2018-12-10
金牌脆皮雞半隻 (9/12)隻雞賣相不錯, 皮脆肉滑,炸得好夠火喉! 尤其是雞髀位。 但雞胸就冇咁滑。 但配上酸辣,令隻雞更加好味。 值得推介!。麥片蝦球 小 (9/12)係一個好特別嘅菜式好少菜式會見到會加上咁健康嘅食品 麥片。雖然賣相真的麻麻哋, 上碟時不知道是什麼來的,不過夠健康我鍾意!蝦球配以麥片感覺好特別,而且 菜式加上羅勒葉,香味好夠。。蒜香紅海哲頭 (9/12)海哲頭本身係比海哲硬身,之前就是怕太硬所以冇試過,看見餐牌的價錢,值得一試,起初以為跟上海舖的味道差不多,點知有意外驚喜微酸微辣同蒜香味實在十分合拍,食落去十分爽脆,十分有咬口,又唔會太硬,真的令你食完又食,食晒佢才可停下!油浸銀鱈魚 小 (9/12)鍾意食銀鱈魚係因為佢D肉滑嘟嘟,無論蒸定煎都係冇得輸。煎好的魚扒好有鮮味!。古早魚香老鼠粉煲 小 (9/12)用左濃厚的湯加入爽口的大蝦仁、肉碎同菜脯碎,還加上一隻生雞蛋,食前拌好令老鼠粉特別滑溜,再加上另上的咸魚碎桔子油,食落去非常醒胃,一點也不覺得飽,不知不覺就食左3碗啦!
。
麥片蝦球 小 (9/12)
。
蒜香紅海哲頭 (9/12)
油浸銀鱈魚 小 (9/12)
。
古早魚香老鼠粉煲 小 (9/12)