2018-02-05 192 浏览
同朋友聚會,諗唔到食咩,總會有人建議食放題,今次就決定食銅鑼灣呢間滿屋,行完街就可以直接開餐!同大部分放題唔同,呢間設置咗好多自助區,比客人自己拎,食幾多,拎幾多,預返個分量。而食物嘅選擇多數都係凍盤,好似沙律、冷海鮮等等。見到有侍應會不時睇下食物淨返幾多,定期refill ! 避風塘炒蟹未上碟,已經聞到佢既蒜香味,炒蟹用咗大量炸蒜同香蔥爆香,都幾有穫氣,蟹膏蟹肉亦出乎意料地多,有驚喜。鐵板雪花牛柳粒牛柳粒用咗蒜片泥炒香,牛柳粒冇因爲煮得太耐而變靭,肉質仲幾結實。鹽燒牛舌牛舌用咗少少鹽調味,味道啱啱好,我就最鐘意加少少檸檬汁,食落清新啲,又冇咁熱氣!黃金燒帶子帶子都幾算大粒,有唔少香菇粒同蔬菜條做配料,又用咗沙律醬用調味。焗廣島蠔同黃金燒帶子一樣,焗蠔都係用咗沙律醬做調味,甜甜地,食落就冇咁熱氣啦!鮑魚冬陰功海鮮煲海鮮煲個份量係二人份量,所以食材都幾多,除咗主打嘅鮑魚,仲有大蝦、青口、魷魚等,味道偏辣。榴槤炸彈我最鍾意嘅炸物之一!食落啖啖榴槤,好香!

避風塘炒蟹

鐵板雪花牛柳粒

鹽燒牛舌

黃金燒帶子

焗廣島蠔

鮑魚冬陰功海鮮煲

榴槤炸彈
我最鍾意嘅炸物之一!食落啖啖榴槤,好香!
2018-02-05 145 浏览
今次就朋友 所以book左銅鑼灣呢間滿屋放題!食物種類都幾多 好多野食 而且魚生新鮮味道唔錯😆當然第一時間叫刺身啦 一定要叫呢度d大蝦 好大隻 好多蝦肉 又夠新鮮 爽口彈牙 一食難忘!我地最後兩round 都係咁encore 大蝦!而三文魚都切得夠厚 滿足三文魚控嘅我🤩 另外必叫佢嘅長腳蟹 剪開啖啖肉 又夠新鮮 食鮮味!唔食就後悔🤤🤤和牛壽司😍我向來都唔係好食未熟血淋淋嘅肉類 但朋友話食落同平時冇分別 唔鯹 點知食落又真係喔 而且和牛好嫰 係好食d👍 芒果黑松露花之戀💕花之戀係我必叫之一 今次見到咁特別嘅芒果加黑松露當然要試下啦 芒果幾甜 唔酸 同黑松露幾夾 配合埋三文魚食 成個味道係口中一拍即合😆海膽系列 有成張海膽系列嘅list 每樣試一舊好滿足😛烤羊架 唔會話太so 烤得剛剛好🤤榴槤炸彈 外皮炸得香脆 最重要係入面真係有榴槤肉 而且一咬d 肉就b 哂出黎 係流心效果! 真係好香 而且真材實料😻芒果腸粉 竟然有呢個做甜品! 好香嘅椰奶腸粉包住成個芒果 好食👍最最估唔到 仲有movenpick 同haagen dazs 揀!我第一次食movenpick 好甜好似蛋糕咁 好濃味😆👍

