晚便再來一試。牛匠彩虹水果茶,內有菠蘿、藍莓、百香果、香橙、草莓、西柚、拾數款生果,味道酸酸甜甜, 層次感十分豐富。10分解渴之餘,亦可以減少油膩感。芝士奶蓋四季春,這個芝士奶蓋一定要攪勻或者搖勻,否則只會喝到其一種味道,如果搖勻之後,就會非常美味。牛匠極上盛盒,包括A4和牛肩肉、M9牛胸肉、牛胸腹肉、一口牛、封門柳、薄切牛舌、牛小排、牛肋骨肉、西班牙黑豚同埋鹿兒島無激素雞頸肉。其中當然以A4和牛,入口溶化,最為美味,不過其他的肉類都很好味。這個極上盛盒可以有這麼多款不同的肉類,非常超值。蒜片,生菜🥬,生菜和蒜片包裹着肉類,可以減少油膩感。湯烏冬,烏冬爽口彈牙,如果湯底淡一點更好。味素飯取用了日本珍珠米,煙煙韌韌,非常美味。溫泉蛋混合在味素飯內,加上美味的牛肉,非常合適。味噌湯熱騰騰,味道適中。

蒜片,生菜🥬,生菜和蒜片包裹着肉類,可以減少油膩感。

湯烏冬,烏冬爽口彈牙,如果湯底淡一點更好。

味素飯取用了日本珍珠米,煙煙韌韌,非常美味。

溫泉蛋混合在味素飯內,加上美味的牛肉,非常合適。
味噌湯熱騰騰,味道適中。

2022-11-20 15 浏览
係呢頭做野咁耐, 都唔知有呢間咁正既燒肉。係openrice超多好評,今日終於有機會試試佢。佢主打石燒, 同石板燒同普通燒肉唔一樣,佢係一個火係下面, 燒住上面個石板,再加上煮食紙,令到D牛肉無咁易燶。睇menu好多野食, 除左燒肉仲會有小食, 飲品之類.🐮 鹿兒島A4牛肩肉 - $278唔好睇佢薄薄地, 但佢係2個手掌咁大塊. 塊肉分成8舊,牛肉紋路好靚,肥瘦分明。店員教路話等個板燒熊左,用佢比既油脂抺一下個面,就放上去中間位到燒,好快就食得。果然無錯, 牛肉入口即溶,好香牛油味,又軟林林咁, 可以點下生薑芝麻汁同埋果味燒汁, 味道更上一層。👅 厚切特上牛舌 - $158四方型牛舌有6大條, 旁邊仲有4款牛舌片。店員再次教路, 可以將牛舌條放係爐邊, 慢慢燒, 燒到佢變深色就可以開餐。牛舌口感真係好好, 好有彈性, 但又唔會咬唔開, 牛味更加濃。薄片果款個人就鐘意夾飯食, 包住D飯好似壽司咁。🧊 明太子脆豆腐 - $58唔好以為佢係普通野, 脆豆腐係外面炸過, 入面好似蜂巢豆腐咁, 咬落少少實又有煙un, 加上明太子既咸香, 好正。🐙 炸墨魚咀- $58我本身以為墨魚咀係細細粒咁,

🐮 鹿兒島A4牛肩肉 - $278

👅 厚切特上牛舌 - $158

🧊 明太子脆豆腐 - $58

🐙 炸墨魚咀- $58
我本身以為墨魚咀係細細粒咁, 原來可以咁大粒, 佢既墨魚咀炸到好脆, 熱辣辣,墨魚咀應該混左少少墨魚肉,好爽口彈牙.

