2017-08-26 85 浏览
時下興食和牛, 澳洲日本各有特色, 想一次過吃2種? 最好是來牛之鍋, FB LIKE一下就有齊2款了哇, D雪花靚到.......不過就只有4片, 大家爭一爭就沒有了除了和牛等邊爐料, 還有海膽手卷跟軟殼蟹手卷, 卷內的海膽沒有吝嗇, 超級多! 一直落到中間都仲有!等緊火鍋料熟時做乜好? 叫個日式炸物, 炸芝士, 炸蠔, 炸雞翼, 炸蝦, 芝士年糕! 全部熱辣辣極JUICY! 救命超邪惡呢度最好食既係甜品! 抹茶雪糕澀中帶甜, 中間加點脆米同椰果, 口感很有層次!!!

2017-08-26 114 浏览
好少那麼密來吃火鍋放題餐廳, 因為通常吃完都很飽! 而上次吃完今天又來, 是因為...這一間有點不同, 這次的有免費和牛! 只要點一點FB LIKE就好了~超級多的選擇, 比上一間還要多幾倍白菜仔, 紹菜, 菜心, 南瓜, 唐生菜, 還有蘿蔔, 木耳, 番茄, 粟米, 磨菇, 冬菇 ETC!!!五種丸還有腸仔跟雞蛋! 更重要的是有很香口的麻醬, 這個跟和牛是絕配的醬汁!雞蛋是很傳統的火鍋醬汁, 比其他的一般醬汁更受歡迎~還可以添白飯, 不過應該不是很受歡迎吧...很幸運點了牛奶鍋湯底, 煮過的肉都很鮮嫰, 因為有牛奶包著我煮的肉類, 外面滑滑的超級正和牛是點FB LIKE就有的東西, 澳洲和牛比較少雪花, 但牛味比較濃, 又香又好吃~日本和牛雪花是超級美, 恐怕是A5? 幾乎入口即溶! 牛肉真的是來火鍋放題的主題, 其他的東西都不重要了!有盒裝的茶也真的是太貼心了吧! 不喝含糖飲料的我也是醉了, 當晚也是喝了很多茶
好少那麼密來吃火鍋放題餐廳, 因為通常吃完都很飽!

超級多的選擇, 比上一間還要多幾倍

雞蛋是很傳統的火鍋醬汁, 比其他的一般醬汁更受歡迎~

還可以添白飯, 不過應該不是很受歡迎吧...

日本和牛雪花是超級美, 恐怕是A5? 幾乎入口即溶!

牛肉真的是來火鍋放題的主題, 其他的東西都不重要了!

平價高質放題 抹茶控注意(!)有超高質抹茶芭菲!呢間真心吾錯喎啲野食 兩小時火鍋加放題都只係$208吾要火鍋只係$168!吾好以為平價就無好野任食任點既種類多之餘 質素又夠好 淨係食甜品都食到笑宇治抹茶芭菲不得了 抹茶雪糕濃厚而且帶點甘苦 小丸子超煙韌 下面配可可脆粒 口感味道一流 最底仲有類似海底椰味道既粒粒 紅豆同cream既份量適宜 真係高水準任點任食之食左5杯真係開心到喊出泥京都豆腐慕斯又係正 豆腐味香醇濃郁 食左兩杯另外又係推薦軟雪糕窩夫 即製熱辣辣又香脆 配雲呢嗱雪糕又係好食到再encore真係為左甜品都值得去既放題❤️梳乎厘蛋多士就好似軟心西多士咁 入面軟綿綿 蛋味濃!芒果班戟正常水準仲未講完!火鍋湯底有黑松露龍蝦湯、北海道牛乳湯呢啲比較特別的湯底~點左黑松露龍蝦湯 龍蝦湯味濃烈 重點毫不油膩 配料豐富而且新鮮連芋頭南瓜呢啲普通野都準備得好好 精選香糯既放出黎比客人夾 自助方式 食幾多夾幾多 吾洗浪費!美國極上牛肉~估吾到可以任食 超滿足刺身仲有我最鍾意既北寄貝 好鮮甜 吃得出的新鮮帶子裙邊沙律又係推薦!丸類每款夾一粒試下 特別推介年糕魚蛋 煙韌軟糯 貢丸重香菇味 款款都吾
平價高質放題 抹茶控注意(!)有超高質抹茶芭菲!
呢間真心吾錯喎啲野食 兩小時火鍋放題都只係$208
吾要火鍋只係$168!吾好以為平價就無好野
任食任點既種類多之餘 質素又夠好 淨係食甜品都食到笑
任點任食之食左5杯真係開心到喊出泥
京都豆腐慕斯又係正 豆腐味香醇濃郁 食左兩杯

另外又係推薦軟雪糕窩夫 即製熱辣辣又香脆 配雲呢嗱雪糕
又係好食到再encore
真係為左甜品都值得去既放題❤️
美國極上牛肉~估吾到可以任食 超滿足
刺身仲有我最鍾意既北寄貝 好鮮甜 吃得出的新鮮
帶子裙邊沙律又係推薦!

