餐厅: 渝痴漁醉
资讯:

2018-04-14 64 浏览
約左班舊同事食飯,佢地問我銅鑼灣有咩好食,我即刻介紹左佢地食呢度。佢地價錢合理,個set lunch 重好多選擇,我每次一定點佢地嘅口水雞同水煮牛肉,正到不得了。值得推介嘅餐廳
2018-04-11
  • 口水雞
  • 水煮牛肉
2018-04-12 67 浏览
平時同朋友返大陸按摩會去食下麻辣魚鍋,喺香港真係第一次,咁啱朋友聽同事提起呢間不錯,於是我哋就去試試佢!魚鍋方面都幾多選擇,又可以叫啲配菜當打邊爐咁!另外亦有不少惹味小菜可供選擇,真係睇到花多眼亂,樣樣都想食~ 最後我哋叫咗清江魚配特色鮮花椒味、酸辣土豆絲!魚鍋我哋想叫微辣,但以店員講解鮮花椒味屬於微辣,但其他鍋都可以以個人喜好選擇微辣、小辣、中辣、大辣!另外加配多碟好抵食嘅A4-A5和牛試下~店舖好貼心地送上圍裙比我哋著住食,以免啲魚汁會整到衫朋友唔太食得辣,就叫咗杯柑桔青檸梳打解辣,甜度適中不錯!主角清江魚到了,真係好大條!先飲一啖湯,唔太辣有好香嘅鮮花椒味,魚質食落好滑好入味好好送飯,於是我哋叫咗一碗白飯撈湯食,真心不錯!呢碟酸辣土豆絲炒得不錯,食落唔算太辣,食完咀邊有麻麻嘅感覺,土豆絲好爽口,酸酸地又幾開胃!A4-A5和牛放湯碌,油脂分佈好均勻,有入口即溶感覺!呢個價錢食到真係超值!值得推介!最後附送兩碗有個桂花爽,配埋西瓜肉涼涼的好有解辣作用!

另外加配多碟好抵食嘅A4-A5和牛試下~

店舖好貼心地送上圍裙比我哋著住食,以免啲魚汁會整到衫

朋友唔太食得辣,就叫咗杯柑桔青檸梳打解辣,甜度適中不錯!

最後附送兩碗有個桂花爽,配埋西瓜肉涼涼的好有解辣作用!
2018-04-08 61 浏览
「渝痴渝醉」真係一聽難忘。身處銅鑼灣鬧市,要揾食無難度,一家四口去到金百利就直上渝痴渝醉食魚窩。先叫江青魚(渝翁招牌豆花烤魚/可走辣($298) - 江青魚祇有魚骨一條,入口啖啖肉,熱辣辣的魚窩舖滿紅紅的辣椒,但味道並非想像中的辛辣,當然分大,中,小辣或走辣,但食魚窩,始終喜歡有些少麻辣味道才能帶出魚的鮮味,而大大條的青江魚足夠四人份量,更可多叫配料食材放在魚窩內滾兩滾,食幾多叫幾多。有魚必有菜,叫了一碟大碗花菜($78),清清淡淡的清炒椰菜花,新鮮的菜花能把麻辣的味道中和,但椰菜味道鮮甜,絕對推介。再嚟乾扁田鷄,先把田鷄灑上椒鹽再加入紅,青小辣椒油炸,但入口味道有濃郁椒鹽味中帶少許麻辣味。食完辣始終想飲番一杯冰凍飲品,就叫了一杯somersby crush提子味($38),紫色中加入兩片檸檬,味道既解渴又可口,是很不錯的選擇。飲飽食醉仲加送糖水生菓,食完辛辣煎炸食物再吃冰凍甜品生菓,特别覺得透心涼。食物質素不錯,價錢大衆化,地點適中,食完行去搭地鐵返屋企,十分方便呢。
「渝痴渝醉」真係一聽難忘。

2018-04-08
2018-04-06 63 浏览
