2018-12-04
let's try some Singapore classic cuisine at Paradise Classic.🖤Nostalgic dishes✨✨🖤..一直以為 係主打食小籠包,但原來呢間 係打造為粵菜加星馬菜,又頗為有新意呢。家鄉鹵元蹄🐽悄悄告訴你,其實我好鍾意食元蹄/豬手之類既炆燉菜式架。炆煮入味`入口淋滑,這種細嫩質感 吃每一口都感覺是幸福的。秋冬時節,我就有更多藉口吃多點吧 哈哈。呢度既大大隻原隻元蹄已經夠晒睇頭,上桌時仲好貼心用器皿一直烘住鍋底。真係夠晒細心,留住溫度 仲可以保持住隻豬應有既味道呢 讚!老鼠粉鍋煲🐭貴為一間星馬菜,點可以唔介紹一下呢個其中既代表菜式呢。老鼠粉形狀短細`口感爽滑;湯底配上既特製鹹魚醬,係呢個菜式既靈魂重點,呢種鹹香魚味都頗重頗特出 很惹味呢;加上面頭既生雞蛋,利用煲既餘溫令蛋程半熟狀態,增添菜式滑口感。整體呢晚既星馬粵`南洋味覺之旅,也不錯喔。..
南洋風味✨
一直以為 [樂天系列] 係主打食小籠包,但原來呢間 [樂天經典] 係打造為粵菜加星馬菜,又頗為有新意呢。
家鄉炆元蹄🐽