2017-09-16 198 浏览
今日約左朋友去荃灣,行左陣見肚餓,係悅來坊入面搵野食。成日無點食過野既我就提議不如食放題之類,行過牛之鍋𥄫下個menu好似幾好,乜都有得食,$208可以打邊爐食日本料理仲有甜品,咁係幾吸引,所以入左去食。個時8點幾,要㩒飛等一陣,不過10分鐘內都入到去。坐底第一樣野就係揀湯底,menu上可見有六款,選擇都較大眾化,而我揀左比較少見既黑松露龍蝦湯,我自己就覺得湯底偏淡,不過醬料我覺得豉油好過芝麻醬,因為芝麻醬較稀,好似仲有個柚子醬汁不過無試度大家可以去試下。大部分配料都係自己出去攞,除左肉類要落order,一份都幾多下,我同朋友叫左極上牛肉同精選豚肉,攞左丸類生菜響玲等等,全部味道都正正常常。最吸引我既反而係佢日本料理同甜品!好多選擇又高質。我推介三文魚壽司(有啲似三文魚魚腩、花之戀(迷你一口食得哂)、大蝦天婦羅(新鮮熱辣辣)、芝麻雞翼(惹味),全部都好有水準!到甜品部分仲正!我差唔多樣樣都有試,全部都迷你版,唔洗驚會食到好飽,試左五樣都覺得幾好!特別推介精選綿綿冰(今次係芒果,賣相同味道都100分)、日式乳酪(表面有士多啤梨粒同栗米片幾match)、芒果班戟(芒果肉同皮都正)同楊枝金露

極上牛肉
精選豚肉

花之戀  三文魚壽司

甜品部分仲正!我差唔多樣樣都有試,全部都迷你版,唔洗驚會食到好飽,試左五樣都覺得幾好!特別推介精選綿綿冰(今次係芒果,賣相同味道都100分)、日式乳酪(表面有士多啤梨粒同栗米片幾match)、芒果班戟(芒果肉同皮都正)同楊枝金露!有無發現仲有一樣無講呢,原因係我覺得咖啡奶凍既咖啡味真係好重比較苦,但如果鐘意飲咖啡既人我諗會鐘意佢既。本來仲想叫埋雪糕窩夫,但已經好飽食唔落嚕,下次要再去食埋佢先得!
精選綿綿冰
芒果班戟
日式乳酪(右)

最後仲想提及下個野飲,我覺得最特別係有藍莓味既Apple Cider,好少見到放題有,我自己就幾鐘意飲,其他都無咩特別。
Blueberry  Apple  Cider

總括黎講,我覺得一係唔食,一係食晚市放題A 因爲貴B $40就可以食埋日式料理放題。另外環境幾寬闊裝修都幾靚,上菜速度都算快,唯獨遞紙叫野食同其他放題一樣都要等啲waiter得閒或者經過先叫到。
2017-09-13
花之戀  三文魚壽司
精選綿綿冰
芒果班戟
Blueberry  Apple  Cider
  • 日式乳酪(右)
  • 精選豚肉
  • 極上牛肉
2017-09-10 125 浏览
早幾日與友人黎食晚飯食火鍋加刺身 火鍋嗌左豬骨湯底 幾香係唔錯既 出面亦有火鍋自助bar佢既魚蛋幾好食 有款丸中間係韓式年糕 又幾特別食落都唔錯 烏東十分滑同軟 唔係硬身個d刺身方面我覺得帶子同甜蝦都幾好食 三文魚就好細件 無咩三文魚味串燒個d都黎唔齊 沙律嗌左就無出現過但佢既炸榴連同炸薯仔蝦係唔錯既見有人推介炸墨魚餅都嗌左試下 呢個都ok 值得一試另外佢甜品既種類比一般嘅日式放題多 嗌左抺茶芭菲、鬆餅同雪梨蔘茶都幾好味唯獨扣分既係佢熟食黎唔齊 其餘都唔錯 值得一試
早幾日與友人黎食晚飯
火鍋刺身 火鍋嗌左豬骨湯底 幾香係唔錯既 出面亦有火鍋自助bar