今日去左銅鑼灣覓食 去左金伯利睇下有咩食 揀左渝痴漁醉由於我唔識食好多骨嘅魚 所以問左店員邊條魚最少骨佢話清江魚 咁就揀左呢條 再加麻辣豆花湯底 可以加配料打邊爐 就加配左烏冬同埋做緊promo 嘅黑毛牛片條魚到左之後 店員見我著白色衫就遞左2個圍裙比我同朋友 服務非常貼心 條魚好大條 覺得$300 都幾抵食 好多肉 而且真係冇乜骨 好滑 加埋啲湯好好食 不過唔係幾夠辣黑毛片亦都好正 唔係一般肥牛 顏色粉紅 肥瘦適中 食落都好滑同好有牛味 估唔到98蚊會有咁嘅質素除左邊爐 仲叫左四季豆同皮蛋四季豆好有鑊氣 啲肉粒同欖菜好惹味 不過佞佞下覺得有啲咸而皮蛋係流心皮蛋 個蛋白唔係平時啡色而係淺色嘅好食但係2個人食 會有啲漏 建議多啲人先叫皮蛋總結魚同小菜都非常唔錯 但可以問下烤魚可唔可以加辣 想食烤魚的話都係一個唔錯嘅選擇
今日去左銅鑼灣覓食

四季豆好有鑊氣 啲肉粒同欖菜好惹味 不過佞佞下覺得有啲咸
而皮蛋係流心皮蛋 個蛋白唔係平時啡色而係淺色嘅
好食但係2個人食 會有啲漏 建議多啲人先叫皮蛋
2018-04-02 40 浏览
主打邊滾邊吃烤魚,用鐵盤盛載,以火爐烘住上枱除左烤魚打邊爐仲有家常小炒,款色都幾多。招牌豆花烤魚,魚選了清江魚,魚大條又肥美,最緊要好少骨,啖啖肉。魚肉質雪白嫩滑,無腥味鐵盤上面舖滿了滑豆腐、香茅、芽菜、辣椒和蒜,配料十足,但香辣味稍為欠奉酸辣土豆絲土豆絲炒得乾身,好香口,鑊氣十足有又麻又辣嘅味道,略帶酸味,都幾醒胃7星辣子雞賣相炸得好脆,都幾多乾辣椒,包括指彈椒和子天椒,但入口較乾,沒有鬆脆口感,這個不太建議
主打邊滾邊吃烤魚,用鐵盤盛載,以火爐烘住上枱
除左烤魚打邊爐仲有家常小炒,款色都幾多。

2018-03-31 48 浏览
<渝痴渝醉 烤魚正>🌶🐟呢間喺cwb金伯利上面既渝痴渝醉 食既係川菜 除左有小菜外 最正就係雞煲烤魚 味道都唔錯 價錢ok 😌🍴渝翁招牌豆花烤魚鯇魚 238 蚊🌶🐟魚底同魚類都可以選揀 我就點左佢招牌豆花烤魚 一上枱好香 有炒過即辣椒 脆豆 芽菜等等 鯇魚多骨但好甜同嫩滑 😀 魚皮煎過先放入辣鍋 所以好惹味 😍 放喺四角既豆腐應該係百福豆腐黎 好香滑 盡吸辣汁 整體都好正👍🏻寛粉 26 蚊🍜名符其名 比較闊身 口感煙靱爽口同飽肚 同辣魚煲 食係幾夾🍴A4 至A5 鹿兒島黑毛m牛 98 蚊🐂抵食 特價既靚牛肉 牛肉肥美脂肪紋幾靚 食落比較軟熟 牛肉味適中😀🍴青炒萵筍絲68 蚊🍀熟既小炒 萵筍甜同新鮮 炒得夠鑊氣 唔錯 🍸Somersby crush 38蚊落左somersby提子味既特飲 外表靚 味道加埋酒都唔錯 配辣野okScore 平均分 <7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍
<渝痴渝醉 烤魚正>🌶🐟

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#渝痴渝醉
銅鑼灣記利佐治街1 號金伯利廣場 8 樓 r1號鋪
~~~~~~~~~~~~
2018-03-31
2018-03-27 39 浏览