丸類每款夾一粒試下 特別推介年糕魚蛋 煙韌軟糯 貢丸重香菇味 款款都吾錯
飲品種類多 somersby、解茶、蘆薈汁都係任飲 都係好正
超推薦大家去試試 抹茶控可以期待下佢地既芭菲!真係食得過
2017-08-19 145 浏览
如果你想打邊爐,又想食日式放題,又想食甜品,又想平,黎呢到啦! 位於荃灣既牛の鍋可以滿足你咁多個要求! 揀了九州豬骨湯,聞落豬骨香味相當濃郁,絕對唔會稀到似水。枱上既肉係tick紙先有既,分別有肥牛,羊肉,同豚肉,份量都好大份,色水非常靚,而海產就按返人數上,我地兩個估唔到原來份量咁多,最尾食唔曬。至於肉味,我覺得當然唔可以同貴價既肉相比,但以任食黎講,質素已經算非常好,特別係羊肉,羶味濃郁,岩曬鐘意食羊既人。日式放題方面有相當多選擇,有好多張紙tick, 壽司,刺身,手卷,炸物,前菜,燒物...咩都有。 試既野唔多,因為打邊爐唔小心食多咗,特別推介海膽手卷同火炙三文魚壽司,海膽好鮮甜,火炙三文魚好甘香,兩者完美同壽司飯融合。呢到既炸物出我所料,無諗過整得唔錯! 天婦羅都幾乾身,唔油,特別推介蝦天婦羅,外脆內嫩又鮮,同日本食既真係分別不大,另外蕃薯天婦羅都好正,蕃薯甜得黎起沙,粉粉地,味道一流。 另外叫了刺身,主攻三文魚同帶子,味道不俗,三文魚甘香十足,帶子又大又甜。僅記! 一定要留肚食甜品,最推介大家食呢個榴槤西米露,每杯都有一舊榴槤肉,連d西米露既榴槤味都好重架! 勁香甜! 榴槤迷

僅記! 一定要留肚食甜品,最推介大家食呢個榴槤西米露,每杯都有一舊榴槤肉,連d西米露既榴槤味都好重架! 勁香甜! 榴槤迷一定會encore!

呢個綿綿冰都好好食,d小丸子識爆漿,溝埋d冰一齊食,味道一流。

飲品choice好多,highlight: Jolly Sandy,烏龍茶,Somersby!! 平時seven買支Somersby都要廿幾蚊支架,估唔到呢到都有得飲,仲要係上年先岩岩出既藍莓味! 好正!

雪櫃隔離有三張大枱擺滿邊爐料,除咗有紙tick,仲可以自助,選擇多到不得了,黎多幾次先可以試得曬所有野,呢張枱頭有佐料,飲品同丸。

呢張枱主要擺飯,粉同響玲。

呢張枱擺蔬菜。

最後介紹埋呢兩甜品,鍾意抹茶既朋友一定唔可以錯過,最滿意佢唔會太甜,茶味濃郁,有點苦澀味,加上甜既配料balance, 味道非常好食。
2017-08-15
2017-08-19 125 浏览
因為朋友仔剛剛生完小朋友,所以今次特登專登走去荃灣搵佢 之後的地當然就係要食好嘢啦~朋友介紹咗悅來坊一間任食放題餐廳-牛 鍋 聽個名就知餐廳當然就係主打牛肉喇佢有兩款選擇: 第一款呢就淨係食火鍋($168) 另外一種就貴啲($208)但就包括埋甜品同埋日式料理,我哋兩個當然係食多選擇嗰款啦!!!因為聽聞佢地嘅甜品係做得相當不錯一坐低店員就會上前詢問我哋需要乜嘢味嘅湯底湯底, 佢有好多選擇例如有豬骨湯啦 黑松露龍蝦湯 蕃茄濃湯北海道牛乳湯~ 最後我哋揀咗黑松露龍蝦湯同埋北海道牛乳湯 但如果要雙拼的話就要加$18了~ 火鍋配料有牛肉啦羊肉亦都有海蝦、廣島蠔同埋鮑等等除咗主要嘅火鍋配料要填紙仔點外,其他都係自已出去自助bar 自己攞 選擇當然有蔬菜啦 丸類 麵類等等 食物應有盡有你諗到嘅佢哋都會有提供依家當然就係先來一獲火鍋配料先啦首先出場嘅有牛肉片羊肉片蠔同海蝦等等 當中最出色當然就係牛肉牛肉肥瘦適中而且一啲都靭大鑊好評如果俾多少少錢就會再有串燒啦炸物壽司軍艦刺身等等大家都可以無限追加三文魚厚切 海蝦帶子也很鮮甜清酒煮蜆燒菠蘿 最後當然要試試大家都熱推既宇治抹茶芭菲吧飛雖然細細杯但係沒刷雪