串燒個d都黎唔齊 沙律嗌左就無出現過
但佢既炸榴連同炸薯仔蝦係唔錯既
見有人推介炸墨魚餅都嗌左試下 呢個都ok 值得一試
唯獨扣分既係佢熟食黎唔齊 其餘都唔錯 值得一試
2017-09-09 126 浏览
已經很久沒見一班朋友,希望聚舊之餘又吃一餐好的。大家都有不同意見,包括魚生、打邊爐、放題、自助餐等等。剛好其中一位想起這一間可以滿足眾多人願望的餐廳,就來了這裡。果然沒令我們失望﹗牛之鍋有刺身、放題、又有火煱、而且全都是任點任點,好正。我們一坐下,就可從六個湯底裡面點兩個湯底。我們柯打了北海道牛乳湯及鮮蕃茄濃湯。等緊湯的同時我們就衝出去取食物,食物款式好多,主要都是瓜、菜、丸煩之類。因為我們女仔多,都喜歡食菜,取了好多,大體好多都好新鮮。而且我們見住餐廳不停refill ,所以唔怕攞唔切無哂的。打邊爐必定要食牛啦。這店可加$118 食澳洲和牛,或加$178 食日本黑毛和牛肉,但我們都沒加喲,只食不用加錢的極上牛肉,任食來說我認為質素不錯。我覺得如果很喜歡吃濃味牛的人,都可追加一吓升級牛肉的。剌身款式來說,比較專做放題的,必定沒那麼多,但勝在都算新鮮。況且,其實我食來食去,都是大路的魚生,呢度都有,所以都覺得好滿意。甜蝦 帶子都幾新鮮~ 不過最令我滿意的,是這家的甜品。真心比出面放題的還要好。不是到出面拎的,而是即叫即刻每一件整。上枱時我都哇一聲,無唸過咁平的放題都食到呢個質數。抹茶芭菲
已經很久沒見一班朋友,希望聚舊之餘又吃一餐好的。大家都有不同意見,包括魚生、打邊爐、放題自助餐等等。剛好其中一位想起這一間可以滿足眾多人願望的餐廳,就來了這裡。

果然沒令我們失望﹗牛之鍋有刺身放題、又有火煱、而且全都是任點任點,好正。

不過最令我滿意的,是這家的甜品。真心比出面放題的還要好。不是到出面拎的,而是即叫即刻每一件整。上枱時我都哇一聲,無唸過咁平的放題都食到呢個質數。抹茶芭菲賣相味道都好正!簡單來說,呢間野可以翻churk.
2017-09-09 147 浏览
今次來到牛之鍋食放題、 比想像之中更有驚喜! 今次同 daddy媽咪三人行一齊食放題、 一行到門口已經見到大量嘅食材放喺中間。入目以來全是蔬菜、 係我媽咪嘅至愛。 雪櫃有任飲啤酒、 啱曬我哋胃口。呢度嘅放題除咗火鍋之外亦有串燒、炸物、刺身、壽司 。種類豐富 ,一啲都唔欺場。除了食物、我必需讚揚呢度既服務態度!侍應生的笑容加上有求必應的態度、是食客們的另一種感動。

