餐厅: 柞木炭家
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-08-23 50 浏览
朋友提議去食韓燒,咁我地就去咗T.O.P. 度搵食,呢間睇過網上評語都幾好,又夠近港鐵站,點了份二人套餐,隨即送上幾碟小菜,全部都可以refill ,而泡菜就可以直接係枱面個黑色罐到添加,其他小菜可以搵店員幫手加😆 海膽和牛卷海膽鮮甜,和牛就帶嚼勁,估唔到都幾夾 擔擔味噌茄子茄子好厚肉,帶微辣嘅醬汁,幾好食 紅蝦配大墨魚蝦肉同墨魚入口都好爽口肉類有4款牛同1款豬(分別係名品牛小排、特選A4 西冷、和牛牛胸腹肉、韓牛牛肩肉及慶州豬背肉)睇得出d 牛好靚,油脂分佈好均勻,部分牛肉入口都有即化嘅感覺,豬肉都好爽口,肉類好唔錯 仁川產鰻魚飯鰻魚會由店員幫忙燒,燒到咁上下會塗上鰻魚汁,燒到好香嘅時候就分發放上個飯面,鰻魚好彈牙,個飯入面仲有好多蛋絲,紫菜碎,好好餸飯,正呀 是日精選甜品係芝士蛋糕

海膽和牛卷
海膽鮮甜,和牛就帶嚼勁,估唔到都幾夾

擔擔味噌茄子
茄子好厚肉,帶微辣嘅醬汁,幾好食

蝦肉同墨魚入口都好爽口

肉類

是日精選甜品係芝士蛋糕

2021-08-20
2021-08-20 63 浏览
今日去TOP的柞木炭家,在旺角地鐵站B出口,很方便。.坐下前菜已經相當精彩,有一大壺泡菜(not 碟仔!)、芽菜、醃蘿蔔、棠菜仔等等,十分好客的韓式之道,也附送燒芝士及生菜,很豐富的開胃菜呢。.我們兩人王道套餐(2人份)擔擔味噌茄子 - 有驚喜,比想像好好食,燒一燒之後依然水份充足,擔擔蒜蓉醬入味,帶點會焦香好好食。是日雪下炙四款牛肉配慶州豬肉:一共有四款牛肉,包括名品牛小排、特選A4牛西冷、和牛牛胸腹肉、韓牛牛肩肉。大火燒,鎖住肉汁最juicy,肉質軟嫩,咀嚼時肉汁濺出來。和牛入口即溶又帶有清甜,好高質。一共有8塊,每塊都是鮮紅色十分新鮮,肥瘦均勻,有靚靚紋路。.仁川産鰻魚飯 - 本身以為是普通的鰻魚飯,原來是新鮮租生鰻魚,可以自己燒!有燒鰻魚汁,由自己發揮,第一次自己動手燒鰻魚呢。鰻魚厚身肉彈,即燒即食熱辣辣好過癮。配有兩碗飲,自己煮的鰻魚飯零舍不同。紅蝦配大墨魚- 燒鰻魚過不了海鮮癮?還有紅蝦及墨魚,新鮮肥美,肉感爽彈。.精選甜品是雞蛋蜂蜜蛋糕。.套餐以外還可以叫不同的食物,除了有燒肉,還有selective的刺身,海膽和牛卷超高質,海膽鮮甜,加上蟹籽的爽及和牛的油脂,口感十分呢
今日去TOP的柞木炭家,在旺角地鐵站B出口,很方便。

我們兩人王道套餐(2人份)

