2017-07-14
好耐之前都試過焱丸水產食嘢,嗰時候啱啱新開左唔係好耐,今次比起上次食味道同埋環境都更加好,記得我之前去嗰間係尖沙咀分店,相比之下銅鑼灣分店嘅裝修我更喜歡。首先我哋叫咗兩杯野飲,味道清爽而且容易入口。另外都嚟咗個沙律,通常食燒物同埋一啲熟物我哋都鍾意配埋沙律,等成個感覺冇咁肥膩。蟹肉增甲羅燒!完全滿足晒我呢個食蟹之人,上面有蟹子蟹肉仲會撈埋啲蛋一齊將佢拌勻之後拎去燒。而且份量都算多,蟹膏嘅香味令人食指大動。日本岩手生蠔好大隻,有少少海水味,非常之creamy,超級滿足。吞拿魚面煮得好入味,平時食吞拿魚通常都會食刺身,估唔到熟食都會有驚喜。事先仲諗住一定會好「鞋」,但估唔到口感唔係嗰種又鞋又干反而我面嘅醬汁都入晒味。蠔鍋飯,分量唔算多但係調味啱啱好,好似我朋友咁午餐一定要食飯,就別叫佢拉就唔會太飽。張蠔嘅鮮味同埋飯溝埋一齊食,實在太幸福。之後我哋就嚟咗一啲燒物,佢嘅活鮑魚想到枱仲係郁嘅、非常之新鮮,所以入口嘅味道都有鮮味而且彈牙。同朋友叫咗一人一隻活雲丹,幾鮮甜,唔會有些腥咪。一人一隻真大滿足,喺香港好少地方會食到活雲丹,呢度嘅性價比油膏而且味都幾出色,唔使去到千幾兩千一位先有得食咁靚嘅食
同朋友叫咗一人一隻活雲丹,幾鮮甜,唔會有些腥咪。一人一隻真大滿足,喺香港好少地方會食到活雲丹,呢度嘅性價比油膏而且味都幾出色,唔使去到千幾兩千一位先有得食咁靚嘅食材 。
雖然唔係日本但係香港可以食到咁質素既磯燒,實在係滿足左我呢個非常之鍾意去日本嘅香港食貨,過足口引。