火鍋配料有牛肉啦羊肉亦都有海蝦、廣島蠔同埋鮑等等

當中最出色當然就係牛肉牛肉肥瘦適中而且一啲都靭大鑊好評

三文魚厚切 海蝦帶子也很鮮甜

燒菠蘿

燒菠蘿
芋河抹茶芭菲

最後當然要試試大家都熱推既宇治抹茶芭菲吧飛雖然細細杯但係沒刷雪糕好香茶味再加埋白玉超級好味!!!!
2017-08-17
芋河抹茶芭菲
  • 牛肉
2017-08-15 1709 浏览
今晚同朋友黎左熊貓酒店樓下呢間日式牛鍋放題試下揀佢既原因係睇openrice,見佢除左有牛肉sabusabu之外,仲有其他日本料理食物同埋有好多款甜品都係任食好似好正咁!一於試下menu有2款:火鍋+甜品任食 $168火鍋+日本料理+甜品任食 $208我地揀左 $208果個餐可以食晒全部野食物仲有好多款式!點好菜之後就出去自助區睇下有咩食自助區既食物都有勁多種類!擺滿4大張長檯!對比同類型餐廳,真係好多選擇!不過我地今晚諗住主攻牛肉、刺身、甜品所以拎左少少蔬菜就返左座位等食啦!飲品都有好多種類!唔會好似一般任食餐廳咁只有少選擇平價飲品有凍飲又有熱飲最驚喜係連啤酒都有得任飲加$28仲可任飲Asahi啤酒不過我地今次要揸車無加湯底我地揀左北海道牛乳鍋個湯底真係超濃郁牛奶味!好足料極上牛肉估唔到質素係好ok!牛肉肉味濃,肉質腍,脂肪分佈剛剛好!以任食黎講十分有水準日本黑毛和牛肉 ($178)原本點呢個牛要另外加錢架!不過而家做緊優惠我地滿4位就可以免費送一碟呢款牛我自己就覺得有少少騷味,肉質都好腍,唔錯!精選豚肉直情係韓式燒肉果種五花腩肥美又邪惡!刺身都有好多選擇我自己最欣賞北寄貝、帶子同埋
今晚同朋友黎左熊貓酒店樓下呢間日式牛鍋放題試下
好似好正咁!一於試下

menu有2款:
火鍋+甜品任食 $168
火鍋+日本料理+甜品任食 $208
我地揀左 $208果個餐
可以食晒全部野
食物仲有好多款式!

點好菜之後就出去自助區睇下有咩食

自助區既食物都有勁多種類!擺滿4大張長檯!
對比同類型餐廳,真係好多選擇!
不過我地今晚諗住主攻牛肉、刺身甜品
所以拎左少少蔬菜就返左座位等食啦!

飲品都有好多種類!唔會好似一般任食餐廳咁只有少選擇平價飲品

無加

湯底我地揀左北海道牛乳鍋
個湯底真係超濃郁牛奶味!好足料

極上牛肉
估唔到質素係好ok!
牛肉肉味濃,肉質腍,脂肪分佈剛剛好!
以任食黎講十分有水準

日本黑毛和牛肉 ($178)
原本點呢個牛要另外加錢架!不過而家做緊優惠
我地滿4位就可以免費送一碟

呢款牛我自己就覺得有少少騷味,肉質都好腍,唔錯!

直情係韓式燒肉果種五花腩
肥美又邪惡!

刺身都有好多選擇
我自己最欣賞北寄貝、帶子同埋甜蝦
全部都好鮮甜

其他料理我地就唔係叫左好多,大部分味道無咩特別,正正常常,算係中上質素,其中鹽燒海蝦同埋芝麻雞翼我最推介
可以encore

最後當然要留肚食我最期待既甜品啦!
呢度既甜品真係超多款式!唔會求其只係得幾款雪糕俾你揀

基本上差唔多全部款都想點黎試
可是實在太飽。。。就精選左幾款試下

特別想講下:
綠茶味都幾濃
下面一層層係趣趣米、紅豆、啫喱、忌廉,將全部野撈埋一齊食
口感真係好豐富!好正!
榴槤甘露
榴槤味都好香好濃郁!
口感滑溜!

牛奶味好濃郁
好香滑呀!
食完一餐咁飽,食返個乳酪酸酸地中和下!好fresh

總括黎講,呢個價錢有咁多食物選擇同埋質素亦有水準
性價比真係好高!
怪只怪自己胃容量太細啦~不能試晒全部食物!
2017-08-10
作為一個為食客,三心兩意樣樣想食相信是天性吧?!要滿足這樣的一種心態,放題Buffet會是最合適的選擇,奈何放題雖然款式較多,但質素有時亦很參差,所以筆者亦不是常去光顧。最近跟朋友來到荃灣悅來坊一間日式料理火鍋餐廳,據聞質素不錯,$208有齊刺身、壽司軍艦、沙律前菜、串燒、揚物和甜品,當然還有主角打邊爐,性價比看來很高,而最特別是這裡的甜品足有17款選擇之多,絕對是外邊少見,但因朋友今趟只想吃火鍋,所以我們只選擇了$168的火鍋甜品放題。入坐後,首先當然是點選湯底,這裏的湯底只有六款選擇,雖不算太多,但卻頗為特色吸引,當中包括九洲豬骨湯、黑松露龍蝦湯、鮮蕃茄濃湯、北海道牛乳湯、麻辣冬蔭功湯和干貝昆布清湯等,我們最後選了北海道牛乳湯,因感覺較清新少見,湯底端上來時,飄出淡淡奶香,味道鮮味濃厚,溫暖入心。揀選湯底之後,當然到選擇配料食材,我們眨一眨眼就來了一個大滿貫,極上牛肉、美國牛肉、極上羊肩肉、精選豚肉、印尼海蝦、日本廣島蠔、臺灣凍鮑片和仙台鱸魚片全部網羅。而外面還設有配料自助吧,放有大量蔬菜、丸類和粉麵供客人無限添加,我們兩個為食友,當然不甘後人,出去逛個不亦樂乎。火鍋配料上菜速度很
宇治抹茶芭菲

