2007-02-12
沉晚同男友celebrate生日,因為見到網上食評幾好,所以就book左lee間餐廳.之前expect間餐廳會裝修得好grand,不過原來普普通通.d waiter & waitress既服務態度好好.不過我覺得間餐廳有少少嘈.枱與枱之間距離太近.入返正題先.我地兩個人叫左menu A & B.Menu A頭盤-煎鵝肝/好食,好香口,外跪內軟龍蝦湯-普普通通/個人唔鐘意飲龍蝦湯主菜-炭燒牛扒/勁好味,好香好軟甜品-雪糕加朱古力輕心蛋糕/勁好食加餐飲一杯(HKD 268)Menu B頭盤-海鮮併盤/蠔就一般,好多海水,螺好大隻好好食冇湯主菜-炭燒牛仔架-點解牛仔架可以咁滑架,好好味甜品-法式小點,係strawberry mose架一個tart仔,都幾好味再加餐飲一杯成為(HKD 308)House wine by glass (HKD 42)唔錯喎我叫個waiter幫我响男友個dessert上面加Happy Birthday 字樣...完全冇問題.service滿分~尾中不足係~我食完餐飯半個鐘..肚痛到暈低~~我下次唔夠再食海鮮併盤~不過真係可以再encore~
入返正題先.我地兩個人叫左menu A & B.
Menu A
頭盤-煎鵝肝/好食,好香口,外跪內軟
龍蝦湯-普普通通/個人唔鐘意飲龍蝦湯
主菜-炭燒牛扒/勁好味,好香好軟
甜品-雪糕加朱古力輕心蛋糕/勁好食
加餐飲一杯(HKD 268)
Menu B
頭盤-海鮮併盤/蠔就一般,好多海水,螺好大隻好好食
冇湯
主菜-炭燒牛仔架-點解牛仔架可以咁滑架,好好味
再加餐飲一杯成為(HKD 308)
尾中不足係~我食完餐飯半個鐘..肚痛到暈低~~
我下次唔夠再食海鮮併盤~不過真係可以再encore~