2021-03-06
回鄉暫無期,放假出來搵下日本書,在看完書附近發現了有間唔錯又方便嘅燒肉店,可以加杯燒酌再在鐵板上燒,份外有一種風味!餐廳位置在排檔旁邊,所以平時唔行過真係唔知它的出現,但相反想可以在這裡Hea都唔會比人發現😜!這裡亦有好抵食嘅套餐!今日放假想食好一點於是就係選了自己燒嘅燒肉,豬牛羊雞都有得選擇,除此之外亦有不同嘅佐酒小吃!先點了份吉烈炸蠔,落單後等了一陣就上枱,廚房速度快,外脆內軟,蠔味濃郁,配埋杯冰凍嘅西柚燒酌酸甜有汽十分醒神!而這裡主角就是蒙古羊卷肉,將羊卷肉放在燒熱了嘅鐵板上,一陣間再反就已經差不多熟了,加埋枱上嘅味粉,又唔會覺得羊騷味太濃,而且肉質都十分軟熟嫩滑,怕食羊嘅朋友都可以接受!另外佢嘅柚子雞腿肉都唔錯,件件都係嫩滑嘅雞腿肉,加埋用上了柚子作為調味,入口帶點淡淡柚子香味,如果喜歡濃味嘅朋友又可以點少少醬汁入口!估不到朋友想進加埋個車海老,大大隻在鐵板上燒,上面撒了少少鹽,蝦肉彈牙之餘還啖啖肉,又係另一個唔錯嘅選擇!就係咁慢慢嘆,又係一咁尋回了一個回鄉休閒嘅感覺!