2021-04-09 851 浏览
2小時火鍋放題,超級抵食,見佢menu都勁多野揀。佢係一個一爐,細細鍋好方便。叫左蕃茄薯仔牛粒湯同蟲草花松茸湯。湯低都幾夠味又唔會太過咸。仲包有醬汁吧同蔬菜吧,同埋兩個雪櫃嘅野飲任飲,仲有生啤任飲,超爽皮。⭐️必食美國極上牛肉同紐西蘭羊肩肉!肉比較薄身,一淥就熟,雖然牛同羊都好薄身,不過肉質同口感都算唔錯嘅。加埋個湯底都夠味,唔使點樣落醬汁都得。⭐️其他火鍋配料放題啲選擇都幾齊全,叫左其他野食有蠔、鮑片、花膠、響鈴,魚皮餃等等等等。佢每樣有一舊咁叫嘅,俾你一次過食倒好多唔同嘅野,但對於女仔黎講都食得曬嘅選擇。⭐️芝士燒蟹蓋佢嘅熱食簡直無得彈!蟹蓋係我嘅推介!佢迷你蟹蓋加左沙律醬,下面有蟹肉、薯蓉同蔬菜,口感好鮮甜得黎個份量剛剛好,encoure左兩次!⭐️甜品必試宇治抹茶芭菲!幾本上試左佢半個list,重點推介宇治抹茶芭菲!佢呢個宇治抹茶雪糕好濃又重奶味,再加埋寒天、紅豆同脆脆,超級濃滑,呢杯野嘅質素,出去買至少都要$50-60杯。另外仲有藍莓芝士杯同珍珠伯爵茶奶凍都幾好食,值得一試。
2小時火鍋放題,超級抵食,見佢menu都勁多野揀。

⭐️必食美國極上牛肉同紐西蘭羊肩肉!
加埋個湯底都夠味,唔使點樣落醬汁都得。

⭐️其他火鍋配料

⭐️芝士燒蟹蓋

⭐️甜品必試宇治抹茶芭菲!
另外仲有藍莓芝士杯同珍珠伯爵茶奶凍都幾好食,值得一試。

• 美國極上牛肉
  • 紐西蘭羊肩肉
4月啦仲係忽冷忽熱!雖然火鍋依家一年四季都可以隨時食,不過有d涼意更加心癢癢~ 2小時火鍋飲品無限追加,可以輕鬆食到飽,呢度上菜速度好快,冇甩單漏野食,值得一讚。自助corner提供多款蔬果類選料任你配搭,飲品除左紙盒罐裝茶飲果汁外,仲有純滑嘉士伯可以cool下降降火!湯底自選一人一鍋,除左最基本既日式豬骨湯、皮蛋莞茜湯、蕃茄薯仔牛粒湯、麻辣湯口味之外,最正就係有我地勁like既蟲草花松茸湯同胡椒豬肚湯,別冇他選叫呢兩款。下次黎再叫椰青湯或者壽喜燒睇下有冇驚喜先。湯未煮滾之前,先叫左幾款刺身食下,赤貝、甜蝦、帶子唔少得~一品料理就揀左醬汁牛舌、金菇牛肉卷,味道濃厚幾Juicy。壽司軍艦太多選擇啦!唯有揀D特色既燒鳗魚壽司、芒果吉列蝦卷、火炙芝士蝦壽司、蟹籽軍艦,細細件一口易食夠精緻,尤其芒果吉列蝦卷幾正,有果香兼炸得鬆脆。胡椒香夾雜咸酸菜味道隨煙飄起,先灼幾片薄切紅潤既極上牛同羊肩肉醫下肚~入口超嫩滑又有肉香,脂肪唔算多同個湯底幾夾。相比之下豚肉脂肪含量較高,但勝在脂香度足又有即溶效果,平時走脂既我都成片食哂,所有肉食唔駛調味醬油食經已好好味,仲可以選擇大份或細份叫認真貼心!海鮮選項必

蟲草花松茸湯

湯未煮滾之前,先叫左幾款刺身食下,赤貝、甜蝦、帶子唔少得~

一品料理就揀左醬汁牛舌、金菇牛肉卷,味道濃厚幾Juicy。

羊肩肉
極上牛

海鮮選項必點既半殼帆立貝同白蜆,鮮甜爽口冇沙。仲有海蝦size對辦肉厚夠彈牙,廣島蠔都唔錯,不過我鍾意花膠仔多D,好快就煮得軟腍仲有D膠原質感。

追加左肉食、海鮮類之後,要留肚食甜品
首選我既至愛扭紋抹茶新地杯、宇冶抹茶芭菲、芒果綿綿冰配百香果爆珠,味道唔偏甜,雪糕質感幼滑又有茶香。

仙草芋圓Q彈滑溜,
奶凍有珍珠伯爵茶口味同鮮香芒果肉布甸,餐後食比較清爽兼解滯膩感。
最後食埋有班蘭香既泰式芒果糯米飯,
藍莓芝士杯同Oreo朱古力慕斯就超級大滿足!
再食埋榴槤班戟,同埋熱既薑汁湯丸先夠喉!