作為一個為食客,三心兩意樣樣想食相信是天性吧?!要滿足這樣的一種心態,放題Buffet會是最合適的選擇,奈何放題雖然款式較多,但質素有時亦很參差,所以筆者亦不是常去光顧。最近跟朋友來到荃灣悅來坊一間日式料理火鍋餐廳,據聞質素不錯,$208有齊刺身壽司軍艦、沙律前菜、串燒、揚物和甜品,當然還有主角打邊爐,性價比看來很高,而最特別是這裡的甜品足有17款選擇之多,絕對是外邊少見,但因朋友今趟只想吃火鍋,所以我們只選擇了$168的火鍋甜品放題

極上羊肩肉

印尼海蝦、日本廣島蠔、臺灣凍鮑片和仙台鱸魚

印尼海蝦、日本廣島蠔、臺灣凍鮑片和仙台鱸魚

火鍋配料上菜速度很快,極上牛肉,色澤鮮紅,薄切上碟,雪花不多,肉質偏瘦,牛味濃郁,感覺較健康;美國牛肉油脂紋理分明,肉質嫩滑;精選豚肉肥瘦適中,脂香混和著肉香,軟嫩甘香;極上羊肩肉,羶味不重,肉質鬆軟香嫩。肉類整體質素較想像中為好,絕不馬虎,著實不錯。反而海鮮的質素相對有點遜色,大都是雪藏貨色,雖則這樣說,蝦肉仍算彈牙,廣島蠔蠔味香濃,鮑片Q軟鮮彈,其實還算可以的。

炸響鈴, 蔬菜

而其他的配料在自助吧中整齊排列,蔬菜達10多種之多,粟米、蕃茄、唐生菜、油麥菜、白菜仔、冬菇和金菇等均有供應,新鮮爽嫩翠綠;丸類粉麵如牛筋丸、芝心丸、龍蝦丸、炸響鈴、生根、豆腐、枝竹、烏冬和公仔麵亦不乏選擇,款式多多,讓人眼花繚亂,每款只取少量一兩件,也足夠讓人吃到捧著肚子 ,所以我們只選擇數款慢慢食,以免浪費。

之前提過這店的甜品有很多款選擇,而且看過網上評語亦一致讚好,我們當然不會手軟,立即點了宇治抹茶芭菲、梳乎厘蛋多士和D24榴槤班戟來試一下。這裏的甜品是即叫即製的,眼見甜品師傅不停手的在用心製作,誠意滿瀉,讓人期待。
宇治抹茶芭菲

宇治抹茶芭菲賣相精緻,甘甜軟滑的抹茶軟雪糕之下,一層一層的放了脆米粒粒、忌廉奶油和抹茶啫喱,軟中帶脆,Q彈煙韌,口感層次豐富,質素媲美外面雪糕專門店的水準,絕對是必食之選。
梳乎厘蛋多士

梳乎厘蛋多士,口感有點像厚版的西多士,入口異常鬆軟,帶著濃濃的蛋香,配上煉奶和果仁碎,簡單而味美。
D24榴槤班戟

D24榴槤班戟,薄薄的班戟皮內,包著軟滑的忌廉和滑溜的榴槤肉,兩者融為一體,鮮甜濃香,真材實料,榴槤獨有的香味完全佔據了味蕾,那獨特的味覺享受,讓人幸福滿滿,喜歡榴槤的朋友一定不可以錯過。

要數抵食放題,這店相信會是推介之一,除了因為價錢親民,性價比高,火鍋材料頗有水準之外,最驚喜的是,原來甜品才是這裏的主角,選擇多多,水準超班,實在令人回味,可惜因為已吃得太飽,今次未能盡試所有款式,唯有留待下次再來品嚐吧。
2017-06-21
極上羊肩肉
炸響鈴, 蔬菜
D24榴槤班戟
2017-08-04 194 浏览
無無聊聊 , 究竟做什麼好 , 什麼也吃得厭了 .... 倒不如吃過火鍋放題也不錯 ~位於 荃灣 悅來酒店 ( 熊貓酒店 ) 的 牛之鍋 , 絕對並非普通日式火鍋放題這麼簡單 ..... 因為除了一般日式火鍋放題的任點任食的食品之外 , 還有刺身、甜品 等等多款選擇 ,  飲品也是任飲 ~不同時間有不同的收費和優惠 ....多款火鍋湯底任君選擇 , 我選的是  乾貝昆布清湯 ~Bar 枱上面的食物也是非常豐富 , 任吃的 , 但千萬不要浪費火鍋的肉類是任點任吃 , 肉類的質素實在不錯 ~刺身也夠新鮮 ( 以放題來說 ) 壽司、手卷都算OK , 味道是在預期之內 天婦羅、炸物都是中規中矩 ...燒物、串燒也有一定的水卒準甜品的選擇多 , 且味道有驚喜 ~本篇完 ~
位於 荃灣 悅來酒店 ( 熊貓酒店 ) 的 牛之鍋 , 絕對並非普通日式火鍋放題這麼簡單 ..... 因為除了一般日式火鍋放題的任點任食的食品之外 , 還有刺身甜品 等等多款選擇 ,  飲品也是任飲 ~
不同時間有不同的收費和優惠 ....
多款火鍋湯底任君選擇 , 我選的是  乾貝昆布清湯 ~
火鍋的肉類是任點任吃 , 肉類的質素實在不錯 ~
刺身也夠新鮮 ( 以放題來說 )
壽司、手卷都算OK , 味道是在預期之內
天婦羅、炸物都是中規中矩 ...
燒物、串燒也有一定的水卒準
甜品的選擇多 , 且味道有驚喜 ~

