2023-09-24 33 浏览
🐂牛大人另一副線火鍋店!📍爆爆鍋🔥每人一個鍋,又可以一人鍋,同埋最緊要衛生吃到好滿足😌✨😍➖套餐有主食、火鍋湯底、可加配料及小食每人包括火鍋配料,有豆腐、響鈴、蜆等🔥安格斯牛小排套餐 $220脂肪比例比較多!口感即溶好味上碟賣相幾靚,卷埋一片片的肉肉爆炒燒酒烏雞鍋湯底,湯底好足料雞湯味都幾鮮味,夠補身!➕ 麻辣鴨血 $32➕ 珍珠翡翠檸檬 🍋必叫🔥 SRF極黑牛前肩肉套餐 $224肉味比較香濃,同埋軟腍夜市養生排骨鍋湯底 ➕ 鹽酥雞 $22 ➕黑糖虎紋鮮奶 ➰只有奶味➕招牌麻油炸蛋 $15湯底味道好味,足料熬製!食材新鮮,推薦✨ 會送埋雪條
🐂牛大人另一副線火鍋店!📍爆爆鍋🔥
每人一個鍋,又可以一人鍋,同埋最緊要衛生
吃到好滿足😌✨😍

➖套餐有主食、火鍋湯底、可加配料及小食
每人包括火鍋配料,有豆腐、響鈴、蜆等

🔥安格斯牛小排套餐 $220
脂肪比例比較多!口感即溶好味
上碟賣相幾靚,卷埋一片片的肉肉
爆炒燒酒烏雞鍋湯底,湯底好足料
雞湯味都幾鮮味,夠補身!
➕ 麻辣鴨血 $32
➕ 珍珠翡翠檸檬 🍋必叫

🔥 SRF極黑牛前肩肉套餐 $224
肉味比較香濃,同埋軟腍
夜市養生排骨鍋湯底
➕ 鹽酥雞 $22
➕黑糖虎紋鮮奶 ➰只有奶味
➕招牌麻油炸蛋 $15

湯底味道好味,足料熬製!
食材新鮮,推薦✨

會送埋雪條
  • 夜市養生排骨鍋
  • 珍珠翡翠檸檬
2023-09-23 420 浏览
牛大人新品牌台式爆爆鍋🥘,主打1️⃣人1️⃣鍋,每人可以先選主餐,之後再選自己鍾意嘅鍋底🥘,最後可以按自己喜好追加小食和飲品🥤。爆爆鍋暫時只得銅鑼灣一間店舖,未有其他分店😊。今日Duck哥🦆竟然嚟開銅鑼灣,順便行去試先😆。Duck哥🦆和Duck嫂🦆今次點咗👇安格斯牛小排 $158剝皮辣椒烏雞鍋 +$20寬粉辣味涼伴牛腸 +$28珍珠翡翠檸檬 +$14SRF極黑牛前肩肉 $168爆炒櫻花蝦鮮鍋 +$12白米飯夜市炸魷魚 +$28真心橙意翡翠 +$14剝咗皮嘅烏雞🐓既有雞味又夠滑嫩🤗,湯底辣辣地🌶,一齊食好惹味;牛小排🐂一卷卷擺得好靚,總共6️⃣卷,有1️⃣2️⃣塊,牛味香濃肉質結實,份量都唔少🥰;切咗粒嘅牛腸充滿嚼勁,有濃郁牛香味🥰。餐廳叫得爆爆鍋爆炒,當然爆炒鍋就係呢度嘅主打😍,店員會係客人面前爆香啲食材🤗,爆香之後再放湯,最後再倒啲醬油🧉令整體更加惹味😋;牛肩肉中味極濃;炸魷魚🦑口感Q彈有嚼勁。每個套餐都會有白米飯🍚、寬粉或者新竹米粉,另外仲會有個火鍋🥘配料,包括再蜆肉🦪、芋頭🍠、響鈴、冬菇🍄、蕃茄🍅、蟹柳🦀、豆腐等,如果大家覺得蔬菜🥬類唔夠嘅話,其實出面仲可以無限添加🫢,仲要全部都好新

Duck哥🦆和Duck嫂🦆今次點咗👇

爆炒櫻花蝦鮮鍋 +$12
白米飯
夜市炸魷魚 +$28
真心橙意翡翠 +$14

每個套餐都會有白米飯🍚、寬粉或者新竹米粉,另外仲會有個火鍋🥘配料,包括再蜆肉🦪、芋頭🍠、響鈴、冬菇🍄、蕃茄🍅、蟹柳🦀、豆腐等,如果大家覺得蔬菜🥬類唔夠嘅話,其實出面仲可以無限添加🫢,仲要全部都好新鮮😍。

