2020-10-16 148 浏览
今日去既呢間餐廳係位於銅鑼灣既旺位, 電梯一上到去就已經見到好靚既環境 今次點既係一個LUNCH SET, 已經包括哂好多唔同既食物, 諗都唔洗諗一黎到既就係呢個刺身盤, 入面最好食既一定係甜蝦, 又大隻又鮮甜, 味道不錯壽司亦都同樣出色, 呢個和牛壽司香味非常, 唔好睇佢好生咁既樣, 但係牛味同口感都係一流飯亦都唔係普通既飯, 茶漬飯味道不錯, 飯香而且軟滑黎到呢度當然係要食呢個和牛拼盤!! 每種唔同部位既牛肉都有鐘意食牛既一定唔可以錯過睇D牛既脂肪分佈就知係靚野!!只需要燒到7成熟就已經食得, 味道好香既和牛味, 入口即溶
今日去既呢間餐廳係位於銅鑼灣既旺位,
電梯一上到去就已經見到好靚既環境
壽司亦都同樣出色, 呢個和牛壽司香味非常,
唔好睇佢好生咁既樣, 但係牛味同口感都係一流
飯亦都唔係普通既飯, 茶漬飯味道不錯, 飯香而且軟滑

黎到呢度當然係要食呢個和牛拼盤!!
每種唔同部位既牛肉都有
鐘意食牛既一定唔可以錯過
睇D牛既脂肪分佈就知係靚野!!

只需要燒到7成熟就已經食得, 味道好香既和牛味, 入口即溶
2020-09-14
2020-10-16 144 浏览
和牛一向係啲貴價嘅食材之前見到youtube有人介紹呢一間燒肉主打任食a4和牛同美國靚牛燒肉價錢298蚊up再加刺身日本料理海鮮 實在好吸引😂喺出面平平哋食一碟和牛肉都成三百蚊呢度任飲任食 真係好痴線 黐線咁抵😝地點好方便喺銅鑼灣地鐵一出嚟行五分鐘就到入到去裝修非常之日式燒肉店用日本鬼怪做主題 感覺好chill啱曬後生仔女 燒肉器材方便全部用無煙裝置保證唔會令到件衫有燒肉味🥩如果願意加錢嘅話可以有酒精飲品同朋友傾通宵都冇問題👋用QR code 又可以點菜 又唔會甩單方便得嚟又慳時間.🥗前菜支豆用鹽調味 入面粒粒爽口新鮮燒肉到嘅時候過住口癮唔錯泡菜豆腐叫咗兩客 泡菜唔會過份辣同苦同豆腐一齊食凍凍地好refreshing中華海蜇配芝麻又甜又香小小辣作為前菜 滿分😗🐠刺身佢哋唔算多選擇 但係全部都非常新鮮帶子係加大碼刺身級 又新鮮又甜勁滿足!仲可以任叫!甜蝦鰹魚三文魚 全部都係厚切冇雪味 鮮甜得來又新鮮特別推薦榮螺片山葵漬 榮螺非常之甜加少少wasabi.. 刺激得嚟 又食唔停口🍣壽司因為今次主打係食燒肉 所以我叫咗兩款過口癮柚子醬油和牛壽司 薄切和牛配柚子醬入口即溶 柚子仲要撇咗佢原先嘅油
和牛一向係啲貴價嘅食材
作為前菜 滿分😗
🐠刺身
佢哋唔算多選擇 但係全部都非常新鮮
帶子係加大碼刺身級 又新鮮又甜
勁滿足!仲可以任叫!
甜蝦鰹魚三文魚 全部都係厚切
呢個帶子刺身略為遜色可能因為燒過
刺身好味d!!
好在明太子嘅味道好突出😛
🥩和牛
我比較鍾意食有空腹肉。上小排肉。橫膈肌。牛冧肉
全部都油花好靚冇雪味夠新鮮
認真呢間舖頭必去 啲和牛食兩轉已經回曬本
另加美國頂級牛肉任燒
新鮮靚海鮮 無限刺身任叫任食 真係超值😵😵
🎀燒鬼
🎀銅鑼灣駱克道459-461號The L . Square9樓
2020-10-14 774 浏览
之前已經聽過呢間日式燒肉放題~妖怪大遊行「百鬼夜行」為背景,全店走暗黑系路線一入去就覺得裝修好型,幾有特色晚餐分3 節時間 最平$298放題選擇多於80款😜開胃前菜:枝豆、泡菜豆腐同中華海蜇🌠枝豆上有少少鹽,邊傾計邊食,唔覺唔覺食曬🌠泡菜豆腐估唔到2 樣嘢又幾夾,泡菜辣辣地爽口,豆腐勁滑~🌠海蜇加素翅 個人推薦👍🏻😆好香麻油未,而且好爽口新鮮刺身:榮螺片山葵漬、帶子、甜蝦、 鰹魚同三文魚🌠榮螺片爽口唔韌, 不過記得食之前撈一撈😜唔係食中 wasabi 就好攻鼻💀🌠甜蝦比出面食開既勁大隻勁啖啖肉🌠帶子肥美鮮甜😜🌠三文魚完全係厚切,勁新鮮🌠鰹魚又係個人勁推薦口感滑軟又飽滿,帶鮮甜魚😆壽司🌠柚子醬油和牛壽司 :一睇就知,勁新鮮😜皮下脂肪均勻,口感細嫩😏👍🏻👍🏻👍🏻嚟呢到一定要食!🌠明太子醬帶子炙燒壽司:帶子炙燒帶淡淡焦香,配上鹹味既明太子醬,鮮味更出牛鬼和牛拼盤:中腹肉、上小排肉、橫隔肌、上骨肉、內側腹肉、胸腹肉、腹骨肉同前胸肉呢餐真係食呢個拼盤夠曬,和牛肉質非常軟嫩,脂肪分佈平均,燒完後,淡淡的脂肪油香味😜真係好似去咗日本食和牛咗正!海鮮: 香蒜牛油帆立貝、廣島蠔、海蝦🌠海蝦大大隻,肉質結
之前已經聽過呢間日式燒肉放題~

