2022-12-06 43 浏览
[#kwfoodie日本菜]🍽牛匠石燒這天跟朋友路過尖沙咀金馬倫道,看見了這一間日本🇯🇵烤肉店,主打一人石燒爐燒肉❣️可以跟朋友一人一爐烤肉🤤除了烤肉以外,餐廳🍴亦也不少日式小吃提供,意想不到的是餐廳門面不大,竟然也引入了自動送餐機械人,一進門便看見😍十分有趣🤣#安格斯牛小排 $188(+$48追加湯烏冬🍜/+$38追加味素飯、湯、溫泉蛋🥚/+$28追加蒜片和生菜🥬)烤肉點了油脂分布平均的安格斯牛小排,每片牛小排的厚度適中,而油花也頗多,只需要每面輕烤30秒便可以食用🤩店員也10分勤力添加燃料,不用擔心烤至沒有火🫣🔥另外也可以加錢追加不同主食或配料,小編頗為推薦味素飯配搭溫泉蛋,配搭牛小排一流!味道小評分:😋😋😋😋😋/5#鹿兒島無激素雞頸肉 $98除了牛小排,我們還點了雞頸肉,餐廳主打鹿兒島無激素的雞頸肉,每一塊雞頸肉的大小十分平均,而且肉質鮮嫩有肉汁,頂部還有雞皮,所以不用烤很久便會散發出陣陣雞油香味道小評分:😋😋😋😋/5#燒原隻日本魷魚 $128💖小編誠意推薦💖使用了鹽和照燒汁調味的燒日本魷魚,魷魚🦑的熟度剛剛好,而且照燒汁十分入味,肉汁仍然保留在內,好咁彈牙而有魷魚香,十分推介!味
[#kwfoodie日本菜]
🍽牛匠石燒

#安格斯牛小排 $188
(+$48追加湯烏冬🍜
/+$38追加味素飯、湯、溫泉蛋🥚
/+$28追加蒜片和生菜🥬)

#鹿兒島無激素雞頸肉 $98
味道小評分:😋😋😋😋/5

#燒原隻日本魷魚 $128

#明太子玉子燒 $48
另外是小吃玉子燒,頂部有自家製明太子沙律醬,玉子燒共有兩層,口感豐富,明太子醬的味道跟玉子燒味道十分配合,而醬汁不會太鹹,味道剛好

#牛匠彩虹水果茶 $68
很大一杯的水果茶🤤內裏使用了多款生果🍓,包括橙🍊、熱情果、蜜瓜🍈和菠蘿🍍等,茶🍵底香而不澀,多種水果配搭出鮮甜香味

#草莓乳酸 $36
另外點了一杯草莓🍓乳酸,底部有不少草莓🍓粒,而乳酸味道不會有化學味,有點像可爾必思,喜歡草莓的朋友可以一試❣️
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸/5
2022-12-06 28 浏览
今日喺尖沙咀收工,見時間都成七點,約咗老公喺附近搵吓啲好嘢食,兩個人見到難得出去食飯,搵間好少少嘅餐廳慢慢食,老公提議話乜嘢去食燒肉,話好耐冇食,咁尖沙咀之前有個朋友介紹話有間都OK同埋都幾抵食,咁我哋兩個人叫咗鹿兒島A4牛肩:油脂分布都好平均,唔會勁肥👍🏻牛舌COMBO:超級厚切同埋有薄片,兩種食法,夾埋蒜片同生菜一齊食超級夾明太子脆豆腐:豆腐超脆同埋入邊超滑,同埋超多明太子炸墨魚咀:佢個墨魚咀真係特大版,超大粒勁好味味素飯+溫泉蛋:撈埋+和牛一齊食真係冇得輸湯烏冬:煙靭彈牙👍🏻最後梗係要一人嗌返一杯嘢飲,估唔到杯水果茶份量超大同埋勁足料💯