🥬 蒜片生菜 (追加) - $28
生菜非常新鮮,配上和牛一齊食, 解一解肉類既油膩。

🍚 味素飯、溫泉蛋加湯 (追加) - $38
味素飯子左味素仲有櫻花蝦,溫泉蛋加左秘製醬汁,倒入味素飯入面,好香蛋味,櫻花蝦又係好香口,好好味,必食!味增湯有玉子豆腐,好特別。

🍜 醬油湯烏冬 - $48
因為仲想食多個飽肚既野,叫左烏冬。醬油味好似壽喜燒,濃味既,烏冬好煙韌,又滑。

🍹 牛匠彩虹水果茶 - $68
比台式飲品店更加有誠意,茶底清清地,甜度剛好,入面有差不多7-8款水果,仲可以拎出黎食。最特別係成舊鮮菠蘿,係冰過,可以當冰菠蘿咁當甜品食。

🍵 桂花果釀四季春 - $38
估唔到呢到連奶蓋都有,雖然唔算非常厚,但水準都唔差,奶味香濃。四季春茶底加上桂花味有淡淡清香,食完肉類再飲呢杯茶,中和返晒。
19.11.2022 星期六 晚牛匠石燒很久沒吃日式燒烤,因為特別鍾意吃牛,所以選擇了尖沙咀金巴倫道的「牛匠石燒」,主打石燒牛,正合口味。餐廳門外有一幅牛肉各部位的分佈圖,非常搶眼。在Open Rice預訂了枱,雖然安排不到卡位,但四人座位仍然很舒適;見有人說冷氣不足,烤味很大,但偏偏我們的座位頂上有強勁的冷氣,所以一點也不侷促。而且餐廳附上圍裙,很體貼。餐廳以簡約日式裝修,還有一幅牆掛上日文牛肉分佈圖;另外最聰明之處是分隔版上以圖文並茂,清楚介紹各款牛的菜式和價錢,非常奪目吸晴。餐牌好多牛的款式,最多人選擇應該是「牛匠極上盛盒」,不但可以一次嚐幾款牛、雞頸肉和黑豚肉,而且鋪在一隻牛的木器皿上,打卡一百分。另外,其中有568二人餐包括牛小排、一口牛、清酒大蜆、大虎蝦、沙律、味素飯或粉油湯烏冬、甜品和飲品,簡單便宜。除此還有熟物,如牛匠極尚和牛炒飯、鹿兒島一口和牛湯拉麵等。巨骨將軍(牛小排)$488這是十一月其中一款限定推介,職員極力推薦,廿多件牛小排,起初擔心會不會太多,但吃起來肉質真的超甜美,只要放在爐火上輕輕烤一烤,就已經很香,連牛筋部位也不會太硬,果然無介紹錯。牛匠極上盛盒 $4
19.11.2022 星期六 晚
牛匠石燒

巨骨將軍(牛小排)$488
巨骨將軍(牛小排)

牛匠極上盛盒 $468
包括一口牛、牛胸腹肉、A4和牛肩肉、鹿兒島無激素雞頸肉、封門柳、薄切牛舌、M9牛胸肉、牛肋骨肉、西班牙黑豚
如剛才說,木器皿鋪上各款牛,很吸晴,每款兩件,最適合二人分享,另外雞肉和黑豚也不錯。

紫菜吞拿魚鮮蝦沙律 $88
我喜歡先吃菜才吃肉,沙律菜很新鮮,加上小塊的吞拿魚和鮮蝦,可以沖和肉的油膩。
紫菜吞拿魚鮮蝦沙律

牛匠彩虹水果茶 $68
水果茶充滿各款水果,尤其令人意外是冰菠蘿,很好吃,我要了少甜少冰,甜度適中,難怪那麼多人推介。
牛匠彩虹水果茶

餐廳有個有趣的機械人,肚子下盛載著一碟碟食物,一面出來一面說著話,很好笑呀。另外真要稱讃職員,除了熱心有禮,而且中途不停換火爐紙、添加助燃劑,教我們如何烤肉….. 很貼心的服務。