蟲草花松茸湯
好耐都冇外出去到食打邊爐今日夜晚糖食放寬咗之後所以就出咗去揀咗一間放題打邊爐諗住可以任飲任食之前喺呢間餐廳嘅荃灣分店都試過食而家佢哋開咗銅鑼灣嘅分店所以就即刻去試一試呢度實行嘅係一人一鍋嘅湯底有非常之咁多嘅選擇有豬骨濃湯有皮蛋芫荽仲有胡椒豬肚而且仲有比較特別嘅就係蟲草花湯底我就係一個芫荽紅所以就選擇走芫荽皮蛋二同行嘅朋友就選擇左蟲草花湯底不過要談嘅地方就係呢度雖然有芫荽湯底但係芫荽嘅份量就唔係實在太多不過好彩就係呢度嘅醬料區就係可以隨時添加呢個芫荽同埋香蔥所以我私人加多左兩根芫荽之後芫荽嘅味道就撲鼻而來非常之咁好食朋友嘅蟲草花湯底就非常之咁出色淨係睇過材料都已經知道10分對板而且味道非常之咁濃郁直情好似用一碗燉湯來做湯底咁不得不提就係呢度嘅牛肉用上了雪花嘅非常嘅牛小排而且咁靚肉質嘅牛肉仲要係任食任叫易令人值得讚嘅地方就係呢度可以叫小調同大碟所以有陣時兩個人食 叫小碟都唔怕食唔晒而浪費食物而另外呢度嘅仲有刺身種類選擇唔好睇小呢度嘅火鍋店佢哋嘅刺身程度都非常之咁新鮮除咗有大佬嘅三文魚仲有劍雨蠟燭仲有大隻嘅貼蝦刺身更加有帶子仲有最鍾意食嘅希靈魚另外其他嘅配料嘅份量做非常之咁多不得不提就係呢度

呢度實行嘅係一人一鍋嘅湯底
有非常之咁多嘅選擇有豬骨濃湯有皮蛋芫荽
仲有胡椒豬肚而且仲有比較特別嘅就係蟲草花湯底

不過好彩就係呢度嘅醬料區就係可以隨時添加呢個芫荽同埋香蔥

不得不提就係呢度嘅牛肉用上了雪花嘅非常嘅牛小排
而且咁靚肉質嘅牛肉仲要係任食任叫

而另外呢度嘅仲有刺身種類選擇

另外其他嘅配料嘅份量做非常之咁多不得不提就係呢度嘅菠菜餃味道非常之咁濃郁

最後嘅飲品簡直非常之多嘅選擇唔單止有啤酒仲有其他果汁汽水揀

而最令我最鍾意嘅就係呢度嘅甜品區做得非常之咁出色推介榴連西米露一齊食到好似甜品放題咁非常之咁開心
2K
2021-04-05 715 浏览
朋友一直推介牛之鍋好抵食,最迎銅鑼灣開左分店,終於可以去試下啦😍😋超過 𝟚𝟘𝟘 款日本料理🇯🇵+火鍋配料🍲+即製甜品🍮 #牛之鍋OishaShabu🐮包括有刺身、沙律、一品料理、燒物、壽司、手卷、軍艦、天婦羅、揚物及多款火鍋配料,仲有汽水啤酒,2小時任飲任食,一定要記得留肚食甜品,款式選擇超級多😜火鍋可以選一人一鍋或一枱一鍋,我地揀左前者,湯底揀左胡椒豬肚湯同蟲草花松茸湯肉類、海鮮類、丸類及其他火鍋配料都是任叫任吃餐廳更備有多款火鍋配料,客人可自行選取喜愛的食物更有自助醬料區自行調配你喜愛的醬汁刺身也非常新鮮壽司賣相和味道都不錯👍🏻炸物係我地最愛😍自助飲品區,有多款飲品選擇最正係有自助任飲生啤,我同朋友一人飲左2杯,夠冰凍,好飲最後一定要留肚食甜品🍮好正🤤宇治抹茶芭菲泰式芒果糯米飯榴槤甘露榴槤班戟楊枝甘露仙草芋圓3.6牛乳木瓜燉雪耳====—====—====—====—🐟刺身🥗沙律🌽一品料理🔥燒物🍣壽司🍙手卷🍘軍艦🍤天婦羅🍗揚物🥩多款火鍋配料🍻汽水啤酒🥤——————————————————✦一至四正價✦成人$ 𝟚𝟚𝟠、小童$𝟙𝟛𝟠 、長者$𝟙𝟟𝟠✦ 7:30前入座及9:30後入座✦成