精選甜品是雞蛋蜂蜜蛋糕。

套餐以外還可以叫不同的食物,除了有燒肉,還有selective的刺身,海膽和牛卷超高質,海膽鮮甜,加上蟹籽的爽及和牛的油脂,口感十分呢。

飲品也有不少選擇,菠蘿梳打柚子、檸檬梳打,每杯$36大杯抵飲,清新爽涼很解渴呢。

這裏環境十分高雅,燈光暗暗地令人有很抒懷放鬆的感覺。

#thecharcoalroomhk #thecharcoalroom #koreancuisine #koreanbbq #柞木炭家 #柞木 #韓國菜 #韓燒 #燒肉 #和牛 #韓牛 #koreanfood
餐廳選擇都幾多,我哋最後揀咗個二人餐,就可以咩都試吓,整體用餐非常滿足😋😋🎈「王道」 2人餐 $698✔️泡菜及前菜(可添加)泡菜用埕上幾有特式,想食幾多自己夾幾多。當日亦都有另外四款前菜,而我最鍾意就係芝士粟米😋😋✔️擔擔味噌茄子呢個茄子非常惹味,望落去以為會好辣,好彩都唔係👍🏻👍🏻✔️紅蝦配大墨魚紅蝦非常大隻,一路燒都一路聞到好香嘅蝦味,另外餐廳已經開背去腸,食既時候非常方便,唔使用手剝蝦殼👍🏻👍🏻✔️是日雪下覓灸四款配慶州豬背肉名品牛小排+特選A4西冷+和牛牛胸腹肉+韓牛牛肩肉成餐飯既主角—— 燒肉拼盤,雖然冇仔細去研究每一塊係咩肉,不過四款牛肉都好好味,入口即溶,油脂又香😋😋 就連個豬背肉都好正,食落好爽口。✔️仁川產鰻魚飯開頭以為係整好咗嘅鰻魚飯,上枱嗰陣發現係原片生鰻魚🙊不過好彩會有職員負責燒,鰻魚飯食得多,不過咁樣睇住佢燒都係第一次😝職員好有心機慢慢燒,一層一層慢慢咁樣加個燒汁上去,另外個飯仲有蛋絲、紫菜同埋紫蘇葉(應該係🙈) 加埋一齊食真係好正👍🏻👍🏻✔️是日精選甜品今日我哋嘅甜品係——蜂蜜蛋糕感覺似淋咗蜂蜜嘅長崎蛋糕🙊🎈海膽和牛卷 $82/件朋友話未試過和牛加埋海膽一齊食,於是我

🎈「王道」 2人餐 $698
✔️泡菜及前菜(可添加)

✔️擔擔味噌茄子
呢個茄子非常惹味,望落去以為會好辣,好彩都唔係👍🏻👍🏻

✔️紅蝦配大墨魚

今日我哋嘅甜品係——蜂蜜蛋糕
感覺似淋咗蜂蜜嘅長崎蛋糕🙊
是日精選甜品

🎈海膽和牛卷 $82/件
朋友話未試過和牛加埋海膽一齊食,於是我地就叫咗兩件試下😝其實佢唔係一舊卷,佢係紫蘇葉上面放一塊紫菜,再放上一片薄燒和牛,上面再放上新鮮鮮甜海膽😋😋海膽份量都幾多,新鮮又唔會有怪味,不過就會蓋過咗和牛既味道,不過整體都幾好食😋

🎈荔枝梳打 $36
是日精選甜品
前菜
  • 王道套餐
2021-08-16 77 浏览
韓燒韓燒我最愛嘅韓燒,晚餐點左個二人套餐:擔擔味噌茄子🍆有小小肉醬唔辣好醒胃小食.正。燒物有紅蝦配大墨魚🦑大大隻蝦,墨魚燒完都唔乾咬落仲好多汁,是日雪下覓灸四款配慶州豬背肉:四款有名品牛小排、特選A4西冷、和牛牛胸腹肉、韓牛牛肩肉,幾款牛燒完仲係好多肉汁入口即溶夾埋生菜🥬同泡菜好味到呢.....豬背肉燒完就好爽口👍🏻👍🏻👍🏻仁川產鰻魚飯,鰻魚燒完好香口加埋鰻魚汁撈飯真係正正正.甜品有芝士蛋糕🍰我地再加左個海膽和牛卷,海膽好鮮甜加埋和牛好好味,值得一試👍🏻飲品叫左菠蘿梳打同荔枝梳打🥤有果肉好清新。

飲品叫左菠蘿梳打同荔枝梳打🥤有果肉好清新。
2021-08-15
2021-08-16 66 浏览
今日同朋友嚟旺角道買動漫產品,買完之後就嚟咗呢個商場嘅柞木炭家度食韓燒, 咁其實朋友之前試過呢間覺得ok咁到介紹我呢啲到一齊食咁我哋就叫咗個二人餐:其實韓國嘢最吸引我之處就係有好多小食,呢度有泡菜、蘿蔔、 芽菜、木瓜絲同我未試過嘅 蟹仔,我覺得啲辣嘅蟹仔幾特別。擔擔味噌茄子: 呢個茄子我覺得個凍凍哋幾得意,因為通常係熱食嘅, 但係凍食咁就會試到茄子新鮮嘅味道,咁其實我自己不太食茄子,但是作為餐前小食都唔錯。韓燒方面有紅蝦配大墨魚 , 咁其實呢兩樣我自己一定係鍾意食紅蝦,因為隻紅蝦都算係幾易燒,而且食落去嗰個味真係好濃沃,雖然未去到龍蝦個級別,但係個蝦幾甜味,而且蝦頭亦都有好多蝦膏,所以呢個我絕對覺得要認真咁燒嚟食。 至於墨魚亦都唔太差嘅亦都算易燒。五花肉: 五花肉半肥瘦就最好味 ,呢個五花肉我覺得都幾正,燒起上嚟有咋咋聲,同埋啲豬肉呀我覺得 肥肥哋都幾好食,因為五花肉唔肥我覺得就唔好食燒起身你就冇咁滋味。 咁韓牛嗰方面就包括有名品牛小扒、特選a4西冷、和牛牛胸腹肉及韓牛牛肩肉。 我自己就幾鍾意食牛肩肉 ,佢呢一個牛肩胛肉質都幾厚肉,牛味濃郁而且肉質都幾彈牙, 我自己覺得唔使煮咁耐,五至