鹿兒島A4牛肩:油脂分布都好平均,唔會勁肥👍🏻

明太子脆豆腐:豆腐超脆同埋入邊超滑,同埋超多明太子

炸墨魚咀:佢個墨魚咀真係特大版,超大粒勁好味

味素飯+溫泉蛋:撈埋+和牛一齊食真係冇得輸

湯烏冬:煙靭彈牙👍🏻

2022-12-05 25 浏览
去親尖沙咀都會去金馬倫道搵嘢食先☺️天氣咁凍就嚟咗呢度食燒肉😍🥢牛匠極上盛盒 $468呢個盛盒有齊8款唔同部位嘅牛肉加埋西班牙黑豚肉同鹿兒島無激素雞頸肉 整體嚟講十分高質😋最鍾意係m9牛胸肉 油花細緻而唔油膩 肉質食落好有口感 仲有好特別嘅雞頸肉😍肉質比起其他部位更嫩滑亦好少有~🥢生菜·蒜片 $28烤肉又點少得生菜同蒜片✨一齊食就無咁油膩同健康啲😃(?)🥢味素飯·溫泉蛋·湯 $38 醬油湯烏冬 $48亦都加配咗啲主食 味素配飯係絕配再加埋流心溫泉蛋真係好正🥰 醬油湯烏冬睇落好普通但好好食😋烏冬食落好嫩滑 湯頭亦好濃郁🧋牛匠彩虹水果茶 $68 芝士奶蓋四季春 $38水果茶好大杯 兩個人一齊飲都得 入面仲加咗好多水果 飲落好fresh 四季春飲落回甘 芝士奶蓋creamy 兩杯嘢飲都好解膩🧊係間餐廳食完個身無咩油煙味 加分🤣

🥢牛匠極上盛盒 $468

🥢生菜·蒜片 $28
烤肉又點少得生菜同蒜片✨一齊食就無咁油膩同健康啲😃(?)

🥢味素飯·溫泉蛋·湯 $38 醬油湯烏冬 $48

🧋牛匠彩虹水果茶 $68 芝士奶蓋四季春 $38

係間餐廳食完個身無咩油煙味 加分🤣
2022-12-04 27 浏览
牛匠極上盛合 $468A4和牛肩肉、一口牛、封門柳、薄切牛舌等唔同牛部位,另外仲有黑豚同雞頸肉,一次過食晒雞牛豬👍🏻 牛舌同和牛好有牛味,但係第一次食都係叫拼盤。仲可以加生菜同蒜片捲住黎食,食落冇咁膩。我地仲加咗啲飯同烏冬黎配燒肉,溫泉蛋搭紫菜飯超好食👍🏻👍🏻👍🏻各自叫咗兩杯飲品 - 水果茶同芝士奶蓋四季春。水果茶幾大jar,已經夠二人份量。奶蓋就一般,小小甜。📍牛匠石燒 Kausumisu尖沙咀金馬倫道 34-36A號福僑大廈地舖
牛匠極上盛合
牛匠極上盛合 $468

📍牛匠石燒 Kausumisu
尖沙咀金馬倫道 34-36A號福僑大廈地舖
牛匠極上盛合
2022-12-04 17 浏览
天氣突然變凍好想食熱辣辣嘅燒肉. 但又唔想花費太多錢🥲我推介牛匠石燒❤️佢大部份嘅肉價錢唔貴. 但質素真係唔錯🐮牛匠極上盛合想試哂唔同牛嘅部位可以試試呢款盛合. 牛形嘅木碟上放上日本A4鹿兒島牛肩肉同牛肋骨肉、薄切牛舌、封門柳、極上一口牛、特選牛五花等等試到唔同款嘅牛肉真係好滿足. 當然最愛A4和牛啦. 入口即溶充滿鄉下嘅味道豬腩肉燒到脆口沾上特製醬汁包埋生菜蒜片食真係好夾🍚味素飯+溫泉蛋 & 烏冬味素份量好足夠. 每啖飯都可以食到😝估唔到加埋溫泉蛋可以咁夾配埋燒肉食好滿足烏冬好入味. 彈牙滑溜🌈牛匠彩虹水果茶壺入面充滿大量嘅水果. 入口好香甜唔會有假糖味. 一壺嘅份量其實已經足夠2個人飲🧋芝士奶蓋四季春茶味清香濃郁. 奶蓋有好香雲哩拿味