2️⃣杯水果茶🧃都好清新,一杯有珍珠一杯有椰果,口感豐富🥰。

最後原來仲有支脆皮雪條,正😋。

2023-09-16
2023-09-20 35 浏览
牛大人新作,主推一人新派台式火鍋,食物質量有保證,抵食有驚喜!店舖裝修好似入咗洞穴咁樣,吉祥物用咗復活島石像🗿,好搞笑,有平時打邊爐嘅卡位,仲有吧枱位置,就算一個人去食都唔會尷尬🙈!佢個火鍋都係自選配搭,先揀咗個主餐,有牛類同海鮮呢啲可以揀,再揀鍋底,仲可以用優惠價追加台式小食同飲品,套餐已經包咗主食🍚(寬粉/白飯/新竹米粉)同甜品!出面仲有個自助蔬菜區🥬同醬料區,蔬菜款式有十款,全部都好新鮮,任拎任食,為返人均百幾,已經有個好豐富嘅火鍋嘆到,仲要一定夠飽!🔖而家只要follow同like佢哋嘅社交平台,仲可以用優惠價$7加配台式手搖飲品!------------------------------🦐◖爆炒櫻花蝦鮮鍋 - 綜合海鮮拼盤◗ $160佢有啲爆炒石頭鍋,店員會嚟到你面前,放咗啲櫻花蝦呢啲料入去爆炒咗先,再加入湯頭,令到個鍋底更加香!跟配嘅海鮮拼盤都幾抵,乜都有啲,有鯛魚片、海蝦、魷魚同沙白,全部海鮮都好新鮮高質,煮完乜都唔使點已經好鮮甜!🥩◖夜市養生排骨鍋 - SRF極黑牛前肩肉◗ $188養生排骨鍋加入咗杞子同一字排骨,有少少當歸嘅味道,個湯底已經好香好正,個一字排骨肉

🦐◖爆炒櫻花蝦鮮鍋 - 綜合海鮮拼盤◗ $160

🥩◖夜市養生排骨鍋 - SRF極黑牛前肩肉◗ $188
養生排骨鍋加入咗杞子同一字排骨,有少少當歸嘅味道,個湯底已經好香好正,個一字排骨肉同骨嘅比例啱啱好,有肉味唔會柴!揀咗跟配嘅牛肉有七大片,脂肪比例啱啱好,牛肉味濃郁,好大塊好厚,大大啖咁食超滿足!

🐓◖懷念鹽酥雞◗ $22
加配嘅鹽酥雞都做得幾出色,好酥脆好香,超級惹味!

🐂◖辣味涼拌牛腸◗ $28
涼拌牛腸口感有啲似牛肚,韌韌地咁,食落有啲滷水香,唔會好辣

🦑◖手工松露海鮮丸◗ $32
加入咗黑松露落啲墨魚滑度,咬到粒粒墨魚肉,口感爽脆彈牙,加上黑松露嘅香味,超正!

🌶️◖麻辣鴨血◗ $32
食台式火鍋必要,口感韌韌地,放咗喺個排骨湯裏面好入味!

🍋◖珍珠翡翠檸檬◗ $14
有原片檸檬,底部放咗啲珍珠,味道偏酸,有少少檸檬嘅澀味,消滯一流!

