2018-03-20 339 浏览
已經好耐冇食過滿屋,好耐之前食過都覺得幾好,今次晚飯時間黎到Walk in都有位。坐低左好耐都無人黎收落單紙,好多枱都未執,應該人手都幾不足。刺身點左好耐都未上,等左成半個鐘,黎到d款式同數字都同我地手寫既唔同,不過食物方面係新鮮既,尤其d蝦好甜👍🏿自助區會有d甜品,泡菜,小食等等,比你食住先,沙律都ok。🤣炸物都做得幾好,不過唔夠熱,仲開始出油,而且好多單都漏左,食物隔好耐先黎,你催果陣侍應會係手上隨便比一盤你😮😮😮最後,每人會有一杯movenpick,其他雀巢雪條就任食!

最後,每人會有一杯movenpick,其他雀巢雪條就任食!
2018-03-15 343 浏览
從同事茶餘飯後間的閒話中常常聽到好多人都吃過滿屋,而且是讚不絕口,今天終於有機會感受一下,店門口的擺設已早早開始迎接春之臨,滿滿的櫻花風,完全日本味,在入口處有滿滿的清酒與梅酒可以任飲,果然這家可以或的大家茶餘飯後的討論話題不是沒有原因的。店員快快帶入位,沿途經過厲害的沙拉Bar、有蟹棒、冷蝦、有蛤蠣大盛、有蟹卵、燉木瓜、茶碗蒸、就連章魚燒都能無限暢食,沿途中已經物色好等會要去拿取的佳餚了,一到座位上有兩大本可以任點的餐點,簡直就是滿漢全席,美食餐本有A到M的餐紙供選擇,A專單是生魚片,超推薦松葉蟹腳、象拔蚌、甜蝦刺身;BCDEF專單都是壽司手卷系列,因為米飯非常容易飽足,不是大胃王的我們,只能卿點最精華的岩鹽火炙和牛壽司與創意壽司的鮮果物語、香芒花之戀、香芒龍蝦沙律卷,非常推薦一定要點創意壽司系列,清爽且不是在其他餐廳都可吃的到的;G專丹則是炸物,因想把胃留給其他海鮮與和風料理,炸物我只好跳過,但朋友點了榴槤炸彈,不誇張,但朋友切開的那顆,榴槤濃厚的香氣有如炸彈般把我給薰飛了。H專單則是和風料理,秘製香辣牛柏葉絕對不能錯過;I專單為一品料理,點到這裡其實真的每樣都好想吃吃看,這時真想

海膽海葡萄大赤蝦壽司
辣酒煮東風螺

H專單則是和風料理,秘製香辣牛柏葉絕對不能錯過;I專單為一品料理,點到這裡其實真的每樣都好想吃吃看,這時真想當隻牛,可以有四個胃好好的飽足享受每一道,雪花牛肉鍋看起來真的好吸引人,但不爭氣的是我的胃,但為了後面其他的專單,點了厲害的蟹皇海鮮粥,J專單試燒物,鹽燒海蝦與牛舌,最最最不能錯過是燒有機鮮波蘿,一解所有的油膩,絕對是要教個好幾隻作為中繼站;K專單是誇張誇張阿~避風塘專單,當然避風塘花筋炒蟹,絕對必點,點了幾乎就抵食啦~L專單則是豪華海鮮煲,這專單的每一樣都不能錯過,最後M專單,當然就是甜品飲品單,還好甜品真的是另外一個胃,北海道牛乳棉花冰絕對推薦。
避風塘黃金炒蟹
秘製香辣牛柏葉

