2019-10-11 207 浏览
今日行開深水埗,友人講開南昌站上蓋開左個新商場叫V Walk, 跟住我地兩個沿著深旺道一直行,搵到呢個商場,原來南昌站週邊已經起左好多新樓同新商場,V Walk外型好潮好新,我地由正門進入商場,第一眼見到佢地哈囉喂擺設,再向前行多少少,就見到呢間叫漁釧既居酒屋, 店舖外形好有日本風,以竹簾阻隔店內跟商場,食日本野喎!係香港人既至like😍 平日黎講都算多人幫襯,侍應生服務殷勤主動,雖然是二人,但係都安排左一張四人卡枱俾我地,私隱度好高😇餐牌食物選擇好多,有刺身,壽司,拉麵,炒飯,沙律,鍋物,丼,串燒,炸物等等韓醬八爪魚粒沙律-沙律菜新鮮爽囗壽司盛四色刺身丼-用料新鮮,配上魚湯泡飯,味道一流鐵板牛油焗帶子特盛醬油濃雞白湯拉麵 - Highly recommend👍🏻😋我整碗麵連湯都飲曬😃

餐牌食物選擇好多,有刺身壽司,拉麵,炒飯,沙律,鍋物,丼,串燒,炸物等等

韓醬八爪魚粒沙律-沙律菜新鮮爽囗

壽司

四色刺身丼-用料新鮮,配上魚湯泡飯,味道一流

鐵板牛油焗帶子

2019-10-10
  • 特盛醬油濃雞白湯拉麵
2019-10-10 183 浏览
南昌屋邨個邊有個新商場,真係好少可走去南昌,唔係因為約左M先生行街都唔會走過黎。係唔知食咩好既時候,見到有一間日本野好多人等緊位,見到係新野就想試下。佢地既菜式都幾多,但因為暫時好多野都唔食得住,所以都係揀返普通幾樣野。海鮮海膽炒飯,見到面頭既海膽就已經好吸引,而且佢都真係幾多海鮮料係入面,有蝦、蟹柳、魷魚等等,飯炒得都幾香口,但建議唔好將海膽撈勻成個飯黎食,否則就會唔見曬D海膽!香芒大蝦卷,芒果甜帶微酸,真係好微微既酸,甜多過酸,入面包住炸蝦,幾好食,唔錯!鹽燒牛舌串,牛舌好香牛味,而且軟韌適中,連冇咩牙力既我都食得到,唔會淡味亦唔會過份鹹,呢個絕對值得再encore!黃金軟殼蟹,非常邪惡,勁多鹹蛋黃,勁香勁有味,而且軟殼蟹本身已經炸得好香,呢個真係唔食對唔住自己,但一次過食太多會好膩,必點item!唐揚雞軟骨粒,比平時食既還要大粒,多肉,炸得香口,蘸埋蛋黃沙律醬就好味,M先生至愛!餐廳裝修都好靚,坐高檯位仲可以睇住師傅整野,奉上既茶應該係玄米茶,係我至愛,連豉油碟都好有心機係有圖案係上面,一倒豉油就見到,而且好幾種野食都十分好味,呢間日本料理餐廳十分推薦!

2019-10-09 142 浏览
今次好想同大家推薦e間食日本野嘅餐廳,如題,係近年來食過最好味嘅餐廳,亦係每道菜,以至裝潢,服務,都絕對唔會令我失望嘅餐廳,好想同大家分享下,絕對要去試下,亦係週年飯同生日飯嘅選擇!日本野嚟講其實e家餐廳提供嘅款式都真係幾多,刺身,壽司,和牛,拉麵,茶漬飯,定食,都有!而最重要係,有專人代燒嘅海鮮,應有盡有,可以同時間滿足唔同人嘅喜好!首先一提嘅係門口e幅手繪畫,係其中一個好吸引我嘅地方,你無聽錯,聽店員講係請人親手畫嘅,真係好靚,好有日本浮世繪嘅風格,行過路過,唔好錯過!今次我地叫咗個拉麵,係好有驚喜嘅,雖然好多人會係刺身當頭,無視拉麵,但咁就走寶,因為本人經常食拉麵,而e間店絕對係心目中嘅no. 1, 出色過好多過江龍!湯底濃郁有層次,唔會爆咸同超油,拉麵扁身好特別,最重要係咁好嘅拉麵竟然唔洗100蚊,性價比極高!再嚟係餐廳十大名物之一,燒海鮮,會有店主親自為你即場燒,主要以酒調味,海鮮熟嘅情度啱啱好,只有讚,沒有彈!最後係刺身盤,有我最鍾意嘅海膽,同埋兩款唔知叫咩名嘅魚😆分唔到,但要強調係,我不留唔食三文魚以外嘅魚,而e間餐廳打破咗我對魚刺身嘅陰影,因為真係好好味,個魚油嘅香味令

日本野嚟講其實e家餐廳提供嘅款式都真係幾多,刺身壽司,和牛,拉麵,茶漬飯,定食,都有!而最重要係,有專人代燒嘅海鮮,應有盡有,可以同時間滿足唔同人嘅喜好!

