2012-10-28 329 浏览
適逢有同事走,farewell dinner選了這次。我第一次食,印象很不錯呢。當日我們點的有。。。先介紹冬瓜盅。裡面的湯和肉好像永遠都吃不完的,而且溫度能一直保持到吃完為止。有同事點名要梅菜扣肉。味道適中,不會過咸,送飯一流。必點的還有鹽焗雞。不過作為雞皇的我反而認為這碟雞不夠吸引。主要因為肉質不夠滑。火腩大鱔煲的表現卻出人意表,燜得非常入味。即便作為配菜的蒜子也很令人回味。當晚的紅魷仔亦很出色,肉質嫩滑不黏骨。需時製作的荔茸香酥鴨。脆皮略嫌過厚,荔茸也較厚,鴨肉不多。喜歡吃荔茸的或會喜歡這一道。吃了這麼多肉還是要一碟菜幫助消化的。金銀蛋燕菜是當晚之選。食物總的來說是不過不失,如題,請埋人都係百幾蚊,的確是大夥人開飯之選。
適逢有同事走,farewell dinner選了這次。
我第一次食,印象很不錯呢。
當日我們點的有。。。
有同事點名要梅菜扣肉。
味道適中,不會過咸,送飯一流。
必點的還有鹽焗雞。
火腩大鱔煲的表現卻出人意表,燜得非常入味。
即便作為配菜的蒜子也很令人回味。
當晚的紅魷仔亦很出色,肉質嫩滑不黏骨。
需時製作的荔茸香酥鴨。
吃了這麼多肉還是要一碟菜幫助消化的。
金銀蛋燕菜是當晚之選。
2012-10-16
2012-10-16 1088 浏览
It's a surprise to everyone here when I used prefer no rice except gathering with group of friends especially in MK : knowing this old-brand traditional Hakka cuisine since 80's, also the waiting-time in weekdays is much better than before, a set-dinner for 2 is worthy than I bought a chicken for take-away service last time!soup of today: yellow-cucumber with pork taste sweet as they added date to raise the soup-basealso it's non-greasy & really good to soup-lover !chicken (regular order) just

chicken (regular order) just right & the meat is tender, fatty skin is fully cover with frangrant of sesame oil
though the chicken itself is not 100% good taste, but the timing of cooking is just right when it's not overcooked!
steam yellow eel is really nice & fresh with dried-mardarin-skin (陳皮): it's the favour I want when I can satisfy with half bowl of rice when the steam-egg with miced-pork & dried scallop
become a dream-combination at last~

a little bit disppointed is the pork is too fatty when sand from a bit during the meal though the egg is quite yummy & smooth inside
while table for 4 next to me is a family celebrate their mum's birthday: they prepare a chocolate-cake & take photos during my packing-time

~ spacious area which is good for chating during chinese meal !
题外话/补充资料: ~ supplementary note to know about Hakka-foods culture:客家菜又稱東江菜,主要指客家人的飲食。因為客家族群多遷徙且居住華中、華南丘陵的丘陵山地地區,勞動出汗多,需補充鹽分以維持體力,因此飲食傾向多油多鹹的重口味菜,並且好用各式處理過的醃製菜類(如酸菜、福菜、梅乾菜、大葉品種的芥菜)作為食材入菜。不過目前已有偏向少油少鹹的改良式客家菜。 ~ cool temp. really need extra coat if someone didn't like cold-atmosphere; ~ $228 include: one dish of chicken+ 2 other choice of dishes & soup ; ~ $9 / rice, $7 /tea, $2 / take-away plastic-bowl but total summary +10% service charge !
2012-10-15
  • 豉汁蒸大鱔
  • 鹽焗雞
2012-07-05 218 浏览
長期有隊排,以為有飯派招牌是個很好的調味料。蟹肉豆苗,豆苗搵到,蟹肉欠奉,味道淡而多油,奇怪招牌鹽焗雞,咸味夠香味有,但肉質非常「鞋」口,天使與魔鬼西檸炸蝦球,蝦球大隻但無咩味,全靠西檸醬,但分開上個蝦球會慢D先變「林」時菜扒牛丸,這算新派港式設計嗎?梅菜扣肉,唯一無出事,肥瘦分明,個汁夠味,送飯一流。炸大腸,其實都無咩問題,不過同街外出面既水準相差無幾,只算普通
長期有隊排,以為有飯派

招牌是個很好的調味料。

蟹肉豆苗,豆苗搵到,蟹肉欠奉,味道淡而多油,奇怪

招牌鹽焗雞,咸味夠香味有,但肉質非常「鞋」口,天使與魔鬼

時菜扒牛丸,這算新派港式設計嗎?