吃了這滿漢全席的豐盛大餐,竟然還有隱藏版冰品,Haagen dazs 與Movenpick的冰品,真的是全港最超值最抵食最能享受到日本料理最能吃到最多海鮮的餐廳了。
Haagen Dazs 雪糕
2018-02-28
海膽海葡萄大赤蝦壽司
辣酒煮東風螺
避風塘黃金炒蟹
秘製香辣牛柏葉
Haagen Dazs 雪糕
  • 避風塘黃金炒蟹、香芒龍蝦沙律卷、蟹皇海鮮粥、鹽燒海蝦、燒有機鮮波蘿、松葉蟹腳
2018-03-12 281 浏览
来过几次,感觉还好,用餐环境是不用期待了,座位挤到无以复加。这次来令人实在失望,为了和同事共庆演出成功,特地提前一周定位并说明我们有大件乐器需要空间,结果来到后,给了67号最挤逼的角落,想转台,服务员态度极其怠慢扔下就不理。并且桌子没有清洁有酱油及吃剩琐碎,让他们清理,直接扔了几张干纸巾。我们收到电话说➕88$升级海鲜,结果,点了菜,等候久久不来,服务员见到示意,却视而不见。每次点菜均需等候良久或索性跳过,369一位,这付出非常不值得。for celebrate concert I've booked the table one week in advance with announcement of extra space for our instrument. when we arrive we got the tightest coner with a dirty table that we need to do the self cleansing.service ignore all the request and food orders, shows argly face
service ignore all the request and food orders, shows argly face whole time.
we were persuade for upgraded food with 88$ extra pay ,that makes per person 369$, we had to wait long time for ordering and the food either coming very late or skipped, it was a very disappointed dinner... definitely not recommend to any of our friend.
2018-03-11
宵夜
2018-03-04 332 浏览
新年假期後食大左個胃,再次係今星期日決定約朋友食埋今餐放題先再減肥。😋講起放題,我諗個個都一定食過「滿屋」,見好耐無去食,就選擇左再番食,睇下最近食物質素如何先!黎到一坐底,經理就安排左個好寬敞既卡位俾我地,佢話因爲星期日夜d時間無咁多人,所以先可以坐到咁鬆動,真係比我以前坐到好似沙甸魚既感覺完全唔同。開始落單,當然係魚生同壽司啦!因為我朋友食唔多,又唔想做大嘥鬼,所以只可以少少地咁每樣叫一至兩件,睇下佢新唔新鮮!🐟🦐🦀如果要用排序去講,我會先排甜蝦》大赤蝦〉帶子》蟹腳〉三文魚》油甘魚〉大鳥貝(只食左咁多款),質素中規中矩,都算新鮮同肥厚。到左壽司🍣就真係有小小驚喜,尤其係海饅壽司同芝士系列壽司,真係好好味,而且壽司飯唔係為左令你食飽而大大份,反而係一小口的暖暖壽司飯,加上唔同既刺身同配料,比直接食刺身更加易入口同美味。飲品方面,當然唔少得有無限的自助罐裝飲品,真係總有一款啱你飲!不過等最欣賞既都係自助清酒🍶同梅酒,想飲幾多就添幾多。試過兩款酒,感覺清酒🍶比梅酒出色而易入口。瘋狂完一輪刺身壽司,戰鬥力迅速下降,最後只係食到多幾款食物,包括有炒菜、焗帶子、花膠、燒牛舌、燒小蕃薯🍠同炸榴槤

瘋狂完一輪刺身壽司,戰鬥力迅速下降,最後只係食到多幾款食物,包括有炒菜、焗帶子、花膠、燒牛舌、燒小蕃薯🍠同炸榴槤波波,食物平均質素都唔錯,以二百幾既價錢食放題,已經覺得好實惠。埋單時,仲可以選擇Haagen-Dazs 或 Movenpick既雪糕一個,肚皮真係滿載而歸啦!
很想很想告訴你,今晚真的有很多東西吃。 滿屋放題果然真的不是浪得虛名。 不敢說每一樣東西都是很好吃,但是以日式放題來說,它的性價比很高,值得一試。先來一張美食地圖大哂冷。。。我吃這個放題的攻略是, 先趁胃部還有空閒的時候,儘量先享受貴價的海鮮。。。今夜的海鮮拼盤包羅萬有, 生魚片丶鮑魚丶 蝦丶帶子丶蟹丶蠔,😋 各式可以吃到回本的海鮮應有盡有。這裏還有一個好處, 就是畫了點心紙之後,在等待的時候,可以出外面的自助餐區,任拿自己喜歡的東西先吃,我就拿了一堆海蝦(下圖右二)來打頭陣,大擦一餐。。。😋 yummy.. 其實小蜆(上圖右一)看來也不錯, 我的朋友像發現了寶藏一樣,拿了一大堆來吃! 他說蜆肉很鮮甜丶沒有沙、很有口感!魚生跟壽司的種類很多, 我朋友則喜歡厚切的三文魚,口感豐盈,啖啖肉又多汁。。。 還有油甘魚、 大赤蝦、帶子、大鳥貝刺身、 海膽、劍魚腩、海葡萄、帆立貝壽司、 鮑魚片及象拔蚌刺身等多種海鮮選擇。。。 這些都是回本之選所以要多吃!餐廳上菜的速度頗快,很多東西叫了不用五分鐘便送來。 但由於桌面比較小,所以大家點東西的時候要留意,不要一次點太多,以免桌面沒有位置放。海鮮方面,除

