2019-10-10
南昌屋邨個邊有個新商場,真係好少可走去南昌,唔係因為約左M先生行街都唔會走過黎。係唔知食咩好既時候,見到有一間日本野好多人等緊位,見到係新野就想試下。佢地既菜式都幾多,但因為暫時好多野都唔食得住,所以都係揀返普通幾樣野。海鮮海膽炒飯,見到面頭既海膽就已經好吸引,而且佢都真係幾多海鮮料係入面,有蝦、蟹柳、魷魚等等,飯炒得都幾香口,但建議唔好將海膽撈勻成個飯黎食,否則就會唔見曬D海膽!香芒大蝦卷,芒果甜帶微酸,真係好微微既酸,甜多過酸,入面包住炸蝦,幾好食,唔錯!鹽燒牛舌串,牛舌好香牛味,而且軟韌適中,連冇咩牙力既我都食得到,唔會淡味亦唔會過份鹹,呢個絕對值得再encore!黃金軟殼蟹,非常邪惡,勁多鹹蛋黃,勁香勁有味,而且軟殼蟹本身已經炸得好香,呢個真係唔食對唔住自己,但一次過食太多會好膩,必點item!唐揚雞軟骨粒,比平時食既還要大粒,多肉,炸得香口,蘸埋蛋黃沙律醬就好味,M先生至愛!餐廳裝修都好靚,坐高檯位仲可以睇住師傅整野,奉上既茶應該係玄米茶,係我至愛,連豉油碟都好有心機係有圖案係上面,一倒豉油就見到,而且好幾種野食都十分好味,呢間日本料理餐廳十分推薦!