火鍋可以選一人一鍋或一枱一鍋,我
地揀左前者,湯底揀左胡椒豬肚湯同蟲草花松茸湯

肉類、海鮮類、丸類及其他火鍋配料都是任叫任吃

餐廳更備有多款火鍋配料,客人可自行選取喜愛的食物

更有自助醬料區自行調配你喜愛的醬汁

刺身也非常新鮮

壽司賣相和味道都不錯👍🏻

炸物係我地最愛😍

自助飲品區,有多款飲品選擇
最正係有自助任飲生啤,我同朋友一人飲左2杯,夠冰凍,好飲

✦一至四正價✦

成人$ 𝟚𝟚𝟠、小童$𝟙𝟛𝟠 、長者$𝟙𝟟𝟠

✦ 7:30前入座及9:30後入座✦

成人$𝟙𝟡𝟠、小童 $𝟙𝟚𝟠 、長者$𝟙𝟞𝟠

✦星期六、日及假期正價✦

成人$ 𝟚𝟜𝟠、小童$𝟙𝟞𝟠 、長者$𝟙𝟡𝟠

✦ 7:30前入座及9:30後入座✦

成人$ 𝟚𝟙𝟠、小童$𝟙𝟜𝟠 、長者$𝟙𝟠𝟠

====—====—====—====—
2021-03-25
2021-04-04 503 浏览
很久沒去吃火鍋放題了,知道牛之鍋在銅鑼 開了分店,今晚終於有時間來捧場,這裏價錢實惠,星期一至四成人$228每位,喜歡它的即製甜品有特色,而且味道好,一定要留肚吃甜品。我們點了蟲草花松茸湯底,再慢慢選火鍋配料和其他熟食。蔬菜和飲品是在大廳自助取的,也有生啤、雪糕自助斟。極上牛肉,很香的牛肉味,質感軟滑細膩,必定要試。美國牛肉,是平時的肥牛質素,比極上牛肉脂肪較多。紐西蘭羊肩肉,非常嫩滑,也不覺有騷味。特選豚肉,很香豬肉味,脂肪也不太多,質素不錯。刺身切得較細片,但新鮮,最喜歡帶子、北寄貝和甜蝦,鮮甜的味道最吸引,要再點多一遍。壽司方面我們吃得不多,點了花之戀,比平時的壽司細件,但味道不錯,三文魚入口滑又有油香,很新鮮;海膽三文魚子軍艦最推介,海膽有鮮甜味道,又creamy, 配鹹味的三文魚子,入口卜卜作響,味道十分夾。一品料理的燒金菇牛肉捲非常好味,有金菇的爽口,牛肉捲著金菇,吸收燒汁的味道,夠鹹又多汁。燒物有雞泡魚乾,送酒一流,味道很不錯,煙韌有咬口,要食多幾條;串燒雞髀肉,肉質非常滑,有肉汁,細細串不會太飽,意外的好吃;燒日本蕃薯仔是我必吃的,又粉又香。炸物最喜歡芝麻雞翼,炸得外層

炸物最喜歡芝麻雞翼,炸得外層香脆,裏面雞肉又滑又有肉汁,有芝麻香;炸生蠔也很大隻有鮮味; 鰻魚天婦羅是第一次吃,口感比平時燒汁鰻魚更煙韌;大蝦天婦羅真的很大隻,肉質爽口,炸粉不算厚。

海鮮類配料算多,海蝦的確新鮮,肉質爽口鮮甜; 紐西蘭青口很大隻,質感柔軟煙韌;最愛的還是生蠔,有海水味的微咸又鮮甜軟滑; 半殼帆立貝,不算大隻但味道鮮甜,不能煮太久會變韌。

火鍋少不了丸類,最喜歡貢丸,有彈性又有冬菇香味;牛肉丸很爽口;墨魚丸有墨魚粒粒增加口感,也不錯。

最後吃我最愛的甜品啦,留肚吃我最愛的榴槤班戟,班戟的cream 超幼滑,榴槤味好香甜,吃完不會膩,班戟皮又薄又軟綿綿,整個感覺實在太幸福了,個胃有位,要食多兩件!