🐮牛匠極上盛合

🌈牛匠彩虹水果茶

🧋芝士奶蓋四季春
茶味清香濃郁. 奶蓋有好香雲哩拿味

2022-12-03 30 浏览
〰️牛匠極上盛盒 ($468)🤣總共有成十種,啱晒眼闊肚窄嘅我。分別有一口牛、封門柳、牛小排、牛胸腹肉、薄切牛舌、牛肋骨肉、西班牙黑䐁、A4和牛肩肉、M9牛胸肉同埋鹿兒島無激素雞頸肉。睇落都夠哂豐富。和牛入口即化,油脂分布平均,而其他部位質素一啲都唔差。呢個價錢一下食到咁多唔同部位都算係唔錯!隨餐仲有生菜同蒜片減膩。〰️溫泉蛋,湯及味素飯 ($38)飯面頭有大量紫菜碎、櫻花蝦乾仔、芝麻粒等等。加埋溫泉蛋落去,成個飯勁香。😛配燒肉一流。〰️湯烏冬($48)湯底清淡得嚟帶點淡淡嘅將由香甜,烏冬煙韌度剛剛好。仲有大量海帶~😆〰️牛匠彩虹水果茶 ($68)大大杯其實兩個人share都夠。水果有菠蘿、草莓、藍莓、橙、西柚、百香果等等,真係落足水果,感覺好健康😂。〰️芝士奶蓋四季春 ($38)四季春茶底清香,芝士微鹹口感綿密。〰️〰️📍 牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
〰️牛匠極上盛盒 ($468)

〰️溫泉蛋,湯及味素飯 ($38)

〰️湯烏冬($48)

〰️牛匠彩虹水果茶 ($68)

〰️芝士奶蓋四季春 ($38)
四季春茶底清香,芝士微鹹口感綿密。

〰️〰️📍 牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
2022-12-02 18 浏览
放工去咗呢間燒肉餐廳,餐廳位置方便,喺尖沙咀地鐵站行2分鐘就到,餐廳裝修好日式,當自己去咗一趟日本餐廳主打食牛,牛嘅唔同部份都有得食,亦都有套餐可以選,牛嘅質素非常高,鹿兒島A4牛肩脂肪嘅分布適中,入口非常滑,牛味超香,有唔捨得吞落去嘅感覺牛舌我一向好鍾意食牛舌,呢間嘅牛舌都好出色,有時有時會好硬身,但呢間口感非常好,超級有牛味明太子脆豆腐豆腐炸得好香口,上面鋪咗大量明太子,呢個配搭好新鮮炸墨魚咀墨魚咀炸得好鬆脆,而且好爽口,食得出墨魚咀好新鮮味素飯配溫泉蛋將溫泉蛋撈埋尾數飯一齊食,啲蛋汁沈晒入去啲飯度,反側好軟熟,一流柚子薑茶&紅棗桂圓茶兩杯熱飲非常足料,唔會太甜食到大滿足

鹿兒島A4牛肩
脂肪嘅分布適中,入口非常滑,牛味超香,有唔捨得吞落去嘅感覺

牛舌

明太子脆豆腐
豆腐炸得好香口,上面鋪咗大量明太子,呢個配搭好新鮮

炸墨魚咀
墨魚咀炸得好鬆脆,而且好爽口,食得出墨魚咀好新鮮

味素飯配溫泉蛋

柚子薑茶&紅棗桂圓茶
兩杯熱飲非常足料,唔會太甜

食到大滿足
2022-11-20
2022-12-01 13 浏览
石頭牛肉燒好正,呢度有好正嘅牛,用熱石燒真係好正,又無油煙,而且好容易控制温度 日本鹿兒島A4牛好正嘅A4和牛,牛肩肉位置,來自鹿兒島牛,輕輕燒一陣,入口即融,牛肩肉質好嫩滑,可以配生菜或者海鹽食都好味牛舌set🐮🥓牛舌肉好彈牙,温火慢燒,牛舌肉剛剛好味 明太子脆豆腐炸墨魚咀除左燒肉,其他小食都唔錯,明太子豆腐好香脆,墨魚咀好彈牙 味素飯配温泉蛋湯烏冬 牛匠彩虹水果茶🍹彩色繽紛水果茶,清涼解渴😄 桂花果釀四季春🍸清香桂花茶香味🥰