妖怪大遊行「百鬼夜行」為背景,全店走暗黑系路線
一入去就覺得裝修好型,幾有特色

晚餐分3 節時間 最平$298
放題選擇多於80款😜

開胃前菜:枝豆、泡菜豆腐同中華海蜇

🌠枝豆上有少少鹽,邊傾計邊食,唔覺唔覺食曬
🌠泡菜豆腐估唔到2 樣嘢又幾夾,泡菜辣辣地爽口,豆腐勁滑~
🌠海蜇加素翅 個人推薦👍🏻😆好香麻油未,而且好爽口新鮮

刺身:榮螺片山葵漬、帶子、甜蝦、 鰹魚同三文魚

🌠甜蝦比出面食開既勁大隻勁啖啖肉
🌠帶子肥美鮮甜😜
🌠三文魚完全係厚切,勁新鮮
🌠鰹魚又係個人勁推薦[强]口感滑軟又飽滿,帶鮮甜魚😆

壽司

海鮮: 香蒜牛油帆立貝、廣島蠔、海蝦

🌠海蝦大大隻,肉質結實!
🌠廣島蠔大隻厚肉,蠔味香濃~唔會腥
🌠 帆立貝貝香蒜牛油,果真絕配! 帆立貝夠曬大粒鮮甜!

蔬菜
食咁多肉同海鮮,當然食啲蔬菜
🌠牛油雜菌: 雜菌本身已經好鮮甜,所以配牛油簡簡單單拎去先已經好夠味!
迷你日本番薯仔拎去燒,外面脆脆內裏煙煙韌韌!真係好好食👍🏻