各方面都很滿意,朋友見我的相片也說要來嚐嚐,下次我們也會再來。
2022-11-19
巨骨將軍(牛小排)
紫菜吞拿魚鮮蝦沙律
  • 巨骨將軍
  • 牛匠極上盛合
2022-11-17 24 浏览
想食少牛肉但又唔想食到全身有臭味,呢到岩哂!雖然話11月都應該係冬天,但係其實香港成條街依然好熱,所以一踏入餐廳feel到好夠冷氣,已經加咗好多分,呢度啲裝修都好日式,又有卡位,所以同朋友嚟都可以坐得好舒服!今次叫咗都幾多野食,樣樣都好出色,一路食一路話下次幾時再約出嚟食。首先個牛匠極上盛盒一來我地已經嘩一聲,好多選擇!我本身係蒜頭愛好者,所以當然加埋蒜片、生菜同湯烏冬。另外都要大贊一下呢個味素飯加溫泉蛋!超級好味,其實本身係想叫多一碗,因為真係唔夠喉,但係見到自己已經食咗咁多澱粉質,最後都係叫自己要控制下。牛匠彩虹水果茶同芝士奶蓋四季春兩杯野飲都好refreshing。最後都要講一聲呢到有個送餐機器人,好得意!

最後都要講一聲呢到有個送餐機器人,好得意!
2022-11-17 31 浏览
🐮 牛匠石燒📌 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖🐂 安格斯牛小排餐廳準備咗個石爐, 客人可以將生肉放上去自己燒想, 想要幾成熟全由你自己控制!order呢款安格斯牛小排, 肉質鮮嫩多汁, 搭配豐富大理石花紋, 口感、觀感都一流!👍🐔 鹿兒島無激素雞頸肉比較罕有嘅雞頸肉, 富彈性, 食落好爽滑!🦑 鹽燒原條魷魚非常吸睛嘅一道菜式😍 師傅刀工一流, 切得非常均稱, 而且色澤亮麗, 魷魚烤得恰到好處!🥚 明太子玉子燒甜甜地嘅玉子燒配埋明太子, 即刻成為吸引嘅下酒小食! 既有濃郁嘅蛋香味, 又食到口感綿密嘅明太子, 正呀!🧄🥬 蒜片、生菜食烤肉就最好加配埋蒜片、生菜, 可以包住d肉一齊食, 中和油膩感!🍚🥚🥣 味素飯、溫泉蛋、麵豉湯加少少$ order埋, 好抵食又飽肚d!🍜 湯烏冬醬油味香濃, 烏冬爽滑!🍹 牛匠彩虹水果茶強烈推介‼️‼️ 非常夠份量, 一杯有齊菠蘿、奇異果、士多啤梨、橙、火龍果、百香果、西柚、藍莓... 水果味清甜, 茶味香濃, 解膩一流!👍🥤 草莓乳酸特飲酸酸甜甜, 好飲又開胃!🍻🍶除咗特飲之外, 鍾意飲啤酒、清酒嘅, 呢度都有好多選擇!
🐮 牛匠石燒
📌 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

🐂 安格斯牛小排

🐔 鹿兒島無激素雞頸肉
比較罕有嘅雞頸肉, 富彈性, 食落好爽滑!

🦑 鹽燒原條魷魚

🥚 明太子玉子燒

🧄🥬 蒜片、生菜

🍚🥚🥣 味素飯、溫泉蛋、麵豉湯
加少少$ order埋, 好抵食又飽肚d!

🍜 湯烏冬
醬油味香濃, 烏冬爽滑!

🍹 牛匠彩虹水果茶
強烈推介‼️‼️

🥤 草莓乳酸特飲
酸酸甜甜, 好飲又開胃!

🍻🍶
除咗特飲之外, 鍾意飲啤酒、清酒嘅, 呢度都有好多選擇!
2022-11-17 69 浏览
之前食過一次,覺得呢間牛CP值好高‼️今次揀呢個set,可以試多啲唔同部位嘅肉😽牛匠極上盛盒 一口牛、封門柳、牛小排、牛胸腹肉、薄切牛舌、牛肋骨肉、西班牙黑豚、A4和牛肩肉、M9牛胸肉、鹿兒島無激素雞頸肉牛肉靚,無得彈‼️油脂分佈均勻,紋理分明尤其係A4和牛肩肉,脂肪比例高,入口即溶~係幸福嘅味道🥰整體牛味濃郁肉質嫰滑,正😽另外雞頸肉都好出色‼️可能係因為頸部運動比較多,所以肉質嫩滑得來仲好有彈性👍🏻蒜片、生菜係燒肉嘅好朋友,一定係必備湯烏冬烏冬爽口彈牙,湯汁味道甜中帶微咸麵豉湯入面有滑豆腐同海帶,味道適中味素飯配溫泉蛋有好多櫻花蝦,個飯好香牛匠彩虹水果茶超大杯‼️超多生果,好足料,又唔會太甜😍芝士奶蓋四季春茶底味濃,芝士奶蓋係偏甜嗰種,心得好厚一層~大滿足😽牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
之前食過一次,覺得呢間牛CP值好高‼️
今次揀呢個set,可以試多啲唔同部位嘅肉😽