最後係刺身盤,有我最鍾意嘅海膽,同埋兩款唔知叫咩名嘅魚😆分唔到,但要強調係,我不留唔食三文魚以外嘅魚,而e間餐廳打破咗我對魚刺身嘅陰影,因為真係好好味,個魚油嘅香味令人難忘,而且每件刺身都非常厚切,又係性價比好高!

睇埋個裝潢,好有特色,又當裝飾,猶如置身日本,仲有師傅現場手握壽司,坐得舒服!

總括而言,漁釧係一間好值得大家試嘅餐廳,亦係an call 之選,絕👍🏻
2019-10-09 208 浏览
好久沒有吃日料了,今天正好在VWalk逛街,順便過來吃壽司🍣很地道的日本料理,選擇又有很多。路過不能錯過去之前做了很多功課,大家都一致推薦壽司🍣確實不錯👍這是足量壽司🍣確實份量足。用材很新鮮。魚子很飽滿,吃下去,感覺自己在吃一粒粒的魚肝油。新鮮無添加,小時候,我眼睛不是很好,媽媽會買魚肝油。味道一模一樣的。而且廚師很有心,壽司剛剛好,一口一個,上面的料,加上下面的米飯🍚放在嘴裡,就融化開了。魚肉的新鮮,加上芥末口味,還有紫菜,一切都是剛剛好。火炙鵝肝壽司,也是很讚。鵝肝外面烤焦了,裡面確是很嫩很流心❤️優質脂肪融化在嘴裡,幸福也是融化在心裡。刺身套餐更是夠大份,足夠一個月的營養成分。我自己很少吃保健食品,一切都是新鮮健康食材的食物為先。用自己的味覺去選擇適合自己的食物,才是最好的養生

很地道的日本料理,選擇又有很多。路過不能錯過

去之前做了很多功課,大家都一致推薦壽司🍣

2019-10-04 243 浏览
最近嘅天氣實在太熱啦,成日都想食啲凍野補下身。刺身壽司係最好嘅選擇,不過平日晚市去連鎖餐廳都要等好耐又唔係特別好食。經朋友推薦下 訂左位黎呢間漁釧放任一餐😍 餐廳位於新開無耐既V walk商場,位置都幾容易搵,基本上南昌地鐵一出入商場就見到。環境真係好似去咗日本當地開餐咁,可以暫時幻想下自己去緊日本旅行一樣。我去到嘅時候七點未到都已經坐咗幾台客,而且個個都係食刺身睇落好肥美,真係未點餐先興奮。餐牌款式都好多,本身以為剩係得刺身壽司,但原來佢都有串燒鍋物等其他日本料理。佢餐牌嘅最尾一頁有廚師幫你揀嘅餐牌,基本上有晒前菜到主菜甜品既套餐,適合選擇困難又好肚餓嘅各位朋友仔。不過早到關係,暫時未好肚餓就決定散叫。先叫一客酥炸雞軟骨,擺盤好別緻,而且都好乾身當然唔少得嘅仲有串燒同埋煎餃子,作為開胃前菜送酒一流。特別要點名讚佢嘅全消笑得好香口唔會好難咬,而且價錢都好抵食👍🏻👍🏻👍🏻最後當然唔少得嘅就係今日嘅主菜—刺身壽司盛。非常非常肥美!後面見到壽司師傅都好用心去整壽司果然不令我失望😍😍😍佢壽司嘅飯唔會做得太大舊,而且溫度軟硬適中,能夠好配合刺身上嘅油脂入口即溶,令我不禁回想起之前係東京築地食壽司

