2019-05-16 135 浏览
球是榴槤炸彈球固然是小妹所愛清酒梅酒魚與熊掌可以兼得午餐吃清酒梅酒送魚生我最中意的魚劍魚以這大喜屋最新鮮高質其他也包含的有花膠鮮炒牛油帶子燒鰻魚各款燒雞翼黃金炒中蝦陸客較喜歡的咖哩魚蛋豬皮做得非常好的芝士蛋糕馬卡濃法國小圓餅本人極力排除萬難減少或克服其他地方的食量才可以吃完的韓國人蔘雞湯蔘味濃很難想像一個日本fusion 放題廚房竟然有師傅識做人蔘紅早香菇高麗湯水一餐日本自助放題令人感到很多層次韓風漸盛但日本的專注寧缺無濫精益求精的精神足以成為業界學習模式例如他們年前有即片填鴨現在有蒸魚Häagen-Dazs 比利時巧克力Moven pick Vanilla dream /士多啤梨等雪糕可以說不斷有檢討改革他山之石:可供食慾

是榴槤炸彈球

• 海膽手卷
  • 梅酒
  • 吉品鮑汁燴花膠盛宴
2019-05-16 118 浏览
講到放題,相信大家都一定會首先諗起大喜屋集團,而今次特登嚟呢度試吓極上大喜屋,亦都即係最高級嘅放題店!環境:呢度嘅環境好好好,唔會好迫,而且枱同枱之間有一定嘅距離,服務態度亦都唔錯!員工好快手!食物:先講下呢個刺身,我最鍾意食嘅三文魚刺身非常厚身,而且食落好新鮮,油脂嘅分布都好好,入口即溶!另外特別想講下佢呢度嘅帶子,唔單止新鮮,而且好鮮甜,所以我同朋友都叫咗兩輪!而且值得一講嘅係呢度嘅甜蝦,甜蝦好夠凍,而且都好大隻,食落好有甜味同樣亦都係好新鮮!刺身絕對係必叫之選!回本先想相信大家都一定會諗到海膽!呢度係有得又任叫海膽手卷,海膽好鮮甜而且都好新鮮!大家叫返幾舊其實都會返晒本㗎啦!有一件值得讚嘅事係海膽手卷飯量唔會好多,所以大家唔會食完一件已經飽咗!啲海膽亦都配合返手卷嘅大細,所以大家絕對可以放心食多幾件啊!而係熟悉方面,非常推薦嘅羊架,唔單止冇蘇味, 仲好容易咬開! 而呢到既燉湯我總共飲咗兩大碗!因為入面真係非常足料,而且唔知道有冇朋友同我一樣,每次食完刺身呢啲生冷野,個肚其實都會有少少凍!所以都一定要飲返啲熱湯暖胃🤣🤣湯唔單止足料,而且好夠熱,飲落好鮮甜,最重要嘅係飲完之後唔會覺得
環境:
食物:
而係熟悉方面,非常推薦嘅羊架,唔單止冇蘇味, 仲好容易咬開! 而呢到既燉湯我總共飲咗兩大碗!因為入面真係非常足料,而且唔知道有冇朋友同我一樣,每次食完刺身呢啲生冷野,個肚其實都會有少少凍!所以都一定要飲返啲熱湯暖胃🤣🤣湯唔單止足料,而且好夠熱,飲落好鮮甜,最重要嘅係飲完之後唔會覺得口渴! !大家嚟到一定要試吓呢一度嘅燉湯啊!
2019-05-15 102 浏览
媽媽節慶祝又去一次,而家用wechat落單方便好多,食物ok,魚生新鮮,海膽手卷好味,比連鎖店好食唔會有怪味。美中不足只係燒菠蘿好酸,天婦羅粉太厚。整體午餐放題水準好,會再去
  • 刺身
  • 壽司
  • 羊架
  • 海膽手卷
2019-05-15 168 浏览
午飯又同同事食好西! 好次第一次午餐食放題! 門口就見到個大雪櫃放飲品, 飲品款式好多! 有咁多凍的,另外都有熱飲,如柚子茶、咖啡等等地方好大,而且午市都full!!另外仲有好多熟食,淨係食呢d 都飽啦點野食啦! 原來而家放題可以用wechat 點餐,可以唔洗係咁寫紙! 而且出食物好快,點完餐5 分鐘左右就有野食啦!點了油甘魚、赤貝、蝦,北寄貝。刺身都好新鮮呀👍🏻👍🏻👍🏻雞軟骨串燒,燒得岩岩好,好好味😋encore!呢個mini 手卷👍🏻 一口手卷,有大大粒三文魚,最緊要係食完唔會飽哂食唔落其他野!鰻魚芝士壽司,好鍾意粒芝士夠大,唔會包左係入面因為太細粒而完全食唔到,連埋鰻魚上的燒汁,正👍🏻最後緊係要食埋個雪糕先得啦, 一人一杯,有movenpick/ haagen-dazs 👍🏻👍🏻👍🏻