牛匠極上盛盒

牛肉靚,無得彈‼️油脂分佈均勻,紋理分明

蒜片、生菜係燒肉嘅好朋友,一定係必備

湯烏冬
烏冬爽口彈牙,湯汁味道甜中帶微咸

麵豉湯
入面有滑豆腐同海帶,味道適中

味素飯配溫泉蛋
有好多櫻花蝦,個飯好香

牛匠彩虹水果茶
超大杯‼️超多生果,好足料,又唔會太甜😍

芝士奶蓋四季春
茶底味濃,芝士奶蓋係偏甜嗰種,心得好厚一層~大滿足😽

牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
2022-11-16 479 浏览
呢間係位於金馬倫道嘅燒肉店, 我覺得overall都好高質🤤! 我哋叫咗個招牌 - 牛匠極上盛合🐂🐖🐖🐓 $468有晒咁多樣嘢, 有成10樣嘢, 每樣兩件, 啱晒兩個人share~ 有雞有豬有牛, 全部都唔錯, 肉質唔會太肥, 但又好夠肉味🥰 如果覺得太膩, 可以加生菜包嚟一齊食🥬~ 強烈建議最後先燒菇🍢haha 咁樣就可以吸晒啲肉汁啦!🫣 .味素飯+麵豉湯+溫泉蛋 $38湯烏冬 $48加咗湯烏冬同味素飯, 想講個烏冬好好食🥹 啲烏冬係再好食過讚岐烏冬, 比較扁身同質地較順滑, 而個湯就係用昆布湯, 好好飲!!😭 個味素飯亦都超高質! 除咗有飯素, 仲有隻溫泉蛋俾你加落啲飯一齊撈, 超正!!🍚 仲有啲櫻花蝦添~ .彩虹水果茶🍹 $68芝士奶蓋四季春 $33飲品亦都係超正! 超推介大家叫水果茶!🍹 想講佢哋個水果茶超大jar!🤩 其實完全夠兩個人飲! 甜度啱啱好, 入面有勁多水果!!🥳 最欣賞佢哋嘅冰菠蘿🍍, 食完簡直係透心涼!🧊 仲有好多藍莓, 士多啤梨肉, 百香果子等, 全部水果都好甜, 好refreshing, 好飲過勁多茶飲店!👍🏻 而芝士奶蓋四季春都好好飲! 四季春清清地, 有
我哋叫咗個招牌 - 牛匠極上盛合🐂🐖🐖🐓 $468
味素飯+麵豉湯+溫泉蛋 $38
湯烏冬 $48
彩虹水果茶🍹 $68
芝士奶蓋四季春 $33
飲品亦都係超正! 超推介大家叫水果茶!🍹 想講佢哋個水果茶超大jar!🤩 其實完全夠兩個人飲! 甜度啱啱好, 入面有勁多水果!!🥳 最欣賞佢哋嘅冰菠蘿🍍, 食完簡直係透心涼!🧊 仲有好多藍莓, 士多啤梨肉, 百香果子等, 全部水果都好甜, 好refreshing, 好飲過勁多茶飲店!👍🏻 而芝士奶蓋四季春都好好飲! 四季春清清地, 有回甘! 所以好解膩, 配燒肉一流!✌🏻
P.S. 店員好細心咁解釋點食, service好好!!😌 仲提供圍裙~
📍牛匠石燒 Kausumisu
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
  • 牛匠極上盛合
  • 湯烏冬
  • 牛匠彩虹水果茶
  • 芝士奶蓋四季春
  • 麵豉湯
2022-11-16 29 浏览
天氣涼涼哋,到尖沙咀睇日落, 慢慢睇住鹹蛋黃, 享受清風送爽。海旁很熱鬧大家都在打卡位影相, 現在的尖沙咀氣氛漸漸回復熱鬧。趁著時間尚早, 避開繁忙時間, 來到享受 和牛燒烤。 店員很健談 ,推薦了不少受歡迎的食物。 這裏的牛肉種類選擇很多, 燒烤當然要有和牛。鹿兒島A4 牛肩顏色鮮豔 , 感覺很新鮮 。這個真的是入口即溶, 充滿牛肉味道,而且 肥瘦均勻, 牛肉的油脂在口腔裏徘徊 。輕輕在火爐上烤一會, 不用烤得太熟, 就是最好吃的方法。牛舌combo薄切牛舌是我的最愛, 輕薄爽口的感覺, 配襯生菜和蒜片是最佳的配搭。厚切牛舌朋友比較喜歡, 烤的時間要比較長, 店員很細心見我們不太熟練, 都會主動來幫忙 燒烤。明太子脆豆腐+炸墨魚咀另外叫了兩個小食, 脆豆腐超鬆脆, 明太子醬汁辣辣地, 十分惹味。 炸墨魚咀外脆內軟,加埋檸檬汁就更加清新。燒烤最緊要飲得飲來解渴, 特飲造型很特別很吸睛, 最啱影相放在ig。 牛匠彩虹水果茶, 超豐富水果, 菠蘿、 香橙、草莓、藍莓、百香果…… 還有清新的薄荷葉作 點綴, 超濃郁生果味道。青檸梳打, 青檸梳打粉紅色 ,女仔就最鍾意, 造型好似韓國燒酒特飲,