先叫一客酥炸雞軟骨,擺盤好別緻,而且都好乾身

最後當然唔少得嘅就係今日嘅主菜—刺身壽司盛。

壽司嘅飯唔會做得太大舊,而且溫度軟硬適中,能夠好配合刺身上嘅油脂入口即溶,令我不禁回想起之前係東京築地食壽司嘅回憶。

另外都準備左紫菜包住海膽食,令海膽嘅鮮味更加突出!10分滿足🥰🥰

下次路過南昌都一定會再次光顧,令人回味無窮的刺身壽司盛👍🏻👍🏻👍🏻

2019-10-03
  • 特選刺身盛
2019-10-03 1014 浏览
預早約好暖男說好去食日本餐的,上網找了好幾間食店; 還是超喜歡 "漁釧" ,食物很新鮮、精美及好味道。 食店富有日本色彩,很是吸睛的。位於南昌站,一出地鐵站,行上SHOPPING MALL。 不到兩分鐘就見到食店了,不用左找右看,感覺很方便的了。裝潢富有日本特色,座位很寬敞,坐的很舒服,活動也很自如。我們邊行邊說,暖男說好近,不到1分鐘。 富有日本色彩的居酒屋的格局已經入了眼瞼,一眼就看到,一定沒有入錯店了。未入座,店內已經有客人,令我們急不及待想快點進入店內及坐下。🍶鹽燒雞中翼🍶麴醬燒雞肉串🍶柚子胡椒醬燒雞肉串一致認為串燒佐酒邊食邊飲酒,簡直prefect match中間的大蒜蔥很甜,全口雞肉,再食大蒜蔥,反而覺得好好食,好似fresh 口腔。🍹炙燒帆立貝黑松露牛油果野菜沙律配和風汁 : 很好味的,很健康的開胃菜,黑松露沙律風汁,提醒味蕾,煥醒了我們的胃,食指大動。🍷石燒牛小排 (100g) : 看著牛小排在石上燒 sisisasa 聲的燒著,又有香噴噴的牛肉味。 一口放入口,好滑好鮮味,配上三個特色醬汁,可以的話,原味食……就可以有四個不同口味了。 記得要趁熱食……必選🥂刺身5點

裝潢富有日本特色,座位很寬敞,坐的很舒服,活動也很自如。

🍶鹽燒雞中翼
🍶麴醬燒雞肉串
🍶柚子胡椒醬燒雞肉串
一致認為串燒佐酒邊食邊飲酒,簡直prefect match

🥂刺身5點 : 帶子大粒粒,好鮮好有口感,好好味。 甜蝦超甜,吞拿魚三文魚口感豐富美味,還有時令魚生

🍻海膽三文魚卷 :海膽超甜,也甘甘地,超很新鮮,我們選擇對了
。下次會再點……

在南昌站的shipping mall完, 逛完街攰攰地想舒服坐下食個開心飯……有這間富有日本酒居屋風的日本食店,最很適合不過了。

三五知己,情侶,家人朋友及閨蜜一起來到,一起相聚聊天同時,邊飲酒邊食很是寫意。 食物質素及買相一流,店員又很親切,店內環境又舒服,首選之日本店。

2019-09-09
  • 海膽三文魚卷
  • 石燒牛小排
  • 刺身5點
2019-10-03 135 浏览
親戚住南昌,但未開v walk 前,真係美食沙漠🏜️黎,無啖好食😢!v walk 開左之後就成為左我地既落腳地方啦🤩!繼續係v walk 覓食!今次食位於地下果層,一間好日本feel既日本🇯🇵菜。入面掛滿日式燈籠🏮仲有可以睇住師傅整壽司🍣既bar枱。#極上四色刺身丼 $98價錢方面勁抵,$98大大碗而且刺身又多又厚切。😍無腥味而且幾新鮮。🍚一碗可以兩食,就咁食或者加魚湯咁食。加左湯會似泡飯。#三文魚富士山 🗻 $88真係好大座山🗻長長既三文魚鋪蓋住青瓜卷,面上淋上沙律醬同蟹籽。🐟如果就咁食三文魚,味道有啲似食花之戀。🙌🏻夾埋餐面清爽既青瓜卷🥒,口感豐富,多重滋味。創意同味道都好有驚喜。#壽司盛七件加鐵火卷三件 $128飯仔細細,刺身大大。 😽好有日本食壽司🍣既style。😻岩哂我鍾意食刺身多過食飯。同樣刺身好新鮮,無腥味。#鰻魚柳川鍋 $98呢個又係好特別,係其他地方冇見過👀底下係滑蛋同湯上面係鰻魚。🍲有湯嘅關係鰻魚好濕潤,比較上腍身同無燒鰻魚咁濃味,但一樣肥美。👍🏼第一次食呢種煮法,別具一番風味。屬於下次黎都係會想再點既菜。#鐵板牛舌 $68份量都挺多,牛舌厚薄適中。😆墊底的洋蔥比較生

