2018-07-04 133 浏览
好耐未食过放题、兩公婆係銅鑼湾行街、行到攰望见有人派傳单、隨手攞張望吓、見係附近有間滿屋就行上去、等左一陣就有位、座底攞張点菜单係咁✓、見到有蟹粥、有纽酉蘭告香草燒羊架、燒靖花魚、燒有機鮮波蘿、燒大蝦、焗廣島蠔、 辣椒抄蟹、重有刺身拼盤、拼盤有主角係三文魚、牡丹蝦、立魚、飽片、泰國虎蝦。燒羊架有少少蘇味、幾香、波籮都新鮮、靖花魚幾好、焗廣岛蠔就差少少、刺身拼盤都有水準、蟹粥好鮮甜、最後食埋個榴槤雪糕、咁就完美啦、食飽要座一陣先行得陏、實在太飽啦。

、見到有蟹粥、

有纽酉蘭告香草燒羊架、

燒靖花魚、

燒有機鮮波蘿、

燒大蝦、焗廣島蠔

、 辣椒抄蟹、

、咁就完美啦、食飽要座一陣先行得陏、實在太飽啦。
2018-07-03 200 浏览
今日黎到呢個銅鑼灣嘅地方點解黎咗呢到 係因為岩岩去完玩逃出香港成功逃脫逃脫完就返銅鑼灣食嘢原本都諗唔到去邊食呀其實跟住朋友求其係openrice搵咗呢間食因為時間都比較晏上到去直接有位坐唔駛等刺身船叫咗個刺身有吞拿魚 甜蝦 泰蝦 元貝 三文魚等三文魚都算新鮮 入口軟化 口感唔錯甜蝦都算新鮮 叫對得住價錢天婦羅炸蝦基本上炸物都好難會唔好食除非啲料質素有問題 或者啲油重用太多次色水上啲油都算近鮮 所以炸蝦都唔錯嘅熟食肉類好一般 可以唔駛食呢啲熟食牛仔粒ok嘅都壽司壽司唔錯 都好食嘅甜品有個雪糕食好味嘅都仲有嘢飲幾多嘢飲飲有蚊之仔好可惜有嘢飛飛下 衛生唔掂價錢唔平 衛生唔足 比較難接受
今日黎到呢個銅鑼灣嘅地方

衛生唔掂
價錢唔平 衛生唔足 比較難接受
2018-05-26
2018-07-02 269 浏览
銅鑼灣另一放題美食,在滿屋每一道菜也很好吃,有自助區,可以即時選擇一些食物每種刺身都點了一些,餐廳會將各種刺身砌成一個大拼盤,視覺上也十分吸引。香芒龍蝦沙律卷(左),及磯之雪千禧筍卷(右),這兩個卷物很有創意,在其他壽司店是沒有見過,用料的配搭也很好,整體很好味。避風塘脆辣雞中翼直得一吃,雞翼炸到外脆內軟,另加避風塘的配料,令雞翼提升到另一層次,十分美味。 若然還未夠飽肚,可選擇這些火炙壽司,咖喱三文魚(左),原條海鰻(中),和牛壽司(右),這些壽司表面再另加火槍燒過,味道有多些少煙燻的香,壽司的味道更為特出。另外甜品也有意外驚喜,這杯超級芒果艦隊很足料,能夠比得上街外的特飲飲品。沖繩之戀做得也很有水準,甜度適中,口感很好,以放題的甜品來說,真是好有驚喜,感到這餐廳的食物全都是很用心製作,絕不失望。
銅鑼灣另一放題美食,
在滿屋每一道菜也很好吃,
有自助區,可以即時選擇一些食物

香芒龍蝦沙律卷,磯之雪千禧筍卷
避風塘脆辣雞中翼

黃金燒帶子

火炙壽司
超級芒果艦隊
沖繩之戀
沖繩之戀做得也很有水準,甜度適中,口感很好,以放題甜品來說,真是好有驚喜,感到這餐廳的食物全都是很用心製作,絕不失望。

2018-05-30
香芒龍蝦沙律卷,磯之雪千禧筍卷
避風塘脆辣雞中翼
黃金燒帶子
火炙壽司
超級芒果艦隊
沖繩之戀
2018-06-20 278 浏览
好犀利,我一個月去了三次這間滿屋放題~因為他的升級優惠可以有海膽刺身任吃~鵝肝任吃~黑松露鮑魚任吃~ 海膽的質素也夠平均~像出面200多元一板的質素~ 但要求食很高級海膽的,就不要來放題了😂😂 黑松露鮑魚的黑松露很香. 我一人吃了8隻😝至於刺身方面就沒有太大驚喜. 我略嫌甜蝦的頭有點黑. 不是太新鮮~ 所以我覺得熟食會比生食好一點😝我和朋友都覺得他的甜點.朱古力糯米糍最好吃~還有炸貓山王榴槤也不錯❤️但這些不要放得太早吃~不然你會很快飽😂在中段吃就差不多了~吃完後再來第二round ~~ 這裏食物的種類也比較多~~。升級後的價錢是一個人大約$321左右。