宇治抹茶芭菲這個也很推介 綠茶軟雪糕 豪火鍋旁邊很快融要快點吃,飾面白玉丸子有軟糯的口感,底下有紅豆和朱古力脆片,吃著層次豐富,紅豆和綠茶味道最夾,真的不錯。

3.6牛奶燉木瓜雪耳,這個味道不會太甜,又有好香牛奶味,熱食,飲完很滋潤,男士都喜歡。

珍珠伯爵茶奶凍,奶凍質感滑嘟嘟,很香茶味,味道就像奶茶一樣,所以飾面有珍珠,一起吃就像喝珍珠奶茶一樣。

即製甜品選擇實在太多,吃不完,而且質素真的很高。覺得食火鍋放題的食物已經算不錯,甜品絕對是畫龍點睛,推介甜品控要試,下次一定再來!
2021-03-30
今晚趁假期,就同朋友去咗佢推介一試既牛之鍋食晚餐。牛之鍋其喺就係半日式放題加打邊爐既元素。對於港人黎講係幾受落。滿足到香港人鐘意樣樣都試既特色。首先刺身味道不錯,三紋魚厚切,肉質口感更佳。帶子幾爽口,劍魚腩油脂香令人食指大動。個人推薦海哲沙律必食。因為海哲爽口彈牙,特別開胃,令人更覺惹味。平時單買海哲都唔平,有機會試多少少無妨。而我選既壽喜燒鍋底,配牛肉一流。甜甜嘅日式醬油湯底,更易襯出牛肉既鮮味。牛肉無限量供應,薄切令牛肉快熟易入口,短短幾秒,一塊又一塊牛肉送入我既口裏。入口即融既感覺,再直落個胃到。正呀。唔好以為無限量供應,牛既質量就一定差。店家既肉,都油脂分明,唔會肉同油脂比例過分不均。絕對抵讚!當然除咗肉類,仲有海鮮可叫,種類不少。而我個人推薦帆立貝同廣島蠔。呢2樣平時好少會叫到之餘。眼見店家既貨都幾大隻,值得一試。如果有興趣,燒物同壽司都可以叫黎試試。畢竟選擇真係好多,令人食到飽飽呀!
今晚趁假期,就同朋友去咗佢推介一試既牛之鍋食晚餐。

2021-04-03 63 浏览
放假當然要吃喝玩樂, 記得之前同朋友去過 銅鑼灣鵝頸橋附近的牛之鍋, 有刺身、炸物、串燒、甜品、火鍋。我哋主要都係鍾意食火鍋, 呢度嘅牛肉,就算係較高級別的牛, 都不用另外加錢, 無限量添加。分別order 🍅蕃茄薯仔牛肉鍋+ 🍲蟲草花紅棗鍋, 上次係鴛鴦湯底,今次分開兩煲, 各自一個鍋衛生乾淨😀😀自在區可以任夾蔬菜, 應有盡有, 蕃茄、粟米、金菇、生菜、菜心、白菜、 蘿蔔、南瓜、萵筍 、木耳、山根、腐竹.........重點係任飲啤酒, 淨係飲啤酒已經回本😀😀😀 支裝、罐裝、 仲有啤酒機😚😚小食嗌咗海蜇沙律,同埋青瓜蟹柳沙律, 非常清新爽口, 等緊水滾嘅時候就最啱 試下啲小食。 嗌咗少少串燒, 但係冇特別影相, 基本上係叫幾多都唔會拖😀😀最正係甜品,抹茶雪糕新地一定要試, 出面賣緊幾廿蚊一杯,呢度係任食😋😋😋我同朋友每人食咗三大杯🍨🍨🍨🍵
放假當然要吃喝玩樂, 記得之前同朋友去過 銅鑼灣鵝頸橋附近的牛之鍋, 有刺身、炸物、串燒、甜品火鍋

我同朋友每人食咗三大杯🍨🍨🍨🍵

2021-04-03 180 浏览
早兩日朋友話牛之鍋壽星生日正日前後一日都有優惠, 於是今晚就約左小妹補祝生日🤣! 餐廳環境幾大, 座位都唔算迫! 我地揀左個套餐A包左日本料理, 火鍋同甜品放題2小時! 餐廳總共提供左8款中式同日式嘅湯底, 揀完個湯底之後就可以出去拎火鍋料同飲品, 而海鮮同肉類都可以用點菜紙點! 除左打邊爐E到仲提供左多款刺身, 熟食, 炸物同甜品, 食物種類都幾多選擇!🌟刺身刺身溶好哂雪, 貝類味道鮮甜爽口唔腥!🌟串燒🍢🍡整體味道唔錯, 仲有雞泡魚乾!🌟炸物🍤上枱熱辣辣, 黃金魷魚餅咬落有粒粒魷魚, 香脆可口, 炸蠔蠔味濃, 仲有小妹至愛嘅紫薯波波! 鰻魚天婦羅味道亦不錯呢!🌟蟲草花松茸湯🍄🥘🌟美國極上牛肉🐂薄切味道濃, 食落唔韌唔嚡口!🌟美國牛肉🐂🌟甜品🥧有中式西式泰式, 小妹點左腐竹蛋糖水, 薑汁湯丸, 芒果糯米飯同窩夫, 小妹最推介窩夫, 熱辣辣, 外脆內軟, 加埋醬汁幾好味!
早兩日朋友話牛之鍋壽星生日正日前後一日都有優惠, 於是今晚就約左小妹補祝生日🤣! 餐廳環境幾大, 座位都唔算迫! 我地揀左個套餐A包左日本料理, 火鍋甜品放題2小時! 餐廳總共提供左8款中式同日式嘅湯底, 揀完個湯底之後就可以出去拎火鍋料同飲品, 而海鮮同肉類都可以用點菜紙點! 除左打邊爐E到仲提供左多款刺身, 熟食, 炸物同甜品, 食物種類都幾多選擇!