平時食飯只有我和寶寶二人,好少會點一條魚食,因為總是會食不完。今晚好想食魚,咁點算?那直接把魚當主食便可,烤魚是最好選擇。對魚的種類沒有什麼概念,見點菜紙推介比較少聽見的清江魚,便點來試試。因為寶寶不太好辣,於是便點了相對無咁辣而又多香料的漁翁招牌豆花烤魚配清江魚($298)。清江魚很大條,魚上面舖滿了香茅、芽菜、辣椒、乾松子、芝麻和蒜片,十分惹味。而且仲有滑豆腐做配料,可說是很足料呢。清江魚魚肉都蠻厚身,魚皮帶點煙韌口感而魚肉就好滑身,唔算多骨,挾起就食到啖啖肉。烤魚雖然用上好多香料,但又唔會太濃或太咸,蓋掉魚肉的鮮味。烏冬($28)和寬粉($26)食濃醬汁湯底的烤魚一定要點烏冬同寬粉,可以吸收晒香濃皂山湯底精華,特別是寬粉,煮至透明時會變得煙韌彈牙,十分好食。腐皮($28)腐皮好大塊,放到湯底內又同時吸收湯底的精華。凍豆腐($22)凍豆腐就比較普,以為會是蜂巢凍豆腐,但原來只是凍左的布包豆腐。相比下本身烤魚內包埋的滑豆腐仲好食。鹿兒島黑毛牛($98)一送上檯覺得好細碟,望落又唔似特別靚牛肉咁,但原來食落好香牛味,看起來唔多脂肪但煮過後肉質又可以保持到嫩滑軟淋,都值得一試。飯後還有黃

烤魚雖然用上好多香料,但又唔會太濃或太咸,蓋掉魚肉的鮮味。

烏冬($28)和寬粉($26)

腐皮($28)
腐皮好大塊,放到湯底內又同時吸收湯底的精華。

凍豆腐($22)

鹿兒島黑毛牛($98)

飯後還有黃糖冰粉,冰粉本身沒有味道,但食落清涼,加上黃糖甜味很搭。

2018-03-26 1116 浏览
筆者雖然講唔上係個魚痴,但都幾鍾意食魚,記得早排去左天后一間主打重慶風味的火鍋店吃烤魚,條魚新鮮熱辣,分量十足,而且一端上桌,已飄來陣陣香味,邊滾邊吃,感覺很正,所以一直都好回味。近日從友人口中得知,銅鑼灣都有間主打重慶風味的烤魚火鍋店,據說店子除了供應烤魚和火鍋外,還有家常小炒、涼菜及特色香鍋,地道美食應有盡有。唔講由自可,一提起就心思思,趁天氣還有點涼意,一於坐言起行。餐廳座落於記利佐治街金百利廣場 8 樓,店內裝潢極具心思,牆身以魚為主題,不但畫上了不少游來游去的魚兒,而且還將可愛的貓咪化身成廚師,為大家烤魚,配上旁邊嘅漁夫捕魚壁畫,色彩斑斕奪目,再以窗邊的捕魚網作襯托,形象鮮明。安頓後,店員先為我倆送上餐前小食,有蠶豆同紅莓乾兩款。拿起菜牌細看,魚類共有五款選擇,有鯇魚、凌波魚、清江魚、桂花魚和深海石班,而醬汁就有渝翁招牌豆花、特色鮮花椒、老壇酸菜、濃香孜然、金牌蒜香、秘製麻辣、經典泡淑、風味醬香等八款。客人可額外追加配料,有安格斯手切肥牛、蔬菜、豆品、丸子、粉麵類等。除此之外,還有之前提過的家常小炒、特色麻辣香鍋、特色川菜、風味涼菜、主食、甜品及一系列飲品可供選擇。既然一心為
安頓後,店員先為我倆送上餐前小食,有蠶豆同紅莓乾兩款。
既然一心為吃魚而來,就先以烤魚作出發點。由於不大吃得辣,所以決定揀金牌蒜香味烤清江魚,另外再配三碟伴魚輔菜。
金牌蒜香烤清江魚 ($298)   用鐵盤盛載,並且以火爐烘著上桌。先撥開魚身上面的蔥花蒜頭等細看,鐵盤內的烤魚非常大條,不過湯底配料不多,只有大豆芽菜。待湯滾後,搶先呷一口,熱燙燙,帶濃郁蒜香味。再用附上的小鑊鏟將魚分開,挾起一嘗,質素果然不俗,外皮烤至焦香,能鎖住魚油和香氣。而魚身亦烤至僅熟,肉質雪白嫩滑又少骨,鮮甜入味,完全無魚腥味,食得出是新鮮魚,非常可口!