午飯又同同事食好西! 好次第一次午餐食放題

地方好大,而且午市都full!!

另外仲有好多熟食,淨係食呢d 都飽啦

點了油甘魚、赤貝、蝦,北寄貝。刺身都好新鮮呀👍🏻👍🏻👍🏻

雞軟骨串燒,燒得岩岩好,好好味😋encore!

One of the best Japanese buffet in HK. The variety of food is excellent - a mix of east and west I will give it a 8.5 /10 to 9/10 in terms of food the quality of food you pay for.Food: 9/10Environment: 8/10 *Suggest a quiet section for lovers or businessmen.Value:9/10 as along as you consume all the expensive food - like prawns, sashimi , etcService: 8 -- not hotel standard however good in buffet restaurant standardWill i Visit again? Sure., definitely.Expat dude

Food: 9/10

• Sashimi
  • Soup
  • icecream
2019-05-10 160 浏览
為左慶祝朋友學有所成,我地決定提早放工食午餐放題。 這是第一次光顧午餐放題, 質素與晚餐放題無疑。一直覺得放題紙很浪費, 今日見大喜屋實行掃QR code落單,夠環保👍不過唔明點解關微信事, 如果冇微信apps就要另外去download佢哋大喜屋集團另一個apps了。食放題少不免要點刺身, 不過兩個人不能點太多避免浪費。 呢度啲刺身好新鮮,特別係有劍魚腩,油甘魚同埋松葉蟹腳!! 大喜屋嘅課題同普通日本餐廳係零舍唔同啲。雖然冇海膽軍艦,但有海膽手捲同埋海膽拖羅小卷, 到滿足我哋兩個想食海膽嘅願望。 好少見少卷嘅食材多過舊飯,呢個小卷可以encore好多次🤤脆炸貓山王係必食嘅炸物😋不過要小心流心榴槤容比較熱,但香濃嘅榴槤味滿足到榴槤控😍😍😍每次見到日本餐廳有燒菠蘿都一定會嗌 而今日我哋食咗超過十件菠蘿因為呢度啲菠蘿燒得好脆, 同埋揀嘅菠蘿都揀得好靚好有菠蘿香味,完全好啱食放題之後可以燒滯 😍😍😍呢度除咗電話落單外, 出面都有半自助形式嘅小食同嘢飲。 章魚小丸子都係日本最小食,嚟到呢度都一定要試。雖然擺喺度可能凍咗啲,但係其實入面都有一大粒章魚好好咬口。飲品除咗平時飲嘅綠茶同烏龍茶,佢都有少

脆炸貓山王係必食嘅炸物😋

飲品除咗平時飲嘅綠茶同烏龍茶,佢都有少量酒精飲品可以畀大家揀,而最特別就係!!