🌠三文魚茶漬飯

採用日本珍珠米,茶漬清香的味道,配搭三文魚,三文魚魚香融合茶漬,有清淡的魚湯味道,一啲腥味都冇
2020-10-14 650 浏览
環境:👍👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:98%📝進入前要度體溫 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖好耐有同閨蜜gathering~話要帶我食最近好Hit嘅「燒鬼」順便同我補食生日飯🥳.🔸前菜未正式開餐,就食住D前菜,穩住個胃先🤣枝豆大大份,灑上幼鹽調味泡菜豆腐,冰涼透心凍豆腐配上泡菜,開哂胃中華海蜇,酸中帶辣,口感爽滑,仲有魚翅添👍.🔸刺身有帶子甜蝦,鰹魚,三文魚同榮螺片山葵漬款式不多,但勝在高質三文魚同甜蝦最得我心💕紅白交替紋路,清晰而吸引口感軟綿清甜, 油脂豐富,食得出好新鮮!甜蝦入口鮮甜,粘粘嘅口感,好正呀😘.🔸壽司壽司有兩款,柚子醬油和牛同明太子醬帶子炙燒和牛柔軟嫩滑,入口即化,加上柚子同蟹籽嘅點綴既有提鮮作用,口感更添豐富炙燒過嘅帶子,口感爽滑又帶點微焦😍.🔸和牛拼盤終於輪到主角出場,和牛拼盤黎啦🥳放左乾冰係拖盤底,一上枱,仙氣十足!前胸肉,肉質堅韌,帶有咬勁中腹肉,脂肪含量豐富,口感綿密,入口即化橫隔肌,雪花紋理係最吸引的牛味濃郁,口感帶有彈性牛罧肉,其實係膝圓牛味最為濃郁,肉汁豐富又嫩滑💕.🔸海鮮香蒜牛油帆立貝,帆立貝吸收哂牛油同蒜粒嘅香
環境:👍👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:98%
📝進入前要度體溫
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
好耐有同閨蜜gathering~
話要帶我食最近好Hit嘅「燒鬼」
順便同我補食生日飯🥳

🔸前菜
未正式開餐,就食住D前菜,穩住個胃先🤣
枝豆大大份,灑上幼鹽調味
泡菜豆腐,冰涼透心凍豆腐
配上泡菜,開哂胃
中華海蜇,酸中帶辣,口感爽滑,仲有魚翅添👍

🔸刺身
有帶子甜蝦,鰹魚,三文魚同榮螺片山葵漬
款式不多,但勝在高質
三文魚同甜蝦最得我心💕
紅白交替紋路,清晰而吸引
口感軟綿清甜, 油脂豐富,食得出好新鮮!
甜蝦入口鮮甜,粘粘嘅口感,好正呀😘

🔸壽司
壽司有兩款,柚子醬油和牛同明太子醬帶子炙燒
和牛柔軟嫩滑,入口即化,加上柚子同蟹籽嘅點綴
既有提鮮作用,口感更添豐富
炙燒過嘅帶子,口感爽滑又帶點微焦😍

🔸和牛拼盤
終於輪到主角出場,和牛拼盤黎啦🥳
放左乾冰係拖盤底,一上枱,仙氣十足!
前胸肉,肉質堅韌,帶有咬勁
中腹肉,脂肪含量豐富,口感綿密,入口即化
橫隔肌,雪花紋理係最吸引的
牛味濃郁,口感帶有彈性
牛罧肉,其實係膝圓
牛味最為濃郁,肉汁豐富又嫩滑💕