和牛壽司😍

芒果腸粉

竟然有呢個做甜品! 好香嘅椰奶腸粉包住成個芒果 好食👍

2018-01-25
2018-02-04 120 浏览
忙完一輪之後又食放題奬勵自己👻 滿屋真心係唔錯 地方闊落又坐得舒服 最重要係食物嘅高水準keep住穩定👏🏻.落完order之後可以出去拎啲小食冷盤甜品同野飲先,雖然無左上次嘅泰式鳳爪同醉雞😭,不過就好驚喜竟然有小丸子😍.壽司方面我都幾鐘意呢度嘅火炙同芝士系列,芝士海鰻值得一試!微溶嘅芝士加上熱辣辣嘅鰻魚,再加上軟糯嘅口感真係無得頂!!之後仲試左芝士凡立貝,呢個組合都好好味😆火炙三文魚都記住要趁熱食,我唔太好生嘅三文魚,不過燒左之後佢嗰隻油脂嘅焦香真係完全將味道昇華😇.燒物炸物正常發揮👍🏻 燒調味適中而且唔會燒到老哂,最後當然要叫返份燒菠籮解下滯啦🍍 炸物方面試左芝士南瓜,呢個組合真係無得輸!!而鐘意榴槤嘅朋友都記住要試呢度嘅榴槤炸彈🙆🏻.另外我都好鐘意食焗蠔😝 沙津醬酸酸甜甜,加上芝士同菇嘅香味,正呀👻.剌身就當然係一貫嘅新鮮🤤 又係怒食甜蝦嘅一晚!呢度嘅甜蝦大大隻真係好吸引😍 味道更加唔洗講,又鮮又甜!今次試埋長腳蟹,蟹肉好嫩滑,好味!.試左兩款芒果甜品都唔錯☺️ 不過講到甜品最開心嘅當然係有雪糕啦🍦 原來當晚嘅限定口味係哈根大師嘅紅豆麻糬😍 非常驚喜呢!

正呀👻

2018-02-04 141 浏览
好耐冇食放題啦 今次黎到滿屋 真係好滿意食物質素唔錯之餘 仲有兩個半鐘食 比平時個啲多半個鐘可以食多啲 又可以多啲時間同朋友聚下餐廳都有好自助區 有好多前菜同甜品既選擇 連雪糕都任拎當然呢度有我至愛既螺肉同八爪魚 估唔到連小丸子都有味道上都唔錯刺身好正 好新鮮 又彈牙 特別推薦佢啲大蝦 好好味長腳蟹都係必點 啖啖肉 平時好少有得食另外都試左多款壽司 整體都唔錯香芒花之戀幾特別 值得一試而火炙芝士呢一系列既壽司都好味 作為芝士控點可以唔食間中食下好fresh既燒菠蘿更可以消滯繼續食當然都試左每次必點既榴槤炸彈 一咬開就散發香濃榴槤味 食落味道濃郁 榴槤fans一定會鐘意鰻魚保持到水準 燒完但又唔會乾 配上特製醬汁好味最後都試左甜品芒果腸粉 唔錯唔錯 個皮仲要係有勁濃椰子味添 好驚喜最後每人可揀一個Haagen Dazs/movenpick 雪糕 咁既價錢食到放題仲有呢個雪糕 真係好抵推薦movenpick奶凍味
好耐冇食放題啦 今次黎到滿屋 真係好滿意

鰻魚保持到水準 燒完但又唔會乾 配上特製醬汁好味

推薦movenpick奶凍味
2018-01-25
2018-01-29 291 浏览
入到店內, 是剛拖地, 濕淋淋, 所以提醒各位小心出入.從沒食過這樣差的放題, 枱上可以大量時間沒有食物. 晚上全家到該店吃放題, 小量留單是放題常見的問題, 可以見諒. 但過份的是大量留單, 一小時前的幾份ORDER 全沒有, 然後要求跟進, 負責人告知食物制作需時...................二小時的放題, 要等一小時才有食物, 我真的沒有嘗試過放題枱上沒有食物.當初以為只有我們才是這樣, 原來隔離枱也是.到LAST ORDER 的時候, 那個經理告知LAST ORDER, 我們反影很多食物沒有來.他詢問我們留了什麼, 只能說有八成以上食物沒有來.他說會替我們CUT 了之前的ORDER, 再重新幫我們下新單. 以免重覆但最後就是食物重覆的來, 我們向上菜的工作人員說重覆了. 還要被罵是我們下單的請你們內部溝通好吧!食物方面, 已經沒有以前般新鮮好吃, 有些熱食只是微暖, 炒蟹更是凍的以這樣的質素, 應該很多放題餐廳比這間好.如果想吃得一肚氣, 被人罵, 必定要到這間店.讓人震驚的服務
入到店內, 是剛拖地, 濕淋淋, 所以提醒各位小心出入.
從沒食過這樣差的放題, 枱上可以大量時間沒有食物.