梅菜扣肉,唯一無出事,肥瘦分明,個汁夠味,送飯一流。

2012-04-11 225 浏览
記得上一次食泉章居已經覺得食品水平退步,今次貪方便再比多次機會大家,在怱怱忙忙的個半小時交枱壓力下,點了以下四人餐的菜式蟹肉西蘭花: 很淡味,連鹽也不足夠,適合血壓高人士西檸軟鴨:鴨肉本身經過挑選,又乾又肥,唔夠汁兼只有醋而沒有檸檬燜班頭腩:精挑細選最濕碎的班頭腩,最大舊都只有手指公咁大,正宗BB班金牌鹽焗雞:莫說雞味,連咸味也不足,食之無味,唯有打包回家再燜西洋菜豬肉湯:湯料不足是不能煲出好湯,飲起來感覺是滾湯效果,還要自己分湯和沒有另外湯碗提供,充分響應環保和節省人手能源之表現最後總結,既然佢咁好生意,地點又方便,又係唔需要比好野你食,求其點煮都坐滿兼仲排長龍。

蟹肉西蘭花: 很淡味,連鹽也不足夠,適合血壓高人士

2012-04-09
2011-12-15 177 浏览
同朋友黎gathering.好彩朋友一早去拎位, 唔係有排等lu5個人食左個4人餐$398, 再加$58 要左個粟米蛋花羹套餐有(鹽焗雞/霸皇雞/魚一條) + 3個小菜我地揀左鹽焗雞, 八珍豆腐, 蟹肉扒豆苗, 魚香茄子煲佢地d 小菜又唔貴, 又大碟, 好抵呀!鹽焗雞, 話得半隻, 但上枱一大碟, 唔講以為係一隻, 好味, 好滑, 又唔太肥, 正。八珍豆腐, 好味, 但咸左少少蟹肉扒豆苗,魚香茄子煲送飯一流呢到平日黎食都好爆場, 預左多數要等位。呢到仲有個好處, 唔會吹你走, 就算收晒枱面d 野, 佢都唔會趕你
同朋友黎gathering.
好彩朋友一早去拎位, 唔係有排等lu
5個人食左個4人餐$398, 再加$58 要左個粟米蛋花羹
套餐有(鹽焗雞/霸皇雞/魚一條) + 3個小菜
我地揀左鹽焗雞, 八珍豆腐, 蟹肉扒豆苗, 魚香茄子煲
佢地d 小菜又唔貴, 又大碟, 好抵呀!
八珍豆腐, 好味, 但咸左少少
蟹肉扒豆苗,魚香茄子煲送飯一流
呢到平日黎食都好爆場, 預左多數要等位。
2011-12-13
2011-12-07 192 浏览
早前帶同家人到此吃客家菜,第一次光顧,滿有期待,但換來的是極度失望!到達時間尚早,我們坐樓下,只得一名女侍應,無招呼仲十問九唔應,唔嗌佢都唔拎餐牌嚟,咁既服務已經扣晒分,第一個印象非常麻麻。叫了套餐,有4個小菜+例湯,另外再多叫了一個菜:例湯是合掌瓜湯,出乎意料之外好飲,夠清甜。金牌鹽焗雞,入味但唔嫩滑,肉質有d鞋。招牌的名菜 - 梅菜扣肉,我勁鍾意梅菜扣肉,見呢度咁多人讚,充滿期望,但令人大失所望!只得一層肥糕,全是瘦肉,好韌!汁少,幾個人食唔夠撈飯,作為客家名菜,完全唔入流!紅燒釀豆腐,只得五毫子咁大舊肉,豆卜皮勁硬!根本係普通釀豆卜,紅咩燒啫﹖!蒜香蜜汁骨,骨多肉少,蒜蓉燶左,帶有苦澀味。炒豆苗翠嫩,不過不失。

叫了套餐,有4個小菜+例湯,另外再多叫了一個菜:

例湯是合掌瓜湯,出乎意料之外好飲,夠清甜。
金牌鹽焗雞,入味但唔嫩滑,肉質有d鞋。
蒜香蜜汁骨,骨多肉少,蒜蓉燶左,帶有苦澀味。
炒豆苗翠嫩,不過不失。
2011-11-08 161 浏览
今晚一家七個人到泉章居慶祝生日, 因為媽咪提意食客家菜又見到食評就決定去呢間試下. 叫左一個套餐有4餸1湯, 另外叫左一條青斑, 再加3個餸散叫.1) 跟餐係例湯, 加左$58要左個魚肚栗米羹 - 味道一般.2) 煎炆釀豆腐 - 用煲上,諗住客家菜館呢個應該好好食, 點知唔夠熱, 豆腐好鞋, 個汁好似湯咁多3) 蟹肉西蘭花- 味道尚可.4) 中式牛枊 - 嘩! 一上枱見到D牛肉係螢光橙色!!! 完全唔似牛柳, 爸爸食左一口即刻吐左出黎, 之後勁鬧, 佢話呢D牛肉都唔知放左幾耐, 無牛肉味, 無牛肉色, 肉質鬆散; 好似隔夜餸咁, 我見到佢個樣, 我一啖都無食. 5) 霸王雞 - 半隻雞都幾大碟, 但味道偏咸. 而且唔係正宗整法, 只由蔥無豉油, 反而用D鹽焗雞湯淋過, 好奇怪!6) 生炒腊味米飯 - 散叫, 無咩腊味得D飯, D飯又唔香, 重衰過一般酒樓貨色. 8) 游水大青斑 - 散叫, D肉質好鞋, 又唔新鮮! 爸爸話條魚未死左十成都有九成! $280一條! 一D都唔值! 輪到媽咪勁鬧....9) 金銀蛋菠菜 - 最後叫左碟菜, 諗住應該唔會出錯, 點知連D菜都好老, 菠菜都有

3) 蟹肉西蘭花- 味道尚可.
4) 中式牛枊 - 嘩! 一上枱見到D牛肉係螢光橙色!!!

9) 金銀蛋菠菜 - 最後叫左碟菜, 諗住應該唔會出錯, 點知連D菜都好老, 菠菜都有渣!

個個食到停晒手, 連平時好鍾意食魚既媽咪同哥哥都唔想食! 真係無諗過呢間咁出名既菜館D野咁難食, 無一個餸OK, 食左9個餸, $1100, 正常應該唔貴, 但係以呢個質數, 一D都唔值! 完全唔掂!!! 一個字劣劣劣!!!!! 講真錢事少, 但係唔好食, 本來諗住生日飯食餐好, 點知食到大家都變晒樣, 話以後要BLACK LIST呢間野:我都食到無心機幫D餸影相, 因為真係好差!huffy:,
:huffy

2011-11-07
庆祝纪念
生日
2011-10-10 114 浏览
依日我地5:45pm去到仲以為好早添~原來食店已經半full入座前仲同我地講定..限食個半鐘~不過食中菜都ok反正唔係食自助餐or火鍋~所以都無問題呢我地揀個"2人套餐"~除左指定"例湯" + "一個小菜"外仲可以自選2款小菜~是日例湯有"青紅蘿蔔湯"湯料好足~味道濃郁而且好香甜蘿蔔味"金牌鹽焗雞(半隻)"隻雞整得好靚又入味~雖然依家d雞無乜雞味~但都算唔錯呢雞唔會好肥~肉質亦唔削..而且都好滑自選小菜.."西檸芝麻蝦球"炸皮都夠薄~但因為個醬汁連蝦球一齊上炸皮好快淋晒~如果分開上..點汁食效果會更好西檸汁甜度ok~但蝦球本身無味..點汁都唔覺好提味自選小菜.."豉汁蒸大鱔"依個小菜味道好普通不過可以話..算抵食過自己買返去整囉個豉汁味唔夠香~但d鱔好靚套餐自選左2個小菜~其實我又想試下"梅菜扣肉"個扣肉另一半讚到誇啦啦~的確炆得好淋又入味d肉仲有溶化感~梅菜同個汁都好好送飯呢一人一個白飯~整體食物有水準~不過上菜速度超快餸菜好快凍晒~服務不過不失~食店環境都好舒適呢