先來一張美食地圖大哂冷。。。

海鮮方面,除了吞拿魚丶三文魚丶我也推薦松葉蟹腳 ,你看下圖。。。蟹腳的肉,肌肉紋理清晰,咬下去爽口彈牙, 兼有海水的鹹鹹甘甜味,一囗咬下去 ,o... ooishi... 好味,簡直令人味覺神經情為之一振,唇齒回味再三。

熱食方面也很豐富。

我試了很款不同的「滿屋限定」避風塘食品。。。包括:避風塘金沙蛋黃蝦丶避風塘炒蟹(下圖右上)丶 避風塘蒜蓉墨魚仔(下圖左上)等。

汁煮燉品方面,我則是了鮑汁北菇燉花膠(上圖右下)和 醬汁秘製牛柏葉(上圖左下)。

這些東西其實不太日式!!!但在這裏有得點有很吃,也就姑且一試。感覺。。。頗為特別是!!!這是吃其他日式放題不能吃到的,只此一家 fusion精選。

其實講得好聽就要fusion,講得不好聽就是「不正宗日式放題」。。。這就是看你的「腦朋友」向哪邊靠攏( 樂觀達人還是悲觀一族 )。

但當然福福一族都是往好的方面看事情的, 樂天知命,享受美食, 這樣大家也會吃得開心一點。 人生,從來就不用太執著喎!!

這夜我們還喝了青紅蘿蔔瘦肉湯丶吃了燒物(燒帶子丶蝦丶和牛粒丶牛舌還有燒菠蘿。。。 種類太多,不能盡錄)。

當然還有日式放題少不了的 各款壽司, 除了 剛才提及的傳統魚生壽司外, 點心紙上還可以選擇不同的特色壽司,包括炙燒系列壽司丶芝士系列壽司 、 鵝肝壽司 以至新派的水果壽司。。。包羅萬有,任君選擇!!

通常用作結尾的一品窩如日式烏冬丶麵條和飯點也有很多選擇。因為剛才吃得頗多的關係,我們點了最輕巧的日式蟹皇海鮮粥(下圖), 作為吃甜品前的完美作結。

醒你一個貼士, 餐廳提供兩個時段吃晚餐,分別為晚上六時半和八時半。

以性價比來說8時半化算很多,因為你有多很多時間去食。。。 6時半的時段,雖然說可以吃兩小時,但吃到8時分店員已經急不及待催你埋單,以便準備下一輪8時半的枱面。 8時半的時段,則可以吃至11時許也沒有催你走。。。

精明的福福郎,當然是吃8時半啦!!!
我們8時15分嚟到,還有15分鐘可以先在門外看看餐牌(下圖左下),計劃一下放題攻略,看一看什麼比較抵吃,和應該怎樣點菜,才可以 maximise gain 。。。 即是經濟學術語上說的收穫最大化。。。
門口的情況請參閱上圖。

門口很清楚貼了餐牌和怎樣收費的詳情, 感覺頗為 闊落 ,還有一些座椅,準備了給有需要的人坐,當然是留給長者和兒童坐啦!

飲料選擇方面, 福福郎推介熱清酒和home made梅酒。

除了酒以外,店家還準備了各式式大路汽水丶特色韓國汽水和啤酒給食客享用,我則選了韓國牛奶有汽飲料和 蜂蜜特飲,因為兩種都未試過。

另外,甜品紙上還有各式特飲如: 藍糖白桃梳打、荔枝冰極旋風、超級芒果艦隊、指日天葵白桃梳打等 各式重量級夢幻特飲,可供任叫任飲。

而可供選擇的甜品:則有芒果棉花冰、北海道牛乳綿花冰(下圖左上)和沖繩之戀(下圖左中)。 我和朋友分別試了後兩者, 做得也很有水準。味道不錯,不會太甜,而且口感很佳, 沒有將貨就價,值得一讚。

最後要介紹的 ,就是在各式飲料的雪櫃旁,還放了buffet甜品,有 各式果撻和馬卡龍 ( 詳情請參閱上圖及本文第一張大晒冷附圖)。

除此以外,還有一櫃的牛奶公司紅豆冰雪條和 一個上了鎖的 movenpick/haagen-daze雪糕櫃。 要留意的是,兩隻高級雪糕是每人限取一杯,要由店家分配的 。紅豆冰則是任食。

最後我把他們所有的點心紙也拍了到以下附圖,讓你可以一目了然。如果你也想食「滿屋」放題的話,建議你先做做功課,安排一下你胃的容量(一笑)和想叫的美食作一個預先配對。
祝君好食!!