有凍梅酒同凍清酒任斟唔嬲!!!! 梅酒有點甜,但夠凍好好飲。朋友平時唔飲酒都覺得梅酒易入口👍👍

放題最後一round必食甜品!每人可獲一杯haagen / Dazs movenpick雪糕, 雪櫃都有少量甜品畀大家,選擇朱古力蛋糕好有濃濃嘅朱古力香味,都係一個必事件選項😍😍

唔知係咪太耐冇食放題 跟唔上潮流嘅尖端。放題而家都有人蔘雞鍋、花膠燉湯同酸菜魚食!!!就算朋友幾揀食都總有岩佢食嘅嘢 ☺
  • 脆炸貓山王
2019-05-10 134 浏览
我好耐冇食過放題啦, 今日難得下午唔使返工,就約咗個朋友去呢間餐廳食日本放題😋去到職員同我地講話可以電子落單,真係好方便呀😍 而且又環保, 唔使嘥啲點餐紙😆我哋叫咗好多唔同款式嘅食物, 刺身同壽司都好新鮮除咗刺身壽司之外,其中一碟比較印象深刻既係脆炸貓山王, 外面皮好香脆可口, 裏面既榴槤蓉有好香好濃郁既榴槤味😍😍正呀!另外我仲好鍾意食呢度嘅燒菠蘿同鹽燒翠玉瓜😍 菠蘿好甜,好入味, 翠玉瓜就好清甜,清甜之中帶點少少鹹味,因為鹽燒有少少鹹鹹地既感覺,好入味,令我地忍唔住食完再食👍同埋最估唔到嘅係,竟然食放題都有得點酸菜魚😍 我哋點咗一碗, 啲魚好入味,好嫩滑😍😍 配埋啲酸菜簡直係絕配😋最後我哋各自叫咗一杯haagen dazs雪糕, 我覺得抹茶味雪糕好正,好滑好濃郁嘅抹茶味😍

我哋叫咗好多唔同款式嘅食物, 刺身壽司都好新鮮

2019-05-07 693 浏览
行開銅鑼灣又口痕想食放題,open rice 搵到間極尚大喜屋 都feel到應該係幾正!午市又會平啲, $218 一位,就決定食下。午市冇乜人,可以同fd靜靜地傾計。同一般放題一樣,出面都係有啲野食,可以等餐到途中搵啲野食下咁,佢選擇比較多,夾左粉絲豆腐,但啲粉絲有啲硬阿!😂 飲品都好多,正常放題有既都會有,但就好似冇熱飲,如果有就好喇。最推介係焗廣島蠔,啲醬好好味,上枱又夠熱!本身唔太好蠔既我都覺得好夾!第二推介係個人參雞湯。佢有陣陣人參味,又唔會太苦,好易入口,湯幾好飲,啲雞都好滑!到刺身喇!都幾新鮮,不過呢排唔係咁好生野,都叫少左。只係叫左啲三文魚、甜蝦、帶子咁。雪糕有一人一杯既Haagen-Dazs/movenpick!🤤

2019-05-07
午餐
2019-05-07 164 浏览
難得今日放假就出去銅鑼灣輕鬆下,之前已聽過這間極尚大喜屋放題,今日終於有機會去食啦!這間放題任食時間為兩小時,一到門口感覺光線充足,接待員幾好禮貌咁帶位。坐底左發覺環境好大坐得好舒服,仲剛好安排了窗口位,對住個境食好好feel入去已經見到好大個飲品櫃,好似去左便利店咁,有很多類型的飲品也能隨意任取就超開心。而家呢間放題用咗比較環保嘅方法,就係用apps去點野食,可以免卻用一張又一張的紙去選擇食物,而分量方面填一件兩件都可以,很適合我這些眼闊肚窄的人去食一開始點了蒜香青蔥燒牛肉壽司(左)係炙燒牛肉,牛肉味道好出好好味仲有芝士皇帝蟹棒(右)及饅魚壽司(中)都係我最愛! 仲有吉列大蝦捲牛油果軟殼蟹卷同蜜桃吉列大蝦卷,選擇好多足料又好味仲有好多野食野飲,去相當中這個吉品鮑汁燴花膠盛宴好大舊好有誠意最後食埋甜品竟然有haagen Dazs & movenpick雪糕 完滿結束

仲有芝士皇帝蟹棒(右)及饅魚壽司(中)都係我最愛!