🍊◖真心橙意翡翠◗ $14
呢杯同檸檬嗰杯差唔多,佢係橙味,味道都幾酸下,加咗啲愛玉喺底,都幾好飲~

🌟Encore指數:9.3/10
2023-09-20 30 浏览
一到秋天又想打邊爐🤣🤣(雖然一年四季都想)黎到新開既牛大人姊妹店一人一鍋爆爆鍋 以石頭鍋為主題Step 1:選主餐✨綜合海鮮$148(魚、魷魚、蝦、沙白蜆)海鮮款款新鮮 由其係魷魚🤭✨安格斯牛小扒$158見到有石頭人公司係側邊就知道係必叫無誤啦牛小扒一樣咁好味🥰Step 2:主餐均附白飯/米粉/寬粉✨寬粉及米粉識食一定係揀粉 因為份夾埋湯一定冇得輸Step 3: 湯底✨剝皮辣椒烏雞湯+$20由於有剝皮辣椒關係 湯底會辣辣地 夠晒惹味烏雞一直以為嚡十十點知係滑嘟嘟✨ 夜市養生排骨鍋+$20有件非常大嘅排骨湯底十分濃郁Step 4:可選追加在地小吃✨懷舊鹽酥雞$22✨夜市炸魷魚$28兩樣小食特別有台灣風味魷魚用蛋黃將炸過鬆脆又好味鹽酥雞雖然細細份但其實都好多粒✨招牌麻油炸蛋$15一隻炸過嘅麻油蛋好香既麻油味 再將佢浸落火鍋湯底蛋漿溢出 再配上寬粉 正👍🏾✨手工松露海鮮丸(3粒)$32海鮮丸充滿黑松露唔講我以為係食緊黑松露丸🤭飲品✨黑糖虎紋鮮奶$14黑糖配上珍珠確實絕配黎✨蘋果醋QQ冰紅茶$14蘋果醋酸酸地可以有助消化滿佈QQ姐係椰果 好多粒夠晒咬感✨雪條(杏仁/咖啡/雲呢拿)古仁有粒粒係
一到秋天又想打邊爐🤣🤣
(雖然一年四季都想)
黎到新開既牛大人姊妹店一人一鍋
爆爆鍋 以石頭鍋為主題

Step 1:選主餐

✨綜合海鮮$148
(魚、魷魚、蝦、沙白蜆)
海鮮款款新鮮 由其係魷魚🤭

黑糖配上珍珠確實絕配黎

✨蘋果醋QQ冰紅茶$14
蘋果醋酸酸地可以有助消化
滿佈QQ姐係椰果 好多粒夠晒咬感

✨雪條(杏仁/咖啡/雲呢拿)
古仁有粒粒係脆皮朱古力上面好好食
而咖啡即係拖肥🤭
  • 夜市炸魷魚
  • 懷念鹽酥雞
牛大人旗下新品牌爆爆鍋主打一人一鍋☺️安格斯牛小排套餐 ($158)爆炒櫻花蝦鮮鍋 (+$12)呢個鍋嘅基底有蝦乾、蝦米、蜆、洋蔥等配料☺️先有店員幫忙爆炒炒出香味,再加湯開鍋😍炒嘅時候會散發出陣陣香氣,好吸引🤤主食:安格斯牛小排牛小排擺盤好靚😍Total有6卷,攤出嚟之後有12片,份量都唔少☺️而且牛味重,肉質爽口彈牙🤤綜合海鮮拼盤套餐 ($148)爆炒燒酒烏雞鍋 (+$20)呢個鍋係呢到嘅signature,基底有烏雞、枸杞、薑及一些藥材材料☺️店員會幫忙加燒酒爆炒,最signature嘅一點就係炒嘅時候會噴火,非常吸睛🤩而且烏雞湯底鮮甜,有小小住家湯嘅感覺👍🏻主食:綜合海鮮拼盤另外每個餐都會附送一籃配菜,配料有芋頭、響鈴卷、芋心丸、蜆、蕃茄、蝦棗、蔬菜等☺️懷念鹽酥雞 (+$22)鹽酥雞炸得酥脆香口,雞肉肉質唔會乾柴柴☺️麻辣鴨血 ($32)麻辣鴨血好Q彈滑溜😍件件都好大件🥰如果再辣多少少就prefect🤤夜市炸魷魚 (+$28)魷魚炸得幾爽口彈牙,炸粉唔會好厚☺️招牌麻油炸蛋 ($15)好香麻油味😍浸落湯到索埋湯汁一齊食,簡直雙重享受🥰黑糖虎紋鮮奶 (+$14)黑糖同鮮奶嘅比例調較得幾好,唔
牛大人旗下新品牌爆爆鍋主打一人一鍋☺️
安格斯牛小排