本篇完 ~
2017-08-03 137 浏览
打邊爐真係港人至愛,而我一直都鍾意搵不同地方嘅高質素火鍋餐廳。今次我要先講感想,就係會再來我甜品火鍋店因為除左火鍋食材新鮮之外,還有甜品真係樣樣都好好味!!!!!!係要講3次,好味,好味,好味!火鍋食材種類超多,有三排枱咁多。(放相數量不夠,自助吧唯有show一張)抵讚係蔬菜種類多同埋新鮮湯底有好多選擇,火鍋配料也好多款選擇蕃茄濃湯,望落去夠足料,嗅到好香蕃茄味呢度既牛肉係自己order後由店員送上,牛肉會分大碟同細碟,如果兩個人去建議先點細碟,階因都細碟都好多塊!呢度既牛肉脂肪比較少,牛味比較濃,完全係我杯茶,而且全部薄片易熟!羊肉片就係我另一最愛,羊味比較重, 唔算太騷,口感一流!而刺身一啲都唔輸蝕,估唔到以火鍋唯主既餐廳可以有正既刺身壽司全部細細粒,但好足料而今次黎呢度既重點,係呢度既甜品, 我覺得絕對可以媲美酒店級數,聽聞係酒店大師傅之作,所以全部都勁正!竟然連D21 榴槤產品都係任食,真係 直門票價!! 淨係食甜品都抵返曬

火鍋食材種類超多,有三排枱咁多。

(放相數量不夠,自助吧唯有show一張
)抵讚係蔬菜種類多同埋新鮮

湯底有好多選擇,火鍋配料也好多款選擇

蕃茄濃湯,望落去夠足料,嗅到好香蕃茄味

羊肉片就係我另一最愛,羊味比較重, 唔算太騷,口感一流!

刺身一啲都唔輸蝕,估唔到以火鍋唯主既餐廳可以有正既刺身

壽司全部細細粒,但好足料

價錢為以上, 自行參考XD我地叫左2湯底當中我覺得最正係牛奶湯,有好濃既牛奶香味! 用埋用牛奶打火鍋都幾新鮮!大家最在意都係問可以叫到咩野食 所以影左一張全家福來俾大家睇睇啦,主要都係火鍋為主既,日式放題選擇唔算多! 但都叫有~而當中我比較覺得推薦要試, 就係甜品, 雪糕!事關佢有好多材料俾人自由配搭加落雪糕到,好多人覺得好玩+好食, 好玩係在於 可以設計自己既雪糕,就好似畫畫咁既feel~肉方面黑毛和牛同澳牛都值得食, 個陣時係like facebook+ share有得送!肉汁比較多,同口感比較軟身!最有好多配菜食, 我比較中意食既係芝士丸,呢到芝士丸比較彈牙同新鮮!口感都爽口.!配料算係足嫁啦, 選擇唔少, 所以火鍋個方面做得十分唔錯,野食都好新鮮, 我覺得算係幾滿足!佢既抹茶雪糕算係幾高質, 仲要可以加自己配料我中意咩都落所以整左杯咁既野出黎!值得一提既係, 通常食晒野先會食甜品,記得要留肚,因為呢到好多野食野 ,通常都食到超飽留唔到肚!

價錢為以上, 自行參考XD
我地叫左2湯底當中我覺得最正係牛奶湯,
有好濃既牛奶香味! 用埋用牛奶打火鍋都幾新鮮!

主要都係火鍋為主既,日式放題選擇唔算多! 但都叫有~
而當中我比較覺得推薦要試, 就係甜品, 雪糕!

事關佢有好多材料俾人自由配搭加落雪糕到,
好多人覺得好玩+好食, 好玩係在於 可以設計自己既雪糕,
就好似畫畫咁既feel~

肉汁比較多,同口感比較軟身!
最有好多配菜食, 我比較中意食既係芝士丸,
呢到芝士丸比較彈牙同新鮮!
口感都爽口.!

配料算係足嫁啦, 選擇唔少, 所以火鍋個方面做得十分唔錯,
野食都好新鮮, 我覺得算係幾滿足!

佢既抹茶雪糕算係幾高質, 仲要可以加自己配料
我中意咩都落所以整左杯咁既野出黎!
值得一提既係, 通常食晒野先會食甜品,
記得要留肚,因為呢到好多野食野 ,
通常都食到超飽留唔到肚!
2017-07-27
聽講荃灣呢度有呢間火鍋放題性價比好高見openrice介紹d人話d甜品好掂🙈話真係有甜品師整😍即刻同男朋友book左黎食😙閒日夜晚黎到 估唔到咁爆😧😧好在有book位價錢: $208/1(+10%)門面都好企理有各式各樣火鍋料係出面個bar比人任夾經過仲見到呢個雪糕吧😍😍😍好有以前買yogurt嘅feel🙈🙈不過都係食左正餐先😋前菜刺身比我想像中新鮮😳😳甜蝦好鮮甜 不過墨魚就硬左d 但好夠凍 呢個好抵讚👍🏿👍🏿壽司壽司必嗌花之戀😍 好難唔好食😂😂同埋推介帶子!超肥肉勁大舊😆😆鰻魚都好香好好味 其他就普普通通啦揚物 好鍾意榴連炸彈同流心一口芝士💕不過炸物都等得耐 同埋有漏單情況😣燒物Average黎講燒得幾香 調味都唔錯唔會太鹹大愛串燒日本雞軟骨同燒日本蕃薯仔like左facebook送嘅肉都好靚❤️ 脂肪唔會太少 岩岩好😆重頭戲🌸🌸🌸🌸甜品好多選擇 但都飽到唔係好食到🙈推介宇治抹茶芭菲佢直情係人地出面賣緊6、70蚊一杯個d有齊白玉紅豆乜乜乜好滿足🤤🤤仲有❤️必嗌呢個梳乎厘蛋多士超好味 入面好鬆軟 蛋味勁香😍👍🏿👍🏿以呢個價錢黎講真係性價比好高嘅一餐🤤💕
聽講荃灣呢度有呢間火鍋放題性價比好高
見openrice介紹d人話d甜品好掂🙈
話真係有甜品師整😍
即刻同男朋友book左黎食😙