🌟刺身
刺身溶好哂雪, 貝類味道鮮甜爽口唔腥!

🌟串燒🍢🍡
整體味道唔錯, 仲有雞泡魚乾!

🌟炸物🍤

🌟蟲草花松茸湯🍄🥘

🌟美國極上牛肉🐂
薄切味道濃, 食落唔韌唔嚡口!

🌟美國牛肉🐂

🌟甜品🥧
2021-03-31
2021-04-03 92 浏览
朋友推薦銅鑼灣的牛之鍋放題,今日 來到銅鑼灣,就專程搵到牛之鍋食放題!原來牛之鍋當真非常豐富,超過200款日本料理,有刺身、沙律、一品料理、燒物、壽司、手卷、軍艦、天婦羅、揚物……等,還有火鍋,也有十分多的火鍋配料,及還有即製甜品及多款飲品汽水及啤酒,任飲任食,當真非常期待今晚的放題!!湯底都有幾款,我要了個九州豬骨湯,豬骨湯都很清甜。跟著先點了一些可以先食的刺身、壽司及炸物……。刺身要了三文魚、八爪魚及帶子,刺身新鮮甜美。還要了蟹子軍艦 、花之戀壽司。至於炸物,榴槤炸彈及芝麻雞翼必食,串燒日本雞軟骨、燒菠蘿、燒日本蕃薯仔……,食得相當味!!一邊食一杯邊點火鍋配料,火鍋配料也相當多款式。美國極上牛肉牛肉當然是火鍋配料的必食之選, 我要了美國極上牛肉,牛肉切得很薄,顏色鮮豔,因為切得很薄,所以灼上三至四秒已經可食 ,當真有入口即溶的感覺,好牛味!!美國牛肉切得長長的一片,也是切得很薄,灼上三至四秒,已經可食,入口帶牛油香味,也是上上之選!其它還要了喜愛的生猛海蝦、日本廣島蠔、大白蜆、半殼帆立貝、牛柏葉…… 等等, 材料非常新鮮,食得非常美味!!跟著還繼續追加了牛柏葉、紐西蘭青口、日本廣島

湯底都有幾款,我要了個九州豬骨湯,豬骨湯都很清甜。
跟著先點了一些可以先食的刺身壽司及炸物……。

刺身要了三文魚、八爪魚及帶子,刺身新鮮甜美。

還要了蟹子軍艦 、花之戀壽司

一邊食一杯邊點火鍋配料,火鍋配料也相當多款式。

美國極上牛肉

美國牛肉

跟著還繼續追加了牛柏葉、紐西蘭青口、日本廣島蠔、雞公仔……等等,一邊食一邊傾計,非常美味開心!!

最後當然少不了甜品甜品都有多款選擇,都是即製,要了楊枝甘露、薑汁湯圓,當真吃到大滿足, 食得盡興又開心。
2021-03-31 219 浏览
講到任食放題, 我始終都係鍾情於牛之鍋。 原因係除咗佢抵食之外,食物嘅質素有一定嘅水準,勝在性價比高。 疫情好返啲之後晚上都係座無虛席嘅。 蔬菜類款式多,任點任夾包你食到飽。 湯底我叫咗蟲草花湯,食落有少少中藥嘅味道,但味道唔算太濃烈。 朋友就叫咗呢個清清哋嘅芫茜皮蛋豆腐湯底,湯底清而且足料。 刺身款式種類算多,一般放題有的都有。 甜蝦赤貝三文魚都鮮甜美味,可以是無忌憚係咁叫係咁食。 呢兩款前菜小食,一款蟹子沙律,另一款係海蜇沙律。兩款味道算唔錯,海蜇沙律爽口彈牙,非常有口感。 呢度仲有好多款式嘅壽司,我哋當然唔會叫曬啦。點咗芒果吉列蝦卷,海膽三文魚子軍艦同埋蟹子軍艦。 味道真係好食到意想不到,尤其係個芒果吉利蝦卷, 芒果相當甜,炸蝦好鬆脆,配搭一流。海膽雖然唔係咩高級靚貨,但有得食已經對得住 食客。 三文魚子好大粒好鮮味,其他就真係食唔到因為太飽。小食叫得不多,點了芝麻雞翼。炸得好香脆,雞肉嫩滑,但味道略普通。 呢度好食嘅唔止係刺身壽司,其實佢嘅火鍋配料都係,款式又多。雖然唔係話樣樣新鮮,但蝦有蝦味,仲有生蠔,花甲食,值回票價。我哋仲要咗碟醉雞食,係雞髀肉。斟放完落湯底之後酒味都冇曬
蔬菜類款式多,任點任夾包你食到飽。
朋友就叫咗呢個清清哋嘅芫茜皮蛋豆腐湯底,湯底清而且足料。