🔸海鮮
香蒜牛油帆立貝,帆立貝吸收哂牛油同蒜粒嘅香氣
好香口🥰
另外仲有肉質肥美嘅意式香草醬廣島蠔
同爽口彈牙海蝦

🔸蔬菜
至於蔬菜類,有香甜迷你日本蕃薯同牛油雜菌添

🔸漬飯
最後食埋三文魚茶漬飯
每嗚都有茶味回甘,加上粒粒半熟三文魚,超正!
2020-10-12
2020-10-14 255 浏览
呢晚放工同老公行街, 突然心血來潮想食燒肉~就去左食燒鬼!佢個LOGO好型!漆黑中的燈牌特別型格一入到去, 就畀牆上的晝吸引住, 好傳統日本FEEL~ 色彩鮮艷好吸睛!雲石枱, 影食物相打卡一流~燒爐係鐵網燒~火侯好D, 又可以燒出一格格網紋~同埋個抽油煙機夠低, 抽油煙好, 成餐飯都冇咩FEEL到油煙味!前菜有3樣:泡菜豆腐(豆腐鬼)泡菜豆腐鍋就食得多, 凍食泡菜豆腐都係第1次~一樣咁MATCH咁開胃中華海蜇海蜇!! 細個時好中意食既"橡筋"!好耐冇食了, 爽口彈牙~枝豆大大的一碗, 熱辣辣咁拎出來!唔知係咪熱辣辣整起既關係, 我覺得呢度的枝豆特別甜咁!我老公就唔食枝豆的, 但咁大碗都畀我1個人清晒,我覺得好清甜好好味柚子醬油和牛壽司和牛!! 仲要刺身呀!一定係高質素夠新鮮先可以生食!和牛刺身入口融化, 油脂均勻, 配柚子醬油, 酸酸地好夾~明太子醬帶子灸燒壽司灸燒帶子不嬲都正, 外香內甜~仲配埋明太子醬少少辣, 好味!刺身榮螺片山葵漬(榮螺鬼) 榮螺片好爽口好甜~ 好食!仲有帶子, 甜蝦, 鰹魚同三文魚, 全部都好新鮮甜美! GOOD!牛鬼和牛拼盤主角出場! A4和牛!!有橫隔肌,
呢晚放工同老公行街,
突然心血來潮想食燒肉~
就去左食燒鬼!

佢個LOGO好型!
漆黑中的燈牌特別型格

一入到去, 就畀牆上的晝吸引住,
好傳統日本FEEL~ 色彩鮮艷好吸睛!

雲石枱, 影食物相打卡一流~
燒爐係鐵網燒~
火侯好D, 又可以燒出一格格網紋~
同埋個抽油煙機夠低, 抽油煙好,
成餐飯都冇咩FEEL到油煙味!

前菜有3樣:

泡菜豆腐(豆腐鬼)

泡菜豆腐鍋就食得多,
凍食泡菜豆腐都係第1次~
一樣咁MATCH咁開胃

中華海蜇

海蜇!! 細個時好中意食既"橡筋"!
好耐冇食了, 爽口彈牙~

枝豆

大大的一碗, 熱辣辣咁拎出來!
唔知係咪熱辣辣整起既關係,
我覺得呢度的枝豆特別甜咁!
我老公就唔食枝豆的,
但咁大碗都畀我1個人清晒,
我覺得好清甜好好味

柚子醬油和牛壽司

和牛!! 仲要刺身呀!
一定係高質素夠新鮮先可以生食!
和牛刺身入口融化,
油脂均勻, 配柚子醬油, 酸酸地好夾~

明太子醬帶子灸燒壽司

灸燒帶子不嬲都正,
外香內甜~
仲配埋明太子醬少少辣,
好味!
刺身

榮螺片山葵漬(榮螺鬼)
榮螺片好爽口好甜~ 好食!

仲有帶子, 甜蝦, 鰹魚同三文魚,
全部都好新鮮甜美! GOOD!

牛鬼和牛拼盤

主角出場! A4和牛!!
有橫隔肌, 上小排肉, 前胸肉同牛冧肉~
全部都油脂均勻, 好似雪花咁靚!

燒完, 油脂入口甘香,
配醬料一齊食真係正

跟住到海鮮!

香蒜牛油帆立貝 & 意式香草醬帆立貝
2個唔同口味, 2個各有千秋~
香蒜牛油一定冇得輸啦,
但意式香草醬都好夾, 香草味香濃

香蒜牛油廣島蠔 & 意式香草醬廣島蠔

廣島蠔一樣係2個口味, 一樣各有風味~
廣島蠔海水味重, 蠔肉飽滿脹卜卜~
啖啖肉~

另外仲有海蝦, 燒完好香好味道!

