2017-10-20
一班朋友放工後再次黎到呢間餐廳Happy Hours! Happy Hours當然唔少得飲兩杯啦 - 冰凍的SAPPORO生啤酒 味道清淡, 一啖落肚成個人都覺得清爽左. 而且酒精度又唔高, 都幾啱女士飲. 特制黑松露炙燒平目魚邊沙律 平目魚炙燒完後非常香,而且口感軟滑幼嫰, 油香突出. 沙律菜新鮮爽脆,牛油果軟腍creamy, 再配上濃郁黑松露,令個沙律又香又惹味,口感 & 味覺層次都十足。 刺身盛合(8款) 有三文魚, 金目鯛, 吞拿魚, 帶子, 牡丹蝦, 三文魚籽 等等… 刺身魚基本上全部係厚切, 肉質一樣咁鮮甜肥美。 帶子肉質軟綿鮮甜又肥美. 而牡丹蝦的肉質就細滑綿軟, 味道鮮甜。 秋刀魚刺身 秋天係秋刀魚的季節, 所以特別肥美肉厚, 最啱做刺身. 入口一啲都唔會腥, 而且仲幾鮮甜&有口感. 食完刺身後, 剩下的魚頭魚骨師傅會收回并即炸成脆卜卜的香口脆魚骨, 變成了佐酒小食~ 一物二食, 完全唔浪費. 海之幸玉子燒 上枱仲係熱辣辣, 外層係軟棉棉的充滿蔥香的甜玉子, 簡直有口入即溶的感覺. 而中間就咸香的明太子. 燒A5和牛扒 日本和牛一向都令人無法抗拒
刺身魚基本上全部係厚切, 肉質一樣咁鮮甜肥美。
一物二食, 完全唔浪費.
日本和牛一向都令人無法抗拒, 而今次我地就叫左一块燒A5和牛扒.
師傅掌握的時間剛剛好, 切開碎上的和牛扒中間仲有淡淡粉紅色. 入口甘香鬆化 而且仲好juicy. !!
雖然係厚切, 但牛舌一啲都唔會硬, 燒得剛剛好,入口軟稔易咬又多汁. 唔錯唔錯!
厚身燒鰻魚, 口感黏黏腍腍得黎又有少少彈牙, 啖啖肉. 醬汁厚身又夠惹味.