#極上四色刺身丼 $98

#三文魚富士山 🗻 $88

#壽司盛七件加鐵火卷三件 $128

#鰻魚柳川鍋 $98

#鐵板牛舌 $68
份量都挺多,牛舌厚薄適中。😆墊底的洋蔥比較生。整體味道中規中矩。

2019-10-02 99 浏览
將軍澳人相約屯門人食飯,發現南昌開左個新場,位置甘方便,就係呢度搵左間日本野試下。個新商場幾靚嘅,同埋一出站行幾分鐘已到😀每次食日本野,我都鐘意叫松葉蟹肉野菜沙律。今次都唔例外。我覺得佢嘅sauce唔會過多令到個salad好漏。佢嘅蔬菜都新鮮爽脆。面頭都算多蟹肉。唔錯唔錯。我地一人叫左一個面。我叫左天婦羅炸蝦道庭烏冬。朋友叫左叉燒拉面。我想講個烏冬好好食,好彈牙,個湯唔會太鹹。 最加分為啲天婦羅嘅炸粉好薄身,炸到熱辣辣脆loklok。有蝦、有冬菇、有南瓜,都有四五嚿。整體性價比高!朋友嘅叉燒拉麵都幾好食,湯底好濃沃,啲面有少少似闊條意粉,掛湯能力高,彈牙。有四五嚿叉燒,性價比都高!最後,我地屎忽痕叫多咗個炸魚仔,炸魚仔大概有兩隻手指大。 朋友話呢隻size好少喺街市見到。炸到脆loklok,調味唔會過咸。

個新商場幾靚嘅,同埋一出站行幾分鐘已到😀

2019-09-24 198 浏览
記得南昌站上蓋開張嗰日來到V Walk吃過中菜,嗰一日就人山人海,熱鬧非常,但2個月後今天來,就感覺好少好少人,除咗啲賣樓嘅地產經紀。好彩漁釧都算多人,新商場,新鋪頭,出邊,入邊都裝修新淨,企理同埋濃濃日式風。今日嘅前菜有燒銀鳕魚片,一份32蚊,比想像中份量多及好味道,香口但又唔硬,入口甘香,吃極吃唔完。而刺身就叫咗帆立貝同三文魚腩,帆立貝90蚊,感覺有少少貴,但吃落無渣又清甜,極高質,咁就抵番哂啦,唔點芥辣更加可以吃到最真的原味。三文魚腩亦係冇得輸,個口感比普通三文魚片更加爽,更加冧,68蚊三大片超抵。海蝦雜錦天婦羅亦都係上上之選,有四樣蔬菜及3隻海蝦。鰻魚柳川鍋對我來講係新鮮嘢,有鰻魚,有蛋同埋牛蒡,可以一試。特盛拉麵亦係好味之選。

海蝦雜錦天婦羅亦都係上上之選,有四樣蔬菜及3隻海蝦。

• 特盛醬油濃雞白湯拉麵
2019-09-24 166 浏览
南昌站試蓋開左個新商場V Walk 黎間日本餐廳次次經過都好多人排隊 餐廳裝修好日本風 居酒屋既設計 牆上貼晒d日本懷舊poster 好有心機螢光魷魚漬 $58(美味指數: 😋😋😋😋😋)螢光魷魚面上有柚子皮有少少柚子既清香 食落就鹹香味重又滑又爽帶子三文魚親子丼 $126(美味指數: 😋😋😋😋😋)不得不提既係黎個飯配左個鯛魚漬湯 個湯鮮甜濃郁 無論壽司飯定漬飯都好好食中拖羅(一件) $26(美味指數: 😋😋😋😋😋)吞拿魚腩酸味足 唔會太肥 入口即溶 而且食到好濃既拖羅味 壽司師傅即握壽司力度均勻 增加左壽司飯同拖羅既配夾感醬油濃湯白雞拉麵 $78(美味指數: 😋😋😋😋)食得出叉燒特別燒過好香 而且拉麵比平時食開既拉麵闊身彈牙食落好有滿足感 拉麵既掛湯力度夠 食到好濃厚既味道燒活鮑魚(一隻) $58燒活帆立貝(一隻) $58(美味指數: 😋😋😋😋)真係超新鮮 係燒之前店員專登拎出黎俾你望一望 確保係即撈即燒 鮑魚帆立貝有酒香味 相信師傅落左少少酒去燒 而且增加左本身既鮮甜味 鹽燒牛舌串 $38燒活白鱔 $52(美味指數: 😋😋😋😋😋)鹽燒牛舌串 - 厚切牛舌 燒得好惹味 啖啖肉爽口彈牙燒