日本鹿兒島A4牛

牛舌set🐮🥓
牛舌肉好彈牙,温火慢燒,牛舌肉剛剛好味

明太子脆豆腐
炸墨魚咀
除左燒肉,其他小食都唔錯,明太子豆腐好香脆,墨魚咀好彈牙

味素飯配温泉蛋
湯烏冬

牛匠彩虹水果茶🍹
彩色繽紛水果茶,清涼解渴😄

桂花果釀四季春🍸
清香桂花茶香味🥰

2022-11-30 20 浏览
🧑🏻‍🎄聖誕節就到, 出動搜羅定啲聖誕禮物🎁, 所以就借口去左尖沙咀Shopping,順便搵食,去左人Openrice搵到呢間地點方便喺金馬倫道有得食和牛燒既做晚餐,竟然有意外收獲。點了🐮鹿兒島A4和牛牛肩及👅厚切特上牛舌作石板燒,鐵板燒係需要有特別步驟,1️⃣鐵板上放了一片牛油紙→2️⃣待板熱放上牛脂肪→放上肉燒至想要的熟度→3️⃣再配上生薑汁或燒汁☑️即可。用牛脂肪燒過的肉加重了肉牛香味🈵🐮鹿兒島A 4和牛牛肩 $278和牛牛肩肉油花均勻,唔洗燒太熟入口即溶,非常重牛味,另$28點了份生蒜片及生菜,雖則似由日式變左韓式,但夾住牛肉食會無咁油,放幾片蒜燒香再夾埋一齊食,更加好味。👅厚切特上牛舌COMBO 厚切特上牛舌COMBO性價比極高, COMBO意思係有厚切及薄切, 可以食齊兩個口感,而且肉質非常嫩同彈牙,超濃牛味。身為牛舌控就覺得大滿足。另加溫泉蛋 + 味素飯及湯,味素飯同溫泉蛋拌勻再食,好好味,難怪餐紙上喻為最誘人蛋汁撈飯,夾住一口剛燒完嘅牛,非常好食。💋炸墨魚咀 每粒墨魚咀都超大粒, 咀細都一口食唔到, 炸得飛常脆,一口咬落去仲會爆汁, 食過最出色既炸墨魚咀。🫘明太子脆豆腐 外皮炸過的豆

🐮鹿兒島A 4和牛牛肩 $278

👅厚切特上牛舌COMBO

💋炸墨魚咀

🫘明太子脆豆腐
外皮炸過的豆腐入面淋淋滑滑,上面淋厚厚的明太子醬 (真係勁多),

💮💮P.S. 牛匠除左牛之外,炸物都好推介比大家,雖則唔叫香口,可能因為脆槳無乜調味,但個人就比較中意, 唔太鹹唔會搶FO , 最出色既係仲可以鎖住食物汁,勁JUICY, 會爆汁。

🧃飲品
彩虹水果茶 + 奶蓋四季春
水果滿滿的水果茶,入面有西柚粒、橙粒、菠蘿粒及梨片非常解膩及朋友點了四季春茶,茶減少左食肉的罪惡感,加上面鹹鹹的奶蓋又唔錯。

總括今次探店係真係有啲驚喜,性價比相當高,值得推薦。
2022-11-30 16 浏览
早幾日前跟朋友,晚餐在尖沙咀金馬倫道享用😋餐廳整體設計舒服。餐廳提供一次性圍裙非常之細心😚安格斯牛小排肉油脂分布平均,非常Juice😋鹿兒島無激素雞頸肉配搭蒜片跟生菜一起吃,可以減少油膩感,口感多層次😝或者味素飯,溫泉蛋一起吃😚味素飯加溫泉蛋攪拌一起吃,就這樣已經非常美味😋還叫了醬油湯烏冬。鹽燒原條魷魚口感煙韌非常適合愛喝啤酒人士明太子玉子燒蛋味香甜配搭大量的明太子,一口全是明太子加蛋。個人非常喜歡😚😚飲品點了牛匠彩虹水果茶和草莓乳酸,想不到除了顏值高。連味道都非常好,清甜解渴👍🏻