閒日夜晚黎到 估唔到咁爆😧😧
好在有book位

價錢: $208/1(+10%)

門面都好企理

仲有❤️必嗌呢個梳乎厘蛋多士
超好味 入面好鬆軟 蛋味勁香😍👍🏿👍🏿

以呢個價錢黎講真係性價比好高嘅一餐🤤💕
2017-07-22 126 浏览
從來想事只會想很很差,只要希望那件事沒想像中差。但面對有機心,自我中心,從來只有自己對的人,你只需要面對自己,做忠於自己的事。對於這些人,他們理應很不到他們想要的,但對於她身邊的朋友也曾是我的朋友,我會祝福她(們)。只是說,你以前做的事心知肚明,檢討一下吧,不要做令人討厭的人,至少我,不會做係這種人格卑劣的人。深相每人都會在某段時期都會有低落的時候,要感謝那段時期陪伴你的人,可能現在關於未必一如以往,但,都謝謝她陪你渡過那難受的時光。錯,不可怕。不知自己錯的人,只好自求多福。不要再想昔日,不要再說星座,就像在日本的料理店般,重視一下自己的態度吧。這夜,約了L先生,他只是我們在大學認識了大半年的好朋友,中學時期的我被迫帶上假面具保護自己,迎合性格不合的人,他可謂我在小學時期後第一個發交心的朋友,謝謝上天令我遇見你,令我蓋過了涼薄暗淡的中學時光和大大小小的感情問題。L先生是位大胃皇,與他相約放題定必是我倆的最佳選擇,權衡一番,就決定了具日本料料和火鍋於一身的牛之鍋。牛之鍋交通還算方便,在熊貓酒店的基座商場中,從地鐵走大約15分鍾,途中有商場所以不會很悶。這次選擇了平日的$208任食
從來想事只會想很很差,只要希望那件事沒想像中差。
這次選擇了平日的$208任食套餐,價錢已包日本料理和刺身等,相對較抵食。

湯底質素一般,略淡,但牛肉質素,有牛味而且不會太肥也不會太薄,推介。
飲品:種類多,除了一船可樂等飲品,還有韓國的忌廉鮮奶,烏龍茶。
配料:如一般的連銷放題般,有各種菇菜,麵類,豆制食品等等,還有較特別的薯粉。

刺身:種類多,質素唔差,推薦三文魚,有油香。
壽司手卷:飯的質素一般,建議除了叫花之戀外,其他都叫刺身,好食而且較易回本。
小食:推介芝麻雞翼和榴蓮波波,芝麻雞翼香脆多汁,而榴蓮波波則榴蓮愛好者必叫。
天婦羅:推薦大蝦,雖然細隻但香脆而且沒有雪味。
甜品:超推!甜品有質素,建議可以整番個甜品放題
推薦:日式抹茶杯,內有脆脆和䈮篛,加上忌廉和帶有甘味的抹茶雪榚,入口有抹茶的甘,而且不會過甜。
不過最想叫的D24榴蓮班戟竟然賣晒,想食記得早啲叫。
總結:雖然質素屬中間級數,但價錢平而且種類。
回本之選:推介刺身,廣島蠔和抹茶Waffle新地。
2017-07-22 130 浏览
平時好少入荃灣,難得有個朋友住附近,佢又話聽過呢間野好抵食,所以就嚟左呢度嘞!朋友一早嚟左拎左位,我地一行三人決定揀食火鍋加日本料理,原來呢度嘅價錢分兩類,如果淨係打邊爐就$169,食埋日本野就二百頭,因為我好想食刺身,所以揀左後者!刺身有十零款選擇,我哋叫咗三文魚、甜蝦、帶子等,全部都好新鮮,原本諗住話再encore,點知後尾都係食到勁飽都食唔到第二轉!串燒、天婦羅選擇之多,令我以為自己其實係食緊放題,我最鍾意食日本嘅番薯仔同燒菠蘿,朋友就揀咗雞翼、芝士年糕、炸蝦天婦羅等!番薯仔菠蘿清甜,芝士年糕朋友話好creamy,唯一遺憾係我地三個女仔食量太細,叫唔到好多!回歸正傳,雖然我哋食咗咁多野,但其實打邊爐先系我哋嘅重點,除左有得叫肉類之外,佢出邊仲有三張枱放咗丸類、菜、配料等唔同嘅食物,選擇真系勁多!同埋因為我覺得佢啲枱keep 住有人清潔,所以就算好多人拎野食,都唔會搞到d 枱 好污糟!我哋叫咗兩三碟肉,有美國極上牛肉、豚肉等,全部都系薄切,質素好好唔系頹貨!其實自己拎有一個好處,就系可以控制份量唔駛哂野,好似我想食厨師腸都可以淨係拎一條,不過呢度嘅選擇真係好多,無論係丸、響鈴、芋絲