螢光魷魚漬 $58

帶子三文魚親子丼 $126

中拖羅(一件) $26

醬油濃湯白雞拉麵 $78
(美味指數: 😋😋😋😋)

燒活鮑魚(一隻) $58
燒活帆立貝(一隻) $58
(美味指數: 😋😋😋😋)

鹽燒牛舌串 $38
燒活白鱔 $52
鹽燒牛舌串 - 厚切牛舌 燒得好惹味 啖啖肉爽口彈牙
燒活白鱔 - 燒得皮脆肉滑 白鱔夠肥美 好香鰻魚油脂味好香

😍(5分為最高)
整體食物質素: 😋😋😋😋
性價比:💰💰💰💰
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-09-24 224 浏览
呢晚黎到南昌VWALK~因為想食日本野既關係見到呢間漁釧個樣同格局都唔錯就入左黎~ 佢個餐牌都非常之豐富, 有好多好多野既選擇~又可以揀鍋,拉面,魚生,串燒,壽司~簡直係一間大型既居酒屋, 又坐得舒服過居酒屋好多~!!!!!!!!!!!!!! 我地叫左三文魚、海鰻、中拖羅、腐皮、和牛、珍寶海蝦壽司!!! 連壽司送上既薑味道都非常之唔錯!!!! D 壽司都食得出好新鮮! 強烈推介大家叫海鰻~~廿零蚊一舊有條勁長既海鰻!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 另外叫左池魚仔,呢個魚仔勁香口!最岩送酒,不過我地就冇叫酒~~~~~~~ 食落有D 小骨但都係吞得~ 連小骨都怕既就唔岩叫啦~~~ 特盛拉面, 呢個拉面既豚肉增量! 仲要個湯勁濃郁!食完一啖都忍唔住想成碗食哂! 溫泉蛋真係半生熟勁正!!! 另外仲叫左D 串燒,包括有牛舌, 盬醬雞串同埋雞心~~~ 雞心唔係谷起一粒咁~ 其他兩樣都非常唔錯又多汁!!!! 最後係蒜香牛肉卷, 夠哂蒜味, 不過略嫌食得多會漏, 一件起兩件止就岩哂!!!!

2019-09-23 191 浏览
今日陪朋友睇完新樓盤示範單位,之後去V Walk商場行下,途經這間餐廳,印象中,在將軍澳分店光顧過,味道不錯,於是推介朋友入內光顧。餐廳內有bar枱及卡座,地方尚算寬敞,室內嘅設計以日式漁船嘅木調為主,每一角落都放置左特色嘅擺設或圖畫,客人如坐bar枱更可以近距離欣賞廚師嘅刀功,餐廳服務員亦有禮,樂於主動回應客人需要。餐牌設計精美,一打開餐牌,見到好多食品都好吸引啊!最後,經過一輪相討,我們倆點了以下食品:-🔸刺身5點刺身新鮮、厚切肥美,加上擺盤精緻,絕對是視覺跟味覺嘅一大享受!🔸極上刺身魚湯漬飯湯漬飯嘅湯同飯分開上,魚湯嘅溫度適中,魚湯同日本飯粒混合一起食嘅時候,口感幼滑,刺身中,海膽同蟹肉特別有驚喜!🔸粟米天婦羅朋友特別要求這款,粟米粒跟粉漿連在一起炸,粟米香甜而不油膩,簡單嘅食材,卻帶出溫暖嘅感覺。🔸海蝦天婦羅蝦肉爽口彈牙,味道鮮味!🔸金菇牛肉卷好耐無食過咁「實在」嘅金菇牛肉卷喇!牛肉包住一大束嘅金菇,唔會好似平時見到牛肉同金菇分離嘅畫面,好感動,食完覺得好幸福!總括嚟講,值得推介!

餐牌設計精美,一打開餐牌,見到好多食品都好吸引啊!

最後,經過一輪相討
,我們倆點了以下食品:-

🔸刺身5點

🔸極上刺身魚湯漬飯

🔸粟米天婦羅

🔸海蝦天婦羅
蝦肉爽口彈牙,味道鮮味!

