2006-12-08
驚覺原來自己無寫到呢間同男友仔慶祝生日0既食評, 所以立即補番我地叫左set A & set B set A: 鵝肝---記憶中鵝肝唔算大塊,但好脆口,好香, good 龍蝦湯--呢個湯就不過不失咁, 無咩特別炭燒肉眼扒--main course 我選左肉眼扒,五成熟, 佢個size around 8安士, 佢個扒係cut成一件件咁上碟0既, 本人就覺得咁0既安排唔太好, 不過食味上就唔錯0既, 唔"鞋"有肉味暖心朱古力餅配雪糕--由於係男友仔birthday,我一早叫waiter 0係碟上面寫"xxx, happy birthday" &加支小candle,waiter都好醒目,個效果好好, 個朱古力餅一cut出黎有暖朱古力留出黎, 但又唔太甜, 唔錯唔錯set B: 法式什錦海鮮拚盤--有螺,生蠔, 食得出係新鮮0既當時0既main course 已經唔記得exactly 係咩,但就類似雞胸or鴨胸,我仲好記得男友仔話呢個dish 有驚喜,因為估唔到d肉咁嫩地方唔算grand,但舒服, waiter service唔錯, 食物質素都算幾好, 以如此價錢來說, 係銅鑼灣一個good
我地叫左set A & set B
set A:
鵝肝---記憶中鵝肝唔算大塊,但好脆口,好香, good
龍蝦湯--呢個湯就不過不失咁, 無咩特別
set B:
法式什錦海鮮拚盤--有螺,生蠔, 食得出係新鮮0既
地方唔算grand,但舒服, waiter service唔錯, 食物質素都算幾好, 以如此價錢來說, 係銅鑼灣一個good bargain ga la....