當初以為只有我們才是這樣, 原來隔離枱也是.
他詢問我們留了什麼, 只能說有八成以上食物沒有來.

請你們內部溝通好吧!
以這樣的質素, 應該很多放題餐廳比這間好.
如果想吃得一肚氣, 被人罵, 必定要到這間店.
讓人震驚的服務
2018-01-28
2018-01-27 190 浏览
食物不好食,熱食物是凍的, 蝦餃全部爛的 , 刺身全部出水, 落單很久食物也沒有到,嘢食全部唔新鮮, 未到十點出自助形式的食物也沒有補給, 廣告美食相全部呃人 , 未食過咁難食的日本放題 ,不會再幫襯😤😤😤
2018-01-25 212 浏览
而家周街都放題,行過銅鑼灣依間廣場,見成座都係放題咁滯,上次食左大瀛喜ok,今次就試滿屋。講裝修,間間差唔多,佢都有個buffet位,但野食唔算多,唔特別介紹。Menu幾平均,刺身壽司甜品熟食乜都有d。刺身佢個大蝦幾正,夠大隻啖啖肉,彈牙,推。依個係海膽系列壽司,海膽唔算話好鮮,但叫做多組合,有蝦、鵝肝個d. 炸物方面,榴連炸彈好鮮,好香好大陣榴連味,如果身邊有人唔食榴連就正。最後甜品有芒果腸粉,雪糕有季節限定,咁岩紅豆麻糬超正。總括算係中上放題,唔算公廁水準,推!

Menu幾平均,刺身壽司甜品熟食乜都有d。

刺身佢個大蝦幾正,夠大隻啖啖肉,彈牙,推。

最後甜品有芒果腸粉,雪糕有季節限定,咁岩紅豆麻糬超正。

總括算係中上放題,唔算公廁水準,推!
2018-01-25 152 浏览
相約死黨食飯,住港島的朋友喜歡放題,所以決定到人氣高企的滿足來一個飲飽食醉之夜。六時來到,立刻入座。$238一位,如果 7:30前離座,有85折 。餐廳內多數是卡位,因有大隻佬同行,我們四人要求坐六人枱,員工立刻安排,讚。滿屋與其他放題一樣,有自助沙律吧和熟食自取。友人最喜歡的爆谷,吃到停不了口!雪櫃內有數款甜品和水果供應,還不斷refill!清酒任飲,還要是高質素的松竹梅,喜歡喝酒的,真的可以不醉無歸! 刺身這是我最喜愛的刺生。鮑片鮮甜美味,松葉蟹腳也十分鮮甜多汁,水準極高,是夜不斷encore!岩鹽火灸和牛壽司牛肉很稔,加入岩鹽,更能帶出牛肉的味道,自己動手刨鹽,真的很有趣呢!蒜片和牛粒牛肉粒又滑又稔,與炸蒜片一起吃,又香又惹味,吃到停不了口!炸紫薯波波外表香脆,內裡有著甜甜的紫薯,就是喜歡那煙煙韌韌的感覺。蒲燒鰻魚必食,燒得又香又肥味!海鮮冬陰公無錯,冬陰公內真的有鮑魚,不過size就細小一點!味道偏淡,不會很辣。movenpick 雪糕一人可點一杯movenpick 或hazgen daz 雪糕,很高成本啊!最愛movenpick 的雲呢拿味,又香又滑!沖繩之戀驚喜之作,吃了三

滿屋與其他放題一樣,有自助沙律吧和熟食自取。

友人最喜歡的爆谷,吃到停不了口!

