2018-02-10 227 浏览
今日加班加到八點鐘,又凍又肚餓,突然好想食放題,不過可惜約唔到朋友所以唯有自己去食啦~啱啱到滿屋嘅時候,經理好愕然問我只係一個人?我點頭但佢敢問令到我有少少尷尬添😂不過話時話,滿屋真係變咗好多,例如佢多咗青酒同梅酒嘅飲品吧、前菜、冷熱盤,仲有甜品吧添我覺得我自己一個食食得有啲多,因為前後左右隔離枱見到我得一個人,但叫咁成枱都係嘢食,係咁望住我,好似怕我食唔晒咁…不過我係冇晒野㗎!首先,我梗係叫左一個人參雞煲先啦! 因為有啲凍啊,所以要食返啲人蔘雞湯暖下個胃先啦!之後再叫多個滑蛋肥牛煲,簡直係人間美事呀暖完個胃,點少得食魚生呀,不過一個人又真係食唔到咁多嘅⋯我只能夠叫蝴蝶蝦、帶子、甜蝦同三文魚啦!啲魚生真係好新鮮尤其是啲蝦同帶子好甜😻

之後再叫多個滑蛋肥牛煲,簡直係人間美事呀