呢度嘅放題除咗火鍋之外亦有串燒、炸物、刺身壽司 。種類豐富 ,一啲都唔欺場。

松露帶子壽司

天婦羅盛合
抹茶新地
mango pancake
2017-09-08 133 浏览
經過幾許風雨既8月, 黎到糧尾日子又想食餐豐富既, 搜尋過後, 約埋朋友黎試下荃灣悅來坊性價比高又出名掂既牛之鍋刷番餐先!!早到左都可以係樓下行下商店, 消耗下能量, 準備大快朵頤揀平日, 晚市A套餐: 日本料理, 火鍋, 甜品 ($208), 因為比多40蚊有埋刺身,日本野正好多!一坐定, 望一望個凍飲櫃, 各款罐裝汽水, 綠茶, 啤酒都有齊既。喜歡新鮮既又可以加$28 飲Asahi生啤多重享受好喇, 到湯底方面, 揀左黑松露龍蝦湯, 同九洲豬骨湯, 聽落好似口味重, 但滾第一輪野食都唔算, 起碼冇雞鍋甘勁。調醬配料基本有4~5種, 比較特別既係有青檸仔, 同柚子醬汁, 加少少酸酸甜甜, 令人開胃d架!各式各樣既蔬菜, 丸類, 烏東麵, 白飯都係出邊既自由添加~出左去巡左轉, 返黎時岩好就有最愛既日本野啦, 我唔客氣開動先啦三文魚肥美, 帶子嫩滑, 甜蝦帶有甜味好正, 北寄貝, 鮑片,揀左鍾意既都試下, 加埋必食之選 - 海膽手卷, 花之戀海膽好鮮甜不腥,要點多次。呢頭都未食完, 又上左小吃: 燒牛舌較腍身, 串燒雞腎好爽口, 芝麻八爪魚好惹味, 佐酒一流!!食時遲,上菜快,肥牛都好
早到左都可以係樓下行下商店, 消耗下能量, 準備大快朵頤

喜歡新鮮既又可以加$28 飲Asahi生啤多重享受

海膽好鮮甜不腥,要點多次。

食時遲,上菜快,肥牛都好大片,肉味濃;, 大蝦好爽彈;廣島蠔好豪爽地超大粒,滿口蠔香;鱸魚片較軟身但不腥;豚肉超薄切,好好咬口,還有出面拿丸類, 肚子戰力開始減弱左了!
經過隔離枱, 見人地點了甜品, 賣相好吸引, 差d 忘記好戲要留最後啊!
一個字: 無得輸, 既抹茶芭菲, 材料十足, 有口感煙韌既白玉丸子, 脆米, 紅豆蓉, 啫喱, 非常配搭。
如果覺得唔夠色水, 可以在出去啤酒機旁, 自己配加材料
再加埋, 榴槤控最愛, D24榴槤班戟, 榴槤甘露, 最後飲埋杯花旗參雪梨茶, 可以係肚腩劃上完美既句號!!

2017-08-30
  • 抹茶芭菲
  • D24榴槤班戟
  • 榴槤甘露
2017-09-08 90 浏览
"火鍋+刺身+甜品 = 牛之鍋讓人一次過滿足三個願望~-- 羊肩肉,比起其他部位肉質更美味,亦較特別!-- 廣島蠔-- 火鍋配料海鮮選項多!-- 驚喜的是這裏除了主打火鍋外,還有任點任食刺身提供!更驚喜的是刺身新鮮並非劣質食材,尤其三文魚,帶子,甜蝦,新鮮鮮甜!-- 除點餐紙食物外,店內還有自助吧,提供了林林總總的食物,飲品,雪糕等等!-- 蔬菜清洗潔淨,沒沙泥!-- 自助吧的蔬菜雜丸配料等等,見到食物補給充足不會有短缺的情況。-- 燉奶細嫩入口即溶!-- 榴蓮班戟,榴蓮迷必食之選,榴蓮份量似要快迫爆班戟皮,很誇張!陣陣榴蓮味齒頰留香!
"火鍋+刺身+甜品 = 牛之鍋讓人一次過滿足三個願望~
-- 羊肩肉,比起其他部位肉質更美味,亦較特別!
-- 廣島蠔
-- 火鍋配料海鮮選項多!

-- 蔬菜清洗潔淨,沒沙泥!

-- 燉奶細嫩入口即溶!
2017-09-07 94 浏览
聽朋友介紹呢到幾多款同埋啲甜品特別所以訂位試下Book咗禮拜三六點半早左少少到佢哋都俾我哋早啲入去個職員好好咁提我地火鍋配料有邊幾隻款系要寫大或者少其他就寫數量咁就方便大家唔會落錯單刺身同壽司就可能比較普通同埋每件切得唔係好平均兩個鐘任食個火鍋湯底有最鍾意嘅蕃茄濃湯火鍋啲肉我哋就揀咗美國牛肉極上牛肉同埋豚肉個人就比較鍾意食豚肉出面可以拎嘅火鍋配料種類都幾多有個女職員好好見我地冇咩湯都會主動幫忙加佢哋嘅炸物都幾好食食咗個炸蟹柳同炸大蝦食緊嘅途中已經心思思想食甜品因為見佢有窩夫嗰啲驚佢整得耐但點知都係等左一陣就有得食軟雪糕窩夫最後係追加左兩個 太誇張超好食梳乎里蛋多士可以一試
聽朋友介紹呢到幾多款