咁韓牛嗰方面就包括有名品牛小扒、特選a4西冷、和牛牛胸腹肉及韓牛牛肩肉。 我自己就幾鍾意食牛肩肉 ,佢呢一個牛肩胛肉質都幾厚肉,牛味濃郁而且肉質都幾彈牙, 我自己覺得唔使煮咁耐,五至七成就ok啦。 另外個西冷亦都幾有牛肉味、而且西冷嘅都唔算話太UN,當然啦因為我燒到係七成熟左右。 呢兩款牛係我最鍾意食。

海膽牛肉: 呢個牛肉鮮甜唔在講,個海膽更是非常新鮮, 自己暫時未試過牛肉加海膽,覺得幾得意。

仁川產鰻魚飯: 呢個鰻魚飯,我覺得幾得意呀因為之前啲鰻魚永遠都係要人哋燒好曬俾自己,但係呢個係要自己燒所以我覺得幾得意, 而且魚肉都幾彈牙。 大家可以參考我幅圖睇下我燒成點。

最後食埋個甜品就閃人,其實呢間嘢我自已覺得真係唔錯, 而且啲牛我覺得個質素都幾好,呢個咁嘅價錢我覺得都算係咁。

2021-08-16 44 浏览
琴日行完旺角之後,好朋友一齊Book咗食韓燒!但係而家啲韓燒都會坐得好唔舒服,或者會好大煙,但係呢一間餐廳一黎坐得咁舒服,二來都好有私人空間。我同朋友就梗係chill啲嗌個二人餐啦!呢個王道餐兩個人食一定夠晒飽!個人覺得佢最好食嘅係大墨魚、仁川產鰻魚飯、味增茄子!佢嘅大墨魚燒完之後口感好好,一啲都唔難咬!而且墨魚都好新鮮,一定唔係嗰種冰鮮嘅!佢嘅鰻魚飯係即燒,自己用鰻魚汁燒。佢嘅牛肉亦都有四五款咁多,脂肪比例每塊都唔一樣,而中間亦都有豬頸肉,其實都食唔到好多,始終啲脂肪食完之後都會有啲滯。而呢一度我最欣賞嘅亦都係佢嘅配菜可以任添,自己就最鍾意食佢嘅泡菜啦,佢嘅泡菜酸甜啱啱好,係我平時喺韓國食出嘅味道!以佢嘅海膽和牛卷真係食過返尋味,啲海膽好新鮮,完全冇鹼水味,而佢嘅和牛配搭得好好,冇諗過兩樣嘢食落口係咁夾嘅!

2021-08-16 46 浏览
難得放假食餐勁嘅😎紅蝦配大墨魚🦑呢度嘅大墨魚勁厚切又唔韌紅蝦蝦肉好彈牙~不過記住要睇火~佢d腳好易燒燶雪下覓炙4款 配慶州豬背肉四款牛都好重牛味🤤豬背肉好爽口有少少似豬頸似嘅質感仁川產鰻魚飯店員好有心機幫手燒本身上檯時係咁嘅樣店員姐姐好好心機咁燒同上燒汁塊魚皮真係無得頂😆勁厚身肉質又彈牙海膽和牛卷塊紫蘇葉將佢哋推上極緻☺️☺️塊牛真係入口即溶前菜都好多種類~味噌茄子帶少少微辣而家咁熱食開胃一流最後就係荔枝梳打同青檸梳打☺️
難得放假食餐勁嘅😎

