2017-09-13
尖沙咀開左永年喇!!!對一個唔係元朗住既人食永年真係好艱難!但而家唔洗喇,市區都開左,唔潮聖都唔得喇!打風前非常熱,但lunch time 永年依然人頭擁擁!我都做左排隊黨,排左15分鐘終於到我了,個人建議可簡非繁忙時間去,入面位置頗細,lunch time 真係好迫。叫左3餸麵-招牌蘿蔔,真係好入味,一共有5,6舊,唔會食2舊唔夠喉,蘿蔔索哂腩汁,真係好滋味,仲有叫左溫泉蛋,車仔麵都有溫泉蛋應該得永年有,梗係要試試佢,連湯底食真係超級好食,個流心剛剛好。仲有雞翼,滷得非常入味而且大大隻,咬落去啖啖肉咁,好食到平時唔食皮既我今日都破戒食埋佢。除左車仔麵,我仲order 左個小食-咖映多士。係2舊多士,多士烘底夾住咖映醬,烘完仲有d 微溫食落去好滿足,咖映好好味,食完咸野再番小小甜食真係好完美!最後叫左杯紅豆奶茶,紅豆份量十足!有4分1杯,奶茶香滑,大熱天時加上食完碗熱辣辣晚麵,飲落去真係絕配呀!