安格斯牛小排套餐 ($158)
爆炒櫻花蝦鮮鍋 (+$12)
主食:安格斯牛小排
爆炒燒酒烏雞鍋

綜合海鮮拼盤套餐 ($148)
爆炒燒酒烏雞鍋 (+$20)
主食:綜合海鮮拼盤

懷念鹽酥雞

懷念鹽酥雞 (+$22)
鹽酥雞炸得酥脆香口,雞肉肉質唔會乾柴柴☺️

麻辣鴨血 ($32)
夜市炸魷魚

夜市炸魷魚 (+$28)
魷魚炸得幾爽口彈牙,炸粉唔會好厚☺️
招牌麻油炸蛋

招牌麻油炸蛋 ($15)
好香麻油味😍浸落湯到索埋湯汁一齊食,簡直雙重享受🥰

黑糖虎紋鮮奶 (+$14)
黑糖同鮮奶嘅比例調較得幾好,唔會太甜☺️珍珠好有咬口🥰

真心橙意翡翠 (+$14)
清新解膩
安格斯牛小排
懷念鹽酥雞
夜市炸魷魚
招牌麻油炸蛋
  • 爆炒櫻花蝦鮮鍋
每人揀一個鍋唔洗爭又衛生😆同有好多配搭實岩心水💕首先揀個➡️主食(有牛有海鮮)➡️湯底➡️+/-配料(本身套餐已經跟左一份)➡️+/-小食(超推薦👍🏻好食)✨安格斯牛小排套餐✨ $168 🥩係一卷卷的那碟肉😂脂肪比例比較多有入口即溶嘅感覺🤩✨剝皮辣椒烏雞鍋✨(+$20)🐓店員會即場喺你面前炒熟D料再加湯😍未食但聞到咁香已經流晒口水🤤個烏雞都幾好食幾腍☺️呢個湯都幾好飲有辣度好惹味👍🏻✨懷念鹽酥雞✨ $22 🐥喂好好食喎呢個🙉勁香口又juicy😛調味都好好!✨SRF極黑牛前肩肉套餐✨ $178 呢個相對油花較少但肉味超級香濃😘肉質都好腍喎!我鐘意食呢個多d~✨爆炸櫻花蝦鮮鍋✨ (+$12) 🦐🌸我好鐘意呢個湯啊!😳真係有好香櫻花蝦味!清清地又有d姜味幾新鮮嘅配搭💕✨夜市炸魷魚✨$28🦑好好食😍😍講起都想宜家再食~✨黑糖虎紋牛奶✨$14無得輸嘅配搭啦😎✨真心橙意翡翠✨$14叫左微甜橙味做主導幾fresh🍊有d椰果條幾好🤣食到最後仲有朱古力脆皮雪條送添!仲要幾好食喎😋

每人揀一個鍋唔洗爭又衛生😆
同有好多配搭實岩心水💕

首先揀個

➡️主食(有牛有海鮮)
➡️湯底
➡️+/-配料(本身套餐已經跟左一份)
➡️+/-小食(超推薦👍🏻好食)

✨安格斯牛小排套餐✨ $168 🥩

勁香口又juicy😛
調味都好好!

✨SRF極黑牛前肩肉套餐✨ $178

呢個相對油花較少
但肉味超級香濃😘肉質都好腍喎!
我鐘意食呢個多d~

✨爆炸櫻花蝦鮮鍋✨ (+$12) 🦐🌸

我好鐘意呢個湯啊!😳
真係有好香櫻花蝦味!
清清地又有d姜味幾新鮮嘅配搭💕

✨夜市炸魷魚✨$28🦑

好好食😍😍
講起都想宜家再食~

✨黑糖虎紋牛奶✨$14

無得輸嘅配搭啦😎

✨真心橙意翡翠✨$14

叫左微甜
橙味做主導幾fresh🍊
有d椰果條幾好🤣

食到最後仲有朱古力脆皮雪條送添!
仲要幾好食喎😋
  • 爆炒櫻花蝦鮮鍋
  • 夜市炸魷魚
2023-09-12 47 浏览
有時同朋友食飯都想食一人一鍋😆公司附近開左個名好爆嘅爆爆鍋🤩食完大家一齊爆數🥳都幾好意頭😌睇下餐牌先,見到唔同款式嘅肉會有唔同嘅價錢,仲有湯底都幾有特色🤩我地點左2個套餐😆坐位係吧枱🤗但都舒服🙊有時一個人去食都幾方便😍出面有自助蔬菜區,種類都幾多🙌🏻🌸安格斯牛小排套餐,我地要左爆炒燒酒烏雞鍋,店員係即時係客人面前爆炒烏雞😆仲有加燒酒去炒,有火光🙊打卡一流🥳我地先飲雞湯,之後再打邊爐🥰安格斯牛小排唔會肥,牛味香濃😋套餐可以用優惠價加配小食同飲品,我地要左懷念鹽酥雞同黑糖虎紋鮮奶😍鹽酥雞香脆,肉嫩🥳份量幾多👍🏻黑糖珍珠鮮奶勁消暑🥰仲要味道岩岩好唔會太甜😆🌸SRF極黑牛前肩肉套餐,e個要左夜市養生排骨鍋湯底,個味道真係做到台灣夜市嘅味道🥳有香香嘅藥材味☺️ SRF極黑牛前肩肉夠高質👍🏻有油花,口感嫩嫩🤤🌸夜市炸魷魚係必點項目,外脆😍入面係Q彈嘅魷魚😋好鮮味👍🏻🍹珍珠翡翠檸檬,味道清新,開胃👍🏻🌸2個套餐入面都有包左一d少配料,質素都好好😆