仲有好多野食野飲,去相

當中這個吉品鮑汁燴花膠盛宴好大舊好有誠意

2019-05-06
  • 磯燒海鮮
  • 燒鰻魚
  • 吉品鮑汁燴花膠盛宴
  • 北海燒帆立貝
升級大喜屋服務新體驗聽好多人講銅鑼灣既大喜屋係比起其他高級同多野食唔知係咪太耐無食 之前去都仲畫緊紙今次竟然係用wechat scan QR code 落單有好同唔好既地方好既地方係環保好多 同可以睇返訂單記錄 減低走單同浪漫情況唔好既係每次點單都要搵返張紙掃個CODE目錄好清楚分開不同系列 基本上跟返之前用紙既分類方法上菜速度有效率左 換左之後 走單情況大大改善 今次我地就無試過走單野食方面 保持一般大喜屋既水準 非order類的食物種類好多 一坐低就可以出去拎飲品既選擇更多 首先 壽司款式好多 SIZE唔會太大件 每種都可以點一款試下個人最鍾意食創作壽司 無論擺盤定味道都好值得推介剌身種類都比較其他放題多同好新鮮另外要推介就係燒菠蘿 好多汁同埋牛舌 唔會太UN岩岩好 最重點推介係 雪花牛肉鍋 次次都可以一人一鍋 個汁類似壽喜燒咁既 牛肉同配菜都好入味 牛肉夠琳,份量唔會太多 岩岩好 甜品出面除左有好多選擇(EG.雪糕,軟糖,乳酪)仲可以每人可以簡紙上既雪糕(有haagen dazs 限定口味,Milk Top.... )整體黎講咁耐無食,味道一樣咁好 效率快左 走單減少 又環保左
升級大喜屋服務新體驗

另外要推介就係燒菠蘿 好多汁同埋牛舌 唔會太UN岩岩好

最重點推介係 雪花牛肉鍋
次次都可以一人一鍋 個汁類似壽喜燒咁既
牛肉同配菜都好入味
牛肉夠琳,份量唔會太多 岩岩好

甜品出面除左有好多選擇(EG.雪糕,軟糖,乳酪)
2019-05-06 362 浏览
最近番工很忙,放工很想大肆放肆一下!就決定去食放題了!😋潮人當然要去銅鑼灣吧!openrice一下,就選定了試這間極尚大喜屋,其實之前一直聽過這名字很久,今天終於可試到。晚上七點鐘到,不算多人,仍有很多位,到了7:45pm左右就差不多全埸爆滿了,這餐廳人氣都很旺喔環境超大,有很多張枱,我估可能可以容納一百人以上這個是沙律吧,有螺,中華沙律,小蕃茄和波羅等等,都是我喜歡吃的,很開胃👍🏻最令我開心的是長腳蟹可以任點任叫,這次要回本了😋都ok新鮮,鮮甜,這個價錢來說已算不錯還點了D24炸榴槤,超香甜,很「臭」😆哈哈,超香濃的榴槤味,榴槤控必吃!💗炒帶子也很好吃,一碟份量有很多,肉質都算鮮美還有酒也是任飲,清酒,梅酒酒量好的人一定回本😆整體質素不錯😋吃飽很開心
最近番工很忙,放工很想大肆放肆一下!就決定去食放題了!😋