軟雪糕窩夫最後係追加左兩個 太誇張

超好食
梳乎里蛋多士可以一試
2017-09-06 140 浏览
食物都ok,令人滿意,但果日我生日,一家四口,2大1個5歲及1個兩歲小朋友,兩歲唔計錢,另外果個小朋友好似係半價,佢有生日優惠2人同行1人半價,但個半價竟要係小童價到減,如果係小童生日我覺得合理,但生日果個係大人,檢查晒身分証、落晒單先講,真係好cheap囉
2017-09-06 1796 浏览
今日姐姐帶我地成家去食火鍋放題.話呢度既甜品好正,一定黎食悅來坊黎得多,估唔到開左間火鍋放題,坐位都幾大幾舒適...我地揀左A $208/位,可以食2小時凍既飲品有好多選擇,紙包+罐裝既大約17款左右...仲有2款熱飲既茶,另外可加$28任飲Asahi生啤...火鍋配料都有好多選擇,有30幾款以上...山根吸收晒湯汁,真係打邊爐必食...仲有我至愛既菇菌類,有秀珍菇,雞脾菇,金菇,冬菇...呢度仲有響鈴,放落火鍋5秒左右,又脆又吸收晒D湯汁,真係不得了另外仲有丸類,同樣好多選擇,每款都揀左少少黎食...當然唔少得蔬菜啦,都幾新鮮,媽媽最鐘意,出去夾左幾次,好滿足火鍋湯底有六款:九洲豬骨湯,黑松露龍蝦湯,鮮蕃茄濃湯,北海道牛乳湯,麻辣冬陰公湯同干貝昆布清湯...我地揀左黑松露龍蝦湯同九洲豬骨湯...豬骨湯無咩特別,黑松露龍蝦湯黑松露味唔太重,蝦味都幾突出...另外肉類同海鮮既火鍋料都要填點餐紙精選豚肉:比較薄身,肥瘦平均,豬臊味比較重,口感軟嫩美國極上牛肉:油脂濃香,牛味係口腔內四散,真係一片接住一片咁食美國牛肉:濃濃既牛肉味道,脂肪唔多,肉質紮實有嚼勁印尼海蝦:好大隻,有蝦味,非常爽口
今日姐姐帶我地成家去食火鍋放題.話呢度既甜品好正,一定黎食

悅來坊黎得多,估唔到開左間火鍋放題,坐位都幾大幾舒適...
我地揀左A $208/位,可以食2小時

凍既飲品有好多選擇,紙包+罐裝既大約17款左右...

仲有2款熱飲既茶,另外可加$28任飲Asahi生啤...

火鍋配料都有好多選擇,有30幾款以上...

另外仲有丸類,同樣好多選擇,每款都揀左少少黎食...

另外肉類同海鮮既火鍋料都要填點餐紙

精選豚肉:比較薄身,肥瘦平均,豬臊味比較重,口感軟嫩

美國牛肉:濃濃既牛肉味道,脂肪唔多,肉質紮實有嚼勁

印尼海蝦:好大隻,有蝦味,非常爽口彈牙,叫左幾轉

日本廣島蠔: 蠔肉飽滿,肉質鮮甜,味道甘香,口感滑溜
仙台爐魚片:厚切,無魚腥味,但肉質太散.