雪櫃內有數款甜品和水果供應,還不斷refill!

刺身

岩鹽火灸和牛壽司

蒜片和牛粒
牛肉粒又滑又稔,與炸蒜片一起吃,又香又惹味,吃到停不了口!

炸紫薯波波
外表香脆,內裡有著甜甜的紫薯,就是喜歡那煙煙韌韌的感覺。

蒲燒鰻魚
必食,燒得又香又肥味!

海鮮冬陰公

movenpick 雪糕

沖繩之戀
驚喜之作,吃了三件!裡面是芒果加cream,芒果酸酸甜甜,外面的皮很滑溜,真的很好味啊!

2.5 小時任飲任食,又是捧著大肚子回家啊!
2018-01-22 180 浏览
現年放題餐廳林林種種餐廳越多越多,款式鬥新鬥多質素參差今天品評一下開了好一段日子的滿屋有2個時段,我們選了730的枱與枱的空間屬可接受的範圍不過枱子有點小基本上二人枱只能同時容納一盤刺身跟一至二碟熟食或壽司建議每次下單分量要控制好不然食物一下子來要急急吃叫待應收拾才能再放前菜可在外邊自助吧大概有中華沙律,八爪魚,等基本小食飲品櫃款式多,還有清酒跟日本啤酒不過飲品略為不夠冷刺身壽司類中規中矩,有些刺身有雪味以一般放題比較屬中等可接受海膽類不建議點吃了幾款含海膽的壽司都有怪味,感覺似是放了很久或事前沒有冷藏好生牛肉壽司跟鵝肝壽司牛肉色澤有點怪異,血水多不過吃起來還好鵝肝偏小,略過熟熟食方面芝子焗帶子帶子比較細小,但其他料多燒菠蘿很甜串燒類也很像樣總結不過不失略比期望中差熟食比刺身更有水準
現年放題餐廳林林種種
餐廳越多越多,款式鬥新鬥多
質素參差
基本上二人枱只能同時容納一盤刺身跟一至二碟熟食或壽司
建議每次下單分量要控制好
不然食物一下子來要急急吃叫待應收拾才能再放
前菜可在外邊自助吧
大概有中華沙律,八爪魚,等基本小食
飲品櫃款式多,還有清酒跟日本啤酒
不過飲品略為不夠冷

刺身壽司
中規中矩,有些刺身有雪味
以一般放題比較屬中等可接受
海膽類不建議點
吃了幾款含海膽的壽司
都有怪味,感覺似是放了很久或事前沒有冷藏好

生牛肉壽司跟鵝肝壽司
牛肉色澤有點怪異,血水多
不過吃起來還好
鵝肝偏小,略過熟

熟食方面
芝子焗帶子
帶子比較細小,但其他料多
燒菠蘿很甜
串燒類也很像樣

總結不過不失
略比期望中差
熟食比刺身更有水準
2018-01-18
2018-01-21 12655 浏览
放假天。唔知食咩好!屋企人話不如食放題!就即刻出發去銅鑼灣。本身食開樓上果間嘅。今次再試下滿屋。比之前多左啲款!出面自助吧有啲沙律同小食。刺身竟然無希靈魚😒其他唔係咁岩我食,食左帶子幾新鮮!羊腩煲,都唔錯,夠淋!出面食得幾舊都成百蚊。雖然呢一份唔多,但我地叫左三轉!牛肉壽喜燒,好多肥牛架!花膠鍋,花膠好大塊,個汁都好夠味!隻菇入哂味!炒雜菜。炸南瓜芝士,好好食!Encore再encore!炸芝士年糕,淋身左少少!榴蓮炸彈,流心嘅榴蓮蓉!正!蕃薯仔,燒鯖魚,和牛壽司,燒牛舌,和牛壽司。羊架,都幾多肉,唔會過肥。鰻魚,肥美!不錯!燒蝦。焗廣島蠔。避風塘鴨舌。燒菠蘿,好甜,甜到有啲似浸過糖水!仲有啲特飲,但一般!出面野飲比樓上另一間少!出面有兩個甜品櫃。推薦藍莓芝士蛋糕同咖啡布甸。仲有每人一杯雪糕!188+10%12:00-15:00午市放題的確幾好!時間又長,價錢又平啲!呢到服務都幾好。員工都好有禮貌!但漏單情況比較多!整體嚟講比之前好左好多嘅!不過如果有希靈魚會更滿意!
放假天。
唔知食咩好!
屋企人話不如食放題
就即刻出發去銅鑼灣。

本身食開樓上果間嘅。
今次再試下滿屋。比之前多左啲款!