配料揀咗三款,有做緊特價嘅鹿兒島黑毛和牛 ($98)、炸響鈴 ($28)  同娃娃菜 ($28)。黑毛和牛呈粉嫩色澤,雪花分布均勻,放在湯中輕輕灼數秒,半生半熟時吃,肉質嫩滑得如 BB 肌膚,牛脂溶化,肉汁豐盈,吃罷油香瀰漫口腔,味道一流。
再將響鈴放於湯內輕涮,由於響鈴外層吸滿湯汁,入口外軟內脆,非常正斗,配埋嫩腍入味的娃娃菜吃,清甜解膩。
餐後有甜品和生果附送,臨走前見鄰桌點了一道渝漁串串香,原來是將不同食材如金錢肚、魷魚、牛栢葉等以竹籤串起,再浸入特製醬汁內,非常之有特色,下次嚟要試下。
2018-03-26
2018-03-22 58 浏览
約左朋友係銅鑼灣飯聚,金百利係一個覓食的好地方~~地點方便又多選擇!今次朋友熱烈推薦要來試試渝痴漁醉,主打烤魚,雞煲,川味小菜等等,很適合嗜辣的朋友三五成群來聚餐~~先點一些川味涼菜開開胃⋯⋯小龍坎口水雞口水雞十分嫩滑,不太辣,味道亦夠惹味~夫妻肺片晶瑩剔透的牛𦟌肉,可見師傅刀功利害,把夫妻肺片切得夠薄,一口一塊剛剛好!渝北涼粉口感有點似苟弱,比一般的粉皮滑溜,配上特製的醬料吃著挺開胃~~萵筍炒木耳吃了這麼多重口味的小菜,總是要來個健康小菜平衡一下~~重點來了!必點招牌烤魚!!如果可以食辣,一定要點渝翁招牌豆花烤魚!辣度可以任君選擇~~今次我們揀選的清江魚夠大條又多肉,不多骨頭,幾乎是啖啖肉,配埋招牌豆花湯底辣而不麻,夠香又夠惹味,吃得十分滿足~~當然少不了這些鍋邊配料~~土豆片跟湯底很夾,美味~~飲品又大杯抵飲!吃得差不多,店員會主動送上桂花啫喱糕作飯後甜點,中和一下油膩感,貼心!超級滿足的一頓晚餐,已經和朋友們約好下個月再來光臨~~~

先點一些川味涼菜開開胃⋯⋯

小龍坎口水雞
口水雞十分嫩滑,不太辣,味道亦夠惹味~

夫妻肺片

渝北涼粉

萵筍炒木耳
吃了這麼多重口味的小菜,總是要來個健康小菜平衡一下~~

重點來了!必點招牌烤魚!!

當然少不了這些鍋邊配料~~

土豆片跟湯底很夾,美味~~

飲品又大杯抵飲!

超級滿足的一頓晚餐,已經和朋友們約好下個月再來光臨~~~
2018-03-20 47 浏览
本身約左朋友去食泰菜 點知行過見到呢間魚鍋個點評都好似好高 就膽粗粗去試下我地兩個女仔 叫左一個酸菜魚鍋 再加左一份寬粉 一份娃娃菜因為加入左新會員 送左一份木耳再叫左三杯特飲 埋單連加一先500蚊 好抵食🍴酸菜魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我地簡左桂花魚都算大條 多肉兩個女仔食岩岩好基本上我系食唔曬我果邊果半條魚 因為條魚真系幾大條😳之前食過第二間魚鍋,個酸菜鍋煮左2個鐘之後會變得好傑同埋會好甜 勁奇怪。不過呢間完全無呢個問題,岩我口味,會再encore !!! 🤤🤗D侍應都好helpful 會主動加湯 加水 換碟 加紙巾環境服務都食得舒服 唔會話太嘈⭐️⭐️⭐️

我地兩個女仔 叫左一個酸菜魚鍋

基本上我系食唔曬我果邊果半條魚 因為條魚真系幾大條😳

D侍應都好helpful 會主動加湯 加水 換碟 加紙巾
環境服務都食得舒服 唔會話太嘈⭐️⭐️⭐️
2018-03-14 49 浏览
