2022-12-23
平時燒肉放題食得多 但係真正石燒嘅就冇乜點試過 呢間餐廳係地面 我地一入去好似居酒屋咁 整體環境都比較昏暗 好適合朋友聚餐 每張台上面都會有一舊石頭 就係今日嘅主角😗等嗌完野食就可以同店員講點火 咁佢地就會擺舊酒精係石頭下面 仲會不斷睇火幫手換紙同埋加酒精😛店員都會比定舊脂肪 應該係豬油 搽勻紙再燒就香味十足!🥩安格斯牛小排💰188燒肉點可以冇牛呢 今次就嗌左通常打邊爐先會食嘅牛小排 小排每塊厚度一致 肥瘦相間 仲會有D雪花係表面 燒到差唔多變色就可以食啦 店員見到就會提醒我地唔好燒過龍🤣點完特製生薑蒜蓉醬或者燒汁會甜甜地 肉本身都有好多肉汁 滑嫩入口~🍗鹿兒島無激素雞頸肉💰98豬頸肉食得多 雞頸肉就食得少啦 呢碟肉嘅份量唔少 仲要每條都又長又多肉 雞頸燒出來好似特別香D 不過肉質其實同普通雞肉差唔多 不過就多左層好長嘅皮haha😗點肉類仲會有生菜同蒜片 肉就可以點完醬汁後包係生菜入面 好似韓燒嘅食法 好解膩!而蒜片就係店員叫我地可以係石頭上面燒到脆片咁 包埋一齊食 仲香口D!而且肉隔離有冬菇 話就話係用來吸油 但係燒住食其實好好味😛🦑鹽燒原條魷魚💰128魷魚雖然比較遲來 但係燒原條嘅
店員都會比定舊脂肪 應該係豬油 搽勻紙再燒就香味十足!
🥩安格斯牛小排
💰188
🍗鹿兒島無激素雞頸肉
💰98
💰128
魷魚雖然比較遲來 但係燒原條嘅時間應該都唔少🥺魷魚表面搽滿左甜甜地嘅燒汁 仲有芝麻同香蔥做點綴 聞落都特別香 仲有檸檬可以擠上去 不過甜嘅就唔係特別配檸檬🤭魷魚肉質特別鮮甜 雖然燒完但係唔係燒到脆個隻 魷魚圈個度特別軟嫩 好似食緊肉咁 魷魚鬚個人鍾意比較脆嘅 但係呢種飽滿嘅肉都唔錯!
🥚明太子玉子燒
💰48
雞蛋愛好者見到玉子燒即刻心思思 不過就未試過配埋明太子一齊食🤣原來一共有6件 最上面嘅3件就鋪滿左鹹鹹地嘅明太子 唔鍾意明太子嘅朋友就可以清空下面嘅3件 雞蛋入面其實有香蔥 不過整體都係甜甜地嘅 配上鹹嘅明太子有雙重口感係口中炸開!
🍛味素飯 溫泉蛋 湯
味素嘅存在令飯香左好多 指引都有叫我地係飯度留個窿 可以倒浸滿醬油嘅溫泉蛋落去一齊撈飯 溫泉蛋一篤開就流出金黃嘅蛋黃 送飯一流!
🍜湯烏冬
呢個烏冬咬落就知唔係普通嘅超市烏冬 佢比較扁身 所以都會更有咬口 韌勁 外表煮到淋淋地 但係入面就仲係硬硬地 有烏冬該有嘅硬度!湯比較清淡 適合食完燒肉解膩!
🍹牛匠彩虹水果茶
💰68
水果茶佢唔話彩虹都冇人可以認彩虹🤣首先會有塊大菠蘿樹立係杯嘅中間 下面仲有好多切開左嘅水果粒同片 例如橙 士多啤梨 百香果 等等 整體比較酸甜 但係甜度可接受 因為有茶味沖淡左!!
🥛草莓乳酸
💰36
草莓乳酸底可以見到好多草莓粒粒 料足!整體酸甜 而且有氣泡 比較清甜~
食到最尾店員收走D野食之後仲有哈密瓜🥺作為甜品生果就係最健康同埋解膩嘅!
整體來講呢度員工態度好好 而且會係咁睇住個石爐 所以自己搞唔掂都唔使驚🤣除左燒肉 仲有好多居酒屋菜式 推薦玉子燒同佢D飲品 好有heart整 唔係一般個D汽水!!
📌 牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