入座前仲同我地講定..限食個半鐘~不過食中菜都ok
反正唔係食自助餐or火鍋~所以都無問題呢

我地揀個"2人套餐"~除左指定"例湯" + "一個小菜"外
仲可以自選2款小菜~是日例湯有"青紅蘿蔔湯"
湯料好足~味道濃郁而且好香甜蘿蔔味
"金牌鹽焗雞(半隻)"
隻雞整得好靚又入味~雖然依家d雞無乜雞味~但都算唔錯呢
雞唔會好肥~肉質亦唔削..而且都好滑
自選小菜.."西檸芝麻蝦球"
炸皮都夠薄~但因為個醬汁連蝦球一齊上
炸皮好快淋晒~如果分開上..點汁食效果會更好
西檸汁甜度ok~但蝦球本身無味..點汁都唔覺好提味
自選小菜.."豉汁蒸大鱔"
依個小菜味道好普通
不過可以話..算抵食過自己買返去整囉
個豉汁味唔夠香~但d鱔好靚
套餐自選左2個小菜~其實我又想試下"梅菜扣肉"
個扣肉另一半讚到誇啦啦~的確炆得好淋又入味
d肉仲有溶化感~梅菜同個汁都好好送飯呢
一人一個白飯~整體食物有水準~不過上菜速度超快
餸菜好快凍晒~服務不過不失~食店環境都好舒適呢
2011-09-24
2011-09-03 334 浏览
小時候常到泉章居用膳,特別喜歡點東江豆腐煲和中式牛柳。人長大了沒有特別再去了,直到不久之前的聚會大伙兒選定在這晚飯。由於早前已經訂位,半數人到齊以後就可以入座了。看著點菜單,選擇還是挺多的,我們5個人點了4人餐,包括是日例湯 (黃瓜煲瘦肉), 西檸芝麻蝦球, 椒絲腐乳唐生菜, 時菜扒牛丸, 半隻金牌鹽焗雞, 梅菜扣肉, 另再加荔茸香酥鴨, 茶果。黃瓜煲瘦肉湯 – 黃瓜倒是很慷慨的下了很多, 可是湯挺鹹的…害我晚餐的時候不停在喝茶。西檸芝麻蝦球 – 蝦球跟醬是同碟分開上的, 對於不好芝麻的我這安排很貼心, 蝦球只有數隻,炸漿不會很厚,點上同碟的西檸汁一起吃十分開胃。時菜扒牛丸 – 時菜是菜心,可是菜跟牛丸的比例不是很好,我滿心歡喜以為可以多吃一點菜, 怎料菜心只有幾條, 牛丸是平常吃到的味道,沒有什麼特別。椒絲腐乳唐生菜 – 唐生菜尚算新鮮, 跟腐乳配搭不錯亦很惹味。梅菜扣肉 – 只吃了瘦肉的部份, 同桌友人整晚用梅菜扣肉伴飯吃過不停,可想而知味道有多好。金牌鹽焗雞 – 雞肉嫩滑很香,是整晚最欣賞的菜式。茶果 – 以糯米粉制成的茶果咬下去很煙韌,吃一件已經很飽肚了,如果是吃有餡的那種味道

西檸芝麻蝦球
時菜扒牛丸
椒絲腐乳唐生菜
梅菜扣肉
金牌鹽焗雞 – 雞肉嫩滑很香,是整晚最欣賞的菜式。
金牌鹽焗雞
茶果 – 以糯米粉制成的茶果咬下去很煙韌,吃一件已經很飽肚了,如果是吃有餡的那種味道應該會比較豐富點吧。
茶果
整頓晚餐上菜速度很快,有些菜式在吃的時候已經放涼了,感覺上現在的味道沒有從前的好,是人長大了以後比從前要求更高嗎?
2011-08-24
梅菜扣肉
2011-08-17 246 浏览
在小時候時常光顧泉章居的老店, 在長大了及泉章居搬往新店後已良久沒去光顧.闊別多年, 再去光顧, 看看質素有沒有改變.幸好之前訂了檯, 在七點前去到門口櫃位前已經坐了大堆等候的顧客.分別點了白果豬肚湯, 脆皮炸大腸, 蝦醬通菜牛肉, 金牌鹽焗雞(半隻), 脆皮炸釀豆腐及椒鹽焗中蝦.此湯雖然沒有胡椒味(因不是點胡椒豬肚湯), 但味道很好. 喝完沒有口渴的感覺.鹽焗雞果然是此店的招牌菜. 雞隻有雞味(抄習了麗梅姐的名句), 肉質嫩滑不韌.脆皮炸釀豆腐. 炸豆腐做到十分可口, 但內裏釀的肉有冬菇, 令到炸豆腐吃下有冬菇味. 由於本人不太喜歡冬菇, 故對此菜不太喜歡. 早知寧可點椒鹽豆腐.椒鹽焗中蝦的椒鹽不是下得太重手, 故此味道不是很鹹的一種, 中規中矩.炒牛肉雖然不算是客家菜, 但廚師炒此碟牛肉手勢不錯, 牛肉肉質不韌, 不像一些食店弄的牛肉肉質韌至咬不開.脆皮炸大腸又是此店的另一名菜. 在兒時記憶中, 炸大腸是像堆了一座小山般堆在碟上. 但現在的出品, 感覺是比以前偷工減料, 因為炸大腸底下是墊放了一層蘿蔔. 蘿蔔不像酒家前菜的酸蘿蔔般那麼酸, 但很好吃. 至於炸大腸雖然也做到了脆口的感
闊別多年, 再去光顧, 看看質素有沒有改變.
白果豬肚湯
脆皮炸釀豆腐
椒鹽焗中蝦
蝦醬通菜牛肉
脆皮炸大腸
脆皮炸大腸又是此店的另一名菜. 在兒時記憶中, 炸大腸是像堆了一座小山般堆在碟上. 但現在的出品, 感覺是比以前偷工減料, 因為炸大腸底下是墊放了一層蘿蔔. 蘿蔔不像酒家前菜的酸蘿蔔般那麼酸, 但很好吃. 至於炸大腸雖然也做到了脆口的感覺, 但始終覺得以前的出品比較好.

