2017-08-19 102 浏览
因为朋友仔刚刚生完小朋友,所以今次特登专登走去荃湾揾佢 之后的地当然就系要食好嘢啦~朋友介绍咗悦来坊一间任食放题餐厅-牛 锅 听个名就知餐厅当然就系主打牛肉喇佢有两款选择: 第一款呢就净系食火锅($168) 另外一种就贵啲($208)但就包括埋甜品同埋日式料理,我哋两个当然系食多选择𠮶款啦!!!因为听闻佢地嘅甜品系做得相当不错一坐低店员就会上前询问我哋需要乜嘢味嘅汤底汤底, 佢有好多选择例如有猪骨汤啦 黑松露龙虾汤 蕃茄浓汤北海道牛乳汤~ 最后我哋拣咗黑松露龙虾汤同埋北海道牛乳汤 但如果要双拼的话就要加$18了~ 火锅配料有牛肉啦羊肉亦都有海虾、广岛蚝同埋鲍等等除咗主要嘅火锅配料要填纸仔点外,其他都系自已出去自助bar 自己攞 选择当然有蔬菜啦 丸类 面类等等 食物应有尽有你谂到嘅佢哋都会有提供依家当然就系先来一获火锅配料先啦首先出场嘅有牛肉片羊肉片蚝同海虾等等 当中最出色当然就系牛肉牛肉肥瘦适中而且一啲都靭大镬好评如果俾多少少钱就会再有串烧啦炸物寿司军舰刺身等等大家都可以无限追加三文鱼厚切 海虾带子也很鲜甜清酒煮蚬烧菠萝 最后当然要试试大家都热推既宇治抹茶芭菲吧飞虽然细细杯但系没刷雪

火锅配料有牛肉啦羊肉亦都有海虾、广岛蚝同埋鲍等等

当中最出色当然就系牛肉牛肉肥瘦适中而且一啲都靭大镬好评

三文鱼厚切 海虾带子也很鲜甜
清酒煮蚬

清酒煮蚬
烧菠萝

烧菠萝
芋河抹茶芭菲

最后当然要试试大家都热推既宇治抹茶芭菲吧飞虽然细细杯但系没刷雪糕好香茶味再加埋白玉超级好味!!!!
2017-08-17
芋河抹茶芭菲