2019-10-09
今次好想同大家推薦e間食日本野嘅餐廳,如題,係近年來食過最好味嘅餐廳,亦係每道菜,以至裝潢,服務,都絕對唔會令我失望嘅餐廳,好想同大家分享下,絕對要去試下,亦係週年飯同生日飯嘅選擇!日本野嚟講其實e家餐廳提供嘅款式都真係幾多,刺身,壽司,和牛,拉麵,茶漬飯,定食,都有!而最重要係,有專人代燒嘅海鮮,應有盡有,可以同時間滿足唔同人嘅喜好!首先一提嘅係門口e幅手繪畫,係其中一個好吸引我嘅地方,你無聽錯,聽店員講係請人親手畫嘅,真係好靚,好有日本浮世繪嘅風格,行過路過,唔好錯過!今次我地叫咗個拉麵,係好有驚喜嘅,雖然好多人會係刺身當頭,無視拉麵,但咁就走寶,因為本人經常食拉麵,而e間店絕對係心目中嘅no. 1, 出色過好多過江龍!湯底濃郁有層次,唔會爆咸同超油,拉麵扁身好特別,最重要係咁好嘅拉麵竟然唔洗100蚊,性價比極高!再嚟係餐廳十大名物之一,燒海鮮,會有店主親自為你即場燒,主要以酒調味,海鮮熟嘅情度啱啱好,只有讚,沒有彈!最後係刺身盤,有我最鍾意嘅海膽,同埋兩款唔知叫咩名嘅魚😆分唔到,但要強調係,我不留唔食三文魚以外嘅魚,而e間餐廳打破咗我對魚刺身嘅陰影,因為真係好好味,個魚油嘅香味令
最後係刺身盤,有我最鍾意嘅海膽,同埋兩款唔知叫咩名嘅魚😆分唔到,但要強調係,我不留唔食三文魚以外嘅魚,而e間餐廳打破咗我對魚刺身嘅陰影,因為真係好好味,個魚油嘅香味令人難忘,而且每件刺身都非常厚切,又係性價比好高!
睇埋個裝潢,好有特色,又當裝飾,猶如置身日本,仲有師傅現場手握壽司,坐得舒服!
總括而言,漁釧係一間好值得大家試嘅餐廳,亦係an call 之選,絕👍🏻