2018-03-03
  • 刺身拼盤
  • 燒菠蘿
  • 壽司
  • 日式放題
2018-02-27 242 浏览
Coming here to have dinner buffet with boyfriend=) We are big fans of Japanese food so coming here is a right choice!First, we have some sashimi!! The salmon is very oily and fat! The best here~Then the pineapple also very nice, juicy and sweet=)The congee also very delicious! Sweet and wont be too salty~The sushi is quite pretty and not be so big for size, so you can try more for that~

2018-02-27 259 浏览
話說最近經常加班,今日放工後特意約男朋友食餐好!女朋友說想食日本菜,我靈機一動,不如食放題啦!講起食放題,男朋友已經流口水了。好啦,再來一個問題,去邊食!咁當然係OpenRice下啦!我哋咁銅鑼灣,不如就搵一間就腳又好食嘅餐廳啦!「滿屋」一定喺不二之選!由於今日係平日,8:30去到餐廳門口,竟然無人排隊,我地好快就安排到入住,入到去見到原來全場滿座!見咁多人,入座後,我地立即點菜!首先我食蝦、貝類、同一個蟹肉粥,刺身新鮮味甜,質素都好好,我就特別喜歡大赤蝦同甜蝦,爽口彈牙,加埋芥末及醬油就更加美味啦!而個蟹肉粥好香,味道剛剛好!好想再食多個,可惜仲有其他美食等緊我地!另外,我同男朋友都喜歡食菜,我地叫左個熟食,炒雜菜!我都覺得好好食!    海鰻,肥美!三文魚光鮮肥美,甜蝦滑身,帆立貝雖不算大,但粒粒尚算飽滿啦! 燒蝦,都好鮮甜! 仲有芝士類嘅美食,一定要試呀! 榴槤球都好得!炸嘅程度恰到好處,軟軟嘅榴槤肉連同脆脆外皮一齊很好食,勁想再encore! 燒菠蘿,少少酸帶甜,食完咁多野,食返件燒菠蘿,感覺口腔又清新返哂! 仲有松竹梅清酒是任飲的! 呢到服務都幾好。員工都好有禮貌!整體嚟講很

「滿屋」一定喺不二之選!

燒蝦,都好鮮甜!

仲有芝士類嘅美食,一定要試呀!

仲有松竹梅清酒是任飲的!

呢到服務都幾好。員工都好有禮貌!

整體嚟講很好!
2018-02-25 223 浏览
慶生,呢间唔錯地方尚闊,不会有好迫的感党有熟食,不过不吸引我到老公喜欢飲清洒,這裡不錯,熱清洒,不是间间有刺身方面第一次點的質數好d,追加明顯麻麻地。冇帆立貝食。長腳蟹可一試叫左个避風塘炒蟹,但冇工具,蟹殼太硬,基本上食唔到所有食物都比足你,但冇貨既就唔会話你知,点左个羊腩煲问佢又唔答,當然最后冇來到有特飲,很喜欢,飲品种類亦多甜品果d冰不試也吧慶生提前訂4人送cake仔,要追好多次先有,唉
慶生,呢间唔錯

地方尚闊,不会有好迫的感党

有熟食,不过不吸引我到

老公喜欢飲清洒,這裡不錯,熱清洒,不是间间有

叫左个避風塘炒蟹,但冇工具,蟹殼太硬,基本上食唔到

有特飲,很喜欢,飲品种類亦多

甜品果d冰不試也吧

慶生提前訂4人送cake仔,要追好多次先有,唉
2018-02-22 280 浏览
還記起當年 “日本放題風”初來香港時的那種墟冚情景,當年每位香港人都為了新鮮感而不惜預早兩星期去預訂位置,各放題分店為了滿足大家,都會預定時間而且還會限定客人用餐的時間。”滿屋”正是我貪新鮮而所到的第一間日本放題店,分店位置優越,坐落於銅鑼灣廣場二期,事過境遷,分店還在但長長的人龍卻消失了,換取的正是食物的質素和環境的不同,今天難得小妹再到銅鑼灣工作所以決定到久未重逢的滿屋去食下啦幸好我預早訂位,一入到晚飯時段位置還是滿滿的,一開始當然我要試試佢既小食接著還有最期待的手卷以及刺身品嚐過冷食後,小不免當然要試試佢地既熱食,味道較以前進步了不少最後來到甜品總捨而言,環境以及味道都相比以前之下進步了很多,可能人流小左既關係服務態度以及笑容都不錯👍,如果已經忘記了放題的朋友,下次到銅鑼灣可以一試

