2023-01-06
天氣最近凍凍地,最適合打邊爐或者燒肉,我和同行嘅朋友都想食高質素啲嘅燒肉,但又唔想食放題,見到呢間石燒,網上評價好好,就一於過嚟試吓餐廳環境裝修非常寬敞,枱與枱之間好闊落,唔怕隔離嘅油煙會吹過嚟✨牛匠極尚盛盒$468我哋今日一於決定食豪啲,一個盛盒已經包括豬,牛,雞,總共有10款肉類,當中仲包括A4鹿兒島和牛肩肉及M9牛胸肉,每款肉類各有兩片,和牛屬於罕有部位,油脂分明,牛肋骨牛肉味都特別濃,牛肉嫩滑,色澤粉嫩,油花分佈豐富,一口牛大大粒,燒完肉汁好豐富超juicy,牛舌非常厚切,燒完好爽口,唔會燒完好乾,同一啲腥味都無✨生菜🥬我哋仲加咗個生菜包住啲肉一齊嚟食,旁邊有一啲蒜片,可以燒完放埋落生菜一齊食,更加香口✨湯烏冬$48凍凍地嗌咗個湯烏冬䁔下肚,烏冬湯底用咗堅魚湯,係手打烏冬,煙煙韌韌好彈牙✨味素飯+麵豉湯+溫泉蛋$38溫泉蛋可以話係靈魂,蛋黃呈現橙黃色,蛋味香濃,同珍珠白飯一齊食,簡直一流✨彩虹水果茶$68食和牛點可以唔叫返一杯特飲,水果茶非常足料,好多生果,分別有士多啤梨🍓、西柚、藍莓🫐、百香果、菠蘿🍍,菜底茶味十足,成杯飲品非常解膩✨芝士奶蓋四季春$33上層忌廉芝士特濃,厚厚
✨牛匠極尚盛盒$468
✨生菜🥬
✨湯烏冬$48
✨味素飯+麵豉湯+溫泉蛋$38
✨彩虹水果茶$68
✨芝士奶蓋四季春$33
上層忌廉芝士特濃,厚厚一層,四季春茶味十足,非常回甘
最後餐廳仲送埋個甜品🍮,係奶凍布甸,奶味香濃,但會太甜,食埋個甜品真係好滿足