喜歡食辣野嘅我,最近得知係銅鑼灣鬧市中開左間川菜專門店,主打香鍋同埋烤魚,好想黎試下。由於同行朋友唔太喜歡食魚,我地揀左配料選擇較多嘅香鍋。香鍋辣度有四個選擇,分別係香辣,麻辣,孜然同埋醬香味。我地揀左麻辣,而配料方面我地揀左肥牛,豬耳,雞翼  ,貢丸  ,香菇  同埋豆卜  ,當然唔少得大量辣椒啦。香鍋上菜時熱辣辣,賣相吸引,入口微辣,配埋飯食都幾開胃,不過喜歡食辣嘅我認為可以再辣多少少,咁樣入口就會更加惹味。配料方面,值得一讚嘅係廚師將雞翼一開二,方便客人進食,除此之外,豬耳亦都切至幼身,入口非常爽,口感同味道都非常豐富。除左香鍋之外,我地都叫左個「小龍坎口水雞」。啖啖肉嘅雞件,肉質非常嫩滑,亦都唔算多脂肪。雞肉吸收晒秘製麻辣醬汁後,聞落好香,入口又麻又辣,非常好味,令人一件接一件咁食。Somersby Crush 原味 /Somersby Crush 提子味 :食d味道咁濃嘅野,點都要飲返d凍野解下渴。近年黎真係好興呢d賣相精緻,倒轉酒樽插嘅飲品,見呢度價錢非常超值,都想試下。呢杯特飲只係賣相已經夠吸引,底層有D類似梳打水+檸檬/提子沙冰,再插入一枝原裝嘅Sommersby Ci

由於同行朋友唔太喜歡食魚,我地揀左配料選擇較多嘅香鍋。

呢杯特飲只係賣相已經夠吸引,底層有D類似梳打水+檸檬/提子沙冰,再插入一枝原裝嘅Sommersby Cider,大大杯,入口酸酸甜甜,酒很唔重, 1個人真係未必飲得晒。
最吸引我地嘅係飲品入面有一粒會閃嘅冰,真係好欣賞廚房職員嘅心思。

甜品:
食完飯後,店員就為我地送上紅糖冰粉同埋水果做飯後果啦。其實冰粉都算係傳統四川甜品之一,賣相有少少似桂花榚,味道甜甜地,入口清新,食完辣嘢食返碗真係好舒服。

呢度嘅野食都算唔錯,下次多d人黎時候等我試埋烤魚同埋雞煲先。
2018-03-14 1067 浏览
成日好想食烤魚,不過多數都係辣的。我不是不吃辣,但見到咁濃味又有d驚。上到黎呢度,原來有唔辣的選擇。我選了金牌蒜香味。魚主角選了鯇魚($238)。伴個稻庭烏冬和響鈴(各$28)。另外習慣打邊爐有牛,見到鹿兒島黑毛和牛做特價($98)也點了一份。等了十分鐘左右,食材陸續送上。烤魚最後出場。原條開邊鯇魚放在薄鍋正中。身上鋪滿大量碎蒜及蔥,湯汁內亦放有多粒蒜子。顔色、賣相、香味都非常吸引。我一口氣切了一大段放到自己的碗裡去。吃鯇魚時要很小心,慢慢將細骨挑出來。剛好弄熟的魚肉,肉質非常嫩滑,連碎蒜一口吃下極為美味。黑毛和牛看起比較肥,脂肪比例較多。想不到口感極爽,沒有肥膩感,而且有香濃牛肉味。吃到這裡其實已經很飽(以上份量兩人食)。不過也要吃點菜和烏冬才均勻。將烏冬稍煮一會,湯汁就充分滲透令烏冬變色,每條都吸收了滿滿的精華。食完竟然還有甜品、生果附送呢。那碗桂花甜品幾特別,鼻涕與啫喱之間的口感,泡在甜甜的桂花糖水中,味道其實也不錯。

成日好想食烤魚,不過多數都係辣的。
我不是不吃辣,但見到咁濃味又有d驚。
上到黎呢度,原來有唔辣的選擇。

我選了金牌蒜香味。
魚主角選了鯇魚($238)。
伴個稻庭烏冬和響鈴(各$28)。

等了十分鐘左右,食材陸續送上。
烤魚最後出場。

原條開邊鯇魚放在薄鍋正中。
身上鋪滿大量碎蒜及蔥,湯汁內亦放有多粒蒜子。
顔色、賣相、香味都非常吸引。
鯇魚  金牌蒜香味

我一口氣切了一大段放到自己的碗裡去。
吃鯇魚時要很小心,慢慢將細骨挑出來。
剛好弄熟的魚肉,肉質非常嫩滑,連碎蒜一口吃下極為美味。
鯇魚  金牌蒜香味

黑毛和牛看起比較肥,脂肪比例較多。
想不到口感極爽,沒有肥膩感,而且有香濃牛肉味。
鹿兒島黑毛和牛

鹿兒島黑毛和牛

吃到這裡其實已經很飽(以上份量兩人食)。