接著還有最期待的手卷以及刺身

最後來到甜品

2018-02-21 234 浏览
幾位老友同事百忙中難得相約吃放題, 由於同事家住港島南區, 我們就約了在銅鑼灣 滿屋日本料理吃放題, 我們特意選擇星期四晚,避免要排隊等位, 我們大約六點到,那時客人不算多,我們四位,侍應主動安排了一張六位臺,讓我們坐得比較舒服,服務非常好。我們坐下,想點 一些刺身和小食,選擇很多多包羅萬有, 我點了些最愛的甜蝦、 三文魚、 吞拿魚、 帶子及象拔蚌, 厚切刺身 味道鮮甜。 我和太太兩人出去 攞飲品時發覺有我太太喜愛的芝麻青瓜、越式春卷、 中式春卷、 炸蟹鉗和甜酸木耳等自助小食, 我們選了一碟雜錦作為前菜相當啱口味。最意想不到的就是小食有金黃香脆的腰果,很好味。太太點了燒和牛,侍應還提醒我們放些岩 鹽作調味,牛肉肉質嫩滑,味道不錯。同事點了 一個牛肉鍋, 竟然意外被有有鮑魚。我們還吃了避風塘炒蟹, 十分惹味,蟹肉鮮味, 如果隻蟹大隻啲就仲好。另一個我哋有色嘅就係焗蠔, 這裏的焗蠔很合我的口味, 因為沒有用芝士而是用了沙律醬焗的味道甜甜酸酸很好味道。如果太太就點了海鮮冬陰功湯, 冬陰功湯嘅辣同酸味 跟泰國餐廳吃的沒有大分別, 用了亦都非常豐富,是我太太的至愛。最後好朋友點了一些壽司, 食放

最意想不到的就是小食有金黃香脆的腰果,很好味。

同事點了 一個牛肉鍋, 竟然意外被有有鮑魚。

最後好朋友點了一些壽司, 食放題我一向很少點壽司,而我覺得最特别 而不可不 吃 的就是鵝肝壽司,鵝肝煎得非常香,很好味。

整體而言, 這個放題有很有特色,下次 再約朋友在銅鑼灣食放題我一定會再來。
2018-02-21 185 浏览
朋友成日話滿屋dinner食放題好味又抵食,於是今晚去試一試。我們一行四人怕要等位,六點鐘到達,尚未見人潮。刺身之中以刺身蝦最味美,好清甜又大隻,而且夠新鮮。本身我對蝦蟹有d敏感,食到新鮮的蝦嘴唇就痕,食左第二隻已經發紅,又再次証明係好彩鮮。長腳蟹腳算粗壯,食落好清甜多汁,好夠 fresh 。試下d熟食,最好味既係牛柳粒,牛肉好juicy ,又好易入口,一d都唔硬,食完再encore。甜品之中,我最欣賞沖蠅之,落左好多芒果肉,d芒果好甜又唔酸,乖encore 左三碟。

2018-02-12 228 浏览
臨近大節特別多飯局,朋友介紹呢間放題唔錯,於是就去試下啦! 係銅鑼灣區真係有好多放題店,但呢間除左食物、環境一流,仲好似自助餐咁,有得玩有得食。 餐廳好大,而且座位都坐得舒服,唔會係好逼好細個位咁。而且店員服務態度都好好,好詳細介紹左餐廳有咩特色野,同埋自助區有咩正野食。自助區分熟食、沙律吧、甜品。愛蝦之人一定會被冷盤蝦迷倒了。因為真係好新鮮好吸引,而且蝦又唔會雪到死晒,得返冰味。不過更吸引嘅係龍蝦沙律蓉,大大隻龍蝦頭,而且沙律蓉係龍蝦肉嚟既,非常新鮮鮮甜。主角當然係刺身啦!餐廳有一本點食紙,有好多款刺身比大家選擇,通常食開放題都知,點完可能會無,可能會唔足。但呢度唔單止樣樣齊,樣樣足,而且每款都好新鮮好厚新。真係食得過嫁!而埋尾不能錯過的是甜品。甜品每日款式都唔同,而今日見到嘅有牛乳布甸、凍餅等等,每樣都好精緻。