鹿兒島A4 牛肩

牛舌combo

明太子脆豆腐+炸墨魚咀

, 超豐富水果, 菠蘿、 香橙、草莓、藍莓、百香果…… 還有清新的薄荷葉作 點綴, 超濃郁生果味道。青檸梳打, 青檸梳打粉紅色 ,女仔就最鍾意, 造型好似韓國燒酒特飲, 酸酸甜甜有啲似波子汽水味道。

2022-11-16 312 浏览
又來TST吃燒肉了,日式燒肉真的百吃不厭。這次的餐廳更令我喜出望外,因為食品,環境,及整潔度也很好餐廳用手機點餐,選擇非常多,店員還會主動介紹餐單選項等本格板燒牛肉飯熱騰騰鐵板上,放滿洋葱,牛肉,飯,額外加了粟米,非常香噴噴。拌勻後有點飯焦,太吸引了,急不可待的吃每一口+日式豬軟骨小食味道不錯,很入味,肉質軟滑的+草莓乳酸送來時透明的底部紅色草莓醬,但飲用時搖一搖便整變成奶白色,帶點酸甜的啊嚴選封門柳拼一口牛定食有個小爐鋪上牛油紙,應該防黏肉,可以讓客人放心的燒。牛味十足,味道夠,肉質嫩,真的要再加點+日式章魚燒味道不錯,滿足了我口腔+芝士奶蓋桂花果釀四季春點餐時看到很驚喜,第一次吃燒肉時有芝士奶蓋飲品,濃厚的cheese cream跟桂花及四季春太配了吧,推介不得不提是,在享用午餐時,我看到店員在清潔椅子,桌子,是一張一張抹得乾乾淨淨的,看了在吃的時候也真的安心多了
又來TST吃燒肉了,日式燒肉真的百吃不厭。

這次的餐廳更令我喜出望外,因為食品,環境,及整潔度也很好

餐廳用手機點餐,選擇非常多,店員還會主動介紹餐單選項等

本格板燒牛肉飯

+日式豬軟骨

小食味道不錯,很入味,肉質軟滑的

+草莓乳酸

嚴選封門柳拼一口牛定食

+日式章魚燒

味道不錯,滿足了我口腔

+芝士奶蓋桂花果釀四季春

2022-11-09