🌸2個套餐入面都有包左一d少配料,質素都好好😆
經過銅鑼灣廣場見一樓開左間爆爆鍋好奇上去睇下係咩黎原來係牛大人的新品牌台式爆爆鍋由台灣主廚主理主打台灣地道爆炒石頭火鍋聞到入面有好濃好香的味道好奇之下我地就入左去試下一人一鍋呢個概念我鐘意唔駛就人地 自己可選擇自己最愛的味道餐廳是以一人set供應先自選不同種類/級數肉類或海鮮之後再揀主食/鍋底個set仲會跟埋一盤配菜除左set之外亦可以自行選擇加配小食/飲品/火鍋配料 //安格斯牛小排套餐 - $158//我選了安格斯牛小排牛小排雪花分佈均勻入口肉質嫩滑 //SRF極黑牛前肩肉套餐 - $168//另一個餐選了牛大人熟悉的SRF極黑牛前肩肉大大塊充滿牛味的SRF極黑牛前肩肉入口牛味非常濃烈但食落又唔會感覺太肥膩係牛魔王既我地大愛 套餐可配白飯或寬粉仲會有一盤有豆腐、蟹柳、芋頭、番茄、冬菇、半粒芋頭貢丸、響鈴、生菜及蜆的食物籃另外出面仲有自助蔬菜吧可以在自取粟米、蓮藕、金菇、皇帝菜、生菜等配料其實都相當豐富//爆炒燒酒烏雞鍋 +$20//湯底既選擇全部都係台式風味鍋上鍋時會有店員先用洋蔥、蒜泥、薑片同杞子等配料再加上麻油炒一炒D烏雞爆香個鍋底店員我爆香鍋底料之後會加上燒酒即時起火視覺效
經過銅鑼灣廣場見一樓開左間爆爆鍋

大大塊充滿牛味的SRF極黑牛前肩肉
入口牛味非常濃烈但食落又唔會感覺太肥膩
係牛魔王既我地大愛

套餐可配白飯或寬粉
仲會有一盤有豆腐、蟹柳、芋頭、
番茄、冬菇、半粒芋頭貢丸、響鈴、
生菜及蜆的食物籃
另外出面仲有自助蔬菜吧
可以在自取粟米、蓮藕、金菇、
皇帝菜、生菜等配料
其實都相當豐富

//爆炒燒酒烏雞鍋 +$20//
湯底既選擇全部都係台式風味鍋
上鍋時會有店員
先用洋蔥、蒜泥、薑片同杞子等配料
再加上麻油炒一炒D烏雞爆香個鍋底

咖啡味同雲呢拿味
  • 安格斯牛小排
1K
2023-09-08 42 浏览
平時都好鍾意去牛大人打邊爐!見到佢地前排開設了全新副線 —「爆爆鍋」~~餐廳主打台式一人石頭火鍋,採用半自助形式!套餐可以自選鍋底、主餐同台灣小食,好豐富🤩🤩🔸鍋底🦐爆炒櫻花蝦鮮鍋店員會即場爆炒章魚乾同櫻花蝦等配料,然後加入上湯~湯頭味道鮮甜,好足料😋😋🍖夜市養生排骨鍋湯底帶淡淡藥材香,味道濃郁!裡面仲有大大件排骨,肉質軟腍入味~唔錯!!🔸主餐🐮SRF極黑牛前肩肉牛肉紋理好靚,賣相吸引!肉質鮮嫩juicy,份量仲好多👍🏻👍🏻🥩安格斯牛小排口感軟嫩,油花分布均勻~淥一淥就食得,配櫻花蝦鮮鍋食一流!!🔸小食🦑夜市炸魷魚外層炸得薄脆,裡面包住Q彈爽口的魷魚!十分香口🤤🤤🍗懷念鹽酥雞口感外脆內嫩、啖啖肉,而且鹹度適中,好惹味🔥~~🔸飲品🍹珍珠翡翠檸檬🍹真心橙意翡翠兩杯味道都唔錯!茶底清新,重果香🍊~裡面分別有珍珠同椰果,口感好豐富!!最後仲會有脆皮雪條做甜品🍦,食完好滿足❤️❤️