而埋尾不能錯過的是甜品甜品每日款式都唔同,而今日見到嘅有牛乳布甸、凍餅等等,每樣都好精緻。
2018-02-10 227 浏览
今日加班加到八點鐘,又凍又肚餓,突然好想食放題,不過可惜約唔到朋友所以唯有自己去食啦~啱啱到滿屋嘅時候,經理好愕然問我只係一個人?我點頭但佢敢問令到我有少少尷尬添😂不過話時話,滿屋真係變咗好多,例如佢多咗青酒同梅酒嘅飲品吧、前菜、冷熱盤,仲有甜品吧添我覺得我自己一個食食得有啲多,因為前後左右隔離枱見到我得一個人,但叫咁成枱都係嘢食,係咁望住我,好似怕我食唔晒咁…不過我係冇晒野㗎!首先,我梗係叫左一個人參雞煲先啦! 因為有啲凍啊,所以要食返啲人蔘雞湯暖下個胃先啦!之後再叫多個滑蛋肥牛煲,簡直係人間美事呀暖完個胃,點少得食魚生呀,不過一個人又真係食唔到咁多嘅⋯我只能夠叫蝴蝶蝦、帶子、甜蝦同三文魚啦!啲魚生真係好新鮮尤其是啲蝦同帶子好甜😻

之後再叫多個滑蛋肥牛煲,簡直係人間美事呀

2018-02-10 206 浏览
老公近來工作諸事不順,剛趕完大Project,於是便跟手足們慶祝一下﹗為大家打打氣﹗有人提議銅鑼灣滿屋﹐我們決定一試呢﹗沙律BAR,見到就興奮啦﹗刺身刺身拼盤﹐刺身選擇眾多,十分新鮮,正﹗特別一提長腳蟹, 鮮味非常。壽司鵝肝壽司鵝肝味濃,油脂豐盈。燒和牛壽司嘩嘩嘩﹗沒想過放題竟可品嚐和牛。還可自助落岩鹽。料理冬蔭功一品鍋,火辣辣,還有鮑魚呢﹗很惹味﹗炒蟹蟹味鮮甜﹗甜品超級芒果艦隊有點像楊枝金露,很清新。MOVENPICK雪糕每位可挑一客MOVENPICK 雪糕,完美作結﹗

沙律BAR,見到就興奮啦﹗

刺身
刺身拼盤﹐刺身選擇眾多,十分新鮮,正﹗
特別一提長腳蟹, 鮮味非常。

壽司
鵝肝壽司
鵝肝味濃,油脂豐盈。

燒和牛壽司
嘩嘩嘩﹗沒想過放題竟可品嚐和牛。還可自助落岩鹽。

料理
冬蔭功一品鍋,火辣辣,還有鮑魚呢﹗很惹味﹗

炒蟹
蟹味鮮甜﹗

甜品
超級芒果艦隊
有點像楊枝金露,很清新。

MOVENPICK雪糕
每位可挑一客MOVENPICK 雪糕,完美作結﹗

2018-02-09 448 浏览
第一次食滿屋午市放題,以往都是晚市來惠顧。 午市與晚市最大差別是客人少,漏單次數為零,晚市漏單好嚴重,畢竟夜晚客人的人數是午市的N倍。食物整體來講都很不錯,刺身厚切,而且新鮮,不過海膽形態不好看,口味也一般。其中的蘆筍帶子壽司(實質名字忘記)蘆筍很清香,新嘗試,突破傳統壽司,味道真的很不錯,值得一試炭燒鰻魚一件小小塊,口感很肥美,所以一小塊已經足夠,食多一塊感覺都會開始膩,仲不如少食多滋味,留返個胃嘗試其他食物。午市客人少,服務足夠,態度可以比滿分💯午市又不用排隊,座位闊落,輕輕鬆鬆點餐,休休閒閒等食物
第一次食滿屋午市放題,以往都是晚市來惠顧。

其中的蘆筍帶子壽司(實質名字忘記

炭燒鰻魚

午市客人少,服務足夠,態度可以比滿分💯
午市又不用排隊,座位闊落,輕輕鬆鬆點餐,休休閒閒等食物

芝士鰻魚壽司、芝士帆立貝壽司
蘆筍帶子壽司(唔記得名)
海膽鮮蝦海葡萄壽司
烤牛舌、炸榴蓮丸、炸芋頭芝心丸、雞翼
炭燒帆立貝
辣螺
2018-02-06
芝士鰻魚壽司、芝士帆立貝壽司
蘆筍帶子壽司(唔記得名)
海膽鮮蝦海葡萄壽司
烤牛舌、炸榴蓮丸、炸芋頭芝心丸、雞翼