2018-06-12
本身唔係太食得辣,所以一向都比較少食川菜,但係同行朋友話呢間既菜式有得揀大中少辣又或者直情唔辣,所以一口就答應左黎呢度食😳原來店鋪唔特別大,夜晚都幾多人食,好彩朋友一早訂左位😍加一服務費係抵比既,每檯都有一碟莓乾同埋蠶豆既前菜、食辣唔可以缺少既一包紙巾,店員又不斷自動自覺加水💦👁🗨 水煮二人套餐(7.5/10)💲328初初諗緊叫原條烤魚,睇睇下見到有一個水煮二人套餐,好似都幾抵食咁,決定放馬一試,有辣既一律叫左BB辣,食落果然係朋友所講我都接受到既辣度🤔A款水煮類(7/10)有得揀水煮、鮮椒、酸菜,水煮較辣、鮮椒較麻,所以最終揀酸菜🤪佢既辣度啱好,酸度又適中,都真係幾開胃🤗魚片、田雞、牛肉、肚腸四揀一,要左好耐無食既田雞,但略嫌切得太細,食既時候欠缺啖啖肉既感覺,如果大舊返少少會更滿足🙈B類家常小菜(7.5/10)揀左宮保雞丁,呢度以花生代替腰果,食落都係脆身,有大同小異既效果,雞柳粒就嫩滑,微辣得黎夠曬惹味🐥E類精美涼菜(7.5/10)又係揀我鍾意食既青瓜🥒麻辣青瓜,幾似係譚仔尖椒皮蛋既味,青瓜清爽脆身😛全部用黎送兩大碗既絲苗白飯無得頂😈仲有兩杯指定飲品,普通既餐茶、汽水等,但係因
👁🗨 水煮二人套餐(7.5/10)💲328
全部用黎送兩大碗既絲苗白飯無得頂😈
仲有兩杯指定飲品,普通既餐茶、汽水等,但係因為我地想叫其他飲品,所以無要到😂
水果桂花冰粉,食落甜甜地,有淡淡既桂花香,間唔中食到清涼既西瓜粒,冰粉好似果凍咁,感覺滑身🙃
最後送埋西瓜,食完辣野解辣一流🍉
👁🗨(左)Somersby Crush 提子味(7.5/10)💲38
見到人地果杯好吸睛,入面有幾粒閃燈,但係可能當晚都好多人叫,閃燈出現缺貨情況,所以我地嗰杯無閃燈🤤呢排洗腦既Somersby我估都唔駛多講,提子味飲落就係比較似紅酒味,呢個價錢都算大杯抵飲🍹
👁🗨(右)Somersby Crush 原味(7.5/10)💲38
同行朋友就叫左原味,一人一杯真係未必飲得曬🍻
🔛 整體評分(7.5/10)