除左火鍋配料,仲有刺身,壽司,天婦羅,沙律,燒物,甜品都需要點餐紙...
刺身我地叫左三文魚:肥美豐厚,帶子:鮮嫩甜美,甜蝦:蝦肉帶點淡淡甜味,蝦肉紮實,北寄貝:肉厚而柔軟,味道爽甜,赤貝:肉質爽甜,海水味濃

海膽手卷:份量唔算多,質地軟綿,甘甜味都幾突出,無海水味,紫菜不太脆,偏軟

串燒雞腎:雞腎燒得略為乾左D,偏硬但有嚼頭

榴槤甘露:作為榴槤控當然要叫黎試試,榴槤味濃郁,口感幼滑,有少少西米增加口感

宇治抹茶芭菲杯:有抹茶雪糕,白玉,紅豆,朱古力脆米,啫喱...雪糕質感實在,口感滑溜,帶濃郁抹茶味,紅豆甜而不過膩,白玉煙韌,配上香脆既朱古力脆米同彈牙啫喱,口感層次豐富
  • 宇治抹茶芭菲杯
  • 榴槤甘露
  • 海膽手卷
2017-09-02 310 浏览
又到家庭日,今晚同家人一齊食日式火鍋放題,仲可以追加日本料理放題,連甜品都超高質好味。又可以滿足我地食刺身壽司,又滿足父母食熟食的火鍋,更有阿爸要求的啤酒,仲滿足到我愛食甜品。晚市分別有A及B價錢,前者是火鍋、料理、甜品放題,後者即只有火鍋及甜品放題。我地當然揀A $208,放題兩小時。火鍋配料超多,放滿三張枱,有30-40款,全部自己選擇自己夾。飲品有15-18款,還可加$28任飲朝日生啤,自己出去添好正。日式料理放題有六款點餐紙,跟一般放題點餐一樣,種類都頗多,好吸引。我地先點火鍋湯底,再去夾配料,而同時點刺身、壽司、前菜等等。等緊火鍋湯底時,可以先食刺身。三文魚厚身肥美,甜蝦好嫩好鮮甜,帶子柔軟不腥好好味。北寄貝和赤貝都好爽口。我地再點多round主力食三文魚、帶子同甜蝦,連父母平時唔食生野,今次食左少少都對刺身改觀,睇黎下次可以帶仍地食刺身。花之戀個個都讚,再點多兩round,因為舊飯夠細,所以食多兩件都得。海膽三文魚籽估唔到咁好味,完全不腥,海膽味濃又鮮甜。所以我地決定點埋海膽手卷,超正的也是飯量少,一大片海膽好甜美,紫菜也脆卜卜。火鍋料也有點餐紙,是點肉類海鮮,我地先揀湯底
晚市分別有A及B價錢,前者是火鍋、料理、甜品放題,後者即只有火鍋甜品放題
我地當然揀A $208,放題兩小時。
刺身
我地先點火鍋湯底,再去夾配料,而同時點刺身壽司、前菜等等。
等緊火鍋湯底時,可以先食刺身
海膽三文魚籽軍艦,花之戀
海膽三文魚籽估唔到咁好味,完全不腥,海膽味濃又鮮甜。
海膽手卷
火鍋料也有點餐紙,是點肉類海鮮,我地先揀湯底,原來有六款,豬骨湯、黑松露龍蝦湯、蕃茄濃湯、牛乳湯、冬陰公湯及昆布清湯。
九洲豬骨湯
黑松露龍蝦湯
我地點了九洲豬骨湯和黑松露龍蝦湯,湯滾即落料,我地已經準備好。
美國牛肉
美國牛肉切得夠薄,好快就可以涮熟,牛肉味重,肉質較結實很好咬,食肉獸必點。

呢度仲有雞蛋任添,生雞蛋配牛肉最夾,令牛肉更香更滑。
美國極上牛肉
美國極上牛肉油脂較多,所以特別有油香,牛肉片入口快要溶化。

精選豚肉
精選豚肉超薄身,但估唔到豬肉味突出,配芝麻醬最正。
印尼海蝦
印尼海蝦大大隻,蝦肉結實爽口。我地不停點了好幾round牛、蝦、蠔。

日本廣島蠔
日本廣島蠔size大隻,蠔身脹卜卜好肥,蠔味重又滑溜,狂點廣島蠔再食。

仙台爐魚片較普遍,味道還可,不會太腥。
當晚夾了大量蔬菜,好乾淨新鮮,菜類都吸哂湯汁味道,好好食又中和肉類的膩感。
難得有響鈴,又是吸盡湯汁的好配料,我地都食左好多,反而丸類較普通,火腿丸較少見會多食幾粒。
山根都有,也是我地喜歡的配料。而菇菌類也算多,有秀珍菇、雞脾菇、金針菇、冬菇等等。
食完一輪火鍋,又到日式料理,清酒煮蜆有三隻蜆,酒味不太重,蜆肉飽滿無沙。