不過也要吃點菜和烏冬才均勻。
清炒時蔬
稻庭烏龍

食完竟然還有甜品、生果附送呢。
2018-03-12
  • 金牌蒜香味  鯇魚
去到銅鑼灣,金百利廣場這一間川菜真是冇得彈,已經去過好多次,我都算係熟客。今日同女朋友行完宜家傢俬,好自然想去依度,食川菜真係會上癮。喜歡這家菜館,不單單是因為菜式好味,而且地方餐桌非常乾淨,因為食川菜的地方,很容易會有油漬,但是這裏枱擦得非常乾淨。而且每一台好細心有紙巾及冰水!相反有唔少餐館,紙巾會另外收錢,細心照顧客人要加分店員咁多次來都好親切,譬如今次電話冇電,餐廳好樂意借叉電器俾我哋麻婆豆腐($68)每次來到必定要叫嘅菜式。餐廳用豆瓣醬把豆腐他們炒到色澤鮮豔。中間的白豆腐、紅辣椒、深紅色的肉、綠蒜苗,賣相已經相當吸引。之後山椒帶出刺激的麻痹感,配白飯吃超一流!皮蛋一塊塊排列整齊,半透明的蛋白,啫喱般的蛋黃,賣相已經非常吸引。識開又如何呢?咬下去蛋白即鮮明地分開,蛋黃非常香濃,小小川辣味,伴菜、送飯極品!與上一道麻婆豆腐,算得上是黃金組合。朝天門水煮魚($218)大大盤水煮魚,香魚夠滑、分量多,夠晒辣、夠晒麻!如果唔夠可以向店員進一步提升辣度!提一提大家,底入邊有薯粉。餐廳選擇的薯粉,特性係唔會吸收過多辣油,麻辣味可以恰到好處。以前試過有些餐廳,錯誤選擇一些薯粉,過度吸收辣油,以

麻婆豆腐($68)
每次來到必定要叫嘅菜式
吃超一流

麻婆豆腐

皮蛋
!與上一道麻婆豆腐,算得上是黃金組合。
皮蛋

朝天門水煮魚($218)
大大盤水煮魚,香魚夠滑、分量多,夠晒辣、夠晒麻
!如果唔夠可以向店員進一步提升辣度!提一提大家,底入邊有薯粉。餐廳選擇的薯粉,特性係唔會吸收過多辣油,麻辣味可以恰到好處。以前試過有些餐廳,錯誤選擇一些薯粉,過度吸收辣油,以致不能用。但是這裏絕對沒有這個情況,因此推薦可以同湯汁一起食用!

大大塊魚肉

朝天門水煮魚

重慶雞絲涼拌麵($58)
這個涼拌麵清爽
,伴著小小辣汁及雞絲肉。唔鍾意食飯嘅女仔朋友,可以考慮吓這一個,而且凍凍地非常開胃。

柑桔青檸梳打($28)
解喉嚨痛、解辣精選凍飲

柑桔青檸梳打
重慶雞絲涼拌麵
麻婆豆腐
柑桔青檸梳打
重慶雞絲涼拌麵
  • 重慶涼拌雞絲麵
2018-03-13 30 浏览
好耐無食烤魚,之前見佢新開‘已經好想試,近我放工,味道視覺上都好好,唔係好辣夠香,係配料唔多,魚鮮美 ,價錢偏貴dd,位都好好坐,亦都怕食緊會彈到衫污濁,有一次性圍裙俾你,都好多普通話既客人食。有甜品 解辣,清清地抵飲$98 牛

甜品 解辣,清清地

抵飲

$98 牛
2018-03-09 81 浏览
渝痴漁醉位於銅鑼灣金百利,地方位置方便易揾!有烤魚打邊爐and小炒,款色都幾多添wo當晚我地叫左烤魚!我地叫左隻「清江魚」,店員說這條魚只有一條大骨,所以非常容易進食我地選擇左渝翁招牌豆花做湯底來烤條魚!可以選擇唔同辛辣程度。我地叫左少辣,看上去湯底血紅色!但其實沒有想像般那麼辣的清江魚魚肉嫩嫩的,好幼滑最重要係唔多骨可以好滋味咁啖啖肉吸哂湯底既香辣味!惹味得很仲有叫左份日本既A4-A5和牛,非常優惠抵食質數超班肉質 juicy嫩滑仲有海鮮都幾新鮮,彈牙既海蝦都唔錯

清江魚魚肉嫩嫩的,好幼滑
最重要係唔多骨可以好滋味咁啖啖肉
吸哂湯底既香辣味!惹味得很

仲有叫左份日本既A4-A5和牛,非常優惠抵食
質數超班
肉質 juicy嫩滑

仲有海鮮都幾新鮮,彈牙既海蝦都唔錯