我哋仲要咗碟醉雞食,係雞髀肉。斟放完落湯底之後酒味都冇曬,不過不失。

呢度最好食嘅火鍋配料始終都係 極上美國肥牛,美國牛肉,同埋豚肉。真係每一碟都好鮮味,同埋好有牛肉味。兩款牛肉口感各有不同。肥牛軟熟入口, 極上牛肉牛肉味濃郁, 各有千秋。

最後當然唔少得呢度出名嘅甜品, 有成17款咁多,而且質量極高。本人最喜歡就係榴槤甘露同埋仙草芋圓,好足料,冇欺場。

• 美國極上牛肉
  • 美國牛肉
2021-03-30 102 浏览
今日黎到呢到食野,呢到既環境好好,空間都好大,而且坐落好闊落,好多位唔會逼,坐得好舒服。值得一提既係有時同朋友打邊爐會想食唔同既湯底,呢到就可以滿足到,每人一個鍋,想食咩都得啦,真係好正。我就叫左個蟲草花湯底,朋友叫左個壽喜燒,每人一個鍋仲可以試多款味!打邊爐最緊要係d料,呢到既食物款式好多,質素都好好,有刺身、壽司、火鍋料等等,仲有好新鮮既海鮮,例如蠔、帶子,好鮮甜!食肉獸都可以任食牛羊豬,特別推薦牛肩肉,脂肪比例適中,岩哂注重健康又想食多d肉既人,d肉好有口感,肉味濃,配唔同湯底都好食。食完肉仲有好多炸物,真係好有口福,芝麻雞翼一定要encore,炸得好香脆,雞翼大大隻,保持肉汁之餘亦會熟透,唔會有紅色,見到出製作既人功力十足。食完正餐就緊係要食甜品,呢到既甜品多好似食甜品放題咁,好多野食,岩哂鐘意食甜品既我,抹茶芭菲同新地係必食!另外,打邊爐緊係要飲野,呢到都完成滿足到,有好多款飲品,仲有任飲啤酒,真係可以同朋友盡情啤啤去!食左飲左咁多,真係回哂本,好抵食!不得不讚既係呢到既員工服務好好,好親切,仲要會推薦唔同菜式,而且效率高,送餐收餐快,唔使驚張枱無位放野食。

打邊爐最緊要係d料,呢到既食物款式好多,質素都好好,有刺身壽司火鍋料等等,仲有好新鮮既海鮮,例如蠔、帶子,好鮮甜!

2021-03-30 200 浏览
今晚同同事gathering, 滿足多重口味, 揀左銅鑼灣一間任飲任食放題, 兩小時任食刺身、壽司、打邊爐、炸物、燒物, 仲有多款甜品, 款式選擇多, 怪不得平日晚, 全場full book。不過二人檯就有點兒迫, 放左兩個湯底同一個大碗, 基本上唔能夠一次過order太多野, 冇位放。蔬菜、飲品、混醬設於自助區, 疫症期間去自助區都需戴口罩, 確保衛生。野飲方面, 仲有即斟啤酒機任斟, 酒鬼們至愛!其他火鍋配料等等, 就click order紙落單, 份量都以人頭計。自選湯底, 我揀左胡椒豬肚湯底, 湯底有陣陣胡椒香, 同埋幾片薄嘅豬肚。先講刺身, 賣相唔差, 放題水準, 不算高質, 但至少唔腥, 三文魚薄而且偏林, 魚香味唔太出, 帶子有鮮甜味, 北寄貝爽火鍋配料都切得細細件, 特別係牛柏葉, 不過係爽的海鮮類都係任食, 不過質素不要抱期望, 蝦係爽, 不過缺鮮味, 蜆冇沙火鍋主打當然係肉類, 豬牛羊雞都有齊, 所有都均為超薄切, 稍為烚幾秒食得, 爭取時間食多幾碟兩款牛任食, 分別係美國牛肉、美國極上牛肉可能兩者都係薄切, 味道分別不大, 極上牛肉口感相比下滑少少豚肉同樣薄切,
今晚同同事gathering, 滿足多重口味, 揀左銅鑼灣一間任飲任食放題, 兩小時任食刺身壽司、打邊爐、炸物、燒物, 仲有多款甜品, 款式選擇多, 怪不得平日晚, 全場full book。

野飲方面, 仲有即斟啤酒機任斟, 酒鬼們至愛!