醬燒牛舌,煮得超軟腍好入味,但就太濕,不似串燒。
串燒雞腎好脆口好爽,味道也夠,不錯的小食。
炸物不敢點太多,怕食不哂,但流心一口芝士就必叫,芝士味濃郁,脆身外皮包著溶化芝士太正啦。
燒菠蘿好多汁,但就燒得不夠惹味香口。
宇治抹茶芭菲杯
甜品是即製的,質素高味道好。宇治抹茶芭菲杯,有抹茶軟雪糕、白玉、紅豆、脆米、啫喱等等,
抹茶味夠真,茶香甘濃,配煙韌有咬感的白玉已經好正,還有其他材料一齊食,好有層次好豐富。

花旗參雪梨茶
花旗參雪梨茶是熱飲,岩哂媽咪啦。花旗參味夠重,加上滋潤雪梨,溫暖潤喉。
榴蓮甘露
榴蓮甘露就岩哂阿爸,榴蓮味濃郁又香甜,配西米增加口感,有如天降甘露,我地都再點多次來食。
D24榴蓮班戟
呢度既甜品真係有質素,款款都好味。呢個D24榴蓮班戟必點之選,班戟皮柔軟又夠薄,包著滿滿榴蓮忌廉,香氣撲鼻的榴蓮令人難忘,足料好味。
2017-08-30
花旗參雪梨茶
榴蓮甘露
D24榴蓮班戟
2017-09-02 109 浏览
朋友飯局, 又想打邊爐, 又想食刺身壽司串燒, 仲想食埋有質素有驚喜既水準甜品。牛之鍋係一個不錯既選擇。湯底叫了豬骨湯底, 牛肉選擇了美國肥牛同羊肩肉, 一路吃羊肩肉, 竟覺得肉水準如小肥羊, 嗜羊肉的值得一試。牛肉當然並非如手切肥牛水準, 但看見油花分佈和肉比例平均, 顏色鮮紅, 可以在放題打個邊爐全餐, 不錯! 另要稱讚服務, 放題漏單是常識吧!但在牛之鍋, 沒漏單之餘傳菜速度令人驚歎! 刺身新鮮, 天婦羅有水準, 串燒尚可。本餐最驚喜是甜品, 窩夫拍得上風月堂質素! 想來個邊爐日式自助餐, 呢度完全滿足到你既要求~!!

本餐最驚喜是甜品, 窩夫拍得上風月堂質素!

想來個邊爐日式自助餐, 呢度完全滿足到你既要求~!!
2017-08-31
  • 甜品
  • 天婦羅
2017-08-31 108 浏览
再一次幫襯牛の鍋。一大班人gathering 打邊爐最好不過 選荃灣區 方便大西北的朋友 牛の鍋係不二之選 勝在價錢優惠得黎 有刺身炸物燒物 又有火鍋 仲有即製甜品 滿足不同人的需要!湯底~ 鮮茄濃湯我至愛~ 酸酸甜甜 無論烚菜定肉類 都好配搭出鮮味! 另一個揀左麻辣冬蔭功 嗜辣朋友喜歡 我無試。朋友話幾有新鮮 麻辣得來有冬蔭功的酸 好開胃。刺身~ 推介甜蝦 帶子必吃。鮮甜 口感不錯。我仲將帶子輕輕淥幾秒再食 兩種食法!炸物&燒物~ 選擇都唔少。但我重點想打邊爐 所以試左幾款only! 推介天婦羅大蝦 幾大隻 新鮮即叫即炸。芝麻雞翼惹味 香脆又入味。登登登登~ 火鍋必吃 極上牛肉:)唔會太肥 肉質幾滑 牛味都不錯 放題來說 確實算幾高質!印尼海蝦 廣島蠔 encore無限次!雖然係急凍 但用來打邊爐都好好味 唔腥 冇雪味 都帶點鮮味 唔錯架。火鍋配料多不勝數。蔬菜 丸類 麵食 多到你唔會食得曬! Yeahyeah! 甜品時間 上次榴連甘露太搶手賣曬~ 今次終於食到 呵呵。榴槤肉有一大啖 甘露有西米 有咬口得黎又有濃濃榴槤味 正! 窩夫每次必食~ 即叫即整 外脆內軟!放題食到即製窩夫 都

火鍋配料多不勝數。蔬菜 丸類 麵食 多到你唔會食得曬!