前菜都好多種類~味噌茄子帶少少微辣

而家咁熱食開胃一流

最後就係荔枝梳打同青檸梳打☺️
2021-08-15 49 浏览
揀咗王道呢個二人套餐前菜有粟米芝士,泡菜,蘿蔔,秋葵,芽菜,生菜頭盤係擔擔味噌茄子🍆,食第一啖即刻有驚喜,又開胃,又唔會辣,真係好鍾意❤️海鮮有紅蝦配大墨魚,炭燒後嘅紅蝦🦐特別香口,除左好有炭燒味之外,仲好有鮮味個墨魚都好正,第一次食到爽脆到卟一聲嘅墨魚🦑燒肉🈶雪下覓炙4️⃣款配慶州豬背肉,牛肉包括名品牛小排,特選A4西冷,和牛牛胸腹肉➕韓牛牛肩肉,最愛牛小排,唔單止牛味濃郁,仲入口即溶,正👍🏻個飯揀咗仁川產鰻魚飯,侍應一黎就會幫手燒咗個鰻魚先,甘就唔怕個飯會凍啦💕鰻魚好厚肉,即燒即食嘅鰻魚真係好好味😋啖啖肉得黎仲唔會乾身,可以叫侍應燒耐少少,仲惹味是日甜品係芝士蛋糕🍰加兩粒新鮮車厘子🍒cheese cake 食落香滑有質感,好味另外再叫咗兩個海膽和牛卷,頂層有幾粒三文魚籽,跟著就係海膽加和牛,最低層就係紫菜,卷埋放落口,會食到紫菜香加上嫩滑嘅牛肉,配埋海膽同三文魚籽,口感好豐富飲品叫左荔枝梳打同埋青檸檬梳打,荔枝梳打飲落好清新,甜度適中青檸檬梳打記得唔好篤晒兩粒🙈如果唔係就會有啲酸

揀咗王道呢個二人套餐

前菜有粟米芝士,泡菜,蘿蔔,秋葵,芽菜,生菜

個墨魚都好正,第一次食到爽脆到卟一聲嘅墨魚🦑

青檸檬梳打記得唔好篤晒兩粒🙈如果唔係就會有啲酸

2021-08-14 48 浏览
好耐無食燒肉啦~今晚放假約埋朋友去柞木炭家,揀左王道套餐,大滿足!勁多款韓式前菜小碟,推介自家醃製泡菜,脆口又唔澀,酸辣開胃。前菜有擔擔味噌茄子,厚切茄子醃得入味,口感軟綿柔滑,配以擔擔味噌調味特別香濃惹味!主菜有紅蝦配大墨魚、是日雪下覓炙四款配慶州豬背肉、仁川產鰻魚飯。紅蝦配大墨魚蝦肉彈牙又爽滑,大墨魚鮮甜好有咬口。是日雪下覓炙四款包括名品牛小排、特選A4西冷、和牛牛胸腹肉、韓牛牛肩肉。質素佳,脂肪分佈均勻,尤其推薦名品牛小排,軟嫩鮮美,肉質香甜。配爽脆生菜同食,解膩又健康。另外加點海膽和牛卷,和牛幼滑細嫩、海膽香濃細膩,兩者同食估唔到咁夾,有驚喜!仁川產鰻魚飯即燒鰻魚魚肉特別嫩滑,入口有炭燒香,濃郁味美,沾微甜鰻魚汁更惹味~是日甜品芝士蛋糕充滿香濃芝士味,烘得剛好,口感濃郁細緻。飲品揀左凍檸茶同菠蘿梳打,解膩又解渴。
好耐無食燒肉啦~
今晚放假約埋朋友去柞木炭家,
揀左王道套餐,大滿足!

勁多款韓式前菜小碟,
推介自家醃製泡菜,
脆口又唔澀,酸辣開胃。

前菜有擔擔味噌茄子,
厚切茄子醃得入味,口感軟綿柔滑,
配以擔擔味噌調味特別香濃惹味!

主菜有紅蝦配大墨魚、
是日雪下覓炙四款配慶州豬背肉、
仁川產鰻魚飯。

蝦肉彈牙又爽滑,
大墨魚鮮甜好有咬口。

是日雪下覓炙四款包括
名品牛小排、特選A4西冷、
和牛牛胸腹肉、韓牛牛肩肉。

質素佳,脂肪分佈均勻,
尤其推薦名品牛小排,
軟嫩鮮美,肉質香甜。
配爽脆生菜同食,解膩又健康。

另外加點海膽和牛卷,
和牛幼滑細嫩、海膽香濃細膩,
兩者同食估唔到咁夾,有驚喜!