環境超大,有很多張枱,我估可能可以容納一百人以上

炒帶子也很好吃,一碟份量有很多,肉質都算鮮美

還有酒也是任飲,清酒,梅酒
酒量好的人一定回本😆
整體質素不錯😋吃飽很開心
2019-05-04 143 浏览
前幾日去食左好耐無食既放題~揀既就係銅鑼灣人氣好高既「極尚大喜屋」!叫得極尚當然係走高質路線,野食野飲既選擇都超級多,花多眼亂!好多野都好想食!🤤 每個種類都叫左好多款黎食,我好欣賞佢d手卷壽司全部都細細件、好的骰,最重要咁樣就可以唔同款式都可以食下喇~ 滿足晒我呢d唔係特別大食但又想試多d唔同野既人👍🏻👍🏻咁多款壽司入面我最鍾意海鹽燒海膽赤蝦壽司😍 燒左燒個面好香,海膽味亦都好香~😋講起海膽不得不提就係佢個海膽手卷!!平時食放題我一般都唔會揀手卷,但呢個細細件,完全唔驚會佔左好多胃既位,而且個海膽都算creamy,放題黎講水準都幾高😋其他壽司好似炙燒三文魚、左口魚邊味道都唔錯~至於刺身,都算幾新鮮而且幾厚切添呀,正呀🤤另外叫左d炸物好似天婦羅,仲有一口芝士😍😍 非常欣賞佢全部野食都係熱辣辣上檯!特別係炸物如果一凍左就有機會食到油味,呢度完全無呢個情況👍🏻一口芝士真係多芝士架,好邪惡😍😍😋除左order既食物,餐廳入面仲有熟食同甜品bar!100萬個鍾意佢個炸薯格❤️❤️👍🏻 因爲真係每塊都好脆!炸得好好👍🏻 不過就鹹左少少,改善埋呢點就perfect池😉除左有一人一杯雪糕,其他甜品選擇

其他壽司好似炙燒三文魚、左口魚邊味道都唔錯~

至於刺身,都算幾新鮮而且幾厚切添呀,正呀🤤

一口芝士真係多芝士架,好邪惡😍😍😋

除左order既食物,餐廳入面仲有熟食同甜品bar!

除左有一人一杯雪糕,其他甜品選擇亦都多,我都食左幾款~ 全部味道都唔錯,朱古力大福入面仲有流心朱古力添😃

飲品選擇有幾個大雪櫃,我就拎左枝蜜桃茶飲~

成晚野食選擇多質素都唔錯,非常欣賞野食夠熱夠新鮮,而且上菜快、無漏單👍🏻 「極尚大喜屋」係一個聚會唔錯既選擇!

P.S. 餐廳係手機app落單,無可以download定wechat或者ricepon,全程落單都好方便👍🏻
2019-05-01 169 浏览
有一段時間無食過日式放題,適逢假日前夕第二日可以訓耐少少,同屋企人黎左銅鑼灣廣場一期既「極尚大喜屋」盡情食放題!雖然屋企人預先訂左檯,但到埗先要係銅鑼灣廣場入口「報到」,然後等職員安排排隊上餐廳。上到去職員好快安排入座。太耐無食放題,原來依家已經好方便可以手機app落單,唔需要再逐張紙畫,既環保,亦都避免左漏單既機會,而且整晚所叫既野食都好快到「極尚大喜屋」野食非常多元化,除左有日式放題常見食物種類,仲有熱食、生果同多款甜品!當中特別推介以下幾款我最欣賞既食物:燒羊鞍羊肉好軟林林,完全唔un,孜然味好香燒菠蘿好甜而且好多汁,好好味,如果唔係太飽,我應該會食多10件!蒲燒鰻魚有驚喜!本來好怕係香港食鰻魚,因為多數都唔新鮮又唔夠肥美。而呢個完全無腥味又肥美,完全無諗過放題可以有呢個質素,非常推介!牛油翠玉瓜同樣非常多汁,亦都唔會太硬焗廣島蠔熱辣辣,焗左隻蠔都唔會乾,而且好肥美多汁,聞起上黎亦都好香!海星燉烏雞湯呢個真心推介,首先放題有燉湯飲已經相當驚喜,飲落熱辣辣又唔會覺得口乾,覺得真係無落味精去烹調,very good刺身夠新鮮,而且款式多,連蟹腳都有!飲品方面試左蘋果沙冰,味道都幾清新

當中特別推介以下幾款我最欣賞既食物:

燒羊鞍
羊肉好軟林林,完全唔un,孜然味好香

燒菠蘿
好甜而且好多汁,好好味,如果唔係太飽,我應該會食多10件!

蒲燒鰻魚

牛油翠玉瓜
同樣非常多汁,亦都唔會太硬

焗廣島蠔

海星燉烏雞湯

刺身
夠新鮮,而且款式多,連蟹腳都有!

飲品方面試左蘋果沙冰,味道都幾清新

甜品仲有每人一杯雪糕,可以揀haagen dazs或者movenpick,正!