窩夫每次必食~ 即叫即整 外脆內軟!放題食到即製窩夫 都好有誠意!

飲品~ 汽水 茶類 酒精類 想飲咩都得。飲飽食醉 性價比高👍🏻
2017-08-31 88 浏览
8pm已經Full晒,無book位係會無位架!!分兩款價錢:A-日本料理、火鍋、即製甜品$208。B-火鍋、即製甜品 $168。兩個plan差$40,但A餐多好多好多食物的選擇!我地呢D甘大食既人,甘當然係揀A啦~湯底有好多選擇,豬骨、黑松露龍蝦、蕃茄、北海道牛乳、冬蔭功、昆布清湯。  揀左黑松露龍蝦,水滾個時聞到好香,不過食落個味唔濃火鍋當然主角係牛肉!有「美國牛肉」及「美國極上牛肉」美國極上牛肉個個勁好味,厚落適中,只有少量的肥紋,但唔會好易滾到un。有少量海鮮可以選擇,包括蠔。隻蠔唔算太大,一般JA~另外,大家可以係自助區揾自已喜愛的火鍋料,當中包括多種蔬菜、腸丸類、粉麵類、豆製品。已經包包括香港人打邊爐的基本所需。另外仲有日本料理放題,刺身、壽司、手卷、軍艦、沙律、燒物、天婦羅乜都有~刺身都算厚切同幾新鮮。燒物>>燒日本蕃薯仔 好味 燒到香香地。天婦羅/揚物 >> 炸芝士好好味,叫左兩次,出到枱都係好熱辣辣好新聞。飲品有酒精同非酒精的飲品選擇,當中包括盒裝道地茶、果汁、汔水、JollyShandy等。加$28仲可以任飲生啤!好有heart的即製甜
8pm已經Full晒,無book位係會無位架!!

火鍋
當然主角係牛肉!有「美國牛肉」及「美國極上牛肉」

有少量海鮮可以選擇,包括蠔。隻蠔唔算太大,一般JA~

另外仲有日本料理放題刺身壽司、手卷、軍艦、沙律、燒物、天婦羅乜都有~
刺身都算厚切同幾新鮮。
燒物>>燒日本蕃薯仔 好味 燒到香香地。

飲品
好有heart的即製甜品,有甜品舖的水準!

推!窩夫連雪糕,窩夫食得出係即製,外脆內軟,勁香!
抺茶芭芙!抹茶味勁濃!再配埋d脆脆米同寒天啫喱,口感一流
芒果班戟 榴連班戟 個皮都係新鮮造,特別香,又無雪味。芒果甜,榴連香!

如果你同我一樣甘大食,呢到真係好能夠滿足到你~~~
2017-08-29 1731 浏览
一班人食飯,都離唔開食小菜,打邊爐,韓燒,日式放題等等,今晚我都唔例外,朋友帶左我地去間日式火鍋料理放題,除左多選擇,價錢抵之外,仲要係高質架,特別要推推佢d甜品呀,即叫即整我講緊呢間性價比高既日式火鍋放題係係荃灣悅來坊2樓,由大窩口地鐵站行去都係8分鐘路程,地點易搵。入面地方寬敞,裝修簡約,環境舒服。Menu呢度主打日式火鍋放題,價錢由168起,食埋日本料理,都只係208,真係超抵食。呢度除左有一般汽水、果汁、紙包飲品、茶同啤酒之外,仲可以加錢任飲生啤tim至於食物方面,款式真係多到食唔晒呀而呢度既肉類亦唔會將價就貨喎,肉質鮮嫩,有光澤,牛有牛味,豚肉亦一d都唔un仲好大碟tim。至於日本料理方面一d都唔弱,刺身新鮮爽口,壽司又多選擇,炸物串燒咩都有,我真係飽到唔能夠款款食晒,但係我真係覺得佢既芝麻雞翼炸得香口好味另外,甜品真係爆肚都要食,即叫即整已經夠新鮮,而且一d都唔馬虎,除左有賣相,味道仲好好。呢杯宇治抹茶新地,香濃抹茶味,雪糕軟滑,再配埋爆谷、紅豆、啫喱同煙韌丸子,口感一流,質素比得上出面雪糕店買既仲有呢個梳乎厘蛋多士,賣相似厚多士,外面煎得香脆,入面軟綿綿,而且蛋味香濃,配