仁川產鰻魚飯
即燒鰻魚魚肉特別嫩滑,
入口有炭燒香,濃郁味美,
沾微甜鰻魚汁更惹味~

是日甜品
芝士蛋糕充滿香濃芝士味,
烘得剛好,口感濃郁細緻。

飲品揀左凍檸茶同菠蘿梳打,解膩又解渴。
2021-08-07
2021-08-12 63 浏览
#超好味仁川產鰻魚飯旺角T.O.P.商場係我嘅揾食熱點 今晚約舊同事敘舊 我哋去食一個好抵嘅韓燒二人套餐 -🥠海膽和牛卷 $82/件 額外追加呢個小食 因為實在太吸引 海膽質地肥厚 濃郁甘甜 配柔嫩和牛係一絕 嗰種喺口腔中慢慢溶化嘅味蕾享受 真係冇得頂-⭐️王道套餐(2人用) $698-🍆擔擔味噌茄子 (套餐)擔擔肉碎多 味道唔濃 茄子清爽-🥩牛肉四款 (套餐)牛小排肉質柔嫩 脂肪紋路好靚 佢同牛肩肉係我好鍾意食嘅部位 醃得入味 A4西冷嘅肉質有彈性 略帶嫩筋 咀嚼度好牛胸腹呢個部位汁多肉味濃 腩肉咬落有油分快感 點岩鹽食仲好味-🥓五花肉 (套餐)黑毛豬五花肉半肥瘦 侍應生主動幫忙將佢燒好同埋剪成小件 方便我哋包生菜食-🦐🦑紅蝦配大墨魚 (套餐)蝦肉爽口彈牙 我更鍾意食辣墨魚 厚身耐嚼 -🥣仁川產鰻魚飯 (套餐)推薦呢個😋 鰻魚肉好嫩 燒汁惹味 全冇腥味-🍰甜品 (套餐)款式每日唔同 芝士蛋糕質感實而味道淡-🍍菠蘿梳打 $36🍋青檸檬梳打 $36追加水果梳打特飲 食韓燒飲佢 感覺冇咁熱氣 如果唔抗拒酒精 飲啤酒🍻燒酒🍶 氣氛更加正-📍柞木炭家旺角彌敦道700號T.O.P. 5樓501號舖
#超好味仁川產鰻魚飯

🥠海膽和牛卷 $82/件

⭐️王道套餐(2人用) $698

🍆擔擔味噌茄子 (套餐)
擔擔肉碎多 味道唔濃 茄子清爽
🥩牛肉四款 (套餐)

A4西冷嘅肉質有彈性 略帶嫩筋 咀嚼度好
🥓五花肉 (套餐)

🦐🦑紅蝦配大墨魚 (套餐)
蝦肉爽口彈牙 我更鍾意食辣墨魚 厚身耐嚼
🥣仁川產鰻魚飯 (套餐)

推薦呢個😋 鰻魚肉好嫩 燒汁惹味 全冇腥味
🍰甜品 (套餐)

款式每日唔同 芝士蛋糕質感實而味道淡
🍍菠蘿梳打 $36
🍋青檸檬梳打 $36
📍柞木炭家
旺角彌敦道700號T.O.P. 5樓501號舖
[#旺角韓烤] 高質韓牛夜 - 柞木炭家// 講女搵食團  = = = = = = = = = = = = = = =好多朋友想起食韓國菜都會想起韓國街,但原來食韓國野不一定去韓國街,去旺角T.O.P This Is Our Place 都也有到高質素韓式烤肉 - 柞木炭家。位置來說十分方便,旺中隔離,地鐵站一出就是T.O.P商場位置。平日8:00去都幾Full,好彩有Book定位。服務十分快速,一入座自戶放滿前菜小食,多款前菜小食都可以Refill任點任食,除了常見的泡菜、醃蘿蔔外,第一次見有醃小蟹,好特別的小食,原隻放入口咬,好鮮味。- - - - - - - - - - - - - - - - -慶洲五花肉‧夏胡麻沙律:食肉前,先食菜墊底。沙律份量都多,滿滿新鮮沙律菜 + 橙肉,鋪上五花肉 + 胡麻醬,十分開胃。海膽和牛卷:海膽分量十足,整件入口。海膽鮮甜,配上鮮嫩和牛,兩個味道十分配合- - - - - - - - - - - - - - - - -慶洲黑毛豬五花肉: 有醬油或鹽燒,我們選擇了鹽燒,能夠食出肉的味道。4片厚厚的五花肉,自己鍾意燒到有少少燶邊焦香先食,燒到油分迫出
[#旺角韓烤] 高質韓牛夜 - 柞木炭家// 講女搵食團

