2018-09-13
行尖沙咀,依排想搵返啲接近平時食嘅嘢,但質素又想好少少,仲想食得清淡啲,真係買少見少!而呢區係大多數餐廳都係for大陸人嘅價錢,真係冇乜選擇。同朋友買完野近近地,見到呢一間睇落幾整潔,食嘅嘢又啱我地口味,咁我哋就入去試一試啦!一入到去,招呼好好,侍應嘅服務態度真係唔錯。再望下個餐牌,有我最鍾意食嘅牛筋喎,仲可以再拼豬一齊食,即刻就叫咗個3鮮!再加牛筋再加牛肚,除左送埋芽菜蔥花同埋芫西比平時果啲多之餘,仲可以俾你揀埋走啲嘢,因為我身邊有啲朋友唔太鍾意芫西,或者蔥花等,依嘢樣幾好夠細心。我朋友就叫咗個滷水集會飯,個3鮮拼牛筋加牛肚真係超讚!牛筋超超超超淋,淋得黎唔會太大牛蘇味,加上啲午筋入晒味,食落口,入口即溶。個牛肚都唔錯,平時食唔到辣嘅,但又好鍾意食牛肚嘅人就啱晒啦,依個牛肚非常之爽滑,而且食材質素幾好,因為除咗淋之外一啲都唔韌,仲要無根癡住,果個口感同整體口味都好好。而朋友個滷水集匯飯我見到都好似唔錯,除左佢會額外配埋兩個醬俾你揀外,啲餸仲好夠好足料!,