整體來說, 此店質素還是很好. 但是....情感上還是覺得以前的質素比現在更好.
2011-08-17
白果豬肚湯
椒鹽焗中蝦
蝦醬通菜牛肉
脆皮炸大腸
2011-06-26 201 浏览
朋友聚歺,由朋友先到攞位,如果唔早啲到,一定有排等。我就差不多7:30pm才到,等位人仕已少於50人。當天可能有名人(車淑梅、何鑑光)聚歺,約4-5枱給了她們。非常抵食套歺 (2人 - 3餸1湯, 200元有找)3個人叫了- 雞半隻 (不用多講,招牌嗎!香、滑、淋,現用了冰鮮雞,只是肉淋了少少,雞味少咗啲之外,味道都非常滿意。用冰鮮雞有這效果,應該100分。- 双丸炒時菜 - 以往只用牛丸,現在加上蝦丸,味道清淡了一些,菜芯也是超級甜,好味。- 三鮮骨髓 - 失色了少少,骨髓有少少漂白水味但也全部清碟- 八珍豆腐 - 蝦大大隻,爽但沒蝦味。尤魚、花膠很淋,鮮味欠奉,豆腐最好味,精華全部吸收,唯一欠佳是...不太熱- 老黃瓜煲瘦肉 - 飲了一碗....OK如果和家人來吃飯,炸大腸和粟米羹是指定菜式,不可能缺少,如果肚餓,梅菜扣肉也是必選。4餸1湯2白飯 - HK$330元

非常抵食套歺 (2人 - 3餸1湯, 200元有找)

3個人叫了

- 三鮮骨髓 - 失色了少少,骨髓有少少漂白水味
但也全部清碟

- 八珍豆腐 - 蝦大大隻,爽但沒蝦味
。尤魚、花膠很淋,鮮味欠奉
,豆腐最好味,精華全部吸收
,唯一欠佳是...不太熱

- 老黃瓜煲瘦肉 - 飲了一碗....OK

双丸炒時菜
三鮮骨髓
  • 鹽焗雞,炸大腸
2011-06-16 63 浏览
唔駛等位去到就有得食霸王雞 (好大碟, 好多蔥); 花膠炆海參 (都夠腍, 少食多滋味); 秘製豬頸肉 (第一次好似唔熟, 之後翻炸乾到乜咁); 中式牛柳 (勁鮮色, 味濃); 酥炸龍脷柳 (熱辣辣不過無乜味)
唔駛等位去到就有得食
霸王雞 (好大碟, 好多蔥);

花膠炆海參 (都夠腍, 少食多滋味);

秘製豬頸肉 (第一次好似唔熟, 之後翻炸乾到乜咁);

中式牛柳 (勁鮮色, 味濃);