入面地方寬敞,裝修簡約,環境舒服。
Menu
至於食物方面,款式真係多到食唔晒呀
仲有呢個梳乎厘蛋多士,賣相似厚多士,外面煎得香脆,入面軟綿綿,而且蛋味香濃,配埋杏仁粒同煉奶
如果想自己再加料,仲可以出去加料區
2017-08-22
今天是七夕,當然要和寶寶好好慶祝一下吧!聽聞牛の鍋十分掋食,星期一至四晚是 $208 一位,包括任食日式料理 + 火鍋 + 甜品。太好了,一次過滿足我所有的貪念!價錢便宜,不知質素又如何呢?飲品竟然有藍莓味的 Somersby,是 apple cider 帶有藍莓味,味道極之易入口。因有 4.5% 的酒精所以沒汽水那麼甜,較適合我口味。與外面的放題無異,也是用 menu 紙點食物的。刺身種類也有很多,我們叫了三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子等刺身。魚生全部也很新鮮,最難忘是甜蝦。蝦肉鮮甜,而且爽口彈牙。我連續吃了六隻呢!連火鍋湯底也有很多選擇,十五十六的在考慮黑松露龍蝦湯還是蕃茄湯呢?Why not both?我們最後選了前者,然後在自助火鍋裡夾了大量蕃茄倒進湯裡熬,變成蕃茄黑松露龍蝦湯哈哈!黑松露的味道就吃不岀了,反而龍蝦味十分濃郁,湯一滾起已經氛香撲鼻。正常的火鍋料全也是任食。肉類叫了美國極上牛肉,精選豚肉和印尼海蝦。絕無失望,肉類夠新鮮,而且肥瘦均勻。還點了一堆壽司,特别推介海膽三文魚籽軍艦。平價任食竟然也有三文魚籽呢~三文魚籽脆卜卜,配上鮮甜的海膽,味道非常夾。煎炸食物我和寶寶一向少
煎炸食物我和寶寶一向少吃,但也忍不住吃了芝麻雞翼和大蝦天婦羅。
還有我最喜歡的稻庭烏冬呢!用蕃茄龍蝦湯滾熟的烏冬既彈牙又煙韌,沾上小小醬油十分滋味。
最後便是主角甜品了!一向任食餐廳的甜品也是少得可憐和平平無奇。但這裡竟然有很多種類,而且還是即叫即製。我認為有數樣是必點的:宇治抹茶芭菲、紅桑子慕斯和軟雪糕窩夫。應該要留肚吃甜品,建議各位在火鍋上不要吃得太狂。
宇治抹茶芭菲賣相已很吸引,在外面餐廳吃可能已在賣 $40 杯。抹茶味道甘香,質地幼滑,奶味濃郁。上面有煙韌白玉,中間夾入可可脆米,下面還有啫哩粒。一個非常有層次和高質的芭菲,口感一流,一定不能錯過!
寶寶叫了紅桑子慕斯,本身不是慕斯控的我嘗了一口後就不能自拔了。紅桑子不是太甜,反而酸味很重超好吃,而且慕斯很滑溜。
軟雪糕窩夫的雪糕我不太喜歡,所以用了抹茶芭菲的雪糕代替。窩夫焗得非常岀色,外面香脆,內裡鬆軟。拌上抹茶雪糕是十萬級好味道,絕對是甜品店的質素。
2017-08-28