朱古力糯米
黑松露鮑魚
海膽刺身
銀雪魚
2018-06-16 239 浏览
銅鑼灣不嬲出名多野食,不過滿屋成間見到燈牌都無走入去。今次終於的起心肝上去食啦同朋友好晏先約好去食。場地好乾淨,燈光都靚自助飲品,比起旺角同荃灣d放題,呢度真係多好多野飲呀!講真既,似自助餐!真係不得了呀!燈光好靚我是但影相都影到好燈,依家睇返d相都流口水。最估你唔到是有中湯!同埋鱆魚燒!!!!!!甜吧bar亦有好多選擇!放題點好之後送來會用一隻大龍船上!好有氣勢!我應該點多d先岩全部都好食,而我特別喜歡甜蝦同埋帶子!燒物當然都是必點!d燒蝦影得唔夠清晰,其實係燒到好香。我之後再order左兩次。呢度d蝦係真係真係好好食!雞翼一向是我最愛。避風塘雞翼同後面的芝麻雞翼都好食!整體:店員好nice.我坐得好入但回應好快,點野會提我會不會試某d野食,會介紹,真係難得。野食選擇好多,同埋基本上無野唔好食。全部都好高質,地點又就腳。下次再食過。

同朋友好晏先約好去食。
場地好乾淨,燈光都靚

自助飲品,比起旺角同荃灣d放題,呢度真係多好多野飲呀!

最估你唔到是有中湯!
同埋鱆魚燒!!!!!!

甜吧bar亦有好多選擇!

放題點好之後送來會用一隻大龍船上!
好有氣勢!我應該點多d先岩

全部都好食,而我特別喜歡甜蝦同埋帶子!

燒物當然都是必點!
d燒蝦影得唔夠清晰,其實係燒到好香。
我之後再order左兩次。
呢度d蝦係真係真係好好食!

雞翼一向是我最愛。
避風塘雞翼同後面的芝麻雞翼都好食!

野食選擇好多,同埋基本上無野唔好食。
全部都好高質,地點又就腳。
下次再食過。

2018-06-13 209 浏览
近期天氣時雨時晴,心情也一樣,於是相約好友瘋狂吃吃吃,首選銅鑼灣滿屋日本料理吃到飽,內裡地方蠻寬敞,放眼滿滿的食物枱,有海鮮枱,熟食枱,沙律枱,飲品櫃,甜品櫃,還有任點任吃刺身、壽司、手卷、炸物、日式料理、特式飲品應有盡有。首先,我和朋友都不吃刺身類的,所以我們只點了壽司和熟食,餐點很快就送上,真要贊一個,每一碟都經過裝飾,感覺眼睛也在吃一樣。我們2個點了避風塘炒蟹,肉質爽口彈牙,蟹肉滿滿。香芋丸QQ的,蠻喜歡這個海蝦鹹鹹的,鮮味彈牙又新鮮壽司類一啖一口,十分方便料理上餐時還在冒煙,濃濃芝士味甜品琳琅滿目,只選了4款,小小的甜味淡淡的,可以再多吃幾回天婦羅熱辣辣又脆口,贊和牛味滿滿的牛味推介蟹粥,蟹味十足,絕不偷工減料豆腐味道一般,但賣相蠻好蜆和蝦也新鮮,要多贊木瓜甜品,女士們最好
近期天氣時雨時晴,心情也一樣,於是相約好友瘋狂吃吃吃,首選銅鑼灣滿屋日本料理吃到飽,內裡地方蠻寬敞,放眼滿滿的食物枱,有海鮮枱,熟食枱,沙律枱,飲品櫃,甜品櫃,還有任點任吃刺身壽司、手卷、炸物、日式料理、特式飲品應有盡有。