= = = = = = = = = = = = = = =
第一次見有醃小蟹,好特別的小食,原隻放入口咬,好鮮味。
[前菜]
慶洲五花肉‧夏胡麻沙律
[燒肉類]
慶洲黑毛豬五花肉: 有醬油或鹽燒,我們選擇了鹽燒,能夠食出肉的味道。4片厚厚的五花肉,自己鍾意燒到有少少燶邊焦香先食,燒到油分迫出黎,入口甘香,豬味濃,用來包生菜食解油膩。
和牛牛舌二吃:薄切牛舌分別有蔥醬及鹽燒,每款有5片。
和牛牛舌二吃
輕輕一燒就食得,入口牛味濃而且彈牙,同朋友一致偏愛葱醬,味道特別。
和牛牛舌二吃
壽喜燒和牛西冷(2件):和牛西冷薄片,油花分佈平均。店員服務好,主動幫手燒牛,更會主動問要半生/全熟。將片和牛輕輕放上爐面快手燒熟,建議配合埋蛋漿 + 飯一起食。薄薄一片,入口溶化同時充滿著油香,肉味十足。
壽喜燒和牛西冷(2件
[海鮮]
大墨魚:可以用墨魚扒來形容,墨魚十分厚身,都是店員幫我們燒,火侯掌握得好不會太老,燒到有少少焦香,食時加上海鹽,厚切墨魚粒,入口鮮味爽口。
[主食]
韓牛泡菜炒飯:用鐵鑊上保持熱力,慢慢食飯都有餘溫。飯粒乾身不會太油,加上韓牛和泡菜,味道酸酸不算太辣,增加味道層次及口感。
韓牛泡菜炒飯
總括:食物質素好,亦都好好坐,人多都唔覺得擠迫,而店員都十分主動協助,值得一讚是,店內通風做得好,就算食完身上也不帶油煙味。
環境:★★★★★
味道:★★★★★
服務:★★★★★
價錢:★★★★☆
柞木炭家
網址: https://s.openrice.com/QrbS0FyE400~uEWuIAw
地址: 旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖
電話: 26190868
=====================
#韓烤 #燒肉 #旺角 #旺角美食 #柞木炭家
#msCammy #msCammyFood #麻甩系講女 #講女搵食團
2021-07-08
慶洲五花肉‧夏胡麻沙律
壽喜燒和牛西冷(2件
韓牛泡菜炒飯
  • 大墨魚
舊地重遊,物是人非,不經不覺來到這片又熟悉但又陌生的地方。見網上好評如潮,順到來吃燒肉。餐廳座位和枱面間隔寬敞,設計走時尚路線,最重要是抽風很好,衣服不會很大油煙味。是夜我們選了$698 二人套餐。先來前菜,陣容鼎盛多到圍爐,無限任fill叫人興奮。包括醃蘿蔔、生菜、豆芽、醃白菜仔、甜辣炸蟹仔、芝士粟米等,當然少不了主角泡菜一大鍋,開懷又開胃。熱溶芝士粟米, 軟綿爽口,是我至愛。牛牛登場雪下覓炙四款配慶洲包括和牛牛胸腹肉,牛牛板腱肉、名品和牛小排和韓牛牛肩肉,和牛雪花油脂分部平均肥瘦適中,入口即化,啖啖油香。慶州五花肉安插中間。牛肉軟滑,肉味濃郁,充滿脂香,配以蒜片 醬料和生菜食用,加幾滴青檸,味道和口感豐富,飽肚滿足又消膩。海鮮棧海鮮自然是大海蝦配大墨魚,海蝦肉質爽口,墨魚厚肉彈牙,味道甜鮮。另有括有冬菇、蓮藕、南瓜、檸檬汁。仁川產鰻魚飯自己動手燒鰻魚, 你又試過未?新鮮厚切的鰻魚,每燒一面淋上全身燒汁會更加入味。火侯控制得宜,香味撲鼻,連蛋絲白飯,一啖一滿足。甜點 芝士蛋糕芝士昧道濃郁,綿綿細滑,值得細意品嚐。荔枝梳打 菠蘿梳打吃燒肉自然要點飲品,冰涼透心又解熱。 荔枝梳打:荔枝味