「極尚大喜屋」食物選擇多,價錢合理,確實唔錯!
2019-04-29 375 浏览
經openrice訂位,三個人。收到sms叫我去中國建設銀行到排隊,但去到發現無人之後打去佢既訂枱熱線,話其實直接行上去就得。落單用app落單,唔好處係佢要你下載個app/用wechat,但整體都方便既,起碼我唔洗等人黎收紙。食物方面,刺身一般,貝類幾好,魚唔得。每類野食都係得6樣左右,比較少。有自助區,但無特色,雞肉丸、芝士腸、薯格之類。壽司有樣野要讚,夠細粒,食多幾款都唔怕。天婦羅,好肯定有部分食材係翻炸,硬到接受唔到。後再加每款一件既天婦羅再試,好肯定第一轉叫既天婦羅係翻炸出黎。但最最最最差既係,服務。食得放題,我對於放題既服務要求唔高,只要唔影響到我就得。但每一次每一個服務員放低野食,都係掉落張枱到。食食下野傾傾下計就會聽到有野食掉落枱。而且每碟野食都係放係枱邊,無位就係枱邊將啲野向內推,但明明中間有空位。我既家人甚至覺得,佢地掉野食好似係監獄派飯咁,呢種感覺真係好差好差囉。食物同種類都一般,唔係好都唔係太差。但呢到既服務,佢地唔出聲都可以令到你覺得好唔舒服。
壽司有樣野要讚,夠細粒,食多幾款都唔怕。
2019-04-29
2019-04-25 826 浏览
frd子臨近生日,走去食放題唔敢講食勻曬香港啲放題,但暫時性價比最高黎講大喜屋系列值得一再幫襯~~真係唔記得第幾次食,外面啲自助食物區依然咁多選擇成條魚,扇貝都一車車運出黎清酒梅酒任飲汽水區,選擇多多次次黎食刺身都係有三文魚腩位一條三文魚邊有咁多腩位!真係好鮮好肥美甜蝦依舊大大隻,帶子一啲都唔腥要食多幾盤刺身回番本冷盤類~壽司種類好多得揀,我地差唔多每款都試下黑松露甜蝦,牛油果卷,火炙系列,特色壽司,芒果大蝦無一樣覺得要嘔番出黎,細細件味道豐富過足口癮風味淋燒魚乾呢樣係唯一一樣感覺差咗嘅野,一上枱就覺得條魚乾好似受完暴力對待得番呢啲碎片咁其實熟食類例如串燒之類都唔錯呢間大喜屋仲有樣吸引就係有燒雞同片皮鴨上次黎食到心心眼,今次燒雞水準依然咁高!牛肉鍋!因為太鍾意個壽喜燒,所以要叫番個當暖胃哈根大師計人頭派呢個就係季節限定味另外而家大喜屋科技化咗要用手機scan code黎電子落單有別於以往用紙張呢啲咁唔環保嘅做法都值得一讚~~
frd子臨近生日,走去食放題
唔敢講食勻曬香港啲放題,但暫時性價比最高黎講
大喜屋系列值得一再幫襯~~
真係唔記得第幾次食,外面啲自助食物區依然咁多選擇
成條魚,扇貝都一車車運出黎
清酒梅酒任飲
汽水區,選擇多多
次次黎食刺身都係有三文魚腩位
一條三文魚邊有咁多腩位!真係好鮮好肥美
甜蝦依舊大大隻,帶子一啲都唔腥
要食多幾盤刺身回番本

冷盤類~
壽司種類好多得揀,我地差唔多每款都試下
黑松露甜蝦,牛油果卷,火炙系列,特色壽司,芒果大蝦
無一樣覺得要嘔番出黎,細細件味道豐富過足口癮

風味淋燒魚乾
呢樣係唯一一樣感覺差咗嘅野,
一上枱就覺得條魚乾好似受完暴力對待得番呢啲碎片咁

其實熟食類例如串燒之類都唔錯
呢間大喜屋仲有樣吸引就係有燒雞同片皮鴨
上次黎食到心心眼,今次燒雞水準依然咁高!
牛肉鍋!
因為太鍾意個壽喜燒,所以要叫番個當暖胃

哈根大師計人頭派
呢個就係季節限定味