出面自助吧有啲沙律同小食。

刺身竟然無希靈魚😒
其他唔係咁岩我食,食左帶子幾新鮮!

羊腩煲,都唔錯,夠淋!出面食得幾舊都成百蚊。
雖然呢一份唔多,但我地叫左三轉!
牛肉壽喜燒,好多肥牛架!
花膠鍋,花膠好大塊,個汁都好夠味!隻菇入哂味!
炒雜菜。

炸南瓜芝士,好好食!Encore再encore!
炸芝士年糕,淋身左少少!
榴蓮炸彈,流心嘅榴蓮蓉!正!

蕃薯仔,燒鯖魚,和牛壽司,燒牛舌,和牛壽司
羊架,都幾多肉,唔會過肥。
鰻魚,肥美!不錯!
燒蝦。焗廣島蠔。避風塘鴨舌。
燒菠蘿,好甜,甜到有啲似浸過糖水

仲有啲特飲,但一般!
出面野飲比樓上另一間少!

出面有兩個甜品櫃。
推薦藍莓芝士蛋糕同咖啡布甸。

仲有每人一杯雪糕!

188+10%
12:00-15:00
午市放題的確幾好!
時間又長,價錢又平啲!

呢到服務都幾好。
員工都好有禮貌!
但漏單情況比較多!
整體嚟講比之前好左好多嘅!
不過如果有希靈魚會更滿意!
2018-01-16 225 浏览
約朋友去銅鑼灣shopping,順道在這區食晚膳,而朋友預早訂下這間日式放題店,餐廳位於銅鑼灣廣場二期也很方便就腳。餐廳面積適中,座位尚算舒適,只見食客坐滿了整個餐廳,不斷出出入入拿食物,好像同侍應一樣忙,我們一坐低不夠一分鐘也開始行動,分工合作點order紙及出去bar枱拿飲品及食物。bar枱有不同的食物甜點、湯、冷盤等,選擇性頗多,飲品數量目測也有二十多款,總有心水選擇吧。說一說食物質素,朋友和我都覺得整體很不錯,魚生壽司新鮮,串物天婦羅香口,鍋物熱辣辣,最重要是上菜快,不漏單,感覺不俗,待下次再到銅鑼灣時會相約這裏用餐。

• 天婦羅
  • 焗廣島蠔
  • 芝麻雞翼
2018-01-15 8227 浏览
🔴晚餐和太太到這裡食放題,因為太太近期工作壓力大,想要放縱食番餐,之前我聽朋友介紹這間餐廳,靈機一觸,便向太太提出建議在這裏用餐。🔴我們是食晚上830時段,餐廳内人山人海,十分熱鬧,我們看著大吃大喝的食客,心情也興奮起來,急不及待在點餐紙上點選食物,食物種類比其他同類餐廳毫不遜色,另外,餐廳設有食物枱任君拿取食物,有甜品、冷盤、炸物及湯等很精彩,雪櫃的飲品選擇也很豐富,我拿了韓國出品的牛蒡水,味清淡略帶牛蒡味,感覺舒服,值得推介。🔴刺身類別各項刺身新鮮味甜,質素不馬虎,絕對食得過,我特別喜歡大赤蝦,肉身爽口彈牙,點些芥末及醬油更加美味。🔴炸物類別雞翅、芝士球和榴槤球都烹調得好,炸的程度恰到好處,我是榴槤控,又怎能錯過榴槤球呢,軟軟的榴槤肉連同脆脆外皮一起很好吃,要再encore。🔴整體食物不錯,值得一提是侍應的服務十分周到,包括執碟及送餐的效率也很高,最後,原來餐廳還有movenpick 及haagen-dazs雪糕,大家切記讓肚皮留點空間,否則就錯過了。🔴太太經過今晚的放任,壓力似乎舒緩了不少,回家路上還雞啄唔斷講飲講食,令我更覺得花少少錢食得開懷是十分值得的呢。🌸🌵💮🌾🏵☘🌹🌳🥀🌲