蔬菜有迷你日本蕃薯同牛油雜菌~

三文魚茶漬飯

最後仲有呢個!
三文魚碎的鮮味入晒個飯度!
加埋紫菜食, 真係好好味!
食完好滿足
2020-10-12
2020-10-14 163 浏览
今晚朋友約左小妹食宵夜😋, 仲要係食日!式!燒!肉!想唔肥都幾難🤣, 朋友book左2130果場, 入到去座位雖然唔算多, 不過油煙亦唔算大, 枱同地下亦無黐笠笠嘅情況出現, 衛生良好, 餐廳用黑色做主調, 以東瀛鬼怪做主題👹👺, 十分特別! 前菜都有好多款, 有泡菜豆腐(左上), 中華海蜇(右上), 榮螺片山葵漬(左下)同枝豆(右下), 款款味道都唔錯, 特別推介中華海蜇同榮螺片山葵漬, 兩款口感都非常爽脆, 入味又開胃!明太子醬帶子炙燒壽司🍣(左)火炙帶子外層微微焦香裡面鮮嫩柔軟, 上面加左明太子醬, 味道更有層次柚子醬油和牛壽司🐂🍣(右)牛肉紋理幾靚, 色澤鮮豔, 口感柔嫩加埋微微柚子醬油味道更清新, 整體唔錯!刺身拼盤拼盤入面有帶子, 甜蝦, 鰹魚同三文魚, 刺身味道鮮甜, 而且幾厚身!牛鬼和牛拼盤🐂拼盤有前胸肉, 牛冧肉, 横隔肌同中腹肉, 每一塊嘅雪花都非常平均, 呈大理石紋理! 前胸肉肉質比較結實有嚼勁, 牛冧肉質感軟熟, 油脂甘香, 油花味係4款之中最重, 中腹肉牛味較突出, 口感同樣細緻, 橫隔肌無牛冧肉咁重油脂味, 牛味亦無中腹肉濃, 但就有哂兩種嘅特質, 味道屬牛

明太子醬帶子炙燒壽司🍣(左)
柚子醬油和牛壽司🐂🍣(右)

刺身拼盤

牛鬼和牛拼盤🐂
拼盤有前胸肉, 牛冧肉, 横隔肌同中腹肉, 每一塊嘅雪花都非常平均, 呈大理石紋理! 前胸肉肉質比較結實有嚼勁, 牛冧肉質感軟熟, 油脂甘香, 油花味係4款之中最重, 中腹肉牛味較突出, 口感同樣細緻, 橫隔肌無牛冧肉咁重油脂味, 牛味亦無中腹肉濃, 但就有哂兩種嘅特質, 味道屬牛冧肉同中腹肉之間, 小妹中意油脂豐腴嘅感覺所以比較推介牛冧肉😋👍🏻!

海鮮類
海蝦🦐爽口彈牙, 味道鮮甜, 帆立貝同廣島蠔都有香蒜牛油或意式香草醬🌱選擇, 香蒜牛油味道相對無咁濃, 牛油同蒜嘅比例岩岩好, 可以食到帆立貝同廣島蠔嘅味道而意式香草醬, 小妹就覺得有少少蓋過左海鮮味道!

蔬菜類
牛油雜菌🍄同迷你日本蕃薯🍠燒起上嚟味道唔錯!

三文魚茶漬飯🐟🍵🍚
食左咁多油膩野, 食番碗熱辣辣嘅茶漬飯可謂感覺完滿, 茶漬飯茶味唔算太濃, 味道剛好, 加埋微微焦香嘅三文魚同紫菜, 非常解膩😋👍🏻!
2020-10-10
$400 (宵夜)
2020-10-13 78 浏览
好耐冇同男友出街食飯,今日放假終於可以出嚟銅鑼灣拍下拖。想食好少少而又乜都有,去咗呢間燒肉放題店。裝修充滿日式感覺,雖然唔係好大,但係格局都幾闊落。服務員都幾親切,好有耐性咁講解佢哋嘅放題套餐。我哋9:30左右先到,食$348。店員介紹佢哋出咗個新推廣。加$18就可以要杯啤酒。原來仲有個$138無限添飲添!前菜方面枝豆暖暖地仲岀煙添,都幾爽口。泡菜豆腐。泡菜唔錯幾入味,配埋個豆腐凍冰冰都幾開胃。中華海蜇。幾爽口彈牙,有小小麻油味。刺身方面有帶子、三文魚、甜蝦、鰹魚、榮螺片山葵漬。帶子、三文魚、甜蝦幾新鮮,甜蝦好食!榮螺片山葵漬呢個好新穎,第一次食,個味鹹鹹地,似煙分左既魚。壽司方面點左柚子醬油和牛壽司。估唔到喎牛同柚子個味道咁配合,牛肉個味幾特別,酸酸地得來又有啲牛肉味,幾開胃。明太子醬帶子灸燒壽司。個面微微燒焦左嘅帶子帶子好好肉地好正😍又有明太子醬調一調味好好食😋推薦!燒肉方面點左a4和牛。睇下佢地既雪花就個個脂肪比例係幾正😻牛霖肉呢個部位好正🤤有少少入口即溶嘅感覺!牛味超濃郁,誠推大家點呢個部位!內側腹肉比較薄身小小得黎都好重牛味前胸肉脂肪比例比較多,一放入口就滲出牛嘅脂肪味🤩正上
好耐冇同男友出街食飯,今日放假終於可以出嚟銅鑼灣拍下拖。