我們2個點了避風塘炒蟹,肉質爽口彈牙,蟹肉滿滿。

香芋丸QQ的,蠻喜歡這個

海蝦鹹鹹的,鮮味彈牙又新鮮

壽司類一啖一口,十分方便

料理上餐時還在冒煙,濃濃芝士味

甜品琳琅滿目,只選了4款,小小的甜味淡淡的,可以再多吃幾回

天婦羅熱辣辣又脆口,贊

和牛味滿滿的牛味

推介蟹粥,蟹味十足,絕不偷工減料

豆腐味道一般,但賣相蠻好

蜆和蝦也新鮮,要多贊木瓜甜品,女士們最好
2018-06-11
2018-06-13 169 浏览
今日同老公去銅鑼灣拍拖,決定去食放題,就去左滿門日本料理,侍應們招呼周到,服務殷勤,上菜速度又快。一入到去已經見到一排排既食物櫃,飲品櫃,甜品櫃,坐低就即刻開動。蠔杯裝飾得好靚,蠔肉質鮮甜多汁,食完想再食多幾隻海鮮櫃在蜆、蝦,中華沙律、凍豆腐、木瓜蘆薈等,樣樣都好好味,好新鮮沙律Bar熟食枱飲品櫃甜品櫃帶子壽司鮮甜,花之戀美味,芒果卷清新,食完再encore左一次麻辣花螺辣味適中,麻香味濃鹽燒海蝦肉質爽口彈牙蟹粥新味十足豉椒牛栢葉爽口,豉味十足白桃梳打、芒果特飲清新帶濃濃果香

蠔杯裝飾得好靚,蠔肉質鮮甜多汁,食完想再食多幾隻

沙律Bar

熟食枱

飲品櫃

甜品

麻辣花螺辣味適中,麻香味濃

鹽燒海蝦肉質爽口彈牙

蟹粥新味十足

豉椒牛栢葉爽口,豉味十足

白桃梳打、芒果特飲清新帶濃濃果香
2018-06-12
  • 燒菠蘿
  • 壽司
  • 日式放題
上次食咗旺角既至尊滿屋覺得唔錯,今次就決定試埋佢既朋友銅鑼灣滿屋。本身覺得旺角個間已經正,點知銅鑼灣個間都咁正!除咗門口有得自己自由拎一啲前菜,例如中華沙津等等,今次仲有爆谷機,好啱帶埋細路仔嚟食!今次飲品都好不得了,有成四個飲品櫃,好多唔同既茶、果汁同汽水等等,而今次更加有一個櫃係有五款唔同既啤酒,我就拎咗枝韓國芒果啤酒飲,都好好飲,果味幾重,好易入口。而上次有清酒飲,今次都唔少得,而且仲要多咗個梅酒,酒類選擇係放題嚟講真係非常之多!呢個既刺身選擇都好多,有唔同魚類,仲有帶子,最特別既係有泰式生蝦添,真係唔係度度都有,食落去味道都唔錯!最鍾意呢度既係佢有好多壽司揀,雖然好多人話嚟放題食壽司放咁多飯落肚無咁抵,但總係覺得刺身配米飯係別有一番味道~有唔同既海膽壽司系列~總有鵝肝壽司!甜品既話,有一個甜點櫃,有一啲蛋榚仔等等,仲有另一個櫃係有一啲百福豆腐同埋盒裝啫喱等,而雪榚就都係俾紙我地每人揀一個。服務嚟講,呢間分店都好多職員,好易搵到佢地幫手,而且漏單情況都無出現過,不錯之選,會再嚟食!

最鍾意呢度既係佢有好多壽司揀,雖然好多人話嚟放題壽司放咁多飯落肚無咁抵,但總係覺得刺身配米飯係別有一番味道~
有唔同既海膽壽司系列~

總有鵝肝壽司

2018-06-06 183 浏览
尋日做嘢做到人都癲就要食嘢開心吓。第一次去銅鑼灣嘅滿屋(HKD238加一),都多多選擇,食物上得幾快冇走單。最最最鍾意係鹽燒蝦、燒菠蘿、燒鯖魚、牛肉壽司。但最最最驚喜係movenpick嘅焦糖合樸雪糕!雪糕好軟滑,少少合桃粒有咬口,非常正!美咪指數:8/10抵食指數:7.5/10