牛牛登場雪下覓炙四款配慶洲

海鮮棧

甜點 芝士蛋糕
芝士昧道濃郁,綿綿細滑,值得細意品嚐。

荔枝梳打 菠蘿梳打
吃燒肉自然要點飲品,冰涼透心又解熱。 荔枝梳打:荔枝味重,清甜解渴,更有果肉附送。菠蘿梳打,沒有酸溜味,飲落好清爽。
見我成日同個囡周圍去玩去食,老公不知幾葡萄。 查實有苦自己知者,你估放電專員易做?我夠想日日嘆冷親😂無比較無傷害,擇日掉低個囡黎個二人世界安撫下佢就家庭和睦😎今次去旺中隔離TOP既「#柞木炭家」食韓燒。大叔連TOP喺邊都唔知,又唔怪得佢,依度既客人平均都細自己10幾年🤭,絕對係年青人既新蒲點,行返轉都覺得自己青春晒🥳。訂左枱黎到門口都有人等位,好彩好快安排到座位,仲係靠窗卡位,都幾寬敞。今次簡單啲點左「 #王道二人餐」小食+海鮮+5款肉+鰻魚飯+甜品 $698 話平唔平,但都算豐富。先黎既係7款前菜,有泡菜、芽菜、白菜、生菜等等,仲有芝士粟米要放爐上燒熱,全部可無限添食,我地來回應該拎左4-5轉,醃菜都已經好好味。🔸擔擔味噌茄子 一向麻麻地茄子,今次另眼相看,唔止賣相靚,煮稔既茄子加擔擔麵醬原來好好食架,微辣中帶鮮味,唔太鹹,好惹味。🔸紅蝦配大墨魚🐙仲有少少切花魷魚片🦑,終於可以開爐,燒海鮮既香味飄出來勁肚餓呀。🦐紅蝦鮮味彈牙,都幾大隻。大墨魚一路燒少少收縮,好快就熟,剪開一片片食,嚼勁十足,超有口感,基本上唔洗點醬都已經夠晒味。魷魚都好新鮮😋。🔸雪下覓炙4款配慶州豬背肉🥩🐮分別有牛小

🔸擔擔味噌茄子

🔸紅蝦配大墨魚🐙

🔸雪下覓炙4款配慶州豬背肉🥩
🐮分別有牛小排、特選A4西冷、和牛牛胸腹肉、韓牛牛肩肉。4款肉都油花分布均勻,嫣紅亮澤,牛小排穩穩陣陣一貫好吃,油和肉比例完美💯,肉味也恰當不過搶,帶炙香更是惹味。牛胸腹脂肪最多,口感順滑軟稔,用生菜和泡菜包住食超美味🤤。牛肩肉又是另一口感,嚼勁十足而且肉味最濃郁;A4西冷都一樣高質,沒有可挑剔之處。

🐷豬背肉也有驚喜,爽口肉香,燒得微脆加生菜食又香又有口感,比單片吃更有層次感。

🔸仁川產鰻魚飯🐟
原來並非預先煮好嘅鰻魚,而係喺你面前即燒即食,會有專人幫你燒,等食就好了💕。

鰻魚燒好再塗鰻魚汁幾次,再燒到汁稍收乾,最後鋪上飯面。即燒即食,真係唔同啲,鰻魚肉質比平時食彈牙同多汁好多,又夠厚身,加埋甜甜地既鰻魚汁同珍珠米🍚,超有水準的,食完就剛剛好飽晒🤗。

最後甜品是真. 蜂蜜蛋糕🍯,喺牛油蛋糕上淋上蜂蜜,好香甜鬆軟,都幾特別。

食烤肉無飲品好似差啲啲,唔好酒類可以試試特調梳打。菠蘿梳打同柚子檸檬梳打都好消暑冰涼又解膩🍹,依一餐真係好滿足!
2021-07-29
很喜歡這間高質韓燒店🇰🇷,環境寬敞舒適,裝修時尚典雅,食物質素超高,爐火特別配合木炭,更有風味🔥👍🏻📌五花肉夏胡麻沙律🥗沙律菜新鮮爽脆,配合韓式燒五花肉,清新不油膩📌海膽和牛卷 🐮和牛肉香軟嫩,海膽新鮮無比!海陸最強,包裹一起吃,真是10000分!😋😋😋😋📌和牛牛舌二食👅有一高質之選,牛舌有兩種口味,多重享受,兩者都濃郁好吃,牛舌夠嫩👅👅📌壽喜燒和牛西冷🐮🥩必點‼️一下鐵板,香氣撲鼻,和牛脂香油香十足,入口即化‼️沾上濃厚蛋黃,配合一口飯,極正‼️👍🏻👍🏻😋😋📌濟州大八爪魚🐙我和朋友都是第一次燒這麼大的八爪魚,海水味很濃,肉質不會韌👍🏻📌特選黑毛豬五花肉🐷選擇了鹽燒,五花肉清爽不油膩,包菜最好吃🥬😋📌韓牛泡菜炒飯🌶炒飯粒粒分明,牛肉香,泡菜相當濃郁可口開胃!📌提子特飲🍹📌青檸檬梳打🍸真心!所有食物都好高質,好食到喊😭👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