🔸鍋底
🦐爆炒櫻花蝦鮮鍋

🍖夜市養生排骨鍋

🔸主餐
🐮SRF極黑牛前肩肉

🥩安格斯牛小排

🔸小食
🦑夜市炸魷魚
外層炸得薄脆,裡面包住Q彈爽口的魷魚!十分香口🤤🤤

🍗懷念鹽酥雞
口感外脆內嫩、啖啖肉,而且鹹度適中,好惹味🔥~~

🔸飲品
🍹珍珠翡翠檸檬
🍹真心橙意翡翠

最後仲會有脆皮雪條做甜品🍦,食完好滿足❤️❤️
2023-09-07 200 浏览
💮牛大人近月推出新品牌——-台式爆爆鍋,牛大人出名食材新鮮、性價比高,爆爆鍋完全秉承到佢嘅精粹🤗外面有蔬菜區🥬同醬油區,可自選配料🌀綜合海鮮拼盤套餐 [$196]海鮮大大盤,食材新鮮💙唔會有得輸🙌🏻🤣.爆炒櫻花蝦鮮鍋 [+$12]爆炒鍋係呢度嘅名物,👨🏻‍💼店員會喺面前,先將食材炒香,再倒湯底入去打邊爐🥘湯底有蜆肉、櫻花蝦,令湯底鮮味十足🌀.真心橙意翡翠 [$14]橙味滿滿,杯底煙靭蒟蒻,酸酸甜甜,有解膩效果🫶🏻😎.黑糖虎紋鮮奶 [$14]黑糖味滿滿嘅鮮牛奶,珍珠煙靭爽口🧋SRF極黑牛前肩肉套餐 [$230]🥩牛肩肉大大碟,肉脂分佈均勻而肉味濃😗台灣麻辣鴨血火鍋 [+$20]有🦆鴨血係加分項,湯底偏辣,仲要越滾越辣🌶️,朋友幾鍾意,我想多啲麻少啲辣,應會更惹味🤪夜市炸魷魚 [$28]炸得酥脆,魷魚主體有嚼口😙😗.懷念罌酥雞 [$22.8]表面酥脆,雞肉嫩滑👍🏻最尾贈送Ekselence雪條,大滿足👐🏻😸

外面有蔬菜區🥬同醬油區,可自選配料🌀

綜合海鮮拼盤套餐 [$196]

海鮮大大盤,食材新鮮💙唔會有得輸🙌🏻🤣
爆炒櫻花蝦鮮鍋 [+$12]

湯底有蜆肉、櫻花蝦,令湯底鮮味十足🌀

真心橙意翡翠 [$14]
橙味滿滿,杯底煙靭蒟蒻,酸酸甜甜,有解膩效果🫶🏻😎
黑糖虎紋鮮奶 [$14]
黑糖味滿滿嘅鮮牛奶,珍珠煙靭爽口🧋

SRF極黑牛前肩肉套餐 [$230]

🥩牛肩肉大大碟,肉脂分佈均勻而肉味濃😗

台灣麻辣鴨血火鍋 [+$20]

夜市炸魷魚 [$28]
炸得酥脆,魷魚主體有嚼口😙😗
懷念罌酥雞 [$22.8]
表面酥脆,雞肉嫩滑👍🏻

最尾贈送Ekselence雪條,大滿足👐🏻😸
2023-08-31
一人一鍋很普通,但特色在於先爆香鍋底材料,香噴噴幾誘人🤤 火鍋套餐有主菜、鍋底、主食、小食及飲品供選擇,選擇豐富又吸引。另外,可以自調醬汁,亦有不同蔬菜任食🤩🎈安格斯牛小排套餐 $214安格斯牛小排,爆炒燒酒烏雞鍋,寬粉,懷念鹽酥雞,黑糖虎紋鮮奶選了我愛的牛小排,脂花均勻,肉質鮮嫩多汁😋 烏雞鍋底爆香,淋上燒酒火燒📸📸📸 又補又有噱頭❣️ 寬粉配火鍋一流👍 既滑溜,又易掛湯…台式小食必食鹽酥雞,外脆內嫩😋 再飲上黑糖鮮奶,滿足🥰🎈綜合海鮮拼盤套餐 $202綜合海鮮拼盤,爆炒櫻花蝦鮮鍋,寬粉,辣味涼拌牛腸,珍珠翡翠檸檬海鮮拼盤都好抵食,有蜆、蝦、魚、鮮魷… 鍋底係爆香櫻花蝦和蜆,湯底鮮香十足🤩 辣味涼拌牛腸幾開胃;珍珠翡翠檸檬飲落亦好fresh💦🎈麻辣鴨血 $32🎈招牌麻油炸蛋 $15🎈手工松露海鮮丸 $32/3粒另外,加了一些火鍋材料,其中麻油炸蛋不錯,油香十足,蛋黃流心🧡最後仲有雪條🫶🏻滿足!