酥炸龍脷柳 (熱辣辣不過無乜味)
2010-01-10
  • 霸王雞
2011-04-10 61 浏览
當晚老闆請大家食飯~一行11人就去到呢間食左一個1280既12人餐~環境都ok~ 不過無tv law~haha大檯比左我地~都ok舒服~~一落低個亞姐就好想我地快d落單~不過由於未齊人~叫左都叫佢hold住先等叫出餸都無話唔ok~人齊~一叫佢上唔使5mins已經上菜~一上既係好睇又好食既梅菜扣肉~ 2大舊~ 非常好食~入口係鬆軟嫁~一dd都無實既感覺~做得十分好~另外有再黎炸大腸~ 又係好好好食~ 不過唔夠肥law~佢地洗得十分乾乾淨淨再黎炒齋~清碟仲有一個係煮牛骨髓~唔~我有同事好like~不過有d同事接受唔到~其實佢無味有d膠質感, ok既~之後再上鹽焗雞~好食~無人同我爭雞胸食~哈哈~之後又上左炒菇啦~魚丸菜, 魚肉豆腐啦~不過都係普通野~上面我最有印象既就係最好食了~最最後,上甜品~叫客家甜粿~我地仲以為好似潮州個d咁~好期待點知一上~好似清蛋糕咁~又有d似scone~一食~ 有糭葉,鹼水味, 食落口鞋鞋的又澀澀的~ 唔好食law~我地不停問個到d wiater係咩黎~點解會係d咁既味??????到最後經理出動~見我地唔alright呢個甜品就同我地換另一個~佢同我地講係好似個
當晚老闆請大家食飯~

一行11人就去到呢間食左一個1280既12人餐~

環境都ok~ 不過無tv law~haha

大檯比左我地~都ok舒服~~

一落低個亞姐就好想我地快d落單~

人齊~一叫佢上唔使5mins已經上菜~

再黎炒齋~清碟

之後再上鹽焗雞~好食~無人同我爭雞胸食~哈哈~

最最後,上甜品~叫客家甜粿~

我地仲以為好似潮州個d咁~好期待

點知一上~好似清蛋糕咁~又有d似scone~

到最後經理出動~

見我地唔alright呢個甜品就同我地換另一個~

佢同我地講係好似個d煎薄撐咁~有d糖呀~花生呀~椰絲呀~咁~

我地一唸個pic就係一塊煎薄撐, 上面鋪左好多糖呀~花生呀~椰絲呀~咁~

一上~哈哈哈~永遠都有新奇野~

佢上黎既你2條煎過既腸粉~分成12等份

入面係包住D糖呀~花生呀~椰絲呀~咁~

十分有驚喜~ 係油左D LAW~都OK既~

滿足到不得了呀~可以推介
2011-03-31
  • 梅菜扣肉
  • 鹽焗雞
  • 炸大腸
  • 炒齋
2011-03-31 69 浏览
聽朋友的話去吃這間~ 不過不失~ 服務唔錯~ 環境衛生但係食物既味道~有小小唔值呢個價~下次唔會再番黎食XDD 如果唔係女仔多可能要再叫多幾個送就會貴好多唔化算~都係試下其他好味既菜館好過=)
聽朋友的話去吃這間~ 不過不失~ 服務唔錯~ 環境衛生
但係食物既味道~有小小唔值呢個價~
都係試下其他好味既菜館好過=)
正 梅菜扣肉送飯一流
正招牌雞! 都係咁上下好難有突破
正 太一般
差 唯一係差既菜..一D都唔脆..好似擺左好耐
正 梅菜扣肉送飯一流
正招牌雞! 都係咁上下好難有突破
  • 梅菜扣肉
2011-03-16 108 浏览
是日七點多到上址,見門口已人山人海,好彩太座與少女A來先攞了位,見有$198套餐就要呢個, 無耐嚟一大湯碗例湯, 問阿姐有否上錯,後來阿姐同經理確認沒有攪錯,叫套餐送例湯, 是日例湯係蓮藕煲豬肉, 湯裏面係有湯渣嗰隻,重有唔少湯渣架喎, 東江雞- 味道係一般,但例牌份量都差不多半隻咁多, 抵呀, 如果計量的話檸汁石斑塊- 老實講石斑片好簿下, 不過用粉加厚加番些少口感,個檸汁還可以嘅, 其實簿成咁食緊乜魚都唔知啦魚香茄子煲- 魚香味有, 茄子亦很多, 肉碎雖然少D不過都夠了,吃完之後明白為何門口有這麼多人排隊了, 比起其他酒樓/大牌檔這裡真的平易多了, 在這搵食艱難的環境下, 實在須要這等平民食府, 為大家謀一點福利

東江雞- 味道係一般,但例牌份量都差不多半隻咁多, 抵呀
, 如果計量的話

例湯