📌五花肉夏胡麻沙律🥗
沙律菜新鮮爽脆,配合韓式燒五花肉,清新不油膩

📌海膽和牛卷 🐮

📌和牛牛舌二食👅

📌壽喜燒和牛西冷🐮🥩

📌濟州大八爪魚🐙

📌特選黑毛豬五花肉🐷
選擇了鹽燒,五花肉清爽不油膩,包菜最好吃🥬😋

📌韓牛泡菜炒飯🌶
炒飯粒粒分明,牛肉香,泡菜相當濃郁可口開胃!

📌提子特飲🍹
📌青檸檬梳打🍸

真心!所有食物都好高質,好食到喊😭👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-08-07 38 浏览
媽咪成日都話好鐘意食韓燒,我帶佢去旺角位於T.O.P商場嘅柞木炭家。今次我地兩個點左王道套餐,一坐低職員就好快手上左幾碟小菜。本身套餐有個前菜擔擔味噌茄子,表面灑上蔥花和芝麻,非常吸引!味道帶點辣,食落好惹味幾正!紅蝦配大墨魚紅蝦好大隻鮮甜,大墨魚爽口彈牙,勁正!是日雪下覓灸4款配慶州豬背肉牛小排、特選A4西冷、和牛牛胸腹肉和韓牛牛肩肉牛小排肉質結實油脂重,食落好滿足。和牛牛胸腹肉,肉味同油花非常豐富。韓牛牛肩肉,肉味濃郁,爽滑有嚼勁。慶州豬背肉,食落肉質柔軟又夠嫩滑!仁川產鰻魚飯睇個樣就知道鰻魚好新鮮,聽店員講係每日新鮮劏!鰻魚未醃過。店員主動過嚟幫手烤鰻魚,好體貼。鰻魚外皮烤得香脆,肉質更加緊實。油脂好豐富滿口馥郁甘香,好好味!正因鰻魚未醃過,先食得出鰻魚嘅鮮味!海膽和牛卷海膽味道甘甜,質感細膩,完全唔苦同腥。和牛油脂豐富,入口即溶,真係好好味!荔枝梳打和菠蘿梳打兩款都清新解渴,食燒肉一定要飲!是日甜品係芝士蛋糕,入口好軟滑。芝士味勁香濃,擺盤有心思、好精緻。
媽咪成日都話好鐘意食韓燒,
我帶佢去旺角位於T.O.P商場嘅柞木炭家。

今次我地兩個點左王道套餐,
一坐低職員就好快手上左幾碟小菜。

本身套餐有個前菜擔擔味噌茄子,
表面灑上蔥花和芝麻,非常吸引!
味道帶點辣,食落好惹味幾正!

紅蝦配大墨魚
紅蝦好大隻鮮甜,大墨魚爽口彈牙,勁正!

是日雪下覓灸4款配慶州豬背肉
牛小排、特選A4西冷、和牛牛胸腹肉和韓牛牛肩肉

牛小排肉質結實油脂重,食落好滿足。
和牛牛胸腹肉,肉味同油花非常豐富。
韓牛牛肩肉,肉味濃郁,爽滑有嚼勁。
慶州豬背肉,食落肉質柔軟又夠嫩滑!

仁川產鰻魚飯
睇個樣就知道鰻魚好新鮮,
聽店員講係每日新鮮劏!鰻魚未醃過。
店員主動過嚟幫手烤鰻魚,好體貼。
鰻魚外皮烤得香脆,肉質更加緊實。
油脂好豐富滿口馥郁甘香,好好味!
正因鰻魚未醃過,先食得出鰻魚嘅鮮味!

海膽和牛卷
海膽味道甘甜,質感細膩,完全唔苦同腥。
和牛油脂豐富,入口即溶,真係好好味!

荔枝梳打和菠蘿梳打
兩款都清新解渴,食燒肉一定要飲!
是日甜品係芝士蛋糕,入口好軟滑。
芝士味勁香濃,擺盤有心思、好精緻。