🔸金菇牛肉卷

總括嚟講,值得推介!
2019-09-21 100 浏览
最近南昌開咗個新商場v walk ,南昌地鐵站一出就係啦!而且商場都好大,好多唔同嘅食肆!今日我哋帶咗BB所以要去啲舒服啲嘅地方食嘢就揀咗呢個商場嘅日本餐廳魚超難睇佢個餐牌價錢都合理而且款式都唔少叫咗個海膽三文魚卷,三文魚同海膽都係我嘅至愛!所以一見到就即刻叫!海膽好新鮮,鮮甜👍🏼👍🏼而且海膽份量都唔少非常正🤤🤤嗌咗一個蛋鰻魚天婦羅!呢個好得意,有蛋有鰻魚!天婦羅呢個菜式比較特別🤤其他壽司我哋係逐件逐件嗌嘅!價錢都好合理,而且材料好新鮮!有意外驚喜!最後帶咗個小食魷魚圈,又爽又脆口!兩個人食咗$500左右,覺得係一個好好嘅選擇下次會再嚟!
2019-09-21 100 浏览
深水埗的VWalk 商場第一次來,這裡地下有間叫漁釧日本菜都裝潢不錯,餐牌有拉麵又有熱食都多選擇就同朋友一齊入去吃飯。叫了五款食物價錢都十分便宜,而且待應服務都十分好,好有驚喜的一餐。醬油濃雞白湯拉麵,來到的义燒十分大片,而湯底有點白色仲要十分香,飲的感覺真的有雞味而且又咸度剛好,拉麵的質地彈牙,都幾大碗。而朋友就叫了綠茶冷麵,綠茶味都濃十分清新。小食就叫黃金軟殼蟹,軟殼蟹好多而且炸得好香脆,因為醬的原因增加不少惹味。鰻魚柳川鍋用一個鍋來好吸引,下面有不少雞蛋好香入了醬汁味十分好味,鰻魚大片又厚肉,熱呼呼好新鮮。喜歡吃蛋的我常常周圍找玉子燒,見到這裡有自家製玉子燒就叫了一客,好滑身又濃郁蛋香。
2019-09-20 147 浏览
又到週末, 老友話要出嚟對酒吹水解下悶, 梗係無 say NO 啦.油尖旺去得太多, 今次轉去大角咀試下. 朋友推介 --- 漁釧, 新開嘅, 話D嘢食OK, 又可以慢慢坐慢慢食, 店員吾會趕人, 南昌站上蓋又夠晒就腳, 掂啦. 收工去到, 因為無訂枱, 都等左一陣, 最後店員安排左個吧枱位俾我地. 間鋪幾有居酒屋 feel, 吧枱 2位師父先正, 好talk得, 好耐未試過一邊食飯可以一邊同餐廳師父傾計, 佢地仲會推介餐廳有咩正嘢食. 最正當然係師父醒左碟清酒鵝肝小食俾我地送酒, 第一次咁食鵝肝, 好正, 但開心得濟吾就得拍照...我 order 左師父推介嘅自家製梅酒(用桂花酒浸), 真係幾正, 好香.老友記就叫左支漁釧小麥手工啤.Cheers~呢餐主要都係叫小食嚟送酒.我至愛嘅燒雞皮一定吾少得, 脆得嚟吾硬, 必食!!燒銀鱈魚片, 脆卜卜, 都係送酒必食螢光魷魚, my favor again, 又滑又爽, 吾錯, 係少少咸炸魷魚圈都幾出色, 炸漿吾厚, 真係食到啖啖魷魚食肉獸當然要叫返D肉啦 --- 香蒜牛柳卷, OK呀, 啖啖肉, 又吾韌 呢個三文魚富士山好有創意, 最緊要係

老友記就叫左支漁釧小麥手工啤.
Cheers~
漁釧小麥手工啤
自家製梅酒

呢餐主要都係叫小食嚟送酒.

我至愛嘅燒雞皮一定吾少得, 脆得嚟吾硬, 必食!!
燒雞皮

燒銀鱈魚片, 脆卜卜, 都係送酒必食
燒銀鱈魚片

螢光魷魚

炸魷魚圈都幾出色, 炸漿吾厚, 真係食到啖啖魷魚
炸魷魚圈

香蒜牛柳卷

呢個三文魚富士山好有創意, 最緊要係師父即席係我地面前整ga, 加分加分加分!
三文魚富士山

呢間鋪真係吾錯, 一定要再嚟, 仲一定要坐返吧枱!!!!
2019-09-20
漁釧小麥手工啤