🎈安格斯牛小排套餐 $214

台式小食必食鹽酥雞,外脆內嫩😋 再飲上黑糖鮮奶,滿足🥰

🎈綜合海鮮拼盤套餐 $202

辣味涼拌牛腸幾開胃;珍珠翡翠檸檬飲落亦好fresh💦

🎈麻辣鴨血 $32
🎈招牌麻油炸蛋 $15
🎈手工松露海鮮丸 $32/3粒

最後仲有雪條🫶🏻滿足!
2023-09-06 33 浏览
牛大人副線爆爆鍋 主打台式一人一鍋 人均都係百幾蚊🥘先揀主餐(12款肉類) 再揀鍋底(6款選擇) 之後揀白飯/寬粉/米粉 仲可以追加台灣地道小食QR code落單之後 就可以去自助區攞蔬菜同醬汁🥬ꕥ SRF極黑牛前肩肉套餐ꕥ 安格斯牛小排套餐無諗到一人一鍋嘅牛肉擺盤都咁精美✨前肩肉好嫩滑 牛味濃郁 而牛小排油花均勻 軟熟而不失彈性🐂ꕥ 爆炒燒酒烏雞鍋鍋送到時 職員會即席爆炒烏雞 落酒時仲爆火效果🔥湯底帶有輕微酒香 烏雞都幾滑ꕥ 夜市養生排骨鍋呢款湯底有少少藥材味 好有養生嘅感覺😸同樣都好足料 入面有件大排骨 啲肉煮到好軟稔 索晒湯好好味🤤套餐仲包咗啲丸類/菇/蜆等 都好豐富🥢而我哋分別揀咗米粉同寬粉ꕥ 手工松露海鮮丸ꕥ 懷念鹽酥雞呢兩樣都係額外追加嘅 松露海鮮丸好香 入面仲有啲魷魚粒/墨魚粒 口感好好🐙鹽酥雞香口得嚟一啲都唔油膩 仲好有肉汁添🐔

QR code落單之後 就可以去自助區攞蔬菜同醬汁🥬
ꕥ SRF極黑牛前肩肉套餐
ꕥ 安格斯牛小排套餐
ꕥ 爆炒燒酒烏雞鍋
ꕥ 夜市養生排骨鍋
ꕥ 手工松露海鮮丸
ꕥ 懷念鹽酥雞
鹽酥雞香口得嚟一啲都唔油膩 仲好有肉汁添🐔
超有鑊氣 台風一人一鍋🍲大推夜市養生排骨鍋、爆炒燒酒烏雞鍋湯底味超濃郁😋肉我地就揀咗SRF極黑牛前肩肉、安格斯牛小排,肉🥩味濃,而且又唔會鞋口👍🏻出面重有蔬菜🥬任食,夠晒健康👉🏻推介加點黑松露丸小食就揀咗滷水金錢肚同炸魷魚,都好有台灣風味🥰野飲方面,就係真心橙意翡翠、黑糖虎紋鮮奶,微甜少冰喺個Apps一次搞掂晒好方便👏🏻👏🏻👏🏻跟餐有條雪條EKSELENCE 我未見過呢個牌子,真係好好食呀😋😍我之後上網睇,原來都唔平🤑店員好細心好,主動會幫我哋加水👍🏻[爆爆鍋 (銅鑼灣)]📍銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖推薦度(10👍🏻滿):8.8👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):8⭐️環境(10⭐️滿):8⭐️賣相(10⭐️滿):8.5⭐️味道(10⭐️滿):8.5⭐️價錢(10⭐️滿):8⭐️服務(10⭐️滿):9⭐️地點(10⭐️滿):9⭐#晚餐#晚市 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #堂食 #食好西 #吃貨 #香港必食 #假日好去處 #相機食先 #美食推薦 #食評分享 #美食博客 #美食分享 #美食しい #食左先講 #852ig #hkiger #hkkol #抵食
超有鑊氣 台風一人一鍋🍲