早幾日前跟朋友,
晚餐在尖沙咀金馬倫道享用😋
餐廳整體設計舒服。

餐廳提供一次性圍裙非常之細心😚

安格斯牛小排
肉油脂分布平均,
非常Juice😋

鹿兒島無激素雞頸肉
配搭蒜片跟生菜一起吃,
可以減少油膩感,口感多層次😝
或者味素飯,溫泉蛋一起吃😚

味素飯加溫泉蛋攪拌一起吃,
就這樣已經非常美味😋
還叫了醬油湯烏冬。

鹽燒原條魷魚
口感煙韌非常適合愛喝啤酒人士

明太子玉子燒
蛋味香甜配搭大量的明太子,
一口全是明太子加蛋。
個人非常喜歡😚😚

2022-11-29 42 浏览
今日又去了吃石燒牛肉,這家吃了幾次,是約會約朋友的好地方食物之前是叫一份一款的…這次叫了一盤每款牛肉都能試!每一個部位都有不同口感,但重點是他們自家醬油啊😋太好吃了吧!一個是生薑芝麻,另一個是果味燒汁👍🏻點了肉就更好吃。味素飯、烏冬烤肉配味素飯或者是烏冬,一定要加😌真的很好吃🙈也果腹牛匠彩虹水果茶超好喝!我每次來都必點的!超足料,又大杯!有百香果、蘋果、菠蘿、草莓🍓、橙、西柚….如果比較喜歡奶蓋的,可以試吓四季春芝士奶蓋!先喝一下四季春,它的茶味淡淡的,但很舒服!再攪拌一下奶蓋,喝到底就覺得奶蓋跟這茶很配其他這𥚃還有小朋友高椅,爸爸媽媽群帶小朋友來吃也方便👌🏻如果人多來的話,可以先預約大枱。就不用等了呢到有多款payment method,超方便
今日又去了吃石燒牛肉,這家吃了幾次,是約會約朋友的好地方

食物

味素飯、烏冬
烤肉配味素飯或者是烏冬,一定要加😌真的很好吃🙈也果腹

牛匠彩虹水果茶

其他

呢到有多款payment method,超方便
2022-11-28 31 浏览
今次係第一次試石燒自己一邊燒一邊食嗰感覺好有趣—🖤安格斯牛小扒呢個燒完之後好有牛肉味而且好淋身推薦🤍雞頸肉豬頸肉就食得多 但雞頸肉比較少地方有食落啲肉好淋 但又唔會好油🖤鹽燒原條魷魚呢個必食啊 份量超級多而且魷魚好彈牙燒汁嘅味啱啱好🤍明太子玉子燒啲明太子有少少辣所以幾惹味玉子燒就有三舊 係適合同朋友一齊分享嘅小食🖤味素飯 溫泉蛋 湯呢個飯好好食啊 紫菜同溫泉蛋撈埋一齊食越食越上癮🤍湯烏冬🖤蒜片 生菜嗌燒肉就會跟埋生菜可以包住啲燒肉一齊食 就冇咁漏🤍牛匠彩虹水果茶呢杯水果茶真係超級大杯唔會好甜 飲落去好清新推薦🖤草莓乳酸—整體嚟講都好好可以一邊燒肉 一邊嗌啲小食食下餐廳入面有部機械人送餐 好有趣🤣
今次係第一次試石燒