🔴刺身類別

🔴炸物類別

🌸🌵💮🌾🏵☘🌹🌳🥀🌲🌺🍃🌻🍀🌼🌳🌺🌲🌷⚘🌱
2018-01-11
  • 刺身
  • 天婦羅
  • 燒菠蘿
2018-01-15 155 浏览
今日同埋成家屋企人去咗銅鑼灣嘅滿屋, 貪佢裏面夠多大枱。入到餐廳 啲小朋友見到 有好多甜品同埋爆谷已經開心不已。 係咁叫住要食爆谷。坐低咗之後我哋就開始出去攞嘢飲佢個飲品櫃種類都有好多 有啲比較特別嘅韓國茶類,下次我哋都想試下。第一輪當然係先叫壽司刺身啦,碟碟都好好鮮味,件件都食得出係好新鮮。至於熟食, 有羊架,海鮮類,樣樣都好味。 佢既炸物都唔錯, 試咗一個南瓜芝士薯餅好香好好味推介!!值得一讚嘅係佢哋店員嘅服務態度。我哋一家大細 9個人5个小朋友,食到亂七八糟又有倒瀉嘢,侍應哥哥不厭其煩幫我哋善後之餘,仲要笑笑口完全冇黑面,真係值得一讚。

2018-01-15 130 浏览
之前食過放題感覺都唔錯今日就帶埋屋企人一齊再食下啦, 今日去咗銅鑼灣嘅滿屋, 雖然裝修格局有別於高一級 嘅至尊滿屋, 但整體食物質素都唔差。 入到餐廳裏面已經見到有啲熱盆擺咗喺大堂位置,又有小朋友最鍾意食嘅爆谷, 日式沙律等等。同樣佢哋嘅飲品櫃裏面嘅 飲品種類都好多,最愛佢嘅韓國牛蒡茶,有少少甘甜又可消脂。 其實除咗飲品櫃之外佢都有提供梅酒清, 刨冰,特色凍飲咁,可以喺點餐紙上面搵到。叫咗一輪壽司刺身碟碟都好好味,食得出係好新鮮。跟住就開始食熟食啦熟食普遍嘅炸物都唔錯,天婦羅食得出係即刻炸嘅。 重試咗個蟹粥都好鮮甜,整體食物水準唔錯只係燒魚類需時比較耐,不過上到枱全部都熱辣辣,係好味嘅。到最後甜品當然唔少得Häagen-Dazs同wovenpick嘅雪糕喇。

叫咗一輪壽司刺身碟碟都好好味,食得出係好新鮮。

2018-01-15 119 浏览
一向都想去試吓滿屋嘅放題,今日終於有機會同朋友試吓,唔知係咪好耐冇食放題,原來而家除咗食壽司和魚生之外,仲有好多甜品,飲料和熟食,我竟然見到西班牙風乾火腿做前菜,正啊!我地叫咗牡丹蝦同北寄貝,啲魚生都好新鮮,另外還有啲特色壽司,好似黑松露芒果壽司,酸酸甜甜幾開胃。熟食方面,我要推介燒鰻魚,啲魚燒到有少少燶,好香口和多汁,值得一試。至於甜點,估唔到有咁多元化,有cheese cake ,donut ,macaron ,椰汁糕,movenpick 雪糕等等,今晚我哋真係捧住個肚走呢?

熟食方面,我要推介燒鰻魚,啲魚燒到有少少燶,好香口和多汁
,值得一試。