餐厅: 永年士多港式車仔麵 (加拿分道)
资讯:

5天前 0 浏览
無諗過今時今日,仲會有食半個鍾就比人趕走,我仲要未食完,侍應就同我講,叫我食快啲,因為出邊有人等緊。天牙,由我落單,到我埋單,半個鐘都冇,會唔會過分咗啲?你有人等緊唔係我既錯牙,我都係想食餐飯姐,我仲要係食緊未食完,仲有1/3…..我明白做生意梗係會想做多幾轉,如果我食完,又死都唔走,你要求我走,我都明牙但係都唔係喺我都未食完,就迫個客人走,仲要只係食咗半個鐘都冇,會唔會太過分呢!無下次,我真係唔知點樣下下半小時內食完!

2024-09-07 587 浏览
講到車仔面,不得不提香港既世一車仔面店,永年士多❤️雖然車仔面本來應該係平價食品但去到今時今日,所有野都可以出貴價系列💁而永年係車仔面黎講,絕不是平,但其質素卻是頂級❤️香港而家好多網紅車仔面,收費絕對不是平,而質素卻未必配得上價錢🙃而永年卻是令人心甘情願地埋單在多款配料中總有令你滿意的配菜,而味道口感佳✌️✳️大碗面 👍👍👍配菜種類十分多,雞翼雞翼尖豬紅豬皮紅腸,應有盡有😍而且十分清甜,唔會俾人唔乾淨或質素差既觀感👍而且配菜都十分入味,唔會得顏色而沒有相應的味道👍其麻辣醬汁亦是令人驚喜的,會上癮🥰🥰唯一缺點系地方較細,唔多位坐,較迫同冷氣不足食得太辣會汗流浹背😇
講到車仔面,不得不提香港既世一車仔面店,永年士多❤️
雖然車仔面本來應該係平價食品
但去到今時今日,所有野都可以出貴價系列💁
而永年係車仔面黎講,絕不是平,但其質素卻是頂級❤️
而永年卻是令人心甘情願地埋單
在多款配料中總有令你滿意的配菜,而味道口感佳✌️

✳️大碗面 👍👍👍
配菜種類十分多,雞翼雞翼尖豬紅豬皮紅腸,應有盡有😍
而且十分清甜,唔會俾人唔乾淨或質素差既觀感👍
而且配菜都十分入味,唔會得顏色而沒有相應的味道👍
其麻辣醬汁亦是令人驚喜的,會上癮🥰🥰

唯一缺點系地方較細,唔多位坐,較迫同冷氣不足
食得太辣會汗流浹背😇
一講起車仔麵大家都會諗起永年士多既車仔麵,雖然佢價錢係貴少少,但係味道絕對係好食👍🏻👍🏻佢有好多種餸可以揀,如果大家有選擇困難症店舖都有數款車仔麵套餐,入面有各款招牌必食組合🤭另外仲有兒童餐入面有雞翼、蟹籽丸、貢丸、墨魚丸、芝士腸岩晒小朋友既口味,家長都唔洗煩幫小朋友諗揀咩餸啦~—————————————————————————————♦️自選三餸麵(微麻辣+豬紅+蘿蔔+酸齋+米粉):之前食過一次麻辣湯底揀左小辣,但食過都真係覺得幾辣,所以今次特登揀微麻辣~不過我發覺微麻辣都有啲辣,可能下次要試下唔辣,不過其實佢個湯底係幾惹味唔差,只係辣左少少🥲餸方面蘿蔔好入味而且冇渣,豬紅同酸齋都正常👍🏻米粉今次特登叫左爽口啲♦️ 自選三餸麵(微咖哩辣+豬皮+魚皮餃+牛丸+米線):同樣湯底叫左微辣但仲係有啲辣,不過咖哩味好香🙊豬皮夠爽口唔會腍啤啤,魚皮餃有少少似超市買既質素較腍,而牛丸似係手打牛丸,幾重牛味但唔臊🐮另外叫左蠔油菜心同埋凍檸茶,杯凍檸茶都幾大杯夠晒凍,茶底好香好飲😋評分🖍️(滿分為5個🌕)抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌑服務質素:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌕

2062 浏览

—————————————————————————————

評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌑
服務質素:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌕
2024-08-29 781 浏览
喺奧海城food court食過一次,覺得幾好食,今日經過尖沙咀原來都有分店,食車仔麵嘅餐廳嚟講,呢間真係好用心製作,而且裝修非常新穎,同傳統嘅車仔麵舖頭唔同,座位闊落唔算好迫,呢度最好係用QR code 電子化落單, 直接用手機結帳,我覺得非常之方便,難怪呢間比較多遊客竟然有我最鍾意嘅蒜油撈麵,同朋友每人叫咗三餸,再加碟生菜同咖喱三寶蒜油撈麵揀咗粗麵,麵條口感彈牙,撈麵有蒜油加麻辣汁,味道濃郁惹味,我就叫左墨魚春卷雞翼每樣兩件再加肥牛😋雞翼滷得軟腍,好入味推介黎食一定要試墨魚蝦卷幾好味爽口彈牙,另外就係必吃嘅咖喱三寶,有蘿蔔豬皮魚蛋,呢度啲蘿蔔真係好好味,多汁無渣重好甜仲有佢哋嘅樽仔奶茶都係一定要試,比較重奶味香濃幼滑👍🏻配樽仔奶茶+$17

2024-07-26 1201 浏览
星期五晚約了朋友到尖沙咀永年士多吃車仔麵。幸好六點到,剛好有位子,不然很快就要排隊了。自選三餸車仔麵選了豬紅、牛筋、蘿蔔,配米線,招牌咖哩辣醬微辣,份量超級多,吃完很飽。豬紅甜甜地又滑嫩,蘿蔔沒渣,牛筋軟腍,米線好吃。大碗麵有豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜,配油麵,所有配料都很入味,一次滿足所有願望。斑蘭咖央多士多士厚身,喜歡沒有牛油的咖央多士,不會太油膩。蝦醬通菜通菜挺爽口的。跟餐飲品叫了熱檸水和凍檸茶走甜,另外叫了支樽仔奶茶。
星期五晚約了朋友到尖沙咀永年士多吃車仔麵。
1986 浏览

幸好六點到,剛好有位子,不然很快就要排隊了。
自選三餸車仔麵
自選三餸車仔麵

大碗麵
大碗麵

斑蘭咖央多士
多士厚身,喜歡沒有牛油的咖央多士,不會太油膩。
斑蘭咖央多士
蝦醬通菜
通菜挺爽口的。
蝦醬通菜
跟餐飲品叫了熱檸水和凍檸茶走甜,另外叫了支樽仔奶茶。
樽仔奶茶
2024-07-26
2024-07-23 859 浏览
自選三餸麵 $48米線|韭菜餃+$4|墨魚蝦卷+6 |芝士腸韭菜餃皮薄餡料多墨魚蝦卷真係必點!夠彈牙.配樽仔烏龍茶+$17烏龍茶係無糖 味道淡然清爽.大碗麵 $76豬腸|豬皮|豬紅|蘿蔔|魚蛋|雞翼|雞翼尖|紅腸|魷魚|時菜名副其實!確實好足料份量好豐富,啲餸好似食極都仲有咁!湯底揀咗麻辣汁私心推介豬紅、蘿蔔同豬皮,夠晒淋而且好入味呀配埋麻辣醬汁夠晒濃郁惹味.配樽仔奶茶+$17第一次飲永年嘅樽仔奶茶估唔到奶茶係咁香滑 唔怪得知個個都推介另外仲嗌咗咗兩款小食滷水雞翼 $30紫菜貢丸湯 $28雞翼滷得軟腍,好入味!認真唔錯

自選三餸麵 $48
米線|韭菜餃+$4|墨魚蝦卷+6 |芝士腸
韭菜餃皮薄餡料多
墨魚蝦卷真係必點!夠彈牙
配樽仔烏龍茶+$17
烏龍茶係無糖 味道淡然清爽

大碗麵 $76
名副其實!確實好足料
份量好豐富,啲餸好似食極都仲有咁!
湯底揀咗麻辣汁
私心推介豬紅、蘿蔔同豬皮,夠晒淋而且好入味呀
配埋麻辣醬汁夠晒濃郁惹味
配樽仔奶茶+$17
第一次飲永年嘅樽仔奶茶
估唔到奶茶係咁香滑 唔怪得知個個都推介