整體嚟講都好好
可以一邊燒肉 一邊嗌啲小食食下
餐廳入面有部機械人送餐 好有趣🤣
2022-11-28 19 浏览
7點幾同朋友喺附近做完嘢,發現外面落住毛毛雨又涼涼哋又肚餓,梗係嗱嗱臨睇吓搵嘢食😜金馬倫道真係好多選擇又方便,行過見餐廳有幾枱客食緊燒肉,咁啱有一對情侶打開趟門入去,即時被好香嘅燒肉味吸引咗😁枱與枱之間有足夠空間,幾位服務員都好有禮貌👍🏻 仲好先進,有自動送餐車👍🏻 整體不錯!唯一係其中一張枱位置對正躺門位,當有人出入就好大風,餐廳應該留意吓☝🏻 (或者加屏風) 兩個人又想試多啲嘢,最啱就係叫拼盤🤩🔸牛匠極上盛合2.0 ($468)足足有10項種類 牛係主角 (可以試到8個不同部位,呢個價錢估唔到都有2款係和牛😍) 和牛好味就唔使講,封門柳同牛小排肉味香濃又嫩另有西班牙豚肉和鹿兒島無激素雞頸肉各一整體質素不遜於單點肉類固然係吸引,但都要有蔬菜配搭🥬 先Perfect 🔹生菜+蒜片 一份 (追加$28)天氣涼涼哋,又想食少少澱粉質咁!烏冬正常ok,味素飯有驚喜😜 櫻花蝦帶起成碗嘅味道😋👍🏻🔹味素飯+熱烏冬+溫泉蛋 (追加+38)本來想飲啤酒🍺 但朋友要揸車,咁就打消念頭🤪水果茶好fresh,酸酸甜甜,朋友仲食埋D生果😛 芝士奶蓋嘅味唔算太濃,綠茶味道更突出,啱晒食完燒肉解油膩!🔹彩虹水果

枱與枱之間有足夠空間,幾位服務員都好有禮貌👍🏻
仲好先進,有自動送餐車👍🏻 整體不錯!

兩個人又想試多啲嘢,最啱就係叫拼盤🤩

🔸牛匠極上盛合2.0 ($468)
足足有10項種類
和牛好味就唔使講,封門柳同牛小排肉味香濃又嫩
另有西班牙豚肉和鹿兒島無激素雞頸肉各一
整體質素不遜於單點

肉類固然係吸引,但都要有蔬菜配搭🥬 先Perfect
🔹生菜+蒜片 一份 (追加$28)

天氣涼涼哋,又想食少少澱粉質咁!
烏冬正常ok,味素飯有驚喜😜 櫻花蝦帶起成碗嘅味道😋👍🏻
🔹味素飯+熱烏冬+溫泉蛋 (追加+38)

本來想飲啤酒🍺 但朋友要揸車,咁就打消念頭🤪
水果茶好fresh,酸酸甜甜,朋友仲食埋D生果😛
芝士奶蓋嘅味唔算太濃,綠茶味道更突出,啱晒食完燒肉解油膩!
🔹彩虹水果茶 ($68) + 芝上奶蓋四季春 ($38)

📍牛匠石燒 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
2022-11-23
  • 芝士奶蓋四季春
  • 牛匠極上盛合2.0
  • 牛匠彩虹水果茶
  • 溫泉蛋沙律
餐廳位於人來人往的金馬倫道,已經經過好幾次了,門面有介紹不同產地和部位的牛肉,非常吸引呢!除了燒肉外,還有提供午市套餐,例如丼飯、石頭飯和定食等。餐廳貼心提供一次性圍裙,可以放心盡情無顧忌燒肉👍服務不錯啊!職員會時刻留意石爐的火,火熄滅掉就會幫我們更換新的燃料,而石爐上還有擺放牛油紙,減低燒焦的機會,牛油紙職員也會定時幫忙更換。座位舒適,整體用餐感覺良好。我們一行二人每人各點了一個11月限定的♡牛魔王 more套餐$368 90分鐘•前菜日式牛膀漬•本格地獄脆雞件 •温泉蛋、味素飯、麵豉湯 •無限任點鹽燒牛肋骨肉、特選牛五花以及牛匠特選牛肉•汽水 (無限添加)前菜是爽脆的日式牛膀漬,本格地獄脆雞件炸得很香脆可口,而味素飯有櫻花蝦、紫菜、芝麻等調味料,非常惹味😋即使沒有餸菜都可以吃完一碗白飯啊!再加上濕潤的温泉蛋,攪拌一下,味道十分豐富呢😍麵豉湯濃郁麵豉味道,內裏有海帶和豆腐。吃掉雞件和飯其實已經有飽肚感了,有前菜、雞肉、任點牛肉、飯、湯和無限添加汽水,這個套餐十分豐富呢👍絕對吃到飽!主角肉類方面,任點來說質素十分高啊!即使是之後再加單點的肉也是同樣保持質素。而肉和油脂分布平均,肉質軟腍