前菜方面
枝豆

暖暖地仲岀煙添,都幾爽口。

泡菜豆腐。泡菜唔錯幾入味,配埋個豆腐凍冰冰都幾開胃。

中華海蜇。幾爽口彈牙,有小小麻油味。

刺身方面
有帶子、三文魚、甜蝦、鰹魚、榮螺片山葵漬。

壽司方面

點左柚子醬油和牛壽司。估唔到喎牛同柚子個

燒肉方面

點左a4和牛。睇下佢地既雪花就個個脂肪比例係幾正😻

牛霖肉

內側腹肉
比較薄身小小得黎都好重牛味

前胸肉
脂肪比例比較多,一放入口就滲出牛嘅脂肪味🤩正

上下排肉
呢個比較上就冇頭先嗰啲咁重牛味。不過都係高質。

海鮮方面

種類都唔少,點左
香蒜牛油帆立貝
帆立貝都幾大粒,識落都算新鮮。好香牛油味

海蝦
幾大隻爽口彈牙

香草醬配廣島蠔
隻蠔好大隻,脹卜卜😍識落都有少少海水味,幾新鮮

另外都點左個三文魚茶漬飯。

份量都唔少,三文魚充滿晒成個飯,配埋個茶幾好食。用嚟送A4和牛真係好正🤩🤩

飲品方面
綠鬼

味道幾fresh。有檸檬、菠蘿、青蘋果等等。青蘋果味幾強烈,味道偏甜。

黃鬼

入面有芒果、菠蘿、蜜桃、檸檬等等。比較上冇綠鬼咁清新,偏甜。如果喜歡甜既朋友可以試下。

2020-10-13 76 浏览
和牛的魅力真是沒法擋。對於喜吃牛肉的我更加喜歡。聽朋友介紹銅鑼灣呢間「燒鬼」有高質素和牛燒。今日放假專程過嚟試!餐聽的裝修頗有特色。而我今晚選左餐廳的套餐,呢個套餐由前菜到主食有全面化。好貼心👍👍👍👍食客可以不用傷腦筋去選擇甚麼菜試。當然,也可以自由點餐的!先來個泡菜豆腐,開埋個泡菜配上滑豆腐!很醒胃!刺身帶子鮮甜,甜蝦爽滑彈牙,三文魚肥美一試難忘!呢度壽司質素都好高㗎!柚子醬油和牛壽司,和牛嘅香味令人齒頰留香😋😋😋😋進入主菜系列!牛鬼和牛拼盤!只看賣相已令人垂涎三尺!呢款A四級和牛拼盤油脂分布均勻。放上燒烤爐上燒後香味四溢!入口即溶嘅感覺!相信和牛控的食客最能體會!呢款意式香草醬廣島蠔也入口鮮甜口感順滑。整體來講今晚嘅晚餐給我很大滿足感。朋友的介紹的確不錯👍👍👍👍
刺身帶子鮮甜,甜蝦爽滑彈牙,三文魚肥美一試難忘!
進入主菜系列!牛鬼和牛拼盤!只看賣相已令人垂涎三尺!
2020-10-09 134 浏览
這間餐廳位於銅鑼灣, 距離地鐵站路程約需要八分鐘左右,地理上還算方便快捷, 最重要的是他在港島區,和我的家十分相近。 這間餐廳主打的也就是燒肉,而我當然也是吃燒肉,價錢相絕對合理,性價比還不錯。裝橫方面,以黑色為主調, 配搭高效能的抽氣扇,吃燒肉也不會全身也充滿燒肉的味道。超級推薦 和牛來說,肥瘦分明,肉味十足。更有海鮮, 最重要的就是新鮮, 餐廳選貨還不錯,新鮮又美味, 看得出買手的認真態度。最後的雪糕,對我來說真是神來之筆。