另外仲嗌咗咗兩款小食
滷水雞翼 $30
紫菜貢丸湯 $28
雞翼滷得軟腍,好入味!認真唔錯
2024-07-22 594 浏览
hey,第一次過來食佢。撞著下午茶時間,有一個固定的車仔麵餐包蘿蔔同豬腸,聽聞都係招牌送。另外加左d其他送。一碗食麻辣汁,味道特別d,一碗食咖哩汁中辣,係辣d既。眼見都多遊客幫襯。再去尋找d更地道既車仔麵會更好位置唔多,好多時都需要同人搭臺呀。餐點都係全自動自己do QR code 落單啦,好在唔駛被收加一服務費,咁又係,餐點係要自己拎番圭位的,都好怕撞到人/被人撞,話哂係兜麵,一陣淋著邊個都大獲啦係咪先?
  • 蘿蔔
2024-07-16 753 浏览
永年士多嘅車仔麵真係無得輸!老公叫左一個大碗麵,有成10個餸(包括豬腸,魚蛋,蘿蔔,雞翼,豬紅,豬皮,雞翼尖,紅腸,魷魚及菜),如果係一個女仔真係未必會食得哂!而我就叫左個自選三餸麵(酸齋,魚皮餃,墨魚蝦卷),叫啲大碗麵無嘅餸,咁就可以share食,試多啲唔同嘅餸!永年嘅餸款款都好夠味,真係選擇多到唔知叫乜好,樣樣都想食呀!當然唔少得要叫辣度啦!我覺得小咖喱辣都已經好辣,所以今次叫左微咖喱辣,辣度就啱啱好!另外我地叫左碟腐乳通菜同埋生菜魚肉,腐乳通菜落左勁多腐乳,超正!至於生菜魚肉有6粒,粒粒都好大粒,好有懷舊嘅味道!飲品方面叫左一杯抹茶2紅豆冰,抹茶味夠香濃幼滑,紅豆嘅甜度適中~另一杯就叫左白桃多多,夏日之選透心涼!
永年士多嘅車仔麵真係無得輸!

另一杯就叫左白桃多多,夏日之選透心涼!

2024-07-07 684 浏览
食到一肚氣,被職員驅趕以前由元朗一直支持永年到而家,可能因為多左遊客關係,加上轉了QR code 落單,職員只招呼遊客,因為要用上coupon 關係,等了很久才有職員幫忙,然後找了位置坐的時候,因為有3位客人進入,職員就驅趕了我坐其他位置,就是因為熱才想坐冷氣較好的位置,想不到最後一肚氣,連食個麵都無晒心機。味道係好味既,好歹一直都由元朗開店支持到現在,但因為現在遊客多,職員也只會招呼遊客,生意為上,如果想舒舒服服食個車仔麵,絕對不建議再去永年。
食到一肚氣,被職員驅趕

以前由元朗一直支持永年到而家,
可能因為多左遊客關係,
加上轉了QR code 落單,
職員只招呼遊客,
因為要用上coupon 關係,
等了很久才有職員幫忙,
然後找了位置坐的時候,
因為有3位客人進入,
職員就驅趕了我坐其他位置,
就是因為熱才想坐冷氣較好的位置,
想不到最後一肚氣,
連食個麵都無晒心機。

味道係好味既,好歹一直都由元朗開店支持到現在,
但因為現在遊客多,職員也只會招呼遊客,
生意為上,如果想舒舒服服食個車仔麵,
絕對不建議再去永年。

2024-07-07
2024-07-01 556 浏览
家中長者話想食車仔麵,而身在尖沙咀,就想起「永年士多」,一於外賣買回家孝敬她吧!餐廳可以用點餐機購買,亦可以坐低慢慢用手機點餐及付款,十分方便!~三豬麪~有豬腸、豬皮及豬紅,全部都超級入味!幼麪亦非常彈牙!~麻辣孖寶~有牛柏葉及豬耳,爽脆好味道,麻辣味好正!~淨酸齋~在點餐機看到可以有這款小吃,二話不說即刻購買,估唔到水準絕對可以媲美素食店!~樽仔奶茶及烏龍茶~2款各具特色,奶茶入口幼滑,而烏龍茶亦都好好飲!
~三豬麪~
有豬腸、豬皮及豬紅,全部都超級入味!幼麪亦非常彈牙!
~麻辣孖寶~
有牛柏葉及豬耳,爽脆好味道,麻辣味好正!
~淨酸齋~
~樽仔奶茶及烏龍茶~
2款各具特色,奶茶入口幼滑,而烏龍茶亦都好好飲!
2024-06-23 476 浏览
店內環境不錯,午餐時段位置比較少,很熱鬧車仔麵加了蘿蔔、豬大腸、雞翼尖、墨魚丸,咖喱汁,味道都幾好,墨魚丸好一般,蘿蔔入味。斑斕牛油多士好好味😋樽仔奶茶好好飲👍仲有腐乳通菜未影像,建議落單時寫明腐乳擺喺側邊,唔係會有啲鹹。因為午餐多人也理解職員繁忙,但個別職員的態度仍需提高。
店內環境不錯,午餐時段位置比較少,很熱鬧