餐廳位於人來人往的金馬倫道,
已經經過好幾次了,
門面有介紹不同產地和部位的牛肉,
非常吸引呢!

除了燒肉外,還有提供午市套餐,
例如丼飯、石頭飯和定食等。

餐廳貼心提供一次性圍裙,
可以放心盡情無顧忌燒肉👍
服務不錯啊!職員會時刻留意石爐的火,
火熄滅掉就會幫我們更換新的燃料,
而石爐上還有擺放牛油紙,減低燒焦的機會,
牛油紙職員也會定時幫忙更換。
座位舒適,整體用餐感覺良好。

我們一行二人每人各點了一個
11月限定的
♡牛魔王 more套餐$368 90分鐘
•前菜日式牛膀漬
•本格地獄脆雞件
•温泉蛋、味素飯、麵豉湯
•無限任點鹽燒牛肋骨肉、特選牛五花以及牛匠特選牛肉
•汽水 (無限添加)

前菜是爽脆的日式牛膀漬,
本格地獄脆雞件炸得很香脆可口,
而味素飯有櫻花蝦、紫菜、芝麻等調味料,
非常惹味😋即使沒有餸菜都可以吃完一碗白飯啊!
再加上濕潤的温泉蛋,攪拌一下,
味道十分豐富呢😍
麵豉湯濃郁麵豉味道,內裏有海帶和豆腐。

吃掉雞件和飯其實已經有飽肚感了,
有前菜、雞肉、任點牛肉、飯、湯和無限添加汽水,
這個套餐十分豐富呢👍
絕對吃到飽!

主角肉類方面,任點來說質素十分高啊!
即使是之後再加單點的肉也是同樣保持質素。
而肉和油脂分布平均,肉質軟腍新鮮,
牛匠精選牛肉的肉味比較重並帶點口感,
而我就相對喜歡鹽燒牛肋骨肉和特選牛五花,
油花味較濃。

而醬汁有滋味的生薑芝麻汁和甜甜的果味燒汁。
兩種醬汁味道都很特別啊!
配上肉類吃簡直是錦上添花😋

另外可以+$28有生菜和蒜頭,
好像韓國的生菜包,
把肉沾上醬汁後,放入蒜頭後用生菜包住,
這種吃法比較清新,味道亦更有層次。

✔️餐廳設加一服務費
午餐
  • 特選牛五花
  • 味素飯
  • 鹽燒牛肋骨肉
裝修日式FEEL有送餐機械人送餐,好難想像係到食餐飯埋單$52出到門口講返野食麵豉湯夠味足料,海帶大大塊重有半粒玉子豆腐,足料過出面飲概麵豉湯日式咖哩西班牙豬梅頭咖哩都正好香,食落唔會重口味,薄薄概咖哩味 正 ,而主菜豬梅頭咬落夠鬆軟份量足夠雷門香辣炸雞翼雞翼現叫現炸,3隻剛剛好再多就熱氣,係單邊雞翼食落方便份量比想像中多咖哩汁可以拎嚟撈飯牛匠石燒 地址 :尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖電話號碼:21331929營業時間:星期一至日12:00 - 22:00

裝修日式FEEL有送餐機械人送餐,

好難想像係到食餐飯埋單$52出到門口

講返野食

日式咖哩西班牙豬梅頭

咖哩都正好香,食落唔會重口味,薄薄概咖哩味 正 ,

而主菜豬梅頭咬落夠鬆軟
份量足夠