其實自己拎有一個好處,就系可以控制份量唔駛哂野,好似我想食厨師腸都可以淨係拎一條,不過呢度嘅選擇真係好多,無論係丸、響鈴、芋絲、腸、菇,你諗到嘅都有!飲品同樣好多選擇!
朋友嘅朋友一早已經提醒左我地要留肚食甜品,本身見到張甜品紙已經覺得好吸引,果然無介紹錯!我哋叫完一round 又一round , 女仔果然有兩個胃!首先叫左個宇治抹茶芭菲,個外型勁靚,勁似出面要$40 果d ,真係食兩杯都翻本,榴槤甘露勁足料,原本三個人叫一份後尾再叫多杯,我哋仲叫咗榴槤pancake , 咖啡奶凍同荔枝奶凍,真係叫晒成張紙咁濟!感覺勁極滿足呀!
2017-07-22 292 浏览
生日放假,老公知我一向鍾意食日本野,所以同我黎左呢間任食嘅日式火鍋放題料理,俾我盡情刷餐勁咁話喎~「牛の鍋」係以日本菜火鍋為主題,餐廳位置係荃灣悅來坊二樓。我哋揀咗個A餐,晚市放題2小時 - 日本料理+火鍋+甜品,平日每位 $208+10% 。呢度最正係有生日優惠,壽星仔/女係生日前後一日惠顧,有二人同行一人半價。 湯底有6款選擇: 九州豬骨湯 / 黑松露龍蝦湯 / 鮮蕃茄濃湯 / 北海道牛乳湯 / 麻辣冬蔭公湯 / 干貝昆布清湯北海道牛乳湯 我哋要咗北海道牛乳湯。未試過牛乳湯底,感覺幾特別,有淡淡嘅牛奶香,又唔會遮蓋牛肉同其他食材既味道。點好湯底,可出去出面拎火鍋生料、飲品、醬料都是自助形式。有罐裝飲品、紙包飲品。熱茶: 玄米綠茶、烏龍茶。 如果熱愛生啤的話,可以+$28任飲生啤。丸/菜/ 菇/ 麵/豆腐等,選擇好多。生料拎左少少~ 梗係主攻其他啦~ 我出去拎野時,老公已點好每款肉一碟黎試~ 美國牛肉同平時自己買番屋企打邊爐嘅美國牛,味道差唔多。美國極上牛肉一望就見同美國牛有分別,雪花分佈平均,牛味濃郁,口感嫰滑。薄薄地,淥一淥就食得。推介~ 精選豚肉 望落肥嘅比例都幾多,但食落幾好
「牛の鍋」係以日本菜火鍋為主題,餐廳位置係荃灣悅來坊二樓。

我哋揀咗個A餐,晚市放題2小時 - 日本料理+火鍋+甜品平日每位 $208+10% 呢度最正係有生日優惠壽星仔/女係生日前後一日惠顧,有二人同行一人半價。

北海道牛乳湯

點好湯底,可出去出面拎火鍋生料、飲品、醬料都是自助形式。

丸/菜/ 菇/ 麵/豆腐等,選擇好多。

火鍋生料
生料拎左少少~ 梗係主攻其他啦~

我出去拎野時,老公已點好每款肉一碟黎試~

美國牛肉
同平時自己買番屋企打邊爐嘅美國牛,味道差唔多。

精選豚肉
望落肥嘅比例都幾多,但食落幾好食,唔會韌。

Encore : 美國極上牛肉
美國極上牛肉
值得讚係 Encore 唔會俾少d或拖慢先黎,份量同樣咁多。

印尼海蝦
海蝦大隻新解鮮,肉質彈牙~

番薯天婦羅、蟹棒天婦羅、大蝦天婦羅
炸物選擇頗多,全部即叫即炸,上枱熱辣辣,咬開仲出煙。炸物炸粉唔厚。推介榴槤炸彈同大蝦天婦羅

Encore : 榴槤炸彈、大蝦天婦羅
榴槤炸彈、大蝦天婦羅

清酒煮蜆、醬汁金菇牛肉卷
清酒煮蜆、醬汁金菇牛肉卷
清酒煮蜆食唔到清酒味。金菇牛肉卷屬正常味道。

串燒菠蘿、鹽燒海蝦 、串燒日本雞皮
菠蘿好甜,燒得乾身,唔錯~  雞皮燒到好似薯片咁,卜卜脆。

海膽手卷、軟殼蟹手卷
手卷非常好,因為細細件而且入面飯唔多,唔怕食左會飽得滯。

刺身: 三文魚、八爪魚、墨魚、包片、帶子、北寄貝、甜蝦、希靈魚
老公唔食生嘢,所以我每樣只嗌咗一片自己試,食材樣樣都好新鮮,好滿足~

最後甜品時間,知道呢度竟然有榴槤嘅甜品,即時心心眼

梳乎厘蛋多士、精選綿綿冰、榴槤甘露、宇治抹茶新地
梳乎厘蛋多士熱熱地好食。綿綿冰係芒果味,老公大愛。榴槤甘露只食到面頭有榴槤肉,甘露就冇乜榴槤味。綠茶雪糕應該係大熱,見每枱都一定有一點,雪糕幼滑,抹茶味好濃。推介~

