2022-12-03
〰️牛匠極上盛盒 ($468)🤣總共有成十種,啱晒眼闊肚窄嘅我。分別有一口牛、封門柳、牛小排、牛胸腹肉、薄切牛舌、牛肋骨肉、西班牙黑䐁、A4和牛肩肉、M9牛胸肉同埋鹿兒島無激素雞頸肉。睇落都夠哂豐富。和牛入口即化,油脂分布平均,而其他部位質素一啲都唔差。呢個價錢一下食到咁多唔同部位都算係唔錯!隨餐仲有生菜同蒜片減膩。〰️溫泉蛋,湯及味素飯 ($38)飯面頭有大量紫菜碎、櫻花蝦乾仔、芝麻粒等等。加埋溫泉蛋落去,成個飯勁香。😛配燒肉一流。〰️湯烏冬($48)湯底清淡得嚟帶點淡淡嘅將由香甜,烏冬煙韌度剛剛好。仲有大量海帶~😆〰️牛匠彩虹水果茶 ($68)大大杯其實兩個人share都夠。水果有菠蘿、草莓、藍莓、橙、西柚、百香果等等,真係落足水果,感覺好健康😂。〰️芝士奶蓋四季春 ($38)四季春茶底清香,芝士微鹹口感綿密。〰️〰️📍 牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
〰️溫泉蛋,湯及味素飯 ($38)
〰️湯烏冬($48)
〰️牛匠彩虹水果茶 ($68)
〰️芝士奶蓋四季春 ($38)
四季春茶底清香,芝士微鹹口感綿密。
〰️〰️📍 牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