超級推薦 和牛來說,肥瘦分明,肉味十足。

最後的雪糕,對我來說真是神來之筆。

2020-10-09 82 浏览
嗰個朝令夕改嘅限聚令終於放寬,焗咗咁耐要對自己好啲!今日約咗個朋友去放縱一下,選擇咗呢間日式燒肉+刺身放題嘅餐廳環境好有特色,以日本幕府時代嘅背景加上日本惡鬼做主題,非常配合餐廳個名好多款食物選擇我哋點咗少少前菜試下,一般日式餐廳都有嘅,味道都ok,有枝豆、泡菜豆腐、中華海蜇開咗個胃之後就食一轉刺身,有帶子、甜蝦、鏗魚、三文魚、仲有特制嘅榮螺,調咗少少味再加山葵味道幾夾熱身完後當然直入主菜,我哋叫咗個牛鬼和牛拼盤,由脂肪比例較多嘅上小排肉,到肉味較重嘅前胸肉,每款一放上烤爐即刻香氣撲鼻,多多都食得落!另外仲有個海鮮拼盤都唔錯,牛油帆立貝、香草醬廣島蠔等等,加咗香料令鮮味更出更有味道最後嗌咗個三文魚茶漬飯,茶淡香而三文魚剛熟所以好滑,食埋非常滿足完滿

好多款食物選擇

見網上介紹呢間餐廳質素好似好好,但去到食係完全兩回事,或許期望愈大失望愈大,侍應都有禮貌。首先,和牛完全不像和牛,口感別說入口即化,更加是咬唔開,(孩)仲差過普通牛。一口牛仲要勁難食 刺身還可以接受 炸物完全唔知食緊d乜。和牛壽司完全咬唔開!完全不值一試,普通肉類選擇少,而且常常漏單。環境方面,烤爐和抽煙機距離太近,但兩者距離並不能調較,在烤肉時有點不方便,總括來說,不值一試可以講今次既經驗係十分不愉快 唔會再去呢間餐廳!
可以講今次既經驗係十分不愉快 唔會再去呢間餐廳!
2020-10-08
2020-10-05 141 浏览
之前有朋友介紹過銅鑼灣呢間燒鬼🧛‍♀️任食燒肉海鮮壽司刺身前菜, 啤酒都只係18蚊一杯 勁抵 !!食任食梗係每樣嘢都試下😆 前菜細細碟 ,泡菜豆腐,中華海蜇, 仲有支豆🍺送酒一流刺身當然唔少得 🥰🥰芥末螺片🐋帶子🦐甜蝦🐠鏗魚🐡三文魚…… 全部新鮮厚切,回本必食壽司方面絕對唔馬虎 😍😍柚子醬油和牛壽司🐂🐂🐂 半生熟嘅牛肉 配上清新嘅柚子醬🍣🍣 簡簡直係另一種昇華😊 明太子醬帶子炙燒壽司 亦同樣出色!每人試啲然之後當然 就係今晚嘅主角- 燒肉 🐮🐮用乾冰上枱 超級吸睛🤩🤩 每款都寫上咗係乜嘢肉,要再追加嘅話相當方便🐃內側腹肉、前胸肉、上小排肉、橫隔肌🐃個人最愛內側腹肉油脂分佈均勻入口軟淋易購多汁輕輕一燒就已經可以入口燒海鮮都係唔可以錯過,香蒜牛油帆立貝🤗🤗海蝦😋😋意式香草醬廣島蠔!!全部大大隻好滿足食得多肉會太油利嘅話,可以中間再燒一轉雜菇同日本蕃薯抖抖🤣我哋兩個人食每樣試d都已經飽到上心口😂😂 仲要唔想蝕底試埋佢嘅 三文魚茶漬飯🐋 捧住個肚走