火鍋配料都切得細細件, 特別係牛柏葉, 不過係爽的

兩款牛任食, 分別係美國牛肉、美國極上牛肉

豚肉同樣薄切, 雖然肉比例相對少, 但食落唔會成口油, 反而口感嫩滑

燒物方面我就食左雞軟骨、芝士燒蟹蓋
雞軟骨爽脆, 加左少少鹽調味, 送酒一流!
芝士燒蟹蓋 口感似薯蓉, 有蝦粒, 有些少鮮甜味

建議大家留肚食甜品啊! 超過十款特色甜品任食

入口即溶嘅芒果乳酸棉棉冰配芒果爆珠, 水準同出面甜品店差不多

同埋佢地嘅雪糕超軟滑, encore左好幾杯!
2021-03-29
2021-03-29 77 浏览
食日式火鍋放題,多數係旺角,今晚衝出九龍區過去銅鑼灣呢間新開無耐嘅日式火鍋店兩個價錢,食晒全部嘢都唔駛$250,任飲任食2小時飲品自己去凍櫃拎,有啤酒/汽水/果汁/茶類蔬菜菇類應有盡有,離位需帶上口罩拎食物及飲品呢度除左火鍋,仲有多款日式美食,刺身壽司應有都有,可以每款試下邊款岩口味再叫我就鍾意佢嘅赤貝及帶子,幾鮮甜,豪氣啲可以一口幾隻,唔夠再叫牛肉有兩款,美國牛肉/極上牛肉,見到極上兩個字應該都識選擇,呢碟就係啦............肉色靚仔,無太多脂肪位每人一款湯底,薄薄一片,放入壽喜燒灼十秒度就食得,牛味幾出,質感唔嚡,當然要加單啦!羊肩肉片友人歡喜,略帶少少脂肪位羊味適中,即使唔太"好"羊嘅我都可以食多幾片海鮮類有蝦/廣島蠔/扇貝/大白蜆/鮑片/青口等大路想食嘅都滿足到胃口其餘有火鍋唔少得嘅丸類/豆腐/嚮鈴/蟹柳中場時間又可食下炸物,有我歡喜嘅紫薯丸,芝士春卷同芝麻鷄翼都好食,欣賞佢嘅炸物入口保持熱度,唔會食到一口油一定要留肚食甜品,呢度各式甜品 (中/西/台/日/泰)都有,係我食放題中第一次見到有咁多選選,好似去左迷李甜品店咁!  小試泰式芒果糯米飯及仙草芋圓,水準同比錢出

兩個價錢,食晒全部嘢都唔駛$250,任飲任食2小時

飲品自己去凍櫃拎,有啤酒/汽水/果汁/茶類

蔬菜菇類應有盡有,離位需帶上口罩拎食物及飲品

羊肩肉片友人歡喜,略帶少少脂肪位

羊味適中,即使唔太"好"羊嘅我都可以食多幾片

海鮮類有蝦/廣島蠔/扇貝/大白蜆/鮑片/青口等

大路想食嘅都滿足到胃口

其餘有火鍋唔少得嘅丸類/豆腐/嚮鈴/蟹柳

一定要留肚食甜品,呢度各式甜品 (中/西/台/日/泰)都有,係我食放題中第一次見到有咁多選選,好似去左迷李甜品店咁!  小試泰式芒果糯米飯及仙草芋圓,水準同比錢出去食無咩分別!  小小地可以食多幾款!

呢款抺茶雪糕芭菲出鏡率相當高,個雪糕好濃抹茶味,加入朱古力脆米及寒天,一個人食岩岩好!