大推夜市養生排骨鍋、爆炒燒酒烏雞鍋
湯底味超濃郁😋

👉🏻推介加點黑松露丸

小食就揀咗滷水金錢肚同炸魷魚,都好有台灣風味🥰

店員好細心好,主動會幫我哋加水👍🏻

[爆爆鍋 (銅鑼灣)]

味道(10⭐️滿):8.5⭐️
價錢(10⭐️滿):8⭐️
服務(10⭐️滿):9⭐️
地點(10⭐️滿):9⭐

#晚餐#晚市 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #堂食 #食好西 #吃貨 #香港必食 #假日好去處 #相機食先 #美食推薦 #食評分享 #美食博客 #美食分享 #美食しい #食左先講 #852ig #hkiger #hkkol #抵食 #winsomelai
2023-09-03 30 浏览
同fd子喺銅鑼灣行街,俾呢間餐廳名吸引咗入去,究竟個鍋可以幾爆😂?原來佢係牛大人新開嘅副線,主打台式一人爆爆鍋,以半自助形式,先爆炒鍋底再加湯打邊爐,呢個玩法都係第一次聽,整體價錢十分親民化,經過可以一試!呢度以套餐計算,可以按照個人喜好揀主食同湯底,每款會包飯/麵同雜菜,另外再加配要小食同飲品!肉類要咗安格斯牛小排同SRF極黑牛前肩肉,前者油花分佈均勻,質地柔軟、後者脂肪含量較多,肉質鮮嫩,各有千秋🥩湯底叫咗爆炒燒酒烏雞同排骨鍋,前者係呢度嘅signature,店員會即場炒起,落燒酒再點火,香噴噴嘅酒香氣撲鼻而來,打卡又好味道~ 個人反而更喜歡排骨鍋,裡面有一大條排骨,肉骨分離,軟嫩入味,湯頭清甜又濃郁,養身又健康🥰另外單點咗麻油炸蛋,呢個真係必點,建議要落鍋20秒再食,咬落流心,超級邪惡,配白飯一流🥺 松露海鮮丸都唔錯,爽口彈牙,手工丸子有料到~ 小食有鹽酥雞同魷魚,兩款炸至酥脆可口,前者啖啖肉,後者夠爽彈,性價比高!飲品有橙意翡翠同蜂蜜翡翠檸檬,酸酸甜甜又夠大杯,解渴一流~ 自助區有8款蔬菜,值得一提嘅係全部都好新鮮而且會不斷refill,不得不讚個粟米,食咗咁多間餐廳真係第一次

飲品有橙意翡翠同蜂蜜翡翠檸檬,酸酸甜甜又夠大杯,解渴一流~ 自助區有8款蔬菜,值得一提嘅係全部都好新鮮而且會不斷refill,不得不讚個粟米,食咗咁多間餐廳真係第一次食到啲咁甜而且冇渣嘅,唔覺唔覺食咗好多🙈 最後以雪條作結,食飽飽happy happy~
平時出面打邊爐,每個人都想食唔同嘅湯底,要滿足哂唔同人嘅要求都有啲麻煩。今次介紹嘅《爆爆鍋》就可以滿足晒唔同人嘅願望。餐廳主打台式爆炒石頭火鍋,一人一鍋就唔洗爭啦。安格斯牛小排套餐店員首先會炒香烏雞,然後會倒入燒酒,再用火槍點火,見到熊熊烈火視覺效果真係一流。套餐配搭安格斯牛小排,油花相對上係比較均勻,入口同樣多汁又有肉味。配菜方面我就選擇咗新竹米粉和懷念鹽酥雞,仲有我最鍾意嘅黑糖虎紋鮮奶。澳洲M5和牛肩胛肉眼套餐首先店員會在鐵鍋上放入沙茶醬和原隻大蜆,待炒香之後就可以放入一片肥牛煮熟,咁樣湯底就同時會有牛肉嘅油脂和沙茶嘅味道,遠遠地聞到都已經好香。配搭油脂豐富嘅澳洲M5和牛肩胛肉眼,湪10秒就食得,味道脂香又有肉味。另外配菜方面,我仲選擇左寬粉、辣味涼拌牛腸、招牌麻油炸蛋、手工松露海鮮丸 (3粒和手搖飲品橙意翡翠。爆爆鍋 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖

安格斯牛小排套餐

奶。

澳洲M5和牛肩胛肉眼套餐

爆爆鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