🐃內側腹肉、前胸肉、上小排肉、橫隔肌🐃

食得多肉會太油利嘅話,可以中間再燒一轉雜菇同日本蕃薯抖抖🤣

2020-10-05 105 浏览
前幾日同朋友難得見面,就決定食下好西,所以朋友就介紹左呢間餐廳,我地兩個都超滿意🥰🥰🥰野飲方面我地就叫左蘋果汁同橙汁,兩杯都好好飲🥰🥰🥰!刺身全部超新鮮,前菜方面,我最中意既係泡菜豆腐,酸酸辣辣既,所以超級開胃,壽司亦都整得好細心😍😍😍😍和牛方面,全部油脂感都超爆發,肉味亦好夠,令我食極唔停口🤣🤣🤣🤣🤣海鮮方面同樣好新鮮,而且亦清潔得好好,令人超級滿足🥰🥰🥰🥰

野飲方面我地就叫左蘋果汁同橙汁,兩杯都好好飲🥰🥰🥰!

海鮮方面同樣好新鮮,而且亦清潔得好好,令人超級滿足🥰🥰🥰🥰
2020-10-01 29 浏览
突然好想食燒肉今日就專程黎燒鬼叫左個lunch set非常豐富前菜有枝豆泡菜豆腐中華海蜇鐘意海蜇非常爽口 惹味泡菜夠酸夠辛辣 食完好開胃壽司有兩款柚子醬汁和牛壽司明太子醬帶子灸燒壽司細細件 好精緻 一啖食完岩岩好又唔怕太飽刺身拼盤都好正有榮螺鬼 帶子 三文魚 鰹魚新鮮厚切牛鬼和牛拼盤前胸肉 中腹肉 上小排肉 橫膈肌上檯時會出煙視覺效果非常好食落都好高質素牛味香濃油脂分佈平均 輕輕一燒 點埋醬汁 已經好滋味海鮮都足料有香蒜牛油帆立貝海蝦意式香草醬廣島蠔全部都好新鮮 惹味最後三文魚茶漬飯熱辣辣幾飽都要食 暖一暖胃感覺這一餐完滿了大滿足

突然好想食燒肉

幾飽都要食 暖一暖胃
感覺這一餐完滿了
大滿足
2020-10-01 771 浏览
臨近中秋時節,相約好友喺銅鑼灣午餐一聚兼且交收月餅,好友請我食飯,揀咗呢間新開嘅燒鬼食燒肉,正呀!新開嘅燒鬼裝修格局新潮,以鬼怪為主題,牆上有很多日式鬼怪圖畫, 感覺型格時尚。先嚟嘅係大量前菜包括大大碗很鹹香的枝豆,大大件的五色刺身,泡菜豆腐,海蜇沙律。然後就係的骰可愛嘅和牛壽司和炙燒帶子壽司,壽司細細件,唔會霸佔胃容納,非常欣賞,而且隻燒帶子壽司上面的明太子醬很對本人胃口。再來就是和牛拼盤,四款牛肉每款兩片。中腹肉,顧名思義就係肚腩,十分肥美,可見呢隻牛生前相當好食好住。又有前腹肉,廚房哥哥明顯知我身型不小,知我鍾意食肥美嘅牛肉,呢件牛肉嘅油脂相當豐腴,吃罷十分幸福非常滿足。上小排肉和腹脅,脂肪分佈很平均,很有牛味。食日式燒肉唔一定要飲酒,飲可樂都好夾㗎。仲有唔係好多地方都有得食嘅茶漬飯。另外仲有燒海鮮,同菇菇。餐廳空間大而且抽氣強勁,冇油煙問題,令我可以同朋友並排而坐不用對坐。餐廳上菜速度極快,未食到1小時30分都已經飽到頂住個心口,連甜品嘅一口蕃薯都食唔落,要即刻走人落街行下消化下。這個中秋真快樂。

然後就係的骰可愛嘅和牛壽司和炙燒帶子壽司壽司細細件,唔會霸佔胃容納,非常欣賞,而且隻燒帶子壽司上面的明太子醬很對本人胃口。

再來就是和牛拼盤,四款牛肉每款兩片。

上小排肉和腹脅,脂肪分佈很平均,很有牛味。

食日式燒肉唔一定要飲酒,飲可樂都好夾㗎。

仲有唔係好多地方都有得食嘅茶漬飯。

另外仲有燒海鮮,同菇菇。