美咪指數:8/10
  • 燒菠蘿
  • 燒牛舌
  • 羊架
2018-06-03 195 浏览
隔左一排無食放題突然又放題癮起決定即慶去食放題,以前一直都係滿屋既fans,鍾意佢地既服務態度好,今次亦都無例外,雖然隔左排無黎但服務態度水平都無下降,抵讚。講返食物,今次點左1輪刺身,壽司同各種小食,平均質素都十分滿意。刺身三文魚幾厚切而且肥瘦均勻,食落唔會因為雪得太火而令口感結實帶冰碎,色澤光鮮無帶暗啞。帶子同赤蝦味道鮮甜而軟滑。刺身類貴精不貴多,味道口感令人滿意。海膽系列特色壽司,當中比較欣賞係海膽海葡萄大赤蝦壽司,赤蝦十分厚實而且鮮味濃,赤蝦面上鋪上呅落脆卜卜且帶海水感味既海葡萄同濃而唔腥既海膽味道幾配。無壽司飯既帶子吞拿魚蓉紫菜壽司一次過滿足愛帶子既鮮甜同香濃吞拿魚蓉既人,無壽司飯食落都唔會覺得好滯。雞翼愛好者一定唔好錯過芝麻炸雞翼同避風塘炸雞中翼,炸得香脆而且味道香內裏一咬充滿雞翼肉汁,避風塘味好有驚喜,脆炸咸香有大牌檔風味。天婦羅炸粉漿唔算太厚可接受,勝左即叫即炸唔會放好耐令天婦羅充滿油益味同軟淋淋。蒜香一口和牛粒牛脂味幾香肉質唔會咬唔落口無根,不過不失。特色餐飲有芒果艦隊,用楊枝甘露作底再加上芒果雪糕同芒果爆珠同cream,雖然邪惡但對芒果迷黎講整個配搭好滿足。雪糕十分
隔左一排無食放題突然又放題癮起決定即慶去食放題,以前一直都係滿屋既fans,鍾意佢地既服務態度好,今次亦都無例外,雖然隔左排無黎但服務態度水平都無下降,抵讚。講返食物,今次點左1輪刺身壽司同各種小食,平均質素都十分滿意。

蒜香一口和牛粒牛脂味幾香肉質唔會咬唔落口無根,不過不失。

雪糕十分落本有haagen-Dazs同movenpick做選擇,食返2杯已經好滿足而且回返本。
2018-06-02 150 浏览
有時同朋友出街唔知食咩好放題係不二之選,又唔洗互相遷就可以點自己鍾意既野食.今次同朋友選擇左夜食時段第2輪,小d人又唔洗咁趕.照慣例第1樣點既當然係刺身赤貝必點之選,新鮮而且爽脆無腥味大赤蝦雖然體型比較細小但都好鮮甜而且蝦肉唔會雪到好霉.帶子細細粒但唔會過薄切都保持鮮甜去到下一round熟食火炙壽司系列咖喱三文魚壽司,三文魚燒得岩岩好外熟但內裏仲係生加上咖喱醬係面原來咁配,有驚喜.原條海饅壽司,海饅大大條好差唔多有成隻碟咁長,唔腥不錯.岩鹽和牛壽司,雖然睇落簿切但食落有陣陣咸香味.雪花牛肉鍋.牛肉量多而且足料,雪花牛肉片唔會太肥,肥瘦均勻鍋底混帶甜上面打上一隻半生蛋多添左陣蛋香味,除左牛肉外亦都有好多蔬菜平衡一下.鹽燒海蝦蝦肉爽彈結實唔霉而且有鮮蝦味燒過後再帶小小鹽既咸香味,唔會燒得過火燒焦晒.整體上菜速度好快而且無漏單,店員收拾碗碟快仲會主動幫你換走污糟既碟,加分.

照慣例第1樣點既當然係刺身

赤貝必點之選,新鮮而且爽脆無腥味

大赤蝦雖然體型比較細小但都好鮮甜而且蝦肉唔會雪到好霉.

帶子細細粒但唔會過薄切都保持鮮甜

去到下一round熟食火炙壽司系列

雪花牛肉鍋.

鹽燒海蝦

2018-05-31 154 浏览
唔會好多野食$188另加一服務費,但係質素唔錯。唔講太多既原因,你明白啦,睇相就知,欵式好,通常分開點菜上菜,唯一缺點前菜少,優點飮品多。睇圖就知,午市放題慢慢吃吧!
2018-05-28 134 浏览
話說今日游完水就好肚餓,好想勁食一餐,好友就提意不如食放題,自己想食幾多就幾多唔洗就住就住,好快我地就碌左去銅鑼灣啦滿屋好就好在唔洗限時入座,你幾點入就計番幾點還枱。等左大約十分鐘就有位了,入到去有d 自助bar, 有前菜,冷盤等小食方便食客自取木瓜配蘆薈夏天吃很不錯,可降温解熱刺身絕不能錯過象拔蚌,鮮甜彈口,其他款類也不錯除了cold dish另一不能錯過的hot dish 就是 吉品鮑汁燴花膠, 大大塊花膠,十分補身其他食品有待你們自己發掘緊記有靚靚雪糕,一定留番d 位置被佢
滿屋好就好在唔洗限時入座,你幾點入就計番幾點還枱。
木瓜配蘆薈
夏天吃很不錯,可降温解熱
刺身絕不能錯過象拔蚌,鮮甜彈口,其他款類也不錯
其他食品有待你們自己發掘