總括黎講呢度食物選擇多,一個價錢可以食到日本嘢又有火鍋,銅鑼灣黎講價錢算係超抵食,上菜同收碟速度快,下次可以再叫多2個朋友開懷大食!
: <勁多野食勁多野飲既牛之鍋 放題>呢間放題牛之鍋 放題2 小時 成人 正常時段 星期一至四 每位 228 蚊 呢個價錢 竟然有生啤任飲 有好多唔同種類既邊爐料 . 日本炸物刺身 仲有各式甜品糖水 真係好抵食 而且食物質素十分唔錯 冇得輸👍🏻 🍴火鍋 湯底點左椰子鍋 夠哂清甜 椰子味香 用黎打邊爐正 牛肉有肥美既美國牛肉 🐮 肉味香濃既極上牛肉 美味既羊肩肉 仲有肥美既極上豚肉🐷 海鮮方面 有鯇魚片 新鮮既蝦同蜆肉 🦐 青口 帶子 牛柏葉 仲有大大隻雞子 勁正 出面水吧仲有好多唔同既蔬菜 蛋 菇類 粟米 點 🍴炸物燒物方面🔥 雞泡魚乾同芝麻雞翼都好正🐥 仲有釀蟹蓋 天婦羅鰻魚 蝦 蠔都好味 🍴飲品方面有各式既茶 可樂 啤酒 最正仲有生啤飲 好抵飲🍺🍴甜品更加有驚喜3.6 牛乳燉木瓜雪耳 . 木瓜夠香甜雪耳夠爽口 榴槤班戟落足料 榴槤味香濃 軟雪糕窩夫 雪糕係雲尼拿味 個味唔錯 窩夫 應該係朱古力味 幾香脆🍞🍦扭紋抹茶新地同宇治抹茶芭菲 抹茶雪糕 抹茶味香濃🍵兩個都有 d紅豆同脆脆點綴 食落好有口感#打邊爐 #放題 #日本菜 #刺身 #火鍋 #燒物 #天婦羅 #雪

: <勁多野食勁多野飲既牛之鍋 放題>

🍴飲品方面有各式既茶 可樂 啤酒 最正仲有生啤飲 好抵飲🍺
🍴甜品更加有驚喜
#打邊爐 #放題 #日本菜 #刺身 #火鍋 #燒物 #天婦羅 #雪糕 #窩夫 #班戟 #抹茶 #蜆肉 #海蝦 #用牛 #羊肉 #豚肉

Score 平均分 <8.3/10>
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~👍🏻
#牛之鍋
銅鑼灣堅拿道西10 號冠景樓2 樓 a號鋪
~~~~~~~~~~~~
2021-03-25
2021-03-28 75 浏览
出開黎銅鑼灣行下,咁啱天氣又涼左~就走左去打邊爐!今次就去左近鵝頸橋既火鍋放題店dinner~~入到去同一般放題店一樣,但特別既係可以火鍋可以每人一煲或者一大煲都得!而我地就揀一大煲,感覺咁先似打邊爐嘛 hahha ~湯底方面有8款,有中式同日式,而我就中意壽喜燒,甜甜地!到火鍋配料,普遍都係芝士腸,冬瓜,豆卜等!輪到肉類,有美國極上牛肉,紐西蘭羊肉同豚肉,款式都夠👍🏻牛肉食落都有牛味,味道不錯,如果想食好d既牛肉可以加錢食埋極上雪花牛小排~話明放題點少得刺身,炸物,壽司呢?刺身就梗係要食甜蝦,鮑片,北寄貝等,食落新鮮又甜而壽司就叫左一芒果吉列蝦卷,海膽三文魚籽,火炙芝士蝦等芒果吉列蝦卷,蝦炸得好脆,配埋芒果,食落好有層次,我中意👍🏻海膽三文魚籽,三文魚籽好有海水味,又大粒,而海膽就冇咪味道!火炙芝士蝦,芝士能帶出蝦既甜味,兩種夾埋,味道簡直一流~不得不提甜品,種類好多,有糖水,雪糕,冰等,我都食左5少~最推介係榴槤甘露,甘甘甜甜既榴槤配上珍珠同西米,超好口感!飲品都有罐裝汽水,紙包飲品同啤酒,都係任飲的。總括來說,好超值,如果中午黎食仲平d添啊!
出開黎銅鑼灣行下,咁啱天氣又涼左~

湯底方面有8款,有中式同日式,而我就中意壽喜燒,甜甜地!

火鍋配料,普遍都係芝士腸,冬瓜,豆卜等!

輪到肉類,有美國極上牛肉,紐西蘭羊肉同豚肉,款式都夠👍🏻

話明放題點少得刺身,炸物,壽司呢?
刺身就梗係要食甜蝦,鮑片,北寄貝等,食落新鮮又甜

壽司就叫左一芒果吉列蝦卷,海膽三文魚籽,火炙芝士蝦等

火炙芝士蝦,芝士能帶出蝦既甜味,兩種夾埋,味道簡直一流~

不得不提甜品,種類好多,有糖水,雪糕,冰等,我都食左5少~

最推介係榴槤甘露,甘甘甜甜既榴槤配上珍珠同西米,超好口感!

飲品都有罐裝汽水,紙包飲品同啤酒,都係任飲的。
總括來說,好超值,如果中午黎食仲平d添啊!