斑斕牛油多士好好味😋

樽仔奶茶好好飲👍

因為午餐多人也理解職員繁忙,但個別職員的態度仍需提高。
2024-06-10 363 浏览
唔知係咪非繁忙時間 (3、4點,但紅日黎),收銀櫃居然無職員!焗住要用點餐機點餐。點餐機界面唔太user friendly,比起真人收銀,用多3倍時間點餐。前面又有其他人客人用緊機,又係用咗好耐;到我時又要慢慢摸又用咗好耐,點餐點到令人失去耐性。仲有界面按鍵指示唔清晰,令人茫然。點完餐坐低,先發現檯面有Qr code落單==其實你無收銀,可唔可以搵店員同啲客講聲:「堂食可以坐低Qr code落單」?同埋qr code唔係每個座位都有,二人檯得一個,四人枱有兩個。如果改為一個位一個ar code好啲。食物質素就唔錯嘅,湯頭夠晒味, 餸夠入味。但電子化令客人整體用餐體驗下降,需改善。
焗住要用點餐機點餐。
點完餐坐低,先發現檯面有Qr code落單==
2024-06-06 450 浏览
與朋友都想食車仔麵,尖沙咀選擇不多,所以最後去咗永年。入舖後搵到位置坐底,就scan QR code點餐,中途有店員走嚟兩次問係咪已經落咗單,當時仲揀緊餸。點完就選擇到cashier畀錢,收銀阿姐問畀現金定八達通,畀現金嘅時候佢話”宜家所有人都用電子支付㗎啦,無人畀現金!”,咁你又問我畀咩?真係搞笑。食物係唔錯,蘿蔔夠入味、豬腸亦夠淋…但如果連畀錢都要畀說話我聽嘅話,真係唔會有下次囉。一係永年就喺門口寫明只收電子支付,不收現金。

2024-06-05
  • 蘿蔔
2024-06-01 407 浏览
喺尖沙咀做野,行過見到唔錯,諗住食個快飯叫左個三餸車仔麵+奶茶,味道同份量都正常,麻辣湯底唔錯👌🏼總共喺15分鐘以內食完(連埋order + 出去俾錢 + 食). 杯奶茶都未飲哂,有店員就粒聲唔出 伸手過嚟收野,我已經示意我未食完,佢都係照收😕仲大動作連枱都抹埋🤨 擺到明係趕客⋯ 唔會期望食碗車仔麵會有咩服務,但係趕人走會唔會有啲過分?🫠 成間舖細細但係有2-3個店員不斷行來行去,但其實係自助落單,自己拎野食… 原來果幾個人係for趕客嘅⋯ 絕對無下次
喺尖沙咀做野,行過見到唔錯,諗住食個快飯
叫左個三餸車仔麵+奶茶,味道同份量都正常,麻辣湯底唔錯👌🏼

2024-05-24 379 浏览
作为香港知名的连锁品牌,「永年士多」车仔面可以说是每一个老香港人心中难忘的记忆,美味的汤面,可口的小吃,足以横扫一天的疲倦和劳累。 这家位于尖沙咀的「永年士多」常年爆满,味道也非常的棒: 🍜自选三送菜底 他们家的送菜味道真的是绝了!超级经典的传统港味!牛腩、猪手和肥牛,每一个都好好吃!汤汁也浸的非常满!超级喜欢~ 🐷南乳猪手 作为一道传统的粤菜,这道菜做的简直绝了!淡淡的甜味,软烂的猪手,一整个大满足!!! 🥩葱烧大肠 这个非常港味,完全没有腥味,而且汁水也很入味,强烈建议试一下~ 🍗卤水鸡翼 超正的街市风味,回味无穷! 来尖沙咀的朋友们一定要来试一试哦~
这家位于尖沙咀的「永年士多」常年爆满,味道也非常的棒:
🍜自选三送菜底
🐷南乳猪手
🥩葱烧大肠
🍗卤水鸡翼
超正的街市风味,回味无穷!
来尖沙咀的朋友们一定要来试一试哦~