緊記有靚靚雪糕,一定留番d 位置被佢
2018-05-27 212 浏览
早前見到雜誌及社交平台介紹都好似幾正咁,一於去試試。噢!……中伏了。訂咗枱,準時去到,只有十個八個在等入座,比想像中人少,等了一陣便可入座。在銅鑼灣廣場一、二期都有幾間類似的放題,客次十分高。入座前職員都推介升級放題,只需加$88,可食3小時及多些高級食材選擇,通常聽完後個個都會食升級放題。(我哋訂枱時已說明是升級放題。)服務方面就普普通通,但食物質素就比較差。食物品種都多選擇,因加咗$88,所以一定首選餐牌上印住升級版的食物,咁先可以回本。餐牌上的圖片都好靚好吸引,但圖片真係只可作參考。和牛外觀欠佳,味道尚可甜虾及赤虾就好大隻,但一些鮮味也沒有,其實其他刺身,壽司亦不新鮮串燒虾的虾面就灑咗鹽,所有有少少味,但去壳後食虾肉就麻麻。炸榴槤和雞翼ok啦……避風塘炒蟹味道好,蟹就超細隻,蟹肉有些"梅",這道菜純粹食味道。鮑魚及虾壽司佛跳牆比較好味,多料,沒有味棈,飲多幾盅冬菇花膠亦正,冬菇大粒,味道很好鮑魚就普普通通,味道不隱定,第一次good,第二次d味就唔同咗。羊架好味雪糕甜品比較好,雖然淡味少少,但算ok。天婦羅ok,沒特別。另外有焗蠔及帶子的,蠔細粒,第一次order算ok,但第二次
。)

服務方面就普普通通,但食物質素就比較差
,咁先可以回本。
餐牌上的圖片都好靚好吸引,但圖片真係只可作參考。
和牛外觀欠佳
,味道尚可

甜虾及赤虾就好大隻,但一些鮮味也沒有
,其實其他刺身壽司亦不新鮮

串燒虾的虾面就灑咗鹽,所有有少少味,但去壳後食虾肉就麻麻
。炸榴槤和雞翼ok啦……

鮑魚及虾壽司

佛跳牆比較好味
,多料,沒有味棈,飲多幾盅

冬菇花膠亦正
,冬菇大粒,味道很好

羊架好味

雪糕甜品比較好,雖然淡味少少,但算ok。

天婦羅ok,沒特別。另外有焗蠔及帶子的,蠔細粒,第一次order算ok,但第二次再叫時就有d苦,帶子亦有d苦

還有其他食物的,但沒有上載
。這樣的品質只會越來越少人光顧,以及這價錢有好多放題選擇,我就一定不會再去這間了。
2018-05-14
2018-05-19 232 浏览
呢間野真係好差,book左8:45未夠8:30上到去間野又細又焗,無冷氣全部人逼晒係到,等到差不多9點都仲未入得朋友忍唔住出聲先比我地入去終於坐低開始叫野食,我地明明係book左升級放題,但睇本叫野食紙完全搵唔到我地期待既鵝肝,問啲員工先知如有升級版本係另外一本,ok唔緊要,講下啲野食刺身唔新鮮,野食係咁溜單,隔離枱仲慘,比人老點枱號,搞到啲野食黎錯晒係咁食其他人order 既野食終於到期待好耐既鵝肝⋯⋯煎到燶晒⋯好似食咁致癌物咁到最後,因為朋友生日所以一上黎就比左個蛋糕啲職員,叫啲員工上埋個蛋糕,佢地搵左好耐都搵唔到,最後喺間唔知咩房到搵返個蛋糕出黎,真係無奈到極點野食難食都算喇,啲安排同員工態度又差我真係諗唔到要食呢間野既理由😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
呢間野真係好差,book左8:45
未夠8:30上到去間野又細又焗,無冷氣
全部人逼晒係到,等到差不多9點都仲未入得
朋友忍唔住出聲先比我地入去
係咁食其他人order 既野食
終於到期待好耐既鵝肝⋯⋯
煎到燶晒⋯好似食咁致癌物咁
野食難食都算喇,啲安排同員工態度又差
我真係諗唔到要食呢間野既理由
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