花旗參雪梨茶、D24榴槤班戟
D24榴槤班戟入面嘅cream好幼滑,用D24榴槤,所以榴槤味極濃,榴槤控會大愛。推介~

非常滿足嘅一餐~ 甜品仲好有驚喜
唔知係咪心情好,我地兩個人竟然可以食到咁多嘢。平日$208/位咁多野食黎講,已經唔係貴。 而生日仲有生日優惠,平均每人$177, 簡直抵到爛
2017-07-10
火鍋生料
榴槤炸彈、大蝦天婦羅
2017-07-20 2600 浏览
放工後,拖著疲累的身軀,到<牛の鍋>享受日式料理和火鍋,慰勞下自己。晚上七時,餐廳已經半滿,煙霧瀰漫的感覺,非常熱閙。晚市的火鍋放題有A、B SET,A SET (平日$208)有日本料理、火鍋及甜品,B SET (平日$168)只有火鍋及甜品,為食兵團當然點包羅萬有的A SET! 安坐後,我們便落力點湯底及火鍋配料,湯底的選擇五花八門: 豬骨湯、黑松露龍蝦湯、蕃茄濃湯、北海道牛乳湯等,十分吸引,最後選了黑松露龍蝦湯,感覺比較新鮮少有。我們還點了極上牛肉及精選豚肉,在配料上枱前,把握持間到自助吧,攞蔬菜、肉丸填肚先! 蔬菜、肉丸的款式繁多,如牛筋丸、芝心丸、龍蝦丸、炸響鈴、生根;香菇、秀珍菇、雞脾菇、金菇等,可算是應有盡有,店員都頻密地補充配料,的確不錯。黑松露龍蝦湯雖然無想像中濃郁,但熱燙的煙霧傳來陣陣蝦香味,山根、響鈴、金菇吸收了湯底的鮮香,特別好味。極上牛肉薄切豔紅,雪花不多,肉質偏瘦,適合愛美的女士,牛肉入口煙韌,充滿濃郁的牛肉味;精選豚肉則比較肥美,入口軟嫰,我們都ENCORE了一碟。吃完火鍋後,美味的日式料理便緊接而來,超吸引! 甜蝦刺身粉嫰、晶瑩,非常新鮮
放工後,拖著疲累的身軀,到<牛の鍋>享受日式料理和火鍋,慰勞下自己。晚上七時,餐廳已經半滿,煙霧瀰漫的感覺,非常熱閙。晚市的火鍋放題有A、B SET,A SET (平日$208)有日本料理、火鍋甜品,B SET (平日$168)只有火鍋甜品,為食兵團當然點包羅萬有的A SET!
黑松露龍蝦湯
火鍋配料
清酒煮蜆
甜蝦刺身粉嫰、晶瑩,非常新鮮;三文魚肥美、豐潤,鮮味過人;帶子滑溜、彈牙,過足口癮;鮑片冰涷、煙韌,在味蕾上散發迷人的鮮香! 刺身真的新鮮不錯,全賴快速的送餐速度,清酒煮蜆的肉質啖啖肉,只是清酒味略嫌不足。
黃金炸生蠔
壽司整體不錯,火炙三文魚壽司特別好味,配上少許沙律醬,滋味窩心。酥炸生蠔及流心一口芝士是必點推介,酥炸生蠔脹卜卜、新鮮熱辣,表皮酥脆無比,咬開外皮,生蠔鮮嫰多汁,令人非常滿足;一口芝士咬開脆皮,芝士洶湧流出,相當吸引! 醬燒牛舌軟腍,配上燒汁很惹味;大蝦天婦羅皮薄香脆!
花之戀、燒鰻魚手卷
花之戀的三文魚包裹著少許米飯、蟹籽及滿滿沙律醬,香甜吸引;燒鰻魚手卷是一口迷你SIZE,中間夾合了青瓜,不用怕太飽。
軟雪糕窩夫
食飽飽之後,終於到最精彩的環節,即叫即製的甜品絕對是誠意之作! 甜品紙上共17款選擇,令人眼花撩亂。軟雪糕窩夫外脆內軟,表面舖上煉奶、糖霜及草莓粒,配上濃滑的雲喱嗱雪糕,香甜誘人!
宇治抹茶芭菲、荔枝奶涷
宇治抹茶芭菲絕對是必食之選,濃甜甘香的抹茶雪糕下,層層驚喜! 抹茶雪糕夾合脆米粒粒享用,軟硬兼施,過足口癮;中間的忌廉奶油,使抹茶雪糕更綿滑香甜;最底下的抹茶啫喱煙韌有口感! 荔枝奶涷滑溜,內裡夾合一絲絲的荔枝肉,十分蜜甜。
榴槤班戟
梳乎厘蛋多士像厚脆西多士中,注入嫰滑的雞蛋,入口是濃濃的蛋香,十分美味。日式乳酪清新微酸,餐廳內還有乳酪的toppings自助吧,可以DIY自己喜歡的味道,可算是誠意十足。榴槤班戟忌廉奶滑,帶濃濃榴槤香。總括而言,<牛の鍋>放題價錢親民,性價比高,絕對是甜品控的天